Отговори
# 240
Здравейте и от нас и  ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ   newsm51на патерици.
soseress- и ние сме така два дена беше хладно и ветровито и си стояхме в къщи ииии.... в чудо се видях. Кисел-кисел иска на вън и не си отспа но за сметка на това вчера цял ден бях на вън, горкия не миже да свари да спи.
За памперсите- ние сме около 7кг а сме с памперси 8/18 Momi. Не гледайте килограмите на памперсите те са по някакъв стандарт а децата не се движат точно по този стандарт.Едни са по дълги, други п пълни и така.
 За храненето вече ядем по 200гр кисело мляко, Misc Baby Bottle пием сокчета, ядем плодови пюрета, кисели и с акането нямаме проблеми 2,3 пъти дневно.
Онзи ден му направих пюре от чист картоф- мнооого го хареса! Мисля да добавя и морков и така да заместя обедното мляко с пюре.
За сексуването пазим се чрез прекъсване,но се замислям за презерватива, т.к ме е страх да не забременея пак с това мойто секцио. #Crazy
Това е засега от мене. Лек и спокоен ден на всички бебонковци  и на техните майки!

# 241
  • СОФИЯ
 Ето ни и нас да ни видите,това са снимки след втория месец
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=110369

# 242
Стаси, след изтичането на моите 135 дни, от работата ми дадоха да попълня две бланки: едната, че искам да ползвам остатъка от полагащите ми се 315 дни, а другата че не съм дала детето за осиновяване, не е починало и други такива.

# 243
STASII аз изпратих една молба (форма No7) ако не се лъжа, мога да ти я изпратя ако ми дадеш e-mail примерно или icq или skype. Това е формата която се попълва за НОИ но аз прпомених за работодателя. Тъй като сме в заварено положение работодателя трябва да ни изплаща 90% до 315 дни. Кажи на твоя работодател или на счетоводителката да прегледа държавен вестник от Декември или Януари ако не се лъжа в вдин от двата броя е публикацията. Успех

# 244
Здравейте мами, много ми липсвате и ми е тъпо когато нямам време дори и да ви чете-отварям темата и до там. Имам нужда от помощ,защото вече се побърках!!! Въпросът ми е следния- Като изтече болничния от 135 дни какво правиме до 315(за останалите 180дни)?
Работодателя казва,че трябва да му представя болничен,педито казва ,че тя повече болнични не издава,това е последния до 135 дни. И сега на къде ? Кога всъщност се пуска молба до работодателя за гледане на дете?
трябва да отидеш до нои от там се взима една молба декларация за остатъка до 315 дни попълва се и се дава на работодателя
честито и днешните рожденници!

# 245
Здравейте и честита първа пролет със закъснение!
Брей, много хубави малки мацки има тук, а ние да не сме знаели! Няма да споменаваме имена, че може да пропуснем някоя хубавица! Ето го и нашия ерген за сгледа: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=175016.60
За контакти и сватлък  smile3508  love001 newsm47 отправяйте само сероизни предложения! Той е много любвеобилен и обилно се плюнчи също:)

# 246
E supersko, Елбена и Максим пак взеха златото  smile3501 newsm44 smile3501 smile3521
Супер новина, много съм щастлива!!! Кога ще им дават изпълнението?
А знаете ли как мога да запиша дъщерята на фигурно пързаляне и къде е най-добре, ама иска с треньор, че тя си въобразява, че може всичко, на 9г. ще стане Wink

# 247
Разглеждам си аз бебоците на три месеца и какво да вида ВЕРОЛИНА взела любимите патета на мойта дъщеря и снимала нейната  Joy Няма майтап много се смях.......поне цвета да им беше различен, а то абсолютно еднакви. Пък и аз си и викам на Теа: на мама патето.....то затова само патенца имаме. Даже ви водим в бройката  tongue

# 248
Вижте нашия бебок как налита на биричка, също като майка си  Joy
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=24997&AlbumId=89265

# 249
Честита пролет и от мен със закъснение!

Някой беше питал за Аптамил...ние сме на него и също акаме на 2-3-4 дни,но нямаме запек.....Веднъж на 4-тия ден реших че се е запекъл и дадох Дуфалак...а педито ми каза че веднъж почне ли се с Дуфалака трябва да се дава 20 дни сутрин по 1 лъжичка на гладно..и аз реших да му давам....докато премине този период с неакането..поне 2 седмици...резулатат е акане на 2 или най-много 3 дни...еми просто детенце не му се ака всеки ден и това е!

