Пролетни дръвчета пак цъфтят - СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА здравички растат

• 11 920
  • 285
  •   1
Отговори
# 15
Честито на красивите ни дами Неси и Даная и на големите юнаци Ян,Виктор,Кристиан,Мони и Емилиян!Нека са здрави и посрещат зъбките смело,без проблеми и преоткриват новите вкусове и храни с ентусиазъм. Heart Eyes   Hug
Ирини -успех на консултацията,чакаме вести  Peace
Банди -не се притеснявай за хапването и не бързай да заместваш хранене.Важното е да откриеш кое харесва бебка и доставя удоволствие и дали има алергия или реакция към някоя храна,а всичко постепенно ще си дойде на място.2месеца Арен опитва какво ли не и едва от седмица сам прояви желание да излапа голямо количесто месо със зеленчук така че се засити и на практика замести едното си млечно ядене.Децата ще се хранят добре и дори ще ги гоним с млякото по-нататък.Не се тревожи и не навсяка цена е нужно заменянето на хранене  Heart Eyes
телетъбискашата я въведох точно като тебе - във вечерното хранене в бутилката с АМ няколко лъжици каша и продължих така до преди 2 седмици.Когато включих бананова каша разбъркана с малко бананово плодово пюре и така вече Арен изяде една паничка с лъжица.Чистата оризова каша без глутен е безвкусна и трябва да се смеси с нещо.Ирини например го правеше с ябълков чай на хип. Hug
Аз дадох бисквита на плазмон с глутен.Прие се супер и реакция няма вече 3 ти ден  Simple Smile
Целувки и слънчев ден! Hug

# 16
  • Munich
Добро утро на всички в тази прекрасна слънчева неделя, в която след час момченцето ни става на половин годинка! Честито и на Неси, Даная, Ралица, Неда, Ян, Крис, Мони и Емилиян! Всички да са живи и здрави! Първо една малко нетрадиционна почерпка от нас, нещо типично баварско, с което баварците са известни по цял свят: бялото меню - бели наденички, вайсбиер (бяла бира) и баварски гевречета (брецен) Simple Smile

Традицията повелява да се яде преди камбаните на незнам коя си църква да са били 12ч, така че бързайте!
Ние днес сме на рожден ден на съседката и бързам да спретна едно тирамису да почерпя у тях и по нашия повод.
С мъжа ми гледаме Формула1, но току-що се събуди рожденикът и отивам да присъствам на традиционното събуждане и да го поздравя.

# 17
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАЛКИ СЛАДУРКИ И СЛАДУРКОВЦИденис, благодаря ти за съвета  bouquet!Права си, че за всяко нещо си има време!Ника обожава тиква/по-нагоре бях писала и след няколко дена съм и приготвила тиква с пуйка за въвеждане на месцето/  chef!
Бяхме сега на ортопед и съм щастлива, че всичко е наред с малката и я похвали, че вече седи сама стабилно smile3501!Каза също така, че е добре това, че сме я сложили в бънджи - било много добро упражнение за краката!Само че, на него трябва да е с обувки, които са укрепени над петичката/само споделям и се надявам да не предизвикам някой спор Hug/!Също така според него няма нищо лошо по-натам да й взема проходилка - каза, че е страхотно забавление за малките и голямо удобство за нас Wink, а това, че може малко да забавят прохождането, не е проблем - нямало непроходило дете Peace!
Дойде ми за първи път цикълът Crazy и ми е толкова странно/честно казано бях отвикнала и не ми липсваше изобщо Laughing/!Засега Ника не намира разлика и си суче сладко Blush!Това е от нас!Целувки newsm51

# 18
Здравейте момичета!И аз да се включа в новата ни темичка! Grinning Ние сме добре-ядем пюренца,и да ви кажа нямам оплаквания-няма нещо което да не харесва мойта лакомница! Grinning но с излизането ни е адски трудно-не иска в количката,само реве и иска да е по корем ,а дори и така спи Shocked И съм в чуденка как да излизаме-в нас е спокойна,щом излезем се почва!!!Някой от вас има ли такъв проблем и как се справяте с това???Ние ще сме от лазещите бебета-не иска стъпва,иска да лази!
Как сте с водичката?Преварявате ли и каква вода пиете?чешмяна или тази за бебета?чудя се дали от кана Брита не може направо да се дава вече-филтрирана newsm78
навън духа ,но мисля вече да излизаме-въпреки ,че след вчерашното гости много ми се спи ,но няма как!
Ирини, ние ще ревнуваме, мацка готиния Спаси Hug
Лек неделен ден на всички!!!

