Пролетни дръвчета пак цъфтят - СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА здравички растат

• 11 957
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!
Ирини,бебе Дунди 6те разкажа за задграни4ния паспорт на Мити.
Първо отидохме в полицията,там взех 1 бланка,попълва се и се полагат подписите и на 2-та родители-ЛИ4НО ТРЯБВА ДА Е И ДОРИ МИТИ ТРЯБВА6Е ДА ПРИСЪСТВА ЗА ДА ВИДЯТ ДЕТЕТО.
От есграона в об6тината искат бележка за постоянен адрес на бебето и искат акта за раждане.
В банката се пла6та таксата за паспорта,не помня то4но сумата,но май бе6е половината от сумата за възрастен/към 15-на лева не съм сигурна /
В къ6ти след 3 дни идва плицай с документите на Мити,на проверка да види Мити 4е живее на адреса,абе формалности някакви.Е,това е до колкото си спомням!За снимките има спец.изисквания,така 4е трябва да се каже във фотото 4е е за задграни4ен паспорт!
Усмихнат ден от нас!

# 76
  • Munich
Честито на бебенцата, които днес навършват половин годинка!!! Йоана на fibi4ka, Мартин на Светлодара, Емилиан на Vessselka, Никола на stefi,  и Стилиян на steli-ssd! Бъдете здрави и растете весели и щастливи!
Дааа, пащърнакът определено запича. Днес моето момче за първи път в живота си се събуди със сух памперс и не е вършил работа от вчера сутринта. Сесилия, избрах него за първа храна, защото кашите отпаднаха, много е едър да му давам още отсега, морковите, макар и рядко, могат да предизвикат алергия (нали има фамилна обремененост с алергии и невродерматит), тиквичката горчи и не се приема с охота, тиквата на хипп е с ориз и не ми се даваше като първа храна нещо с две съставки и остана пащърнакът. Така ме посъветва и онази акушерка, в чийто кабинет бях ходила за проблемите със съня. Вие сте вече профи в хапването, браво! И супер, че е здравичък. И е много сладък на снимките Мити, ще се радвам да го видя. И аз съм така, време за нищо не остава. Е, за форума се намира  Mr. Green Откъде купувате бебешката вода? Виктор засега не пие, но трябва да почна да давам по мъничко.
Тииди, не искам да си натрапвам мнението, но все пак пробвайте да пътувате до Бургас в столче за кола, може пък Дария да си промени мнението този път. И да спирате от време на време да се повъргаля по коремче Simple Smile
За паспорта на бебетата, Стес е описала всичко, трябват и снимки, три броя ли бяха...  newsm78 как съм снимала Виктор на три седмици, не ме питайте!!! Трябвало главичката да е изправена, да е с отворени очи, да гледа напред, да не се виждат ръце по снимката, крепящи го, то не беше рев, не беше чудо. Но няма как. 7 лева е таксата за нормална поръчка. Акт за раждане, попълнен формуляр, същият е като при възрастните, снимките и двамата родители с личните карти. Друго не се сещам, ако има, допълвайте.
Опс, Сесилия ме е изпреварила Simple Smile ааа, да, това с есграон е верно, майка ми и дотам ходи

# 77
stes, Sesiliq,  дилИпилИ , Благодаря за информацията   bouquet Hug

# 78
Момичета върнахме се вече!
Направих на Даная компресче с реванол и тя сега си е в кошчето и си играе, ще заспива мисля.
Качили сме пак около 500гр, за месеца. Сега тежим 6660гр. и сме 66 см. Това са мерките и, на мене ми се струват малко килцата, ама педи каза, че детето се развива нормално. Биха и ваксината, този път беше геройче не плака. Само изплака, като привършваше вече сестрата.  Flutter Доволна съм от малката ми калпазанка.
Проблема е че аз не се чувствам добре. Отпаднало ми е, боли ме гърлото и такива ти неща. ooooh! Сега Дани докато спи, аз ще пийна едно 3в1 и после ще си разтворя пак едно прахче. Дано скоро се оправям, че да не закачи и Даная.

Sesiliq как може такива хамалогии за тези паспорти ooooh!, че чак и детето трябвало да е там Thinking

steli-ssd, аз не виждам и не съм чуваа такова нещо. Кръщенето може да го направиш когато си поискаш, ако искаш и на 5 години го кръсти! Мисля,че това го решавате вие.. Peace

А, за изследванията и аз ще викам нашия тати, иначе не виждам, как ще се справя сама. Да я изпишкам, и да я заведа за кръв да и вземат. И трябва и урината да занеса... ooooh! Ами ще трябва да се справя...

