💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 358
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Дами, какви изследвания ви назначиха в първите седмици, освен важните ЧХГ и Прогестерон? На мен засега нищо не са ми искали, вече в 8-ма седмица и се чудих дали не е време.

Аз ходих на ендокринолог, защото съм с Хашимото и инсулинова резистентност и ми пусна тсх, т4 и захар. Веднъж месечно се изследват.

Pepette, и аз съм ин витро. И с първото ин витро кървях. Сега съм на циклогест и дуфастон, в понеделник ще видим какво се случва.

# 76
И аз съм с инвитро, 2 х 1 циклогест и 1 х пролутекс на ден. Струва ми се конска доза, но поне не съм имала кървене, с изключение на имплантационното около датата на цикъла.

# 77
Вие мислите ли да правите НИПТ. Аз съм твърдорешена, но се чудя кой да избера.
Иначе за феталната мисля, че се спрях на Марковс при д-р Павлова. Ще се следя в Токуда, но нещо мненията за специалистите по фетална не ми харесаха.
Имате ли отзиви от Марковс?

# 78
Е то кървенето не е задължително да е заради нисък прогестерон Simple Smile например при мен не беше.
Марковс са много модерни в момента, добри специалисти са. При кого си иначе в Токуда?

# 79
Вие мислите ли да правите НИПТ. Аз съм твърдорешена, но се чудя кой да избера.
Иначе за феталната мисля, че се спрях на Марковс при д-р Павлова. Ще се следя в Токуда, но нещо мненията за специалистите по фетална не ми харесаха.
Имате ли отзиви от Марковс?
Когато бях бременна с дъщеря ми (преди 13 г.) ходих в Марковс на фетална.
За годините тогава там беше най-реномирано и останах много доволна. Прегледа ми беше супер обстоен и с много добра апаратура.
Сега отново бих отишла там, дори се замислям и за Пренаталния тест дали да не направя там.
Колебая се между Геника, Вижън и Марковс.

# 80
На мен докторът ми каза за Панорама за НИПТ, имат намаление сега, но не знам дали да правя...

# 81
Е то кървенето не е задължително да е заради нисък прогестерон Simple Smile например при мен не беше.
Марковс са много модерни в момента, добри специалисти са. При кого си иначе в Токуда?
Следя се при Венислава Александрова, но в  Младост то май е само Сити Клиник без Токуда в името, където за съжаление не израждат, та плана ми е да се преместя в 3ти триместър при доц. Атанасова, но да видим как ще се доредя до нея.

# 82
Дами, какви изследвания ви назначиха в първите седмици, освен важните ЧХГ и Прогестерон? На мен засега нищо не са ми искали, вече в 8-ма седмица и се чудих дали не е време.
Като стартира женската консултация (11 - 12г.с.) ще ни бъдат назначени кръвни изследвания (ПКК, кръвна захар, кръвна група и резус фактор, хепатит B и C, СПИН, сифилис, TORCH-панел), урина, цитонамазка (ако не е правена скоро), микробиология.

# 83
Здравейте!
първия ми преглед за установяване на бременността УЗ не ми изчисли гестационната седмица,излезе ****
На следващия ден получих зацапване и веднага отидох на преглед,като бях при друг лекар - в съседния кабинет. УЗ ми отчете 6+3,което съвпадаше и с приложението на телефона ми.
След две седмици (т.е. вчера) отивам при АГ, от първия преглед и УЗ ми отчита 7+6, а аз трябва да бъда вече 8+4.
Учуди се и ме попита дали ми е редовна менструацията, но не ми каза,че имам една седмица разлика.
Аз се сетих да погледна УЗ при втория лекар вкъщи и всъщност видях,че има разминаване.
Това ме притеснява по скоро заради БХС. Възможно ли е ако ми е объркана гестационната седмица, вместо в 12гс, да ми го направят в 13гс да ми отчете грешен резултат? АГ ми каза да запиша конкретна дата и аз вече имам час за БХС, но въпреки това адски много се притеснявам и не си намирам място..

# 84
Не се притеснявай, БХС се прави между 11 и 14г.с. Нормално е да има такова разминаване при различните лекари, все пак и апаратурата им не е една и съща.

# 85
Много благодаря!☘

# 86
Здравейте, вчера бях на първи преглед, водя се само плодно сакче все още без ембрион. Каза ми да отида следващия петък и вече трябвало да и видим и ембрион и пулс. Притеснително ли е това, че все още не се вижда ембрион ? По мои изчисления вчера съм била 5 г.с + 3 дни, а лекарката каза, че сакчето отговаря на 6 г.с + 3 дни, което означава, че върви със седмица напред.

# 87
Не е притеснително, явно просто сте отишли по-рано на преглед. Стискам палци да видите и ембрион на следващия преглед.

Аз също съм на първи преглед следващия петък, тогава ще съм 6г.с. +3 и нямам търпение вече. 😅 Добре, че е сина ми да ми минава по-бързо времето покрай него.

# 88
Здравейте, вчера бях на първи преглед, водя се само плодно сакче все още без ембрион. Каза ми да отида следващия петък и вече трябвало да и видим и ембрион и пулс. Притеснително ли е това, че все още не се вижда ембрион ? По мои изчисления вчера съм била 5 г.с + 3 дни, а лекарката каза, че сакчето отговаря на 6 г.с + 3 дни, което означава, че върви със седмица напред.
Отидох за първи път заради зацапване в 5г.с. +1 ден, плоден сак. Днес отново бях заради силни болки в 5г.с. и 6 ден, лекарката каза че е рано да се види. Не се притеснявайте, предполагам че затова казват първия преглед да е най-рано 6-7г.с.

# 89
Ох, момичета от 3 дни имам целодневно гадене … ще се побъркам.
Какво да пия не знам?!? Мога да ям ябълка, грейпфрут, вода с лимон, солети, кус кус с масло и сирене и това е и пак ми е супер гадно…. Какво пиете вие?

Общи условия

Активация на акаунт