💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 28 659
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Шийката най-точно се следи с вагинален ехограф. Т.е трябва след коремния да измерят с него. Може и с коремен, но евентуално дава някакво отклонение и последен вариант е с ръка, но там лекаря трудно може да каже с точност до 0.хх мм колко е шийката. Това е моята информация поне, не твърдя, че съм права.

# 646
В коя седмица няма да ми се гади 24/7 не мога да ям нищо..?В 8 съм

# 647
Индивидуално е, но 2рия триместър е по-добре.
Всички ли с с тестове от 28ми имате резултат? На мен така и не ми се обадиха днес. Малко се притеснявам.

# 648
Момичета за съжаление аз няма да съм от октомврийската група. На днешния преглед в 11г.с не се установи пулс и спряло развитие на ембриона в 9+3г.с. Спонтанен аборт не е настъпил заради приема на утрогестан. Последваха 3 различни мнения за съжаление единодушни.
Някой има ли опит с кюретаж. Как минава  процедурата и възтановяваш ли се бързо след това?
Пожелавам здрави бебчета на всички.

# 649
Момичета за съжаление аз няма да съм от октомврийската група. На днешния преглед в 11г.с не се установи пулс и спряло развитие на ембриона в 9+3г.с. Спонтанен аборт не е настъпил заради приема на утрогестан. Последваха 3 различни мнения за съжаление единодушни.
Някой има ли опит с кюретаж. Как минава  процедурата и възтановяваш ли се бързо след това?
Много съжалявам за загубавата ви !
Аз преживях същото в 10г.с. липса на пулс и изоставане на ембриона. Преминах през вакум аборт,като накрая проверка с кюрета. Манипулацията е кратка и лека. 2-3 дена по-обилно кървене, абсолютно като при цикъл и леки болки. Сега съм 2ра седмица и имам все още леко кафеникаво зацапване. Утре съм на контролен преглед пак. Физически бих казала е леко,психилогично е трудното. Ако искате пишете ми на лично .
Пожелавам ви всичко да мине леко и скоро да се срещнем в някоя друга тема с  положителен резултат 🫶❤️

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 22:19 от Aneliyaa89

# 650
gabinpf*, много съжалявам за загубата! Пожелавам бързо възстановяване и много скоро отново да видите двете розови чертички и този път до успешен, пухкав финал. ❤️

# 651
  • Благоевград
gabi, съжалявам за загубата! Стискам ти палци за възможно най-леко да преминеш физически през това изпитание. Психически е тежко и ще трябва време.
Моят съвет е да поискаш изследване на ембриона и абортивния материал, това ще ти даде яснота какво се е случило и ще можеш следващият път да вземеш мерки. Прегръщам те!

# 652
Някой има ли опит с кюретаж. Как минава  процедурата и възтановяваш ли се бързо след това?

Много съжалявам за случилото се! Пожелавам ти в най-скоро време да се случи чудото и да имаш здраво бебче в ръцете!
Лятото минах през това. Кюретажа беше с пълна упойка след това никаква болка не усетих. Дори нямах кървене както бях чела. Странно, но все едно нищо не беше станало, а така се бях стресирала и от случилото се и от това, че бях чела, че “възтановяването” ще бъде тежко, физически никак не беше, психически от друга страна доста ми се отрази. Цикъла ми след това дойде след около 40+ дни беше обилен, но нищо крайно.
Надявам се всичко да мине добре и при теб!

Също така след това си направих изследвания за тромбофилия и се оказа, че имам. Тази бременност съм на терапия с инжекции.

# 653
Някой има ли опит с кюретаж. Как минава  процедурата и възтановяваш ли се бързо след това?
Много съжалявам. Бог да е с теб!

# 654
Въпреки че не познавам лично нито една от вас, сърцето ми се сви за двете момичета, които споделиха за загубите си. Най-искрено ви желая бързо възстановяване, както физически, така и психически и в най-скоро време да гушкате здрави бебенца. ❤️

Аз имам въпрос относно теглото на малките човечета. На последния преглед АГ каза, че бебето е цели 56гр., а от приложението с което следя бременността днес разбрах, че в 11+6 г.с. би следвало да тежи около 7,4гр. 🥴🥴 Всички други измервания отговарят напълно на гестационната възраст, та въпроса ми е, дали има още някоя с "голям човек", за да ми е по-спокойно.

# 655
gabinpf*, много съжалявам, че така се е получило… стискам палци съвсем скоро да видиш две чертички и този път успешен финал Hug

cami07, аз имам подобна чуденка, но не за теглото, а за размера в см. При напълно редовен цикъл и следена овулация с лентички, съм убедена, че съм заченала на 21-22 януари и на първите прегледи ми го измерваха точно както и календарчето ми го показва, но последния път ми го измери цели 4 дни по-напред. Та и моето бебе май е голямо, а даже е момиченце. 🤷♀Сега ще видя на следващия преглед какво ще каже.

# 656
Мила gabi, много, много съжалявам за случващото се! Моля се всичко като медицински процедури да мине леко за теб и скоро Съдбата да те направи щастлива майка на здраво детенце! 🙏❤

Момичета, за размерите на бебето не се впечатлявайте като разминавания. Аз съм с две инвитро, всичко при мен е таймирано до часове и въпреки това на прегледи имам отклонения посока нагоре в полза на бебето в рамките на дори 10 дни в размерите на бебето (като тук имам предвид ранни седмици). От втория триместър предния път размерите започнаха да отговарят, а малко преди термин дори бяха малко под средните. Бебето тогава се роди 3100гр. седмица преди термина.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 17:11 от Emay

# 657
Cami07, в приложението е грешно. Според моето (Pregnancy+) в 12г.с. бебчето тежи 58гр, така че сте си супер. Освен това, както Emay казва, нормално е да има разминаване. Понякога бебчета изостават малко и на по-късен етап си наваксват, понякога пък ги измерват по-големи и после пак си влизат в "нормата". Не трябва да забравяме все пак, че има известна вероятност и за грешка в измерванията от лекаря и/или апаратурата му. Сина ми ден преди да се роди го измериха 3,2кг, а всъщност се роди малко над 2,8кг. На самия ехограф даже пишеше, че е възможно разминаване от +/- 400гр, което за едно бебе не е никак малка разлика. Лекаря със сигурност ще каже ако разминаването е притеснително.

# 658
Аз имам въпрос относно теглото на малките човечета. На последния преглед АГ каза, че бебето е цели 56гр., а от приложението с което следя бременността днес разбрах, че в 11+6 г.с. би следвало да тежи около 7,4гр. 🥴🥴 Всички други измервания отговарят напълно на гестационната възраст, та въпроса ми е, дали има още някоя с "голям човек", за да ми е по-спокойно.

Изобщо не се натоварвай с излишни тревоги. Не се знае кой е прав лекарят или приложението. С първото ми дете АГ ми каза на последния преглед преди раждането "Ще е малка, около 2,800кг". Раждам, теглят я 3,700кг. и той пита сестрата, която я тегли КОЛКО???
Така че спокойно си бременей. Бебчето ти е точно толкова, колкото трябва да е.

Мила Габи, много съжалявам! Пожелавам ти от сърце, когато си готова отново, да видиш двете чертички!❤️

# 659
Проследяващият АГ може ли да види състоянието на шийката? В смисъл къде трябва да се провери?
       Здравейте момичета! Ако сте били вече на ранна фетална морфология, казаха ли ви пола на бебчето?

Общи условия

Активация на акаунт