Момичета сега ставам, защото изобщо не ми е добре, ще полегна докато Даная кротува...
Лек ден отново ви желая  bouquet

П.С. Видяхте ли по новините, дето даваха, за някакъв циклон, че ще мине през страната ни newsm78??? Направо се изплаших. Който излиза да внимава  Hug

# 79
Здравейте мами:)

Честито на празнуващите бебчета, живи и здрави и много щастливи:)

Ави... пей си и не му мисли... и аз обичам да си пея в колата, даже Ичи ми се кара като объркам нещо репертоара:)

veenii, добре че бързо си разбрала причината!

За докумнтите, вече сте описали всичко, аз само да допълня, че ако детето пътува с единия родител, от другия трябва нотариално заверена декларация за съгласие. Въпреки че не знам как става, ако единия родител е в чужбина?!

steli-ssd, това за кръщането ми се струва малко абсурдно. Ние примерно сме решили да не кръщаваме децата си. Един ден като пораснат да имат избор. Което не означава, че няма да бъдат възпитавани като християни, да уважават и почитат християнските празници. А за пищенето... ами дано бързо отмине този период, ние за сега не сме имали. Дори 8-те ревиви периода ни подминаха  Mr. Green

Кузманка, браво за доброто ти момиченце, а ти бързо да оздравяваш! Simple Smile

Бебе Бобо се вози съвсем спокойно напред, дори сам си посядва и си играе с играчките в количката. Когато се измори просто си полягва:) А иначе вече спокойно мога да кажа, че лази. Застава на ръчички и коленца, и си се придвижва без проблеми дори почти не забива глава:) А напоследък така се е разпял... еййй сутрин като ми запее в 6 сутринта, идва и ме гали и ме цвлува, и пуска малко лига за колорит...  тази сутрин той си щъка из леглото аз се правя, че спя, а той ми намерил краката и като ми засмука палеца...  Laughing заспа, а мама използва да направи едно мини-пролетно почистване и после газ по задачи:)

Хубав ден ви желая!

Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 12:15 от Щастливка

# 80
  love001  Дружинаааа
Бяхме на консултация - Резултата 9100гр.-71см -
мускулен тонус - идеален,като на по-голямо бебе
зъби-няма да има скоро
кръв му взеха и това беше най-големият майтап ,защото Арен реши че тази смешна жена с очила и маркуч през който нешо смуче е забавна и комична.Хилеше и се все едно и се подиграва ама с глас и едни извивки.Дойдоха и другите колеги лаборанти да гледат какво става.Докато не облякох якето и не излязохме не спря да подвиква и да се хили на глас.Дали заради очилата на тази жена/като аквариуми/незнам  smile3503 Резултатите ще са готови днес в 2 .Лекарката ще ми звънне да ми ги разкаже- хемуглобин 123 ,нормата за деца била 110.Всичко е перфектно и съм щастлива  Flutter
урина - казаха ми че на този етап трудно се взема стерилна и първа урина и резултатите почти 99% са изкривени,затова ще вземем на годинка.
Говорихме как да продължавам с храненето.-Ние въведохме от снощи телешко и глутена от дни.Постепенно ще почваме сутрин попарка и към края на месеца на 2 седмици веднъж риба.Жълтъка още ще изчакаме ,да видим днес резултата иначе по схемата на Ирини.
питах за сричките,че нали Арен не казва такива ,издава други звуци - гласни,съгласни,гърлени ...но не срички.Педито каза че дори да прави срички на този етап са неосъзнати и случайни.
пълзенетострашно се опитва Арен,но нещо не му се получава  newsm47
Отивам да отдахна,че следобеда имаме или п о-точно аз работа  smile3505 Браво на бебе Бобо ,че се справя  Peace
за кръщенето съмна мнението на Щастливка veenii хубаво е че знаете причината.Това десетрче не бих го купила.Хубаво чети съдържанието,има доста продукти на който съдържанието е супер кратко,което не значи че няма неща вътре които не са описани.такива избягвам да взимам дори за себе си.
Целувки милички!
Кузманка   Hug браво на детето
bonne_esperanceголеми сте шегаджийки с Миичка
Иринигушваме милото мече Спаси и го черпим пиле с царевица  Hug  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 14:15 от dennis

