💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 28 273
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
  • Благоевград
Тонзилотрен помага, питайте и за Инфлуцид, както и за Биозин мама.
Миналата седмица ми се наложи и аз да взема нещо, докторът ми каза Омнибиотик Immunid,взех го, но не съм го пробвала, успях с Грип вис, Тонзилотрен и Thymotabs.

# 736
Здравейте на всички бъдещи мами с термин октомври 2025. Аз съм една вече реализирана мама, която беше с термин октомври 2024. Пожелавам на всички лека бременност и повече психическо спокойствие, защото поне при мен имаше много излишна паника за най-малкото нещо.

За простудни и грипно състояния ви препоръчвам Авирон рапид. Един път ми се наложи и АГ това ми изписа, + витамини Ц,Д,Цинк. Аз взимах и биозин мама, тя каза да продължавам да си го взимам. За запушен нос муконазал, не повече от 3-4 дни употреба.

# 737
Здравейте момичета, идвам да се похваля след ранната ФМ. Всичко изглежда наред на ехографа, чакаме само резултатите от кръвните изследвания. На първо четене изглежда, че ще си имаме момиченце. 🌸🥹

# 738
Привет и от мен! Вчера мина скрининга в първи триместър при д-р Захариева (д-р Стоилов) и всичко е наред. Мислехме да правим НИПТ след този скрийнинг, но ми казаха предвид резултатите, че няма нужда и това ме успокои много. Д-р Захариева беше обрана, но се държа човечно и приятно. Щом с бебчо всичко е наред, аз съм доволна. Хванах и някаква кампания тяхна, та теста ми беше и безплатен. Снощи вече почнахме да съобщаваме новините на най-близките ни хора, като показвахме напечатаните снимки от прегледа и се посмяхме на забавни и шокирани реакции. Grinning
Не знаем пол, но ако се доверявим на всички бабини приказки и китайски лунарни календари, би трябвало да е момче. Grinning
Аз съм предразполажена обаче към гестационен диабет и ще трябва да обърна по-сериозно внимание на храненето.

# 739

Не знаем пол, но ако се доверявим на всички бабини приказки и китайски лунарни календари, би трябвало да е момче. Grinning

По всички бабини деветини, които изчетох и ние трябваше да очакваме момче, но е момиченце. По китайският календар, който видях след прегледа излизаше момиче.

# 740
Здрвейте! Миналата седмица бях с болки в гърлото и хрема. Запипбах да прекашлям пи 3-4 пъти на ден. Пуснах црп 11.7. Личният лекар ми изписа Оспамокс, за да не слезе надолу.... Много съм притеснена и не знам какво да правя. Някой с опит? Знам, че при бременните ЦРП ТО е по-високо по принцип, но не знае какви са сройностите......

# 741
Аз този път не съм изчислявала по календари и разни симптоми, но отново имах много силно предчувствие за пола, което пак се оказа вярно. 😄 Имахме подготвени имена и за двата варианта, така че всичко е точно. 😊

Кръвотока ми е добре, което много ме успокои. Плацентата е предна, висока, така че не очаквам скоро да усетя някакви движения.

# 742
Здравейте, момичета. Бих искала и аз да засегна темата с пола. Цял живот съм имала усещане, че ще си имам момиченце, ще връзвам панделки и ще купувам шармантни рокли. Около мен все момиченца сме гледали. Ние все още не знаем със сигурност пола, но на ФМ и последния преглед ми казаха, че най-вероятно ще е момченце. На 18 ще разберем със сигурност, с интимен gender reveal, основан на резултата от пренаталния тест.
Въпросът ми е, има ли и други мами, които предварително са били с много силна нагласа и са останали леко "разочаровани" от пола на бебчето? Не казвам, че не съм безкрайно щастлива, защото засега всичко изглежда ок, най-важното за мен е малкото човече да е живо и здраво. Просто ми е интересно как се преодолява тази предварителна нагласа?

# 743
Cami07, не мога да кажа от личен опит, но близка приятелка до последно имаше силно усещане, че ще си имат момиче. На един от прегледите обаче доктора им казал, че ще е момче и нейната първична реакция била да се разплаче. Мисля, че е нормално да има доза разочарование ако жената е имала някакви очаквания, но това не омаловажава факта, че все пак е щастлива и се радва за бебчето си, без значение от пола. Двете емоции могат да съществуват едновременно и не се изключват взаимно. 🙂

# 744
Здравей, и аз бях сигурна, че ще е момченце този път, при все ,че имам 2 момичета на 10 и на 15 ,ноооо пак ще е мома (пренатеста го потвърди)., та да е живо и здраво, не съм разочарована.

Здравейте, момичета. Бих искала и аз да засегна темата с пола. Цял живот съм имала усещане, че ще си имам момиченце, ще връзвам панделки и ще купувам шармантни рокли. Около мен все момиченца сме гледали. Ние все още не знаем със сигурност пола, но на ФМ и последния преглед ми казаха, че най-вероятно ще е момченце. На 18 ще разберем със сигурност, с интимен gender reveal, основан на резултата от пренаталния тест.
Въпросът ми е, има ли и други мами, които предварително са били с много силна нагласа и са останали леко "разочаровани" от пола на бебчето? Не казвам, че не съм безкрайно щастлива, защото засега всичко изглежда ок, най-важното за мен е малкото човече да е живо и здраво. Просто ми е интересно как се преодолява тази предварителна нагласа?

