Отговори
# 255
  • София-Велинград
Здравейте и от мен днес.Отново лошо време, отново  в къщи Whistling

# 256
  • София
Малкия пак е на инхалкации и капки за нос, вече ми писна... Rolling Eyes

# 257
  • София-Велинград
Stasii,относно станалите дни,това което трябва да направиш е следното:отиваш при работодателят ти и попълваш декларация ,която той трябва да ти даде като носиш със себе си и акта за раждане на детето.Успех!
Сех ли?Та откакто се е родила Мария е имало едва 4-5 пъти.Все е уморен от работа,от бебето(представяте ли си?)и заспива или стой до късно да си играе с компютъра.Даже веч Crossing Armsе бях започнала да си мисля че има друга,ама .....ПРОТЕСТИРАМ!!!!!!!!НИЕ НЕ СМЕ САМО -МАИКИ,И ДОМАКИНИ,НИЕ СМЕ И ЖЕНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Crossing Arms Crossing Arms

# 258
Здравейте!
Черпим по случай тримесечието. Не ми се търси за картинки, кой с каквото иска да се чувства почерпен. Помечтайте си. Wink
Честито на останалите месечинки!!!
И ние днес слез четиридневна пауза акахме, ама какво количество, какво нещо! Абе моята мома като пълни памперса такива сладко-смешни муцунки прави, вашите така ли са? Става мнооого съсредоточена и бръчка носле. Laughing
Виолина, много е сладък Дани и има много хубави обувчици, още от една по-стара снимка съм ги харесала, в наше село не се намират такива. Sad
И моята ми дърпа ръката към устата си и си яде нейната, ама други работи за сега не. Само си оглежда ръцете, много е сладка.  Heart Eyes
Бети Л голяма сладка бузанка е твоята мома. Ти реши ли как ще захранваш и кога? Знаеш ли как става захранването с оризова каша?
Понтес, не знам ама и аз съм си харесала Бояна на Муцанка, добре, че имам мома иначе щяхме да я крадем. Whistling
Ама наистина са много сладки всичките ни бебоци!

# 259
Стаси ,отиваш и теглиш на работодателя си едно  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Моите счетоводителки са много точни,разбират всичко,и ще ти кажа-аз ходих и си подадох декларация незнам коя си ,май че  7,както са казали и преди,която ми дадоха от счетоводството на фирмата,те са си подготвила бланки там, не съм попълвала нищо свободен текст,и само прикрепих към нея копие от акта на детето-това е Hug.Нищо не вземаш от НОИ-всичко е от работодателя-и ако ти каже още нещо тъпо-не се шашкай-не е вярно.
Виолинка,аз питах за Аптамила-еми явно ще си търпим неаковците LaughingНие скоро ще се захраним с пюренца-дано тогава да се оправят нещата.

# 260
Аз пък се радвам като успея вечер да се скатая от милото Blush Не че когато все пак се случи имам оплаквания, но... Tired
Klemy, ужас! Край нямат тия болести! Иначе и ние още сме с хрема. Вече не знам докога. Дали да не взема и аз Коларгол се чудя? Така не можем да сложим Пентаксима. Ще трябва обаче да си го приберем от аптеката, а не ми се искаше да си го държим вкъщи.
Моята бебка продължава да се храни през два часа, най-много през два часа и половина. Само като сме навън може да пропусне и 3-4-5 часа. Как е при вас? А за акането - понякога ака по веднъж, понякога по 3-4 пъти на ден.
Moonlady, след консултация с алерголог аз реших да изчакам и още един месец със захранването. Тоест смятам да почнем като навършим 5, значи чак втората половина на месец май ще стане. И още се чудя с каша или с плодово пюре да почнем. А кашата се дава първият ден една лъжичка, разтворена с кърма, вторият ден две лъжички и т.н.  В началото се прави по-редичко, после постепенно се сгъстява. Много ми е странно, баткото по съвсем друга схема го захраних - старата - със сокчета от 30-тия ден.  На тази възраст вече почвах зеленчуковите пюрета.
И ние си ядем много активно ръцете, и то палците предимно. Успява и моята ръка да "захапе", плюнчи се страшно. Все още не давам залъгалка, но май ще се наложи. Иначе понякога нощем й давам залъгалката, защото още има колики и за да не се разсънва.

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 12:32 от Betty L.

# 261
Муцанке, душа, ти тук ли се подвизаваш?! За какъв секс говорите всички?! Аз бях тази седмица на ортопед - имам възпален девствен мускул! И вярвайте ми, не от презорване. По-скоро и ципа пак ще ми се образува, ако все така я караме. А преди не беше така. Намирахме време за всичко...Ех, младост, младост... smile3518

# 262
И моят в къщи яде по-често. Мисля че е от скука. До скоро бяхме 2 месеца запечени- Дуфалак, термометър, клизма със сапунче - през всичко михах. Сега изведнъж се отпуши сам. Вчера - 2 пъти и половина, ако броим това в легена, докато се михме.

# 263
NIKI IVANOVA,DJUMBETO И НЕВМЕНТЕ това е за вас

Честито на всички четвъртомесечинки  тримесечинки!!!!!!!!!!!!!!!

