Пролетни дръвчета пак цъфтят - СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА здравички растат

• 11 920
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
Добър вечер
Честит празник на всички наборчета със закъснение.Бъдете живи и здрави и много палави и щури.
Благодаря на всички за честитките.Аз нямах много време да пиша,но да ви почерпя виртуално
А това е Неси радваща се на тортата Аз съм я правила     
Утре ще ви разказвам как е минал при нас празника че много ми се спи и мъжа ми ме чака luvbed
Лека нощ Hug

ох снимките не ми станаха сега ще пробвам пак

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 23:21 от Mila84

# 31
 Здравейте момичета, и аз много се разтроих от това, което Доника е написала, но не можах да разбера за коя от майките става въпрос, в събота го гледах за първи път и ми стана много мило, припомних си моите първи дни след раждането... в такива моменти благодариш на Бог, че те е създал жена и имаш шанса да изпиташ тези чувства, мъжете могат да ни завиждат само за това! Горката жена, колко жалко и за малкото й детенце, което няма да познава майка си, колко е несправедлив живота! ДилиПили е права, трябва да се радваме на всеки миг и да не пропускаме показвме колко обичаме близките си , незнаеш какво ти готви съдбата...

Исках  да се включа по една тема, която поотшумя, но все пак, за екскурзиите - някой беше написал, че трябва да са поне за 2 седмици, за да се адаптира детето, само ще дам личния се опит за пример, от както се е родил Лаци, сме ходили къде ли не , Ахтопол - 2-3 пъти, Варна - 3-4 пъти, в Русе 2 пъти, включително и Нова година карахме там, 5 дни на Банко, всичките ни пътувамия са били за по 2 дни и мога да кажа, че не сме имали никакъв проблем, не съм забелязвала никакво разтройство у бебето, нито съня , нито хрането, не е настивал... моят пример не еталон, но бих искала да успокоя мамите, който се притесняват да пътуват с бебето, че всъщност не е толкова страшно, а и мойто кума казва така " Мама и тати са на близо , спокойни и щастливи, какво повече му трябва на едно дете".. така, че успех на всички пътешественици, ние заминваме с беб и за австрия... много се отклоних, но мойто бебе още от корема ми обиколи Б- я и света... да е жив и здрав!

За захранването аз съм в малък шок........ всичко е супер, яде си зеленчуковите пюрета, естествено тиквата е любима, сутрин към 10ч давам 40-50 гр плодово пюре (круша или слива), но това прословуто акане ме кара да  #Crazy два пъти вече се случва по 4 дни да не ходи, какво ли не го измъчих  ... то не бе термометър, дуфалак, масажи, сокове въведох екстремно бързо..... в петък след клизма се изака, събота ок и днес пак нищо........ просто изумявам.
В петък ходихме на консултация и по повод проблема ни, лекарката нищо не ни помогна, даже вика да си го храня нормално, ама то като не излиза какъв е смисъла да го тъпча  newsm78, свекърва ми пък изцепи, че спанака запичал #Crazy тя е пенсионирана детска мед. сестра..... Просто малък ад, на всичкото отгоре е качил само 300 гр , е верно е 8 кг ама ми се стори малко, караха ме да направа пробно кърмене, да не да е недохранено детето , а то час след като беше яло си мушна още 140 гр - сладур..
В събота трябваше да дадем урина и кръв, ама аз пак не бях разбрала коя лаборатоия работи и само дето си взимахме урина, а лаб в поликлиниката не работеше, утре пак.......
Идва ли ви на ум какво друго мога да прилагам за запека... вече ми се изчерпват идеите , а ефект никакъв..
масло още не давам, но капвам по малко зехтин в пюрето, къде домашно къде купено, утре ще се опитам да му направя пюре от тиквичка и картоф, че тея купените са бляяяяяяяя
Аз ще лягам, желая ви дълга и спокойна нощ и хубави сънища
до утре

