💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 652
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Имам брутално главоболие от вчера, днес вече не се търпи. Наясно ли сте дали мога да пия нещо, защото явно няма да мине.

Парацетамол ми каза на мен, че може.

# 256
Имам брутално главоболие от вчера, днес вече не се търпи. Наясно ли сте дали мога да пия нещо, защото явно няма да мине.

Парацетамол ми каза на мен, че може.

Имам парацетамакс, гледам че състава е същия.

# 257
  • Благоевград
Пробвай със студен компрес и лек масаж на врата и главата, със съвсем леки движения там, където те боли. Понякога главата боли и от обезводняване. Повечко вода, малко сол вътре и капки лимон, това е електролитна напитка и хидратира чудесно. Случвало ми се е да ми мине главоболие след като съм изпила една чаша такава овкусена вода.

# 258
Пробвай със студен компрес и лек масаж на врата и главата, със съвсем леки движения там, където те боли. Понякога главата боли и от обезводняване. Повечко вода, малко сол вътре и капки лимон, това е електролитна напитка и хидратира чудесно. Случвало ми се е да ми мине главоболие след като съм изпила една чаша такава овкусена вода.
Пробвах с студен компрес,а за водата пия по 3лв на ден. От недоспиване е . Ще потрая ако не издържа ще пия.

# 259
И аз от вчера съм с ужасно главоболие- пулсиращо, в 8 г.с. съм и ако стане нетърпимо ще се наложи да пия нещо.

Имам въпрос относно фолиевата киселина. Поради ужасното гадене което продължава вече 3-та седмица не я приемам, защото ми става лошо от нея. Дали е опасно за плода? Мсиля да се насиля и да я почна… кога я взимате и под каква форма?

# 260
Пробвах с студен компрес,а за водата пия по 3л на ден. От недоспиване е . Ще потрая ако не издържа ще пия.

# 261
  • Благоевград
И аз от вчера съм с ужасно главоболие- пулсиращо, в 8 г.с. съм и ако стане нетърпимо ще се наложи да пия нещо.

Имам въпрос относно фолиевата киселина. Поради ужасното гадене което продължава вече 3-та седмица не я приемам, защото ми става лошо от нея. Дали е опасно за плода? Мсиля да се насиля и да я почна… кога я взимате и под каква форма?

Правила ли си изследване коя точно фолиева киселина усвояваш? Ако не усвоявяш обикновената, а само фолат, то тогава може би организмът ти реагира и затова повръщаш от нея. Говори с доктора ти да я смени с Топ фолат или Неофолик мета.

# 262
Здравейте,
моля да ме приемете в темата Simple Smile
След 5 Инсе се получи при първото инвитро. Това ми е втора бременност (не броя 2 ранни загуби). Дъщерята е на 9. Според програмата за следене съм 6+6 и в понеделник се надявам да има пулс.
Ще се радвам да споделяме опит и вълнения Simple Smile

# 263
Аз бях на неофорик предния път, не го понасях и го спрях.
Сега се насилвал от време на време на витамините, но чиста фолиева не пия. Гади ми се, дали понякога се подувам
Сега не съм пускала изследвания. Днес съм седмица 9, но предния път всичко беше наред с детето.
За киселини открих Сусамов тахан. една малка лъжичка и помага. Че тази път е нетърпимо.
Започвам от днес и пробиотици , че имам малко проблеми с паденията до WC и съм подута , а къде е още на личи корем..

# 264
На мен също понякога ми се гади и ми става дори лошо от витамините, които пия. Но не съм ги спирала, а започнах да ги взимам вечер преди да си легна и малко след приема заспивам. Паралелно с тях пия и неофилик, въпреки че в моите витамини има метилирана фолиева киселина.
Имаше въпрос и дали пием Омега. Витамините,  (Bird and Bee) са разделени на три капсули в пакетче и едната е DHA, 750mg.