# 19
Здравейте момичета,
Включвам се за съжаление само набързо да ви поздравя и да ви попитам – Тези от вас които прибавят зехин в пюретата – какъв зехтин слагате и по колко, помага ли ви при изхождането
По-късно ако мога ще се включа за повече
Пиятен ден на всички  Hug

# 20
Честити 6 месеца на наборчетата на Мони:
Ванеса на мама Мила84, Ян на мама Чочи, Даная на мама Кузманка, Виктор на мама Дилипили,
Кристиан на мама Плами, Неда на мама кукумявка под прикритие, Емилиян на мама Галя, Ралица на мама Пики!
Бъдите живи и здрави, радвайте ежедневно мама и тате с беzброй лудории и широки усмивки.
Хубав, слънчев и усмихнат ден ви пожелавам, мили мами и дечица, с много хубави емоции.

# 21
  • Русе
Е,хайде и аз да споделя как сме,че то много нагло стана от моя старна-само изчитам писаното и не пиша аз Embarassed Confused
Ема замести обедното хранене с пюре около 170-190гр яде,но само купени-нещо не се изкефи на моите,а и аз купувам всички зеленчуци,което не ми се нрави много Thinking в 15ч пие мляко,а в 18.30ч яде каша или плодово пюре с 15гр каша втре-нещо като вид кисел-аз си го измислих пак по около 170/190 гр -вече  яде всякаква каша само да е на МИЛУПА и да е без ГЛУЕН-него ще въдеда след 2 седмици по план,и вечерта пие 170мл АМ (към 22ч) и заспива до 8ч.Имам 2 заместени хранения (12ч и 18ч ).А и месо дадох-пуешко-не й хареса много,но ще свикне,скоро и пиле и зайче ще дам.
Пак е с хрема,на 1.март спря и на 14,март пак текнаха сополите,ама то в т'ва време я продухах.
Ема все още поревава в количката,незнам дали някога ще свикне пълни 3 или 4 часа да седи и да се вози без да хленчи ooooh!
Ема взе да схваща за какво служи проходилката-бавно,бавно напредва.Още не се обръща,още ни мъчат зъби-кога ще избият незнма,а така са се надули отдолу #Crazy
Нправо се шашнах че бебоците даже вече лазят Shocked
Целувам ви всичките и празнуващите днес и НЕпразнуващите-радвам се ,че сме заедно в този форум и че така си помагаме и се ориентираме с децата си.

# 22
  • София
Първо да честитя на всички мъничета половингодинката Simple Smile
Marys, благодаря за инфото за кърмата  bouquet
Тия дни при мен мина всичко толкова динамично...В петък бяхме на Царицата на чардаша с тате и Хриси се гледа с вуйчо си и прабаба си Simple Smile И понеже бях казала, че към 8-8.30 заспива вуйчо му почнал да го мъчи да спи-сложил му една шапка на очите и то милото заспало Rolling Eyes Хлапешка му работа, но....Вчера цял ден се стягах за гости. Бебчо спа в градината, а аз и една приятелка правихме хапки за вечерта. Е, вместо 40 човека дойдоха 35, но все тая. Беше много весело. Отдавна не се бях забавлявала така. Нали предвидливо бях изцедила солидно количество кърма можах и мъничко да пийна. А Бебо спа за първи път без мама-при баба. Въпреки, че бе на 20 метра от вкъщи ми беше много мъчно за него, а сутринта като ме видя едни радостни викове, прегръдки...Иначе и бебо намаза от купона-уж тате има рожден ден, а той колко подаръци получи...
Днес и новините ми дойдоха малко в повече. Не знам дали гледате "Такъв е живота" Най-добрата приятелка на братовчедка ми участваше там. Вчера дори ги даваха в предаването. вчера и щеше да им бъде брака, а братовчетка ми да им кумуват с мъжа и. Но на излизане от фризьорския салон таксито катастрофирало и тя починала. Има бебе на 2 месеца...Стана ми толкова мъчно. Замислих се и за моето човече и ако ми се случи нещо....
А що се отнася до депресиите-аз също ги успокоявам с фризьор, а не с шопинг терапия.
Нашата педиатърка ни каза да въвеждаме обезсолено сирене вече и аз мисля от 7-я месец да започна. Четох мнението ви и за млякото-съгласна съм за прясното след годинка, но киселото....След 7-8 -ми месец мисля, че вече може. Ми то всякаква храна започна да се отрича. Едни автори си противоречат с други...аз от 40-я ден съм отгледана с кисело мляко както и мъжа ми. Бих казала, че физически съм доста здраво "добиче" Joy Гледам да спазвам някакви правила на захранване(ръководя се от планаза въвеждане на първата ни страничка ) Дори там въвеждат детски йогурти от 7-ми месец...Аз слагам и съвсем малко краве масло в пюретата от миналата седмица...
Опс, викат ме smile3541