# 32
Привет сладури,

Ние вчера си направихме страхотна разходка до Ловешката крепост и се заредихме положително от красивата природа…неприятното беше само че не ни пуснаха на крепостта, защото служителката която събирала парите за такса решила да си тръгне по рано…
Каролина, почерпката наисина е много арт.
Доника, и аз ужасно се натъжих от историята..за съжаление никой не е застрахован и е хубаво наистина да гледаме по – позитивно на живота и да му се радваме. Нека да изхвърлим депресивните мисли.
Vesana , наистина, както ти е писала ДилиПили и това е един от периодите и той ще отмине.
Аз например никога не съм я оставяла Стефания на никого все още и когато това се случи не ми се мисли. Ние сме си по цял ден самички двете и привързаността е голяма и от двете страни.
Vessselka браво на съпруга ти. И моя беше така в началото, но докато беше в почивка..а след това работа работа и пак работа
steli-ssd за плодовото пюре моята педиатърка каза около 1 голямо бурканче от 180-190 мл, може и на два пъти т.е. сутрин и следобед по половин. Но разбира се не се насилваме – колкото иска.
И ние като mama_meggie сме от много пътуващите и също мога да кажа, че поне за сега не виждам това за влияе негативно на детето. Така че смело напред – пътувайте и се наслаждавайте на красотите
teedy ние вода не пием, но въпреки всичко аз всеки ден й преварявам, понякога слагам и от розовата на Девин. А с разходките сме на периоди има моменти, в които не иска на вън и това е..рев рев докато се приберем и вкъщи всичко е ок.

Леле никога не съм писала толкова много..

# 33
Добро, утро мацки!  bouquet

Искам да ви кажа, че страшно много ме трогнахте с честитките. Благодаря ви от сърце!!! Hug

Нямаше ме за да влезна да честитя на останалите сладури родени на 18-ти! Да са ви живи и здрави и много да ви слушкат. newsm38

Честити месечинки и на празнуващите днес, да са живи и здрави! baloni

Уикенда прекарахме страхотно Confused. В събота цял ден по разходки, а над вечер я оставихме на майка ми за да излезнеме и ние с тати малко Simple Smile. А, в неделя бях цял ден в някаква, адска депресия, дори с виене на свят и главоболие и сърцебиене получавам тука от 1-2 седмици. Какво да ви опиша ужас!!! За малко ми се оправи настроението, за да снимам и отпразнуваме нашия мини рожден ден и после пак. Цял ден ми беше ревливо, много подтиснато и направо, не ми се говори да ви описвам... smile3518 Пожелавам си никога повече да не ми става така, да не изпздам в такова състояние... Peace

teletabis ще ти пиша на лични, имам една молба към тебе... Flutter Hug

Ирини чакам с нетърпение вашите снимки. А, бе този спаси голям любовник го раздава Heart Eyes Crazy Joy

Момичета сега нямам време и затова ставам. По късно ще се включа пак...
Лек ден!!! Heart Eyes Hug

# 34
Честито на празнуващите днес бебоци!   newsm38
Ние имаме пак проблем! Снощи след банята забелязах малко пъпчици под брадичката на Мони от едната страна! Такива червени без връхче! Днес като се събуди в 7 часа като го погледнах  Shocked Под брадата цялото в пъпки чак отзад на врата има и нагоре по главичкта! Червени са и има и по малки и по големи! Огледх му цялото телце и надолу няма има само 2-3 на коленцето! Аз помислих че може да е някъква алергична рекция ама вчера не е ял нищо ново! Уфффффф незнам момичета! Нашия доктор днеака е втора смяна и 6те го заведа чак в 2 часа! Моля ви кажете някой дали е имал подобно нещо че направо ще се побъркам! Може ли да е шарка??? Въпреки че надолу по телцето има само няколко пъпчици?  Weary smile3518 Weary

# 35
Леле, изпуснала съм цяла темичка, и то посветена на красотата Crazy Flutter
Всички вкъщи изкарахме някакъв грип, та и баба, която чат-пат идва да се занимава с баткото, и нея заразихме. Сега татито ни е болен, а Яна има още хрема, която борим с физиологичен разтвор. Тази седмица трябваше да правим противохепатитната ваксина, но отлагаме за сега.
При нас захранването върви бавно-бавно. Досега сме въвели само оризова каша, тиква, картоф, тиквичка и то без особен ентусиазъм от страна на Яна по отношение на пюретата. Виж кашата я папкаше с апетит, но днес смятам да дам нова /елда на Хип/, ще видим дали ще я хареса, казаха ми, че била много безвкусна Sick.
Тази сутрин като никога сладураната се събуди в 6.30 ч., напапка се и... Joyигра иска детето. Така докъм 8.00, когато изпратихме бати на училище и тати на работа, а тя сладичко заспа. Вече я чакам да се събуди и ще ни завърти ежедневието - хранене, взимане на баткото от училище, обяд, разходка, писане на домашни...и така. Смятам малко по магазини да пообиколя /за съжаление не по центъра, а само из квартала/, трябва да си купуваме пролетно якенце.
Весел ден на мамите и сладките бебоци!