# 81
Честита половин годинка на Йоана на fibi4ka Мартин на Светлодара, Емилиан на Vessselka, Никола на stefi, и Стилиян на steli-ssd!
Извинявам се 4е ви пропуснах сладки беб4ета! Simple Smile
steli-ssd не се притеснявай и Мити пее,вика пи6ти по всяко време на деня и на мен ми гръмва главата,но няма как!Сутрин така се събужда,пее си говори или ръмжи,за6тото си е вмъкнал кра4ето м/у ре6етките на креват4ето или се е захлупил по корем с възглавницата и му трудно да се обърне  LaughingАбе цирк е при нас,ако не съм си върнала килограмите до сега то сега е момента  Grinning.Адски е подвижен Митака,пипа вси4ко/оби4а да дърпа кабели  Laughing/не стои за 1 мин.спокойно!
Аз да питам Мамите как заспиват бебоците ви,за6тото Мити от 2 седмици сложа ли го в креват4ето запо4ва да се бори с възглавницата,въртележки и го намирам заспал в края на креват4ето или по средата  Laughingвинаги в разли4на поза,запо4нах да му махам възглавни4ката 4е ме е старх да не се заду6и милия,но е доста буен за сега!Мисля да търся обиколник за цялото креват4е  Thinking.Добре 4е спи с 4увал4е ина4е все отвит 6те е .
Дилипили,бебе6ката вода купуваме от Шлекер-Humana,Milupa,ДМ ,има и дори в Пени/Baby Time/.Hareswa mi Humanata и Бейби Тайм.
Кузманка,оздравявай бързо и аз съм с малка хрема дано не я пипне Мити!
Бебе Дунди,радвам се 4е съм била полезна винаги съм насре6та!
Сеаг 6те се приготвяме за пазар не ни мърдат 3,4 4аса за това ,добре си бе6е в БГ всеки ден до близкия магазин,не губи6 много време.
Усмихнат ден! Grinning

# 82
Здравейте, мами!
Да се разпишем и ние в новата темичка. Вчера бяхме на консултация – 8,150 кг и 69 см. Държахме се геройски при вземането на кръв и изобщо не плакахме – беше й толкова интересна обстановката и лаборантката, която я залисваше, че изобщо не разбра какво става. Малко поплакахме при реимунизацията срещу хепатит, но бързо се успокои та всички коментираха какво спокойно бебе е. После си направихме една дълга разходка пеша до центъра – сложих я в слинга и така ходихме. Бяхме атракция по улиците – всички ни заглеждаха. Тя там си и заспа, сгъната на 4, но изглежда й беше удобно.
Да се похваля – от вчера и ние почнахме да се захранваме с няколко лъжици пюре от моркови на Гербер. Много й хареса и искаше още, но днес ще й дам повече.
Щастливка – дъщеря ми играе в Септември и ако републиканското е в София сме постоянното присъствие, но ако е в друг град ходиме обикновено за финалите (не знам как ще е тази година с малката???)
Весана – аз не съм оставяла нашия татко да я гледа за повече от час. Добре, че си имаме баба подръка.
Лилка – много е неприятно това с обривите. Възможно ли е да е и от някои мазила за след баня и от бебешкия шампоан. Мен една лекарка ме посъветва да я къпя с хума (знае, че искам колкото се може по-естествени неща). Знам, че хумата помага при кожни проблеми. В детската козметика има много парабени – консерванти и те може да дразнят допълнително кожата.
Ох, аз съм до тук засега, защото вече стана много буйна и отиваме на разходка и до НОИ (да свършим малко работа).
Усмихнат ден на всички!

# 83
Привет дами!Честито на всички,които имат повод да празнуват днес и на тези,които си празнуват без причина-като мен.
За гърнето-аз лично ще започна да слагам Константин към година и половина.На тази възраст го вкарах в употреба и с големия ми син.Точно за около месец резултатите бяха невероятни.На две години сам си взимаше гърнето и си вършеше нуждите от тогава спряхме употребата и на памперси,дори нощем.Според мен децата сами дават знаци кога са готови за нещо ново.Разбира се гърнето ще го купя към годината и всеки ден ще му отделяме по минутка време за какво точно служи,но без натрапване,настояване или поощрение от рода на-"Сега ще получиш това или онова,ако направиш пиш".Търпение и последователност за мен това е най-важното.
За кръщенето-мисля че е много важен избора на кръстници за детето,а не заради самото събитие.Дори съм напълно съгласна с Щастливка.
Това е от мен,надявам се че не съм ви досадила и едно въпросче за финал:
ЗНАЕТЕ ЛИ АСЦЕНДЕНТА НА ДЕТЕТО СИ?И ОТКРИВАТЕ ЛИ ТЕЗИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЧЕРТИ В ХАРАКТЕРА МУ ВЕЧЕ?