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 19:00 от Доника

# 23
  • Sofia
Здравейте и от мен в новата ни тема! Перфектна както винаги!  bouquet
Честит минирожден ден на най-многото септемврийчета!

Вчера се бяхме на дълга разходка в Борисовата градина и на баскетболна среща, на която игра тати Simple Smile Али слушаше повече, отколкото предполагах Heart Eyes За разлика от днес, когато излязох сама за 3 часа и тя плакала час при баща си и търсела мен Cry При което съпругът ми заяви, че няма да излизам без тях за повече от час, той не можел да я успокои и не можел да я слуша така да плаче и искала мен. Стана ми много болно и мъчно. Вече съм казвала, че мога да разчитам само на него, за да изляза за малко да се разсея. Нямаме налични баби, дядовци, лели или други приятели, на когото мога я оставя. Хем ми беше хубаво, че това е такава проява на привързаност от нейна страна, хем и се плаша. Как се справят вашите татковци с малките съкровища? Май само нашия е изключение.... Все пак и аз съм човек и имам нужда от време за себе си и то без тях Sad
Ох, оплаках се, но не ми олекна, само ви натоварих излишно Blush Извинявайте, милички Hug
Желая ви лека и спокойна нощ!

# 24
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАЙКИ И БЕБКОВЦИ, РОДЕНИ ПРЕЗ НАЙ-БЕБЕНОСНИЯ СЕПТЕМВРИЙСКИ ДЕН - 18!!!    bouquet

Ирини - за ябълката нещо не си ме разбрала правилно. Имах предвид точно това, което е обяснила Денис - когато му се дава като залъгалка за продължително сучене - има последствия. Не случайно дадох пример с бибероните и храненето от шише.

Вerqin - ние също захранихме първо с плодово пюре, а после и сок, който след втората седмица спрях.

Ние днес бяхме цял ден на пазар, много беше хубаво времето.

# 25
  • Munich
Вики, на мен акушерката ми каза да слагам по една лъжичка рапично олио на едно бурканче, но за ефекта от това не мога още да кажа нищо, тъй като се захранваме едва от вчера, с пащърнак. Харесва се. Прави физиономии като Светли на Ивелина с пюрето от тиквичка, но упорито отваря уста за още. После се пие мляко на корем, до последна капка всичко се изцежда от мама. Но не се трупат така лесно девет килца Simple Smile апетит му е майката. Дано така продължава, че съм доста нетърпелива, как бих се борила със злоядо бебе, не ми се мисли.
Чакаме майка ми в сряда и може и ние да се уредим с един ден ски, ще се помпя по пистите, но няма друг начин.
Весана, предполагам, че е временно. Виктор засега все още е тип "циганска кокошка", т.е. стои при всеки без проблем, но ще дойде неминуемо и фазата "искам само мама". Поне така пише в книгите Simple Smile И не се отказвай да пробваш, излизай за половин час, после за един, удължавайте интервала, в който Алекс е сама с баща си, ако разбира се протестът не е сериозен като този път. Но и така да е, ще отмине тази фаза.
Доника, много ме натъжи съдбата на това момиче. Леля ми така загина доста млада и също така нелепо. Това е животът, всеки миг ни е подарен, затова и винаги се старая да не се ядосвам за нищо, да се радвам и на дребните и ежедневни неща  и да не излизам от къщи скарана с мъж, брат, майка, баща. Много тъжно, а и милото детенце и таткото, ужас!

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 21:40 от дилИпилИ

# 26
Здравейте дами!
Бебчо си играе кротко на пода,аз реших да се включа.
Таткото 3 дена трябва да ходи до София по работа и се връща.Днес е втория ден,утре-последно.Свикнала съм да сме почти  по цял ден ,но благодарение на хубавото време мога да излизам и да се разсейвам.Вчера се видяхме с Валентин и много добре прекарахме,допаднахме си много,посмяхме се и занапред ще се разхождаме и виждаме WinkНа всичкото отгоре сме и комшийки!