# 36
veenii, сега виждам постинга ти. Яна имаше нещо такова /както го описваш/ на два пъти и причината беше, че много се лигавеше, аз й слагах подплатен с найлон лигавник, който й запаряваше и ставаха такива пъпчици. Шарката не избива така, споко. Аз мажех с vitamin barrier cream на Мустела и веднага завяхваха. Ако нямаш този крем, става и с Бочко или Здраве /същата работа - съдържат цинков окис/. Все пак ако се притесняваш, хубаво е да си го види лекар, така по описания малко трудно е да се каже същото ли е като при нас...Не се притеснявай, бебчовците често се обриват, не е страшно Wink

# 37
Привет и от нас с Дари Hug
Честити месечинки на всички малчовци които празнуват днес а и на тези които не сме успяли да поздравим цяла седмица Embarassed Heart Eyes
Не сме се включвали оттдавна-но нямахме компютър/развали се/ а вие през това време сте изписали цяла тема Simple Smile
Veenii-надявам се да не е нищо сериозно Praynig
Доника-много ми стана тъжно  Cry-аз не изпускам да гледам предаването и като се сетих за мамите които гледах -колко бяха щастливи и направо Sad
Иринииама този твоя сладур е опасен Kissing Heart
Какво да ви кажа за нас -нещо пак го закъсахме Confused-уж след алерголожката се бях успокоила а и обривите на Дари бяха изчезнали/почти/ и какво стана ooooh! почнах да и давам пюре от морков и няма и след 2-3 дни и обривите са пак налице този път жестоки-незнам дали е от пюрето или ......Спрях пюрето веднага въпреки че успях да и дам само 5лъжички за 3дни
След баня е някакъв кошмар мажа я с лусиона/по точно прилича на тоалетно мляко/ и явно съдържа нещо което я щипе-миличката пищи ужасно а и я сърби чак ранички има по гърдичките Sad Вчера се принудих да я намажа и с Елуком/казват че уврежда бъбреците-и затова го прилагам в краен случаи/Тази седмица сме пак при алерголожката да видим какво ще каже-въпреки че ни предупреди-обривите ще се появяват и ще изчезват-това направо е кошмар!
Натоварих ви с нашите проблеми-извиняваите!
Пожелавам на всички мъничета да са здравички-това е най-важното Heart Eyes
Приятен и усмихнат ден!

# 38
Здравейте момичета!

След кратко пътуване през уикенда ние отново сме на линия освежени и отпочинали. Снощи даже водихме баткото на детски рожден ден и взехме и Рая с нас и определено й хареса.
За плодовите пюренца - количеството, което изяжда Рая е различно в зависимост от това колко  го харесва - от половинка от 125 или 135гр 2/3 или цяло. Давам го сутрин около 9-10 часа, а останалата част прибавям към кашата вечер в 19-20 часа.
За водата - ние от доста време ползваме трапезна  вода Савина, която може да се дава на бебенца от раждането дори без да се преварява. Имаме автомат в къщи, който затопля и охлажда и ми е супер удобно, когато трябва да приготвям чайче или каша - пълня си направо в шишето и приготвям.
Доника, голяма трагедия е това, което се е случило. Горкото детенце, никога няма да познава майка си.
мама меги, ние имахме подобен проблем с акането, който се реши със захранването, но не веднага, може би 2-3 седмици постепенно се регулираха нещата. Даже точно това беше причината да побързам със захранването - започнахме почти седмица преди Рая да направи 5 месеца.
Ирини, какво ще го правим Спаси  с толкова много фенки, не знам... Heart Eyes
veenii, така както описваш пъпчиците е възможно да е варицела, но можеш  да бъдеш сигурна само след преглед от педиатъра. Първоначално пъпките са червени и след това се образува мехурче пълно с течност и първите пъпки са най-големи, а следвамщите по-малки.  Ние вече минахме по тоя път и мога да те успокоя - бебенцата имат остатъчен имунитет и изкарват болестта супер леко.   При нас освен пъпките, нямаше нищо друго обезпокоително.  Hug
СПореде нашата педиатърка към седмия месец  можем вече да въведем добре изкиснато сиренце към пюретата, а относно глутена - вече дадох на Рая от бисквитите на ПЛазмон и много и хареса, даже успя да отхапе едно парче нали си имаме 2 зъбчетаи аз  се притесних, че може да се задави и взех останалата част. Реакция - нямаше.
За пътуванията, и ние много обичаме да пътуваме и плануваме едно моренце  края на май, та по този повод тези дни ще заведа Рая да я снимаме за паспорт.
Сега ще поприведа къщата в ред, а имам и няколко перални за пускане и се приготвяме за разходка, времето се очертава хубаво.
Хубав ден! Heart Eyes

# 39
  • Пловдив
Здравейте и от нас baby_neutral!
Аз попитах за плодовите пюрета, защото сега давам на Стенли по 60гр. м/у 10-11ч., но той иска още и падат големи писъци и недоволство!
Притеснявам се да му дават повече от това наведнъж newsm78!
Иначе и ние продължаваме бавно със захранването - купила съм му за тази седмца оризова каша на Милупа с АМ и ще видим как ще ни се отрази!
Аз давам нещо ново някъде през интервал от 10дни, а вие?!

