Д-р Иван Сигридов - Тема 9

• 4 735
  • 45
  •   2
Отговори
  • Телиш/Плевен
Добре дошли в новата тема за д-р Сигридов & МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР Д-Р СИГРИДОВ!

Работно време:
Пон – Пет: 8:00 – 19:00 ч.
Контакти:
Сайта на МЦ Д-р Сигридов - https://sigridov.bg/
Facebook страницата на МЦ Д-р Сигридов - https://www.facebook.com/sigridovbg
Facebook страницата на д-р Сигридов - https://www.facebook.com/dr.Sigridov/
Група с благодарни пациенти - https://www.facebook.com/groups/608013362638281

Имейл: contacts@sigridov.bg

Всеки месец излиза графика за записване на час.
Телефони за връзка и запазване на час:

0882 930 565
02 488 55 55
0700 70180 (разговорите се тарифират на стандартна цена според използвания оператор)

Цени - https://sigridov.bg/ceni/

гр. София, бул. Цариградско шосе 115 К, бл. В, ет. 1 (вход откъм ул. Михаил Тенев)

Списък с необходимите изследвания

I. Консултация след спонтанни аборти:
- цялата документация от болничните изследвания, престои, епикризи и пр.
- ПКК + диференциално броене
- серумно желязо + ЖСК
- хемостаза (АРРТ, фибриноген)
- витамини В12, В6, D3 (25OH)
- TSH, FT4, TAT, MAT, йод
- основен пакет тромбофилии
ДНК изолиране
R506Q (FV)
20210G>A (протромбин)
4G/5G (PAI)
677C>T (MTHFR)
- консултация с доц. Русев (имунолог)

II. Бременни, ФМ 20 седмица:
- серумно желязо + ЖСК
- хемостаза (aPTT, фибриноген)
- витамини В12, D3 (25OH)
- TSH
- общ белтък и албумин
- кръвна захар
- обикновена урина

III. Бременни, 30 седмица:
- серумно желязо + ЖСК
- TSH
- общ белтък и албумин
- кръвна захар
- обикновена урина

IV. Бременни пациентки, насочени от колеги, при установен проблем:

Ако проблемът е в скъсяване на шийката:
- серумно желязо + ЖСК
- TSH
- CRP
- стерилна урина
- вагинален секрет

Ако проблемът е в изоставане на бебето:
- ПКК + диференциално броене
- серумно желязо + ЖСК
- витамини В12, В6, D3 (25OH)
- TSH, FT4, TAT, MAT, йод
- основен пакет тромбофилии
ДНК изолиране
R506Q (FV)
20210G>A (протромбин)
4G/5G (PAI)
677C>T (MTHFR)
- общ белтък и албумин
- обикновена урина

V. За скрининга в 12 седмица, профилактично, по желание:
- основен пакет тромбофилии (4G4G, F5 Leiden, протромбиноген, МТФХР)

ПРАВИЛА ЗА ПУСКАНЕ НА ИЗСЛЕДВАНИЯТА:
1. Правят се извън менструация (за небременните), неконсумирали храна и вода, минимум 10 часа, между 7:30 и 8:30 часа.
2. Ако приемате щитовидни хормони, кръв се дава преди сутрешния прием.
3. При контролни изследвания не се спират добавките, ОСВЕН вит. В12 на инжекции - спира се от 7 до 10 дни преди изследването.
Предишните теми:
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8]

# 1
  • София
DtulipPppp , не се тревожи, три месеца не е много време, особено при условие че и на усет го карате 🙂

# 2
Здравейте,
При преглед при доктора се установи, че бедрената кост на бебето е под норма, както и едната мозъчна хемисфера е на долна граница. Пуснах около 35 къвни показателя за изследване и чакам. Случвало ли се е при вас и как процедирахте? Какво се оказа? Аз съм в 21г.с., засега бременността ми протича нормално. Сърдечно благодаря за отговорите!

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 12:38 от Dobrana

# 3
Запишете си още един час при специалист фетална морфология за второ мнение.

Това е най- доброто, което можете да направите, докато чакате.

# 4
Благодаря ви, да записах за идната сряда!
Запишете си още един час при специалист фетална морфология за второ мнение.

Това е най- доброто, което можете да направите, докато чакате.

# 5
    Ще оставя това тук и дано стигне до повече хора!!! Нямам думи вече, и това е лекар, който претендира, че има втора специалност кардиология! Мили бременни - Правете си фетална ехокардиография!

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 09:54 от AlisonParker

# 6
    Ще оставя това тук и дано стигне до повече хора!!! Нямам думи вече, и това е лекар, който претендира, че има втора специалност кардиология! Мили бременни - Правете си фетална ехокардиография!

Този човек ще се окаже жесток шарлатанин!