# 745
Здравейте, момичета!

Бургаска мама, мисля, че не ти е притеснително високо ЦРП-то. Нямам опит с ЦРП на възрастни, но на детето на няколко месеца бе 20+ и изкара леко вирусчето. Дано всичко е наред и при теб!

Ние другата седмица ще научим пола, на втората ФМ. При предната бременност бях сигурна, че ще е момче, нямах предпочитания, просто на усещане. Като лекарката ни каза, че е момиче, бях дотолкова изненадана, че не реагирах никак (сигурно се предполага, че вкарваш емоция, като научиш, особено съдейки по така актуалните видеа за gender reveal 😄). НО! излизайки от кабинета й, без да сме коментирали нищо предварително с мъжа ми, за 30 секунди взехме решение за името. Докато малката се роди, нямахме никакви алтернативни имена. До ден днешен нямам име за момче предвид, дори започва леко да ми влиза муха в главата за следващо момичешко име. 🎀  Тааа, Съдбата си знае работата. Wink

Иначе аз да се похваля, че от седмица съм добре. Гаденето отшумя, апетитът се връща (още не съм качила кг.), силите ми постепенно се възстановяват и се надявам да няма нови сривове. Единствено остава неразположението след хранене - каквото и да ям, особено ако са сурови плодове и зеленчуци - с часове ми е тежко. Най-голямата мъка ми е вечер, защото храним детето към 20ч. и след това можем спокойно да вечеряме и ние и като си легна, до посреднощ имам чувството, че храната ми е буквално в гърлото още.

Някоя от вас случайно да е имала съмнителна микробиология скоро - визирам повишени левкоцити или друго? При мен излязоха разни нови за мен неща, но АГ сподели, че всичко е наред, а мен ме глождят съмнения…

# 746
Мисля си, че аз бих имала леко разочарование ако ни кажат, че емома. Тъй като много дълго си правя една нагласа, имаме име за момък, за мома не. Но в действителност, наистина е важно бебешока да е жив и здрав. И все пак тайно и дълбоко се надявам да чуем, че ще е момченце.

# 747
Здравейте на всички!
Cami07, разбирам те. И аз, и моя приятел, винаги сме искали момиченце. Преди години като сме си говорили за деца, кой какво иска, как си се представя, и т.н., много бързо и лесно си харесахме име за момиче. Даже се е случвало докато сме на път или в някаква ситуация да споменаваме това име, сякаш е с нас или просто да видим как бихме реагирали ако сме с дете. И ето, че мечтата ни се сбъдва и очакваме момиче. Вече смело я наричам по име и й говоря.
Преди да разберем пола, аз също съм си задавала тези въпроси – ами ако е момче, как ще се чувствам, дали ще се разочаровам и т.н. Зоя много хубаво го е описала. Blush Пожелавам ти нещата да се случват по начин, който искаш и очакваш! Blush

Emay, на мен ми взеха секрет на 31.03. В резултата пише слуз, епителни клетки, лактобацили, 10-15 левкоцита. Като имам наличие на streptococcus agalactiae 10^3. Лекарят просто ми писа да слагам Флуомизин 6 вечери, не е коментирал повече. Аз приключих с флуомизина и сега слагам Гинофилус. Grin

# 748
Здравейте, момичета! Реших се най-накрая и аз да пиша след като минахме ФМ и за момента всичко е наред (освен моите постоянни притеснения, че нещо няма да е както трябва). Все стоя и гледам снимките и се чудя всичко нормално ли изглежда, сякаш разбирам нещо и аз Grinning

Cami07, и при мен беше голямо желанието за момиче, а и имах уж вътрешно усещане, че ще е такова. Мислех само женски имена, представях си как ще си бъдем приятелки и ще си правим наши момичешки неща, но се оказа момченце. В началото бях разочарована, даже мъжът ми леко ми се разсърди, но свикнах вече с мисълта, че ще съм свекърва Laughing
Наистина най-важно е накрая едно здраво бебе и майка!

# 749
Здрвейте! Миналата седмица бях с болки в гърлото и хрема. Запипбах да прекашлям пи 3-4 пъти на ден. Пуснах црп 11.7. Личният лекар ми изписа Оспамокс, за да не слезе надолу.... Много съм притеснена и не знам какво да правя. Някой с опит? Знам, че при бременните ЦРП ТО е по-високо по принцип, но не знае какви са сройностите......

На мен заради задна хрема стичаща се в гърлото УНГ ми изписа АБ Алмексид и Ериус. Това беше вчера, днес се консултирах и а АГ и той каза че може да ги пия, но все още не съм започнала и се чудя и чета в интернет. Като съм без температура и се чувствам добре не знам дали да прибягвам до антибиотика и дали УНГ просто не си е вързал гащите като ми го е изписал. Ти започна ли да пиеш антибиотика?

Общи условия

Активация на акаунт