За водата - аз преварявам още от чешмата, но мисля да минем вече на тази бебешката, без преваряване! А вие как я затопляте /нямаме място за автомат вкъщи/, за да се разтвори по-добре АМ?!

Аз предаването "Такъв е живота" не го следя, когато бях бременна гледах 1-2 серии за раждането и бях се побъркал, доктора ми каза, че е по-добре да не го гледам, че много ме депресирало и стресирало Embarassed! Иначе сериите за Сватбата почти всички съм ги гледала!
Много е жестоко, когато си отиде млад човек, със семейство и мъничко детенце, това е трагедия, която не може да се сравни с нищо!!!! Cry

Хайде да се приготвяме и ние за разходка!

# 40
Здравейте сладурани! Grinning
Днес си имаме двама минирожденници, които стават на половин годинка. Да са живи и здрави, весели, щастливи. Честито на Филип на куки и Мартин на КатяХр!
Тази сутрин на Мими много и се спеше и не успя да се събуди на време, а татко и бързаше за работа. Наложи се аз да я водя в детската градинка. Направихме цялата коса на опашчици, облякохме новата пола (тя така обича нови дрешки) и с една торбичка книжки с Барби се замъкнахме. Взех Веси с количката и после с нея бяхме на кафенце. Тя си поспа сладко навън, а аз спокойно се отдадох на моите си мисли. Почувствах се много спокойна и заредена. Simple Smile
Купих пюре на Хип със спанак и Веси направо щеше да повърне Sick. Сега се опитвам да го смесвам с друг вид зеленчуково пюре, за да си го хапне все пак. Обаче аромата на спанак е толкова силен, че... Самата аз никак не обичам спанак и искрено и съчувствам.
veenii, възможно ли е пъпчиците да са от претопляне? Заведи си я на лекар, както си решила, той ще каже най-добре. Стискам палци!
За пътуванията и аз все се каня да ви разкажа как заведохме Мими на 3м. в Родопите на Широка поляна. Взехме бунгало, беше м.август. В ремаркето на колата натоварихме количката и коритото hahaha и заминахме за една седмица. Изкарахме си супер. Така, че смело! Даже имаме снимка, на която изкачваме някакъв връх, а Мими е заспала в кенгуруто на гърдите на баща си. Това\са незабравими спомени. И до сега си спомням с умиление. Grinning
lillka, радвам се да те "видя" отново. А за обривите трябва да ти кажа, че са много упорити. Трябва търпение, но знам колко е трудно да виждаш как се мъчи детенце. Confused Някакъв дерматит е вероятно. На Мими накрая го излекувахме с хомеопатия. Всички мехлеми, които ни изписваха, даваха временни резултати. Обривите, след намазване изчезваха бързо, но след спирането пак се появяваха. Ще се оправи детенцето, но иска време за съжаление.
Кузманка, това с депресивното състояние е нормално, ще отшуми. Аз не успях да се справя сама и потърсих специализирана помощ. Радвам се, че сте релакснали малко с мъжа ти.
bebe_dundi, браво за чудесната разходка до Ловешката крепост! Направо ви завидях Embarassed и на мен така ми се ходи някъде, но нашият тати е много зает. Thinking
Толкова за днес, че Василена се разплака, а и трябва да се приготвяме за разходката.
Желая ви много усмивки днес!  bouquet

# 41
Привет от нас  Party 

teedy Знам за едно детенце което иска само по корем да лежи и не иска в количката да седи или да е по гръб и майка му го разхожда в зимния кош на количката ,легнало по корем с вирната главица да гледа ,със свален сенник ,то е вече на 9 месеца.Добре че им е голям зимният кош   Hug
плодовите пюрета - 1 цяло от 125мл.
зеленчуковите - почти 180мл.
кашата е всеки път в различна форма -или в шишето или в купа където не мога да измеря точно грамажа,но приблизително 180-190
Аз слагам зехтин и когато Арен беше по-малък и сме имали проблем с акането съм слагала по 3 капки в млякото и ефекта беше мигновен.

