💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 28 637
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
При мен всичко е наред, няма проблем Simple Smile само ми стана чудно това  Gestational Age at Blood Draw ми е 13+3, пък аз днес съм 12+ 4 някъде. При вас има ли такова разминаване? Феталната ми фракция е 11%

# 631
Ти Вижън ли прави? Мен ме питаха като попълвхане документите коя гс съм и аз им казах лично, защото тъкмо бях излязла от прегледа и знаех точно. Не им ли каза ти в коя гс си? Отделно не мисля че е от чак такова значение точната седмица, те изследват днк.

# 632
Да, Вижън правих. Питаха ме и им казах, освен нещо да са сбъркали при записването.
Не знам информацията от тях ли е подадена или от изследването е станало ясно. И как се определя гестационната възраст от такава проба… мисля си, че предвид феталната фракция, но моята си е обичайна за 11+ (колкото бях тогава), според чатджипити-то 😀

# 633
Значи са объркали нещо, моята я записаха на листа и си е вярна, не съм сигурна дали могат да разчитат гс по днк. По-скоро е объркано или не са разчели почерка, на мен ми е объркана една буква от фамилията в официалния документ Grinning

# 634
Дамите, които са минали вече ФМ, мериха ли ви шийката на матката?

# 635
Дамите, които са минали вече ФМ, мериха ли ви шийката на матката?

Да

# 636
Не. Или не знам поне не са ми казали. Минах вчера изцяло коремен преглед

# 637
Искайте си да ви я мерят, гледам, че масово май пропускат, освен ако няма данни за проблем. На мен ми е мерена веднъж в 10 гс и беше 38 мм.

# 638
  • Благоевград
Аз ходих специално за преглед на шийката и добре, че отидох. На размери 36 мм, обаче отворена като предишния път и вчера ми мина серклажа в Надежда.
Докторът ми в моя град ми каза, че нямало проблем, че била отворена, важно било да не се скъсява. Толкова му разбира и на него главата. Точно обратното, не трябва нито да е отворена, нито скъсена в толкова ранна бременност. Момичета, аз имам една късна загуба заради шийката, затова обръщайте внимание и ако нещо имате неразположение във втори триместър и като бебето ви рита шийката ви боли, трябва незабавно да се вземат мерки.

# 639
и моята я измериха 36,6мм, това скъсена ли означава? в 13 гс съм и съм висока 163 (ако има значение)

# 640
Май не е скъсена,  трябва да е над 35 мм за този триместър или поне това четох аз. Така и не го коментирах с моя АГ, на другия преглед ще попитам. Но ако вземе да се скъсява е проблем, който има решение и затова е хубаво да се следи как върви.

# 641
Здравейте!
Днес ми се обадиха от Cell Genetics (не очаквах да са толкова бързи). Няма находки, всичко е наред и очакваме момиченце  Heartpulse
Очаквам с нетърпение и ФМ другата седмица.
Обаче имам друго притеснение – в понеделник АГ ми взе материал за микробиология и цитонамазка. На микробиологията излязоха streptococcus agalactiae. Аз си имам дълга предистория със стрептококи и уреаплазма, но се бяха махнали. Та ще видим сега какво ще ми изпишат. Worried

# 642
  • Благоевград
Пак казвам, важно е да се следи и дали шийката пропуска. Аз имам една късна загуба заради това, че никой в Щерев не видя и не си направи труда да провери дали шийката пропуска или е отворена. Сега още в 10 г.с. при прегледа при доктор Христов пръста му влезе до половината нокът, а реално шийката не е скъсена. Даже на ехаграфа ми показа по какво се разпознава, че има проблем.
Моля ви, при най-малко съмнение за нещо, търсете специалист. Не искам да ви плаша, говоря от горчив опит и едно загубено дете.
Вчера мина серклажа и се надявам тази път да добутаме поне до 36 седмица, моля се на Бог да е с нас!

# 643
signora_tina, имаш силно стиснати палци от мен! Никога няма да навреди да се презастраховаме. А най-ценния съвет, който досега съм получавала е да вярвам на интуицията си, защото никой друг не познава тялото ми и сигналите, които ми дава по-добре от мен.

# 644
Проследяващият АГ може ли да види състоянието на шийката? В смисъл къде трябва да се провери?

Общи условия

Активация на акаунт