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 14:26 от keti qncheva

# 264
  • сто акровата гора
mutsanka ние слагахме Пентаксим, нямаше абсолютно никаква реакция, не се панирай, явно си е до детенце, каквато и ваксина да сложиш, стискам палци да мине без проблеми.  Peace
А колкото до секса, абе намира се, ама не успяваме да се развихрим като преди, а на мен ми липсва, може и да е от зодията, някой беше писал че Скорпионите само това им е в акъла. Иначе се пазим с прекъсване, ама и мен малко ме е шубе, че Соня от веднъж стана, пък принципно нямам нищо против ама нали родих със секцио и трябва да изчакаме с второто.
Klemy дано бързо му мине на сладура!  Praynig

# 265
Здравейте, мамчета ! И днес рискувах да се окажа без нет, което не е фатално, но в тез дъждовно-мрачно-домашни дни само това оставаше (. По повод на ситуацията с оставащите дни до 315 ето сайт с информация http://www.zakonnik.net/buletin/br_003/st_004.html

и ето какво е казано там:
"Отпуските за бременност и раждане за остатъка от 135 до 315 календарни дни и за отглеждане на малко дете се разрешават от работодателя. За изплащане на парични обезщетния за разрешените отпуски се представят следните документи:

1. За изплащане на парично обезщетение за бременност и раждане за остатъка от 135 до 315 календарни дни - молба-декларация, попълнена от осигуреното лице по образец, съгласно Приложение щ 2, към което задължително се прилага заверено от осигурителя копие от заповедта за разрешаване на отпуска и заверено от осигурителя копие от удостоверението за раждане на детето, както и другите необходими документи, посочени в образеца, според конкретния случай;

2. За изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете - молба-декларация, попълнена от осигуреното лице по образец, съгласно Приложение щ 3, към което задължително се прилага заверено от осигурителя копие от заповедта за разрешаване на отпуска и заверено от осигурителя копие от удостоверението за раждане на детето, както и другите необходими документи, посочени в образеца, според конкретния случай;

3. За изплащане на парично обезщетение в половин размер при неползване на отпуска за отглеждане на малко дете - молба-декларация, попълнена от осигуреното лице по образец, съгласно Приложение щ 4, към което задължително се прилага заверено от осигурителя копие от удостоверението за раждане на детето, както и другите необходими документи, посочени в образеца, според конкретния случай."

Ето тук ги има и приложенията : http://www.noi.bg/content/laws/07/Nar_pms_364.htm

Аз лично, още не съм ходила до офиса, за да разбера какво точно се подава, но мисля, че иде реч за приложение №2.

# 266
  • София
Аз бях на доктор днес, всичко изглежда наред, лигавицата на матката много дебела, т.е се очаква всеки момент цикъл, за всеки случай ми изписа и Дуфастон за 7 дни. Аз мисля да пия хапчета, нещо на това с прекъсването не искам да се оставя, трето ще ми дойде в повече, пък и секциото... Wink

# 267
  • Бургас
Бре времето лошо и всички сте толкова активни.  Laughing
Аз за остатъка до 315 дни написах една молба до работодателя в свободен текст и това беше, ама те от нашата централа така са казали...нямали бланки затова в свободен текст и при всички положения не се взиманищо от НОИ щотоот НОИ са тезидето са родили през 2007, а ние сме заварено положение.

Петър лапа всичко квот докопа - ръце, блузки, одеалца, дрънкалки, коса.....абе квото му се изпречи пред устата не пропуска.

С акането за сега се справя добре - снощи тъкмо се оплаквах, че не е акал два дни, и той така напълни памперса, че само реклама мога  да направя на тази марка..... Laughing не се виждаше никаква част от памперса, всичко беше оцветено в приятно жълто  #Crazy но навън не беше пропуснало.....

Аз не смея да изкарам Пепито навън, щото и без това нали не ни е съвсем наред носът. Ние на 06.04 смена консултация и тогаваще рещим с педи кво ще го правим тоя нос, на стеримар ли оставаме, коларгол ли да почвам или за секрет да ходим. Макар, че при нас все още не е ясно дали сме хремави. Но детенце вече 3 дни спи спокойно и се буди само по веднъж нощем към 4-5 часа, а после си отспива до 10. Разбира се вечер преди лягане имаме дълга процедура по проветряване на стаята, пръскане в нослето, почистване на нослето.......но поне има някакъв ефект.

Аз не съм решила още с какво ще почвам да захранвам, макар, че като четох една схема с оризова каша, то само първите 2-3 дни се дава оризова каша, после непосредствено се въвежда зеленчуково пюре и общо взето май не виждам кой знае каква разлика....

ЧЕСТИТО И НА ДНЕШНИТЕ 3 И 4 МЕСЕЧИНКОВЧЕТА!

# 268
iv4ok мила, дала си линк към варненската темичка Mr. Green а уж искаше да видим момъка  Laughing
Коларгола се изписва когато текат сополките от носа, ако е задна хрема или запушен нос се пръска Стеримар, физиолофичен разтвор и тем подобни. Дано всички бебоци скоро да оздравеят. Нищо чудно с това променливо време - до вчера беше горещо, а днес даже вали сняг в Смолян  Crazy
moonlady аз имам и син така че може ние да ви краднем  Grinning Не знам вашите мъже как са, но моя от сега такава ревност изпитва при мисълта, че някой ден дъщеря му ще бъде с мъж, че ме плаши. А има и пушка  #2gunfire горко им на кандидатите  Laughing

# 269
  • София-Велинград
mutsanka,нашият татко пък още от сега се кефи ,че някога дъщеря му ще е харесвана от момчета, казва -да си ги води в къщи отколкото да ми се крие.Ама аз си знам ,че така говири сега като е малка,но когато порасне,ще се побърка от ревност.
А относно секса-отвреме на време си припомням какво беще това,Но каде ли изчезна безумно страстният секс,който го имаше преди появата на Мария?

Общи условия

Активация на акаунт