# 42
 Е ее Мари_анка ме подсети как на 4 м. бебе в кенгурото покорихме Черни връх, хората по пътеката така ни се радваха... наистина незблавими моменти
А моя бонбон, върви протем тоя график, спуках се да бързам , за да излезем по- рана и да ходим по цял списък сас задачи , притогвих пюре за обяд... всичко във времето, което си бях определила и ... какво мислите той заспа  Mr. Green Ще го чакам да поспи ,щото сутринта го събудих с 6 ч за да му взема уж първа урина ама... то пак не се получи , та промених леко плана
Много благодаря на Assia за подкрепата, ще го карам по- лежерно с проблема с акането, айде няма да си стресирам детето и да си скапвам мозъка от мислене "О боже , не е акала днес" ... да ми е живо и здраво момчето като го напъне и сам не може тогава ще му мислим, докато е весел и спокоен и аз ще съм спокойна
Прекрасен ден ви желая и усмихнати бебета
Честито на днешните рожденници!  bouquet

# 43
Здравейте!

Честито на всички днешни месечковци да са живи и здрави!

Включвам се много набързо, че Иглика е много кисела и време няма за нищо освен за нея. ooooh!
От петък е с лека температура сутрин и вечер - 37.5.  Има много слюнка от която се дави и кашля, та чак се буди. Мисля, че са зъби, но венците не ми изглеждат променени и съм ужасена колко ли ще никнат още така...По повод температурата е постоянно хленчеща и иска да я нося. Заспива само гушната и като се опитам да я оставя в леглото се събужда и писва. Вече трети ден не съм спала като хората. Tired
Да не говорим, че всичко това се отрази на захранването което просто към момента хич го няма. Иска само цица, а от пюретата направо й се повдига.
mama meggie на нас за акането много ни помага сокът от сливи на Семпер - давам по 30 мл. два пъти на ден и се изаква на другата сутрин. Иначе само на пюрета така се запича, че ака камъчета. Затова при нас - сок до откат.

Относно пътуването на бебетата - по-хубаво нещо няма. Детето трябва да свиква с различни места, хора, климати. При нас това е проблем, поради липсата на кола, но въпреки това вече веднъж водихме бебка в Бургас при бабите и пак ще го направим тази пролет. На нея много й хареса и тогава успях да я излекувам(временно) от тъгата по мама и постоянния рев като ме няма. Беше станала "циганска кокошка" Joy, но сега пак сме като рака пустинник и актинията  Crazy

Доскоро, моето тъжно момиче ме зове да се разнасяме и да си говорим.

# 44
  • Munich
Venush, дано е от зъбите и премине бързо!
Lillka, много съжалявам за рецидива. Дано не се разпространи повече обривът. И не губи надежда, нашите бебчета ще го израстат до годинката, сигурна съм. Все това си повтарям. Много ни помогна това кремче Бедан, дали го има при вас... Естествено не да си го самоназначите, но ако алерголожката няма нищо против... Как може да мислиш, че ни товариш със споделянето на проблема? Не може и няма смисъл тук само да възхваляваме живота и да се надпреварваме да се хвалим кой е по-добре, нали сме тук, за да си оказваме подкрепа за лошите неща и да се радваме заедно на хубавите. Скоро да се оправяте!
Виктор току-що омете първото бурканче в живота си - пащърнак, три дни се лигавихме с него, но днес му се видя дъното. Още три дни ще давам това и после това чудо с картоф. После хитът при нашите бебета - тиква.
Момичета, чудя се, как така в България има пюре от сливи на Хип, а тук няма или е друга марка това, което давате? Имам брошура със сортимента на Хип и този на Нестле Алете, няма и няма. Да не би тези, които продават в България да се произвеждат другаде? Нещо ми се върти из главата, че съм срещала из форума твърдение, че ги произвеждали в Унгария. Къде да ги търся сега тия разхлабващи сливи... Засега нямаме проблеми със запек, допреди два дни акаше по 5 пъти на ден, почти без изключение. Но виждам вече ефектът от пащърнака и почвам да ги мисля тези сливи.
При нас току-що заваля сняг. Ние се стягаме за гости на една австрийска мадама, какичка Mr. Green , родена на 13и септември, миналата седмица пак имахме среща, този път с един приятел, Паскал, роден седмица след Виктор. Ще пусна снимки тия дни. В момента Виктор е в кенгуруто на с лице напред и се е втренчил в прозореца, къде е видял той сняг. Като в песничката "Тихо се сипе първият сняг" - Шаро тревожно тръска глава, как е възможно, що е това... Simple Smile И наистина, след две седмици слънце и 14 градуса, такъв обрат... Мама и татко може да се уредят с едно ходене на ски. А как се радвам, че в сряда идва майка ми... А тя как се радва... Simple Smile Целувки на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт