💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 377
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Има ли някоя от вас от Пловдив тук?

Аз днес правих втори уринарен тест за всеки случай, понеже първия ми беше с много бледа втора черта, въпреки че го правих на трети ден закъснение. Освен това, липсата на симптоми също леко ме притесни. Ами този път беше доста по-наситена и малко ми олекна, че поне ЧХГ расте. 

Аз останах доста доволна от проследяващия лекар от предната бременност, както и от израждащия и акушерката, така че този път отново ще им се доверя.

Стискам палци на всички, на които им предстои преглед скоро и да чуем силно тупкащи сърчица! ❤
Аз също съм от Пловдив
Къде ходите на преглед?

# 136
Прави ли тест за грип преди антибиотика?
Не съм както вече казах температура до 38 кашлица запушен нос със жълт гъст секрет 5дни

# 137
На мен ми казаха винаги първо тест за грип и после вече антибиотици, ако се наложи до 12та седмица.

Евентуално може и ковид да е и да няма нужда от антибиотик, правиха ли носен, гърлен секрет и антибиограма?

# 138
Включвам се да ви питам, вие колко често ходите на преглед, тоест през какво време? Както съм писала и преди ние чухме пулс в 6+6 и следващия преглед трябва да е в 10та (след две седмици), но на мен това ми се струва цяла вечност да се чудя дали всичко е наред. Постоянно се филмирам, че примерно ям по-малко от началото, не ми се гади (въпреки, че и от самото начало не ми се е гадило почти) и подобни. Също така все още имам лек дискомфорт като преди цикъл от време на време, което уж също е нормално, но вече не знам.
Предполагам, че предишната ми загуба ме е направила параноична, с което не знам как да се преборя.

# 139
Толкова - 3-4 седмици е нормален период. Само в началото може да е по-често, докато се установи бременност, види ембрион и пулс, макар че при нормални обстоятелства 6-10 седмица си е супер интервал и в началото.

# 140
Здравейте, включвам се и аз след първия преглед днес. По приложение съм 6+6, а на ехографа излезе 5+5. Стори ми се доста голяма разлика. Каза че се вижда плоден сак с ембрионална структура и мехурче, включително улови сърдечни пулсации. Което пък ме навява на мисълта че седмицата по скоро да е 6та щом се чува сърдечна дейност.
Назначи ми ПКК, вит. Д, вит. Б12, прогестерон, ТСХ, фт4, желязо, феритин, глюкоза и глекиран хемоглобин. Предполагам че някой от показателите са заради инсулинова резистентност и желязо дефицитна анемия. След 2 седмици отново на преглед.

# 141
Здравейте и от мен. С термин 2 октомви съм. Всичко се развива добре за сега. Имам и по-голямо дете, което преди седмица се зарази с варицела. Първоначално не се притесних, защото съм я карала. Но после започнах да се ровя в нета и да чета  и взе да ме обвзема паниката. Пуснах си изследвания за антитела. Изглежда всичко наред, но все още сякаш има някакъв страх в мен...Някоя от вас да се е сблъсквала с това? Не зная дали да се притеснявам или е излишно....

# 142
Здравейте, момичета,

записвам се и аз плахо в темата, с вероятен термин 16.10.2025 г. На почти 33 г. съм и това ми е първа бременност след повече от 4 години опити. За момента като неразположения имам основно подут и леко болезнен корем, замаяност, световъртежи и много бързо забравям Laughing
На терапия с Фраксипарин 0,4 съм и ще видим дали няма да ми увеличат дозата. Другата седмица съм на преглед за установяване на сърдечна дейност и дано всичко е наред.
Ще се радвам да обменяме опит и информация относно протичането на бременността и дай Боже за всички ни да е до финал.

# 143
Как се чувствате, момичета? Аз правя всичко възможно да живна - ям, пия течности различни, приемам желязо, но ми е много смотано. Цялостно ми е отмаляло. Гаденето не е както миналия месец, но пак го има. В някои дни съм с главоболие. Ако реша да свърша нещо или да изляза ми замалява на десетата минута и пак искам да легна. Само аз ли съм така и заради възрастта ли е? С първата бременност не бях така.