# 84
Dit Аз знам асцендента - Везни!Но Децата са съвкупност от зодия,асцендент,ген,среда,възпитание и именно този неповторим микс ги прави уникални.Откривам доста неща,но не мога да ги отделя  и да кажа : Ето това е от асцендента. Laughing Ето тук можете да направите хороскопска карта на вашите деца : http://www.astro.com/cgi/ade.cgi?ract=atxgen.cgi&btyp=akx&am … fhFUD-u1164569542
Dit сега ще изчета и везните.  Hug  Все още не мога да направя преценка...малко ми е човечето или не съм запозната  Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 14:16 от dennis

# 85
Dennis,от всичко което съм чела за АРЕН няма как да го объркаш,че е е едно малко лъвче.Затова попитах и за асцендента,защото големият ми син е рак с асцендент стрелец,трябва да ти кажа,че толкова много си отговаря на рачешката зодия,че се чудя  нищо ли не е взел от баща си от мен,баби,дядовци и т.н.а А чертите от асцендента се проявявят рядко,но много силно. Simple Smile

# 86
Здравеите Hug
Дари заспа преди малко и аз се възползвам от 10-те минути които имам Laughing-тя по толкова спинка Joy
omnipresent-браво за фитнеса и изобщо поздравления че и ти си успяла да си обърнеш внимание-възхищавам ти се а и на другите мами които го правят/аз за съжаление не съм от тях Embarassed-само се маитапя на мъжа ми че скоро може да си търси друга по поддържана мама Blush/
ДилИпилИ-какво да ти кажа  ooooh!-да минават тези гадни обриви че вече незнам-надявам се твоя сладур да се е пооправил а това мехлемче го няма при нас/и въпреки това ще го спомена на алерголожката/
Cvetiberova-честити ви зъбки Wink-при нас още няма позиви за скорошна поява
Щастливка-и аз омагьосвах мъжа ми преди с разни вкусотиики който убожавам да приготвям но за съжаление не съм го глезила скоро/ама взе да му прави впечатление вече Wink/
Кузманка-бързо да се оправяш Heart Eyes
Dit-незнам още асцендента на Дари но ще го науча Wink
snezhka-smeshka-целувки на куклата и браво за добрите резултати от консултацията Heart Eyes За козметиката я сменяхме вече няколко пъти-но без резулат-а ванички с хума и правим всяка седмица Wink-алерголожката ни предупреди да не прекаляваме с банята/или да избягваме какъвто и да е сапун-а ние ползваме този на А-дерм/
Dennisбраво и на твоя герой Heart Eyes-страхотен както винаги Wink
Ави-миличка ама какъв е тоя пазар 111пюренца Simple Smile-браво,а за случката с полицая Joy-дано не те спират повече Wink
Мила-поздравления за тортичката-виждам че и на куклата и е харесала Wink-да я нацелуваш от нас с Дари.За хомеопата трябва мъжа ми да се прибере края на седмицата и ще отидем-вие вече ходихте ли?
Е сега ви оставям че малката ме вика-приятен и усмихнат ден от нас!

# 87

От тази година, откакто България е в ЕС, не се изисква задграни4ен паспорт на бебе, ако пътува в страни 4ленки на ЕС, стига бебето да има документ за самоли4ност със снимка. Не се изисква и пълномо6тно, ако бебето пътува с единия родител. Филип има ли4на карта, но извадихме и паспорт, за6тото на лято 6те минаваме Сърбия, която не е ЕС. Поне тук в об6тината така ни казаха.
За изследванията кръв урина - тук не правят такива, или поне не на половин година, за6тото ние сме на консултация от 1 март 4ак на 3ти май. Тогава Филип 6те е на 7 месеца.
Водата - аз давам трапезна вода , без да преварявам. С нея и готвя, просто водата от 4е6мата е много твърда ..

# 88
Момичета, благодаря за подкрепата. Малката ми калпазанка поспа около час някъде и аз също се възползвах от момента да поспя. Сега се чувствам по добре. Моята кума ми донесе прахчета Tailol Hot и пих едно, сега ще изпия още едно и дано се почувствам по добре. Но за всеки случай утре след като вземат кръв на Даная за изследванията, ще отскочим до личния лекар да ме види...Дано всичко е наред и това да е само лека настинка Flutter

# 89
  • Карлово
Здравейте, мамчета!
Нахълтвам в прекрасната ви темичка, за да ви поканя да се заредите с малко великденско настроение и същевременно да подкрепите инициативата на  "фотошопските" мами и ДБМ. Погледнете тази тема, може нещичко да си харесате и вие.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174878.new#new

Общи условия

Активация на акаунт