Днес пък нашия дядо се върна от Швейцария.Беше само за 2 дена по работа,но е успял да зарадва малкия си внук(по-точно мен де) с малко дрешки SunglassesСдобихме се 2 якенца и 1 чифт дънки Sunglasses А аз похапвам шоколадчета Heart Eyes

Със съпруга ми,от както се е родил бебока си го гледаме почти по равно- и двамата вършим всички неща-ядене,сменяне,игра,държане..Така че когто излизаме поотделно всеки може да се оправи сам мъника.Много е грижовен моя мъж,пу пу!!

Лека нощ от нас  bouquet

# 27
Здравейте мамита,
ЧЕСТИТО НА :
Ванеса на мама Мила84, Даная на мама Кузманка , Ян на мама Чочи, Виктор на мама Дилипили, Кристиан на  мама Плами, Симеон на мама Каролина и Емилиян на мама Галя!
Аз съм на пълна вълна "захранване" и очаквам с  нетърпение консултацията с педиатърката в сряда.

Теди аз давам преварена вода на Девин-розовата или от чешмата също преварена. За каните Брита не съм убедена че е добре, защото дестилираната вода е различно от преварената...
Вики 81 зехтин в пюретата не слагам все още, но винаги добавям мляко за по-добро усвояване на витамините. Една приятелка дава зехтин със пипета на детенцето си за запек и не му помага. При нас важат с пълна сила разхлабващите и запичащите храни, но при всеки е индивидуално. В краен случай на детето се дава Дуфалак за бебета, но преди това се консултирай с детския лекър, защото много са против!
Каролина, страхотна почерпка! Очарована съм - много артистично Simple Smile
Веселка честити подаръци! Много е приятно така Simple Smile

хайде чао от нас за сега

# 28
  • Пловдив
 newsm59  party023  ura
Честит минирожден ден на сладките септемврийчета!

Здравейте и от мен!
Ние използвахме слънчевия уикенд да обикаляме по цял ден по улиците и гостуване тук там!!!
Бебка много, много не иска стои сам с моя мъж, ако в настроение му позволява да го нахрани и си играе с него, но ако е кривичък...................става страшно #Cussing out!
Иначе аз съм го оставяла когато беше по-малък и не разбираше толкова за 2-3часа, но преди 1м и половина ми се наложи да ходя на зъболекар и трябваше да го гледа той............като се прибрах малкия инатчо от рев беше заспал! Той много е свикнал с мен, защото повечето време сме си само двамата и понякога не иска да се отдели от мен. Добре, че си харесва гледачката иначе не знам........!!! #Crazy Sick

Искам да питам майчетата, които дават плодово пюре м/у храненията по колко грама изяждат вашите бебета?! newsm78

# 29
Добър вечер, момичета! Grinning
Днес цял ден много ми липсвахте, но компютъра ни се повреди, и сега съм на лаптопа, а той един бавен... Нервите ме хващат! #Cussing out
Честита половин годинка на Даная на Кузманка, Емилиян на Галя, Кристиан на Плами, Симеон на Каролина, Ванеса на Мила, Ян на Чочи, Ралица на Пики, Виктор на дилИпилИ и Неда на кукумявка под прикритие! Да са живи и здрави, а другото ще си го купят.

Теди, аз преварявам чешмяна вода, но скоро мисля да мина на розовата Девин без да преварявам.
Веселка, удесно е, че сте се срещнали с Валентин. Колко малък е света, нали? Даже и съседки да се окажете. Grinning Хайде, и аз искам да се видя с всички вас, пловдивски момиета, но нещо не давате никакви идеи за среща. newsm78
Добре, че и ние за сега нямаме проблеми да се гледат бебка и тати. Той се справя чудесно. Даже нощем често ме замества изцяло Embarassed, но наистина се увствам адски изморена и не я чувам. Мими така ми изсмуква силичките, особено през почивните дни...
Днес въпреки ветровитото време, бяхме на разходка с децата. Прекарахме се удесно.
Доника, това, което се е слуило е ужасно Cry. За булката става въпрос, нали? Миличката рожбичка....
А днес се навършват 5м. от смъртта на моят тати... Нямам думи да изразя мъката си. smile3518 Flowers Rose Flowers Rose
Вече много ми се спи. До утре!  bouquet

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 23:19 от mari_anka

Общи условия

Активация на акаунт