# 144
Аз установих, че главоболието, гаденето и  замайването ми се дължат главно на много ниско кръвно, което може би е в следствие на бременност, и по принцип понякога ми е било толкова ниско, но никога до сега в продължение на няколко дни. Следете си кръвното, може и пти вас теьи неразположения да са в следствие на него.

# 145
Аз установих, че главоболието, гаденето и  замайването ми се дължат главно на много ниско кръвно, което може би е в следствие на бременност, и по принцип понякога ми е било толкова ниско, но никога до сега в продължение на няколко дни. Следете си кръвното, може и пти вас теьи неразположения да са в следствие на него.

По принцип съм с ниско, горна граница ми е 90-100. Днес обсъдих с гинеколога, каза да се наливам с течности. Вкарвам колкото мога, но ми дразни всичко на стомаха. Дано след трети месец малко ме отпусне тази симптоматика, че имам дете,за което трябва да се грижа, а аз само лежа.

# 146
Gerisita, и аз съм в същата ситуация. При мен се стига някои дни и до повръщане по 3-4 пъти и тогава започвам да се притеснявам да не се обезводня, защото изпивам не повече от половин литър вода на ден. Рутината ни с детето е сутрин да й оправя тоалета -> да легна за малко -> да й измия зъбите -> да легна -> да я нахраня за закуска -> да легна и с неистово усилие на волята да се оправим да излезем и навън вече на 10-тия метър, бутайки количката съм се задъхала и замаяла.

Предната бременност я карах с друг, работен, ритъм и не мога да направя паралел, но определено сега се чувствам на ръба на възможностите си.

Не съм консултирала темата с лекар, понеже още ме преглежда репродуктивният ми специалист и като ме види на ехограф и потвърди, че всичко е наред, си казвам: ще мине, няма какво да мрънкам. 😊

Четох някъде, че студен спрайт много помагал при гадене, та днес взех един, да опитам.

Иначе аз ходя на 2 седмици на преглед, живот и здраве на ЖК по пакет, мисля, че ще е веднъж на 4 седмици. Като междинно между прегледите предния път си напасвах ФМ, та имахме поглед над развитието на бебенцето отново на всеки 2 седмици.

# 147
Gerisita, и аз съм в същата ситуация. При мен се стига някои дни и до повръщане по 3-4 пъти и тогава започвам да се притеснявам да не се обезводня, защото изпивам не повече от половин литър вода на ден. Рутината ни с детето е сутрин да й оправя тоалета -> да легна за малко -> да й измия зъбите -> да легна -> да я нахраня за закуска -> да легна и с неистово усилие на волята да се оправим да излезем и навън вече на 10-тия метър, бутайки количката съм се задъхала и замаяла.

Предната бременност я карах с друг, работен, ритъм и не мога да направя паралел, но определено сега се чувствам на ръба на възможностите си.

Не съм консултирала темата с лекар, понеже още ме преглежда репродуктивният ми специалист и като ме види на ехограф и потвърди, че всичко е наред, си казвам: ще мине, няма какво да мрънкам. 😊

Четох някъде, че студен спрайт много помагал при гадене, та днес взех един, да опитам.

Иначе аз ходя на 2 седмици на преглед, живот и здраве на ЖК по пакет, мисля, че ще е веднъж на 4 седмици. Като междинно между прегледите предния път си напасвах ФМ, та имахме поглед над развитието на бебенцето отново на всеки 2 седмици.

На колко години сте?

# 148
Скрит текст:
Има ли някоя от вас от Пловдив тук?

Аз днес правих втори уринарен тест за всеки случай, понеже първия ми беше с много бледа втора черта, въпреки че го правих на трети ден закъснение. Освен това, липсата на симптоми също леко ме притесни. Ами този път беше доста по-наситена и малко ми олекна, че поне ЧХГ расте.  

Аз останах доста доволна от проследяващия лекар от предната бременност, както и от израждащия и акушерката, така че този път отново ще им се доверя.

Стискам палци на всички, на които им предстои преглед скоро и да чуем силно тупкащи сърчица! ❤
Аз също съм от Пловдив
Къде ходите на преглед?
При д-р Георги Тотев се следя.

# 149
Gerisita, на 37 съм. ☺

Общи условия

Активация на акаунт