# 7
    • Be realistic - plan for a miracle.
    Честно ли има изумени още?
    Хора, този човек през 2017 година заби мощното си БМВ в друга кола нашмъркан с кокаин.
    Бих заложила следващите си десет заплати, че взима и екстази и метамфетамини.
    Ходите на прегледи при наркозависим човек.
    Не разбирам колко трябва да мразиш себе си да се навреш да те преглежда и да оценява твоето здраве и това на бебето ти точно този човек.
    Наркозависимостта се лекува трудно, почти необратимо, с много воля и труд, години наред. За целта обаче трябва да си признаваш проблема и най-вече да нямаш болно его и дефекти в мозъка.
    Просто наистина ми се иска повече хора да прочетат това, което Алисън и много други пишат.

# 8
    • Sofia
    Аз ходих при него само за всеки случай- ако види нещо, което другите не са успели.
    И точно заради случки, подобни на горната за ФМ се доверявах на специалисти по ФМ (Марков + Томова) и за феталната ехокардиография на специалист кардиолог (Маринов + Томова).  След изцепката с наркотиците и през ум не ми е минавало да се доверя изцяло и само на него, нищо че ми повтаряше, че втората му специалност била кардиология.

# 9
    Момичета, при мен пък стана точно обратното. Аз отидох при него на второ мнение и точно той видя, че бебето изостава и откри, че имам тромбофилия и сериозни дефицити. Това беше в 21-22г.с. , а "докторката", която ме следеше отначало видя изоставането в 32г.с. ( когато вече взимах добавки и бебето имаше добър напредък) и просто ми каза, че ме препраща в Майчин дом, защото там колегите й са много компетентни.

# 10
    • Sofia
    Има и други АГ, които могат да хванат тромбофилия, заради изоставане. Това не е трудно. При изоставане, винаги първият заподозрян е тромбофилията, но АГ трябва да си разбира от работата. Някои АГ следят кръвоток още от самото началото.

А дефицитите по принцип трябва да си ги попълним преди забременяване.

# 11
    Има и други АГ, които могат да хванат тромбофилия, заради изоставане. Това не е трудно. При изоставане, винаги първият заподозрян е тромбофилията, но АГ трябва да си разбира от работата. Някои АГ следят кръвоток още от самото началото.

А дефицитите по принцип трябва да си ги попълним преди забременяване.
    Здравейте. Аз също се следя при доктор Сигридов от няколко месеца. За жалост съвсем наскоро имах един спонтанен аборт. Доктор Сигридов ме прие по спешност в деня, в който получих кървене. Веднага ме сложиха и на система с интралипид. Проблема беше, че иющмунната ми система искаше по всякакъв начин да изхвърли бебето от матката. Доктора ми предписа витамин К, витамин С, прогестерон (който в изследванията найстина излезе с ниска стойност). За жалост след няколко дни се случи и спонтанният аборт. Има неща, които не зависят от нас.
    Просто се чудя и всеки път чета и за други АГ, може ли да кажете кои например са хващали тромбофилия, следят кръвоток, просто да препоръчате компетентен лекар/и? Конкретни имена. Аз, разбира се, се следя и при други лекари, но от толкова четене, информация и препоръки, когато се случи въпросното кървене, аз найстина не знаех на кой друг лекар да се доверя. Отидох в София Мед където се чудих дали да ме приемат или не, за голям късмет от клиниката на доктор Сигридов ми върнаха обаждане и аз веднага отидох при него.

# 12
    • Sofia
    Не разбрах, Вие с тромбофилия ли сте ? На терапия ли сте била по-време на бременността?

Ако причината за загубата е била имунологичен проблем, консултирайте се с имунолог. Следенето на кръвотока в този случай не би помогнало.

# 13
    Момичета, при мен пък стана точно обратното. Аз отидох при него на второ мнение и точно той видя, че бебето изостава и откри, че имам тромбофилия и сериозни дефицити. Това беше в 21-22г.с. , а "докторката", която ме следеше отначало видя изоставането в 32г.с. ( когато вече взимах добавки и бебето имаше добър напредък) и просто ми каза, че ме препраща в Майчин дом, защото там колегите й са много компетентни.
    Масово са такива "компетентните" АГ-та. Ако бяха поне малко заинтересувани да научат нещо ново нямаше да има толкова провалени бременности.

# 14
    Здравейте! Предстои ми преглед при д-р Сигридов скоро и бих искала да ми кажете как протича прегледа и изследванията, които ги правите пак при него ли отивате да ги покажете или? Как се случват нещат? От 2 години с мъжа ми опитваме за дете и имаме един неуспешен опит с инвитро и се надявам този доктор да ни помогне, но чета много лоши отзиви за него и не знам как да се настроя. Дали с надежда, дали разочарование?

Общи условия

Активация на акаунт