💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 336
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • Благоевград
Ох, момичета от 3 дни имам целодневно гадене … ще се побъркам.
Какво да пия не знам?!? Мога да ям ябълка, грейпфрут, вода с лимон, солети, кус кус с масло и сирене и това е и пак ми е супер гадно…. Какво пиете вие?

Може да се пие Деган 2 пъти на ден, Антиметил също. Помага лежането на лявата страна. Солети също помагат. Ядене на често и на малки порции, задължително да има протеин. Четох в една книга, че приемът на протеин подтиска гаденето.

# 91
Какво да пия не знам?!? Мога да ям ябълка, грейпфрут, вода с лимон, солети, кус кус с масло и сирене и това е и пак ми е супер гадно…. Какво пиете вие?

Може да се пие Деган 2 пъти на ден, Антиметил също. Помага лежането на лявата страна. Солети също помагат. Ядене на често и на малки порции, задължително да има протеин. Четох в една книга, че приемът на протеин подтиска гаденето.
Ще пробвам утре да си изпека някакво месо и ще си сваря яйца. Дано помогне.

# 92
Неяденето влошава гаденето, да знаете. Дори една солета помага. Вомакур, свещички, също може освен изброените.

# 93

В коя седмица си? Аз бях изключително зле, с гастритни болки и гадене от всичко . Откакто започнах осма седмица поотмина и вече ми се дояждат повече неща. Да знаеш, че гладът засилва гаденето стократно. Опитвай да гризеш нещо по малко, но често.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 02:23 от Gerisita

# 94

В коя седмица си? Аз бях изключително зле, с гастритни болки и гадене от всичко . Откакто започнах осма седмица поотмина и вече ми се дояждат повече неща. Да знаеш, че гладът засилва гаденето стократно. Опитвай да гризеш нещо по малко, но често.
6г.с+2 д. Дано отмине вече, че съм като парцал!

# 95

6г.с+2 д. Дано отмине вече, че съм като парцал!

По това време бях и аз много зле. Постискай 5-6 дена и изведнъж ще мине. Опитвай да хапваш по малко и често, без да се надуваш.

# 96
Аз съм в същото състояние от около 2 седмици. В момента съм около 8+0 г.с.

Забелязах, че явно нещо и вестибуларният ми апарат е дал фира, защото ми става адски зле, когато трябва да домакинствам, например, и да се въртя от посока в посока. При пътуване с кола също е кошмар, дори на кратки разстояния.

Когато ми стане много зле или лягам за малко, или сядам да хапна нещо, като изчаквам 5-10 минути след хранене за следващите занимания.

В момента спя и леко повдигната на възглавници, защото в хоризонтална позиция дори и след изпита глътка вода ми е адски зле. Определено, лежейки наляво ми е малко по-комфортно.

Предния път моите неразположения продължиха докъм 12 г.с. и сега ме плаши мисълта, че ще трябва да съм труп още месец. Поне заради студеното време навън не обикалям с тодлъра по бебешки площадки, че щеше да ми е съвестно да държа детето затворено в нас, само заради мен.

# 97
Аз съм в същото състояние от около 2 седмици. В момента съм около 8+0 г.с.

Забелязах, че явно нещо и вестибуларният ми апарат е дал фира, защото ми става адски зле, когато трябва да домакинствам, например, и да се въртя от посока в посока. При пътуване с кола също е кошмар, дори на кратки разстояния.

Когато ми стане много зле или лягам за малко, или сядам да хапна нещо, като изчаквам 5-10 минути след хранене за следващите занимания.

В момента спя и леко повдигната на възглавници, защото в хоризонтална позиция дори и след изпита глътка вода ми е адски зле. Определено, лежейки наляво ми е малко по-комфортно.

Предния път моите неразположения продължиха докъм 12 г.с. и сега ме плаши мисълта, че ще трябва да съм труп още месец. Поне заради студеното време навън не обикалям с тодлъра по бебешки площадки, че щеше да ми е съвестно да държа детето затворено в нас, само заради мен.

И аз уж написах, че се позакрепих, но днес пак нещо ме замота. Едно гадене усещам, една замаяност в главата, отпадналост обща...Може би и годините си оказват влияние (39). Първия път бях пушка. Поне моята сладурана е на 9 и е сравнително самостоятелна. Дано през останалите месеци е по-поносимо, че и раждане ни чака, а вече раждалите знаем какъв "купон е". Аз съм и с половин щитовидна жлеза и пия хормон и с феритин под долна граница и с витамин Д под долна граница и всичко си дава една чудна симптоматика.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 15:40 от Gerisita

# 98
Здравейте, по календар съм в 6г.с+3 дни с термин 16 Октомври.
Малко извън темата за което се извинявам ,от днес сутринта съм с температура дразнещо гърло и главоболие има ли и други мами в това положение и как се справяте.... в този малък месец ....

# 99
Аз съм така сега. Билкови пастили на Хималая за гърло, при температура парацетамол (хапче, не тайлол хот или друго, само хапчета може). Имам и хрема - нея с назален душ я боря и инхалации с физиологичен разтвор.

# 100
  • Благоевград
Грип вис спрей и таблетки са подходящи за бременни, пише го в упътването. Те са на растителна основа.

# 101
Здравейте! При мен след положителния тест последва преглед още на следващия ден. Начало на последен цикъл -01.01. Прегледът беше много ранен ,за да се види каквото и да било, съответно ми назначиха кръвни ЧХГ през 48 ч. Резултатите бяха - 306 от първия и 774 от втория тест. Последващ преглед направих на 19.02 , с ехограф , което е вече в 7 г.с. На прегледа ми казаха , че се визуализира жълтъчно мехурче, но не се визуализира ембрион и да отида след 5 дни. Не знам какво да си мисля, не съм имала болки или нещо подобно. Най-нормални симптоми и това ме шокира. в интерес на истината знам , че женското тяло и системи действат по най-добрия начин и природата позволява една бременност да се случи , когато трябва да се случи,  но въпреки това  не бих искала да бъде “кухо яйце”, ако това е случаят ми. Поздрави! И дано не е така!

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 20:07 от Feta cheese

# 102
  • Благоевград
Ако е кухо яйце, ще има плоден сак без жълтъчно мехурче, поне при мен беше така. Може би е била късна овулация и е рано да се види ембрион или техниката на лекаря не е толкова добра. Но ако е кухо яйце, вътре е празно. Аз го преживях преди няколко месеца след инвитро и то на балансиран ембрион. Може би е много рано, но щом има жълтъчно мехурче, има големи шансове и за ембрионче.

# 103
stonefaced
Каква температура поддържате вие?

# 104
Моя доктор ми каза, че за хрема може Стеримар и ако се наложи синулан капки

Общи условия

Активация на акаунт