Пролетни дръвчета пак цъфтят - СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА здравички растат

• 11 920
  • 285
  •   1
Отговори

Скъпи септемврийски мами, нека пролетно настроение нахлуе в душите ни. Пожелавам ви докато пишем в новата ни темичка  в нас да витае духът на пътешественика, романтика и авантюриста.
А нашите септемврийчета... За тях наистина - само здраве и усмивка на лицето!

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЗАГЛАВИЯ ЗА НОВИ ТЕМИ
"Писани като Великденски яйца са СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца" - ави
"Кокичета навън цъфтят, а септемврийчетата здравички растат"-марианка
"Септември отдавна си отиде - имаме си бебчета красиви"-марианка
"Слънце пекна посред зима, за Септемврийче всеки ден разходки има!" - тонита
"Топло слънце бузки гали, а Септемврийчето в количката играе!" - тонита

НАШИТЕ НЕПОВТОРИМИ БЕБЕТА
  СА ОБЩО 110 БЕБЧОВЦИ и имат рождени дни

ПЪРВОТО НИ СЕПТЕМВРИЙСКО ЗЪБЧЕ Е НА НИКИ НА МАМА ДВВ

НАШИТЕ НАЙ-КРАСИВИ БЕБЕТА
сайт www.snimka.bg потребител - septemvri парола - 2006

полезни сайтове
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хигиена-дрехи-пособия
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хранене
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-болести и неразположения

САЙТ ЗА ПРОВЕРКА НА ДОПУСТИМИТЕ ЗА КЪРМАЧКИ ЛЕКАРСТВА

МАСАЖ НА БЕБЧО
8ТЕ РЕВЛВИ ПЕРИОДА=КРАЧКИ НАПРЕД
И С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ДЕНИС ЗА:
Новороденото – въпроси и отговори
за коликите
СЪНЯТ НА БЕБЕТО: 8 ФАКТА, КОИТО ВСЕКИ РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ
Плачът въобще не е полезен. Ето какво става в детския организъм... ново
Новият Имунизационен календар
Православни обичаи за новородено

ЗА НОРМИТЕ
ХОДЕЩИ КРАЧЕТА
Инфо за обувките І ново от Ася
Инфо за обувките ІІ-възраст, подметка,форт и ток на обувката ново от Ася
Инфо за обувките ІІІ- за размера на обувкатаново от Ася

А СЕГА ЗА ХРАНАТА...

План за хранене на новороденото, бебето и малкото дете до 36-месечна възраст ново от Стес
примерна таблица за захранване по такъв модел може да направите и вашата
РАЗНООБРАЗНИ СХЕМИ ЗА ЗАХРАНВАНЕ ново
инфо за храните и захранването ново
ТАБЛИЦА НА АЛЕРГИЗИРАЩИТЕ ХРАНИ
ТАБЛИЦА НА ЗАХРАНВАНЕТО ЗА АЛЕРГИЧНИ /И НЕ САМО/ ДЕЦА
ПЪРВИ ХРАНИ
ЗАПИЧАЩИ И РАЗХЛАБВАЩИ ХРАНИ
Начало на захранването -Защо да чакам? 6 причини
НИТРАТИТЕ

# 1
  • Sofia
Страхотна тема, Ирини благодаря Hug

Днес се очертава слънчев и топъл ден, след малко ще излизаме навън да поспи малчугана, че тази нощ беше от тежките - поне 5-6 пъти съм ставала да го приспивам, ужасно ми се спи сега.
Отивам да пия кафе и след разходката ще се включа отново.

Пожелавам ви приятен ден момичета   bouquet

# 2
Здравейте момичета,
Ирини, поздравления за посланията и офромлението на новата тема! Много освежаващо и ведро настроение лъха.

Аз тази седмица не успях да харесам жена за моят Алекс все още. Минаха няколко за разговор, които нещо не усетих да са отдадени и обичащи, а по-скоро търсещи разрешение на различните си проблеми чрез тази работа. Вчера обаче реших ад се взема в ръце с моята депресия и отидох на козметик и масаж, което ми подейства ВЪЛШЕБНО! Дори момичето, което приема в салона гледа Алекс докато аз бях там и така се влюбихме и двамата в нея, че ако можех да я взема за детегледачка ....но уви. Относно сайта за детегледачки, за който ви писах не съм очарована от услугите му. Явно имат много работа защото сеотнасят повърхностно и със тези които тъсрят работа и с тези които предлагат.

Днес ще ходим на разходка с Алекс във парка, а след това по Витошка, а вечерта със баща му сме на театър "Ах този джаз" и после на ресторант  Peace уредих се леля ми да гледа мишлето.
Хубава събота и целувки от нас!

