Пролетни дръвчета пак цъфтят - СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА здравички растат

• 11 920
  • 285
  •   1
Отговори
# 45
Привет от нас с Мартичка  Heart Eyes

На един дъх изчетох края на предишния епизод от нашия сериал и началото на новия...  Wink

Ирини - много свежо оформление. А твоя малък мъж, голям любовник е от малък. Не може да се оттърве от фенки  Simple Smile

Venush - и при нас положението е същото. Период е, ще го израстнат. Спокойствие трябва от наша страна. мама като е спокойна и беб ще е  Peace

Lillka - съжалявам и аз за обрива.

дилИпилИ - и моята майка беше при мен близо 10 дни. Не ми помага много, поради здавословни проблеми, но ми беше /ни беше/ много приятно на нас трите  Grinning
Доника - много ме натъжи с разказа...  smile3518  Дано близките на починалата жена имат сили да преживеят загубата й, и да дадат на малкото бебче нужното му внимание и любов  Praynig

Пътешестващите - много ви се радвам  Hug

Нашия тати често е зает единия ден от уйкенда /освен 5те дни от работната седмица/ и мама и бебе най-много до Южния парк да стигнат / там вчера засякохме с Яни, Алексче и Дари/. Но...от сряда ще си вземе компенцасия /този път не, за да отиде на ски Naughty/ и тръгваме по задачи - Изложбата на Леонардо, Стройко, че обзавеждаме новото си жилище /скоро и ние ще се присъединим към Борово-Бъкстон излизащите меми/.
Много ми помага  Алекс /мъжът ми/. Вечер се редуваме единия къпе, другия храни, а през почивните дни поема и нощното хранене, а понякога и следващото  Heart Eyes че аз съм си поспалива и ако ме остави човек мога да преполовя деня, спейки

Да ви споделя - от миналата седмица ходя на фитнес редовно! И на солариум, че... пролетта хей я на  Sunglasses Имам мускулна треска, но болката е една приятна Wink И на фризьор успях в Събота да отида, а тази седмица продължавам с козметик, масаж, естествено фитнес и солар  Party
Благодарности на Ирини за което    bouquet

какво още щях да пиша... Thinking хайде по-късно пак, да не ви досадя  Blush

Честито на месечинковците, празнуващи днес своята половин годинка! Да са живи и здрави и много палави  Laughing

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 13:26 от omnipresent

# 46
 Привет и от нас с Габи!

Честито на всички мини рожденници, да са живи и здрави!!!!      bouquet

Хайде сега и ние да се похвалим - имаме си две зъбчета вече  Mr. Green ,които ни изникнаха наведнъж с голям зор  #Crazy
Иначе бяхме малко болнички миналата