# 265
И аз имам проблеми с WC… на 3 дни веднъж, което е ужасно… сутринта ядох киви на гладно и имаше ефект!!!

# 266
Здравейте! Изключително щастлива съм, че открих темата, т.к. почти никой не знае за бременността ми, а бих се радвала на съвети от майки, които вече са минали през този период, както и бъдещи майки, по-информирани от мен. Предварително благодаря на всяка, която ще изчете дългия пост. На 25г. съм, първа бременност, непланирана. Според изчисление на база последен МЦ би трябвало в момента да съм 9г.с., но вече бях на два прегледа и според АГ бременността се движи със седмица назад, т.е. в момента съм 8 г.с.  На първият преглед (14.02) видяхме само плоден сак, а на вторият (04.03) видяхме и малко ембрионче със сърдечен пулс. ☺️ Но видяхме и още един плоден сак, който не се видя на първия преглед. Според лекарката, вероятността да се развие и вторият ембрион е много малка, но ако някой е минал през подобна ситуация, ще се радвам да сподели как се е развила.
Искам да спомена, че на последния преглед ми назначи и доста обширни изследвания, като според нея и според ендокриноложката ми, всичко е перфектно. Посещавам ендокринолог заради високи стойности на ТАТ при изследване на хормоните на щитовидната жлеза, но всичко друго е в норма, като продължаваме с ежемесечното следене на TSH.
Другите ми въпроси са свързани с ФМ. Все още не съм записала час, а трябва да го направя. Проблемът е, че не знам при кой лекар. АГ-то, при която се следя препоръча 2 в техния МЦ, но при единия няма свободни часове, а за другият четох доста лоши отзиви. Моля да ми препоръчате добър специалист, защото вече съвсем се обърках. Относно НИПТ, според АГ няма смисъл да се прави, но аз държа за свое успокоение и сигурност. Препоръча ми Vision, като до момента срещам само положителни отзиви за него.
Последен въпрос: до момента съм плащала за всеки преглед и изследвания, въпреки че съм здравно осигурена. Имам и допълнително здравно осигуряване при ОЗОФ Доверие, пълен пакет. Притеснението ми е, че фондът е тясно свързан с работодателя ми, а все още не съм споделила за бременността. Не се притеснявам от уволнение, просто не се чувствам комфортно. Въпреки това, ако някоя от вас знае колко от разходите покриват за следене на бременност, при пълния пакет, ще съм благодарна да сподели. Иначе в МЦ ми предлагат пакет за следене на бременност на стойност 2000лв, като аз вече платих първия пакет изследвания, включени в него - 350лв.
Та така, мами, ще се радвам на съвети и насоки. Желая на всяка лека и спокойна бременност и нека октомври посрещнем здрави малки човечета! ❤️

# 267
Скрит текст:
Здравейте! Изключително щастлива съм, че открих темата, т.к. почти никой не знае за бременността ми, а бих се радвала на съвети от майки, които вече са минали през този период, както и бъдещи майки, по-информирани от мен. Предварително благодаря на всяка, която ще изчете дългия пост. На 25г. съм, първа бременност, непланирана. Според изчисление на база последен МЦ би трябвало в момента да съм 9г.с., но вече бях на два прегледа и според АГ бременността се движи със седмица назад, т.е. в момента съм 8 г.с.  На първият преглед (14.02) видяхме само плоден сак, а на вторият (04.03) видяхме и малко ембрионче със сърдечен пулс. ☺️ Но видяхме и още един плоден сак, който не се видя на първия преглед. Според лекарката, вероятността да се развие и вторият ембрион е много малка, но ако някой е минал през подобна ситуация, ще се радвам да сподели как се е развила.
Искам да спомена, че на последния преглед ми назначи и доста обширни изследвания, като според нея и според ендокриноложката ми, всичко е перфектно. Посещавам ендокринолог заради високи стойности на ТАТ при изследване на хормоните на щитовидната жлеза, но всичко друго е в норма, като продължаваме с ежемесечното следене на TSH.
Другите ми въпроси са свързани с ФМ. Все още не съм записала час, а трябва да го направя. Проблемът е, че не знам при кой лекар. АГ-то, при която се следя препоръча 2 в техния МЦ, но при единия няма свободни часове, а за другият четох доста лоши отзиви. Моля да ми препоръчате добър специалист, защото вече съвсем се обърках. Относно НИПТ, според АГ няма смисъл да се прави, но аз държа за свое успокоение и сигурност. Препоръча ми Vision, като до момента срещам само положителни отзиви за него.
Последен въпрос: до момента съм плащала за всеки преглед и изследвания, въпреки че съм здравно осигурена. Имам и допълнително здравно осигуряване при ОЗОФ Доверие, пълен пакет. Притеснението ми е, че фондът е тясно свързан с работодателя ми, а все още не съм споделила за бременността. Не се притеснявам от уволнение, просто не се чувствам комфортно. Въпреки това, ако някоя от вас знае колко от разходите покриват за следене на бременност, при пълния пакет, ще съм благодарна да сподели. Иначе в МЦ ми предлагат пакет за следене на бременност на стойност 2000лв, като аз вече платих първия пакет изследвания, включени в него - 350лв.
Та така, мами, ще се радвам на съвети и насоки. Желая на всяка лека и спокойна бременност и нека октомври посрещнем здрави малки човечета! ❤️
Cami07, добре дошла. Лека бременност желая! Blush
От къде си/къде се следиш, за да можем да дадем насоки за ФМ? Аз лично съм се спряла на МЦ Марковс в София (може би при д-р Павлова), но все още не съм си записала час. Grin
Относно ДЗО – аз също съм към Доверие. Най-добре провери с HR какво включва допълнителното здравно осигуряване, какви са лимите за отделните пакети (профилактика, стоматология, бременност, възстановяване на сума за лекарства и т.н).
При мен, например, лимитът за Наблюдение на бременност е 600 лв, като услугите се ползват на принципа на възстановяване на разходи.

# 268
  • Благоевград
Момичета, как сте с разходките? В рамките на два дни излизам, и двата пъти след 5 минути ходене ми става зле и имам чувството, че ще припадна. Кръвното ми е добре, не знам защо така. Нямам сила и ми се подкосяват краката.
За съжаление първите седмици се наложи да лежа заради зацапване и излизах само за преглед 1 път седмично, но от тогава мина вече месец. Движа из вкъщи, но се уморявам докато се изкъпя и си изсуша косата. Толкова е странно.

# 269
Аз вече съм доста добре, но съм в 11 седмица вече. Имам енергия, сили, само със съня не се разбирам всяка нощ.
Идният понеделник ми е скринингът и много се вълнувам.

Общи условия

Активация на акаунт