# 3
  • София - Бургас
Здравейте!
   За нова темата тема и аз съм се издокарала с новм профил.....

# 4
Здравейте, сладурки!  smile3503
Наминавам и аз набързо от тук, че ще се подготвяме за разходка. Grinning Какво прекрасно време, в унисон с нашата темичка. irinii  bouquet.
teletabis2, браво, че си намерила време за себе си. Дано по-честичко има такова, че определено си имаме нужда от релакс. Желая ти от сърце успех в търсенето на детегледачла! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
kaleia, честито ти нов аватар! Много е сладък. Grinning
ive1ina, знам, че си положила доста труд да направиш красива торта и ти е докривяло, че тати е седнал върху нея. Но наистина, вие да сте живи и здрави, пък другото... Погледни от забавната страна и ще видиш колко смешна случка се е получила. Тортичка ще спретнеш пак. И да ни почерпиш Grinning! А за килограмките... Ами моята Василена на 6м. тежеше 6145гр и висока 63,5 см. Всяко детенце си е индивидуално. И друг път съм споменавала, че на 1г. моята Мими тежеше 8.800кг, а има бебчета, които на 6м. са толкова. Ген, какво да правиш. Тя и сега си е кльощавка. На почти 5г. е 15кг. Не се притеснявай, всичко е наред! Peace
Усмихнат ден на всички!  love001

# 5
Здравейте и от нас с Филип!
Поздрави на Ирини за прекрасната тема   bouquet
Аз  въведох сок4ета, но не с тях запо4нах. До сега Филип е пил варените ябълка, кру6а, сливите на Хип и от няколко дни портокал.
Ивелина, и аз имам слу4ка с торта. На рождения ден на сестра ми преди години, то4но вадехме тортата от хладилника за да я сервитаме, и тя се обърна надолу с главата върху килима. Ку4ето ни намаза с цяла ягодова торта, а ние да се смеем ли да пла4ем ли... 

Тук днес е доста обла4но и студено и вместо на разходка 6те ходим на изложение за бебе6ки стоки. Намислили смз да вземем стол4е за хранене, а на това изложение стоките са на промоционални цени. 6те у4астваме и в томбола, като голямата награда е 1 година пурета, млека и храни. На изложението 6те има gratis baby restorant,  снимки, както и безплатна професионална семейна снимка.
Поздрави на вси4ки    Heart Eyes   http://www.sugardas.lt/~adick/golub.swf

# 6
Привет сладки!
Снощи изкарахме много весело. На гости ни беше едно от гаджетата н аСпаси /по малка от него с 10 дни/. Играха си много. Спаси я награби на няколко пъти да я целува с език  #Crazy , а тя свенливо само извиваше глава настрани без гък да каже. Направих торта в тяхна чест /по този повод Ивелинче - напълно разбирам първоначалните ти чувства след унищожаването на труда ти. Съвет: пак направи торта - ей така без повод и отново ще ви стане празнично  Peace/ + цяла фотосесия и ако имам време ще пусна снимчици. А за днес - преди малко се прибирам от фитнес. Спаси и при баба си. Ще се изкъпя, ще се "соанирам" /каква хубава думичка/, взимам малчо и имам среща с леля му и страхтния й приятел малтиец.
Дит, добре дошла  Hug надявам се да се чувстваш чудесно, пишейки тук. А по повод стария модел на отглеждане - щом интуицията те води  и децата са добре - значи това е най-доброто за тях. Ето момиченцето, което беше снощи у нас - направо се ужасих, че понякога му се прави кашата с прясно краве мляко... Педиатърката казала така, че даже и посъветвала да е непълномаслено  #Cussing out  Слава богу детенцето си е супер добре, но аз наистина не можах да повярвам...
Ново при нас - вчера направих най-вкусната каша на света прибавяйки към кашата от Грис на Хип 2 лъжици безглутенови бисквити на прах Плазмон и 2 лъжици пюре от манго и банан. Спаси изяде 150гр Не знам дали заради това количество или просто късмет, но днес  спа непробудно до 6.30 /когато станахме/. Аз се чувствам супер, защото отдавна не ми се беше случвало да не ставам поне по 2 пъти на нощ.
Телетабис, по повод разкрасителния ден - можело значи а?!!  Hug Hug Hug Поздравявам те и все така го давай!

Последна редакция: сб, 17 мар 2007, 14:07 от irinii

# 7
Здравейте мами,

Днес след адски изморителна разходка сега релаксирам на чаша вино и после пак илизаме със баща му. Купихме  столче за хранене ето това- http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2418552 малко със закъснение защото исках Алекс  да стои седнал стабилно. Естествено много ентусиазирано му направих оризова каша на ХИП / безглутеновата/  , но отказа Sad
Досега му давах по лъжица две във вечерното и в сутрешното мляко, но каша със лъжичка досега не. Давала съм му на фризокрем и сега на ХИП. Кажете вие как въведохте кашата и кога?
Марианка, благодаря ти мила за подкрепата  Hug пожелавам ти по-често и на теб релакс...
Калея хубав нов дизайн Simple Smile !
чао за сега и отпускаща събота вечер!!!!