Ние вече така зверски си ядем ръцете и не само тях всичко каквото му попадне..дрънкалки,играчки абе въобще страшна работа сме...даже като му подам ръката ми и нея я  придърпва към устата..и вие ли сте така? или просто имам един гладник...Simple Smile
Научили сме се като му връча бибата да си я слага сам...някой път начорчик
Бях споменала че сме хремави и не позволих да ни бият ваксината...та тези дни ще трябва да отидем,че този Пентаксим нещо пак е на изчезване...казаха ми че не искат да ги доставят на педиатрите.. newsm78
Ние също вчера бяхме на разходка за 2 часа ,а днес трябва да си взема снимките от фотото и ще трябва пак да го изведа за малко че съм самичка и няма как...
Ето ни е нас,пък може някоя мома да ни хареса  hug

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2471584
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2471587
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2471600

Честити месечинки на всички които днес навършват 3 или 4 месеца....лелее кога порастнаха толкова бързо

За захранването мислех да почна като навърши 4 месеца,ама сега нещо размислих и ще изчакам поне до 5-тия..не съм давала нищо друго освен АМ и вода....сокчета не мисля и да давам,полза от тях няма само захар и калории,те са вредни за нас,камо ли за бебета....

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 11:37 от violina

# 250
STASII, работодателите явно не са се освестили още какво се прави. Аз лично питах във форума в темата "Майчинството-счетоводно" и ето какво ми отговориха:

Здравейте,
на 10.03.2007 ми изтича 135-дневния отпуск за бременост и раждане (болничният ми започна от 26.10.2006, т.е. по стария начин процедурата). Коя декларация трябва да подам при работодателя ми за остатъка от дните и ако може линк откъдето да си изтегля? Освен това в какъв срок трябва да я подам?
Благодаря предварително!

Подавате заявление за ползването на 180- те дни отпуск. Заявлението е свободен текст. Няма образец. Към него прилагате приложение № 7 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските, което могат да ви дадът от счетоводството ви и копие от акта за раждане на детето.

Моите вече съм ги подала, ако дадеш е-майл, мога а ти ги пратя да ги видиш и попълниш.

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 11:39 от tini-mini

# 251
Здравейте мами
Днес правим 4 месеца и по този повод черпим

а за мамите...
И да се оплача... болни сме Sad Надебелели сме със 700грама и сега сме 6кг и 59 см. Пентаксим не ни биха , трябва да давам панадол 3 дена по 3 пъти Sad дано да се оправи мишката ми,че нито яде нито се усмихва...
На едно бебе преди нас му капнаха повече капки полио отколкото трябва и ... направо не знам, аз изтръпнах като ми каза майката а на нея какво и е.. направо не знам, дано да няма проблеми.

# 252

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКИ   bouquet Честито ни световни шампиони  newsm44 супер е да слушам българския химн по такива поводи.
pontes как да не е споделено smile3521  На скоро показвах снимки на Алексис на мъжа ми и даже решихме, че имат нещо общо бебоците ни, може би овала на лицето  Grinning Дано вече да му е минало на малкия сладур.
На Бояна след като цяла седмица й пръсках Стеримар в носа и хремата не й мина, от днес вече сме на Коларгол  Sad Заради хремата отложихме Пентаксима, но като гледам какви странични реакции дава се панирам вече. На сина ми винаги сме му слагали по ЗК ваксините, които са живи, и никога не е имало реакция от негова страна. Не знам какво да си мисля  Thinking
За секса  Sunglasses к'во беше т'ва ??? Имам мъж в къщата си, който се е превърнал в пенсионер и заспива в 9 пред TV-то. А аз естествено имам куп неща да свърша преди лягане и нещо все се разминаваме.

# 253
Pebble бързо да оздравява малката Моника!
тази зима е страшна ,ама егати болното време.. Rolling Eyes
А тези педиатри са направо за  #2gunfire

# 254
Честито на всички месечинки от нас!Е много красиви бебоци в наш`та темичка ooooh!
Не мога зет да си избера ThinkingВсички хубавци Simple SmileЕ то някои вече са заети ама... Hug
Всички болнички да се оправят  по- бързо Ill

Общи условия

Активация на акаунт