# 8
  • Бургас
Здравейте и от нас!
Връщаме се от едно вълшебно местенце , където бяхме снощи, а днес на пикник - с. Бръшлян в Странджа планина. Невероятно място за релакс, а като се раззелени природата ще е вълшебно  Simple Smile
За съжаление от нас има не дотам добри новини...Вчера бяхме на преглед на частно, където си я следят Мими всеки месец, и се оказа, че няма стабилна опора на крачетата. Прати ни на невролог и после на физиотерапия. Много ми е мъчно за детенцето  Cry Дано бързичко да навакса и да няма други проблеми ... Но каквото - това .
Дит  - добре дошла   bouquet  Цунки на големия мъж Константин  Hug И да пишеш често  Peace
teletabis2   - аз лично първо въведох кашата - по същия начин, както пюретата -първо по няколко лъжички с постепенно увеличаване на количеството. А като сменям вида /от оризова на царевична/, гледам да е в период, когато не е въведен нов вкус от пюре.
irinii   - чакам снимки от малкия сладяр и от купона  Laughing
Благородно ти завиждам за хапването на кашата от Спаси. При нас захранването   ужасно зацикли. От една седмица пищи, като види лъжица, особено при кашата. А си хапваше доста добре за нейните възможности. Пюре хапва с триста зора по 40 -50гр.
Вече съм се видяла в чудо - всичко пре нас май става по трудния начин, с големи проблеми.  Но нямам избор - ще правя всичко възможно детето да е добре, пък дано да се получава  Peace
Приятна и лека вечер   bouquet

# 9
Алина , не се притеснявай за хапването на детенце, като не иска по-добре не я насилвай , за да не се отврати напълно. По-добре спри за седмица, да забрави лъжицата и пак пробвай  Peace На моя приятелка, момиченцето и е на 10 м сега, започна захранването на 6 месеца и изобщо не искаше да яде. Докато навърши 9 месеца и се събираха общо 2 пюрета изядени  Mr. Green Като навърши 9 месеца и така от самосебе си почна да яде  Peace Детенцето си е много добре и си е съвсем в нормите  Peace Така че няма за какво да се притесняваш, като и дойде времето ще си прояде  Hug

# 10
  • София
Момичета, страхотни сте - не мога да ви изчета[smilie=smile3525.gif]!
Захранването цикли и при нас - мислех, че може да е зъбче, но уви, засега нищо...Но успявам някакси да я надхитря, като слагам във всичко от любимото и пюре от тиква и така си хапва на обяд/днес в пюре картоф и пащърнак на Семпер сложих същото количество чиста тиква на ХИп/!Но в скоро време не виждам никакъв шанс да заместя още едно хранене - твърдо ми се оказва всичко, различно от кърма следобяд... Crazy
Отделно от 2 седмици е много неспокойна нощем и вече съм ужасно изморена от неспане!Защо си обърна режима, а спеше по 10-12 часа без изобщо да се буди Thinking
Отивам да наваксвам със съня!
Желая ви спокойна нощ и Сънчо да се погрижи съкровищата ни да спят чак до сутринта! smile3524

# 11
Добро утро, милички!

Сашко ме вдигна рано-рано, както обикновено, въпреки наситения с емоции вчерашен ден.

Днес се навършват 6 месеца от най-бебеносния септемврийски ден - 18 септември! Честито на Ванеса на мама Мила84, Ян на мама Чочи, Даная на мама Кузманка, Виктор на мама Дилипили, Кристиан на  мама Плами, Симеон на мама Каролина, Неда на мама кукумявка под прикритие, Емилиян на мама Галя, Ралица на мама Пики! Да растат весели, здрави и щастливи, заобиколени винаги от много и добри приятели!  newsm51

Ирини, благодаря за чудесното оформление на новата ни темичка!   bouquet

Ние вчера бяхме на Витоша - към Златните мостове. Духаше лек, но не неприятен вятър. Изкарахме си хубаво на чист въздух. След това имахме гости, а после бяхме канени на вечеря и май аз се изморих повече от Сашко.

И следващия четвъртък - 22 март, в 11 часа ще има среща край фонтана в градинката пред Народния театър. Всички желаещи да се чувстват поканени!

Днес май ще оставя Сашко на баба за разходка да взема да дремна малко, че иначе скоро ще са ми нужни клечки за очи. Приятен и весел ден от нас!

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 09:11 от Ави

# 12
ето ме и мен в новата темичка.Страхотна е.
А сега да почерпя за нашата половин годинка
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1717137
ЧЕСТИТО И НА  Ванеса на мама Мила84, Ян на мама Чочи, Даная на мама Кузманка, Виктор на мама Дилипили, Кристиан на  мама Плами, Симеон на мама Каролина, Неда на мама кукумявка под прикритие, Ралица на мама Пики! Да са весели, здрави и щастливи.

# 13
  • гр.Русе
Добро утро,мили майчета!  Hug
Днес ставаме на 6 месеца
Честито на всички бебчета родени днес-да растат здрави,щастливи и обичани!!!

# 14
ЧЕСТИТО НА СЛАДКИТЕ ДАМИ Ванеса на мама Мила84, Даная на мама Кузманка И ОЧАРОВАТЕЛНИТЕ КАВАЛЕРИ Ян на мама Чочи, Виктор на мама Дилипили, Кристиан на  мама Плами, Симеон на мама Каролина и Емилиян на мама Галя!

Ави, сигурно ще сме на линия четвъртък.  Simple Smile

А сега ще се оправям, че сме на консултация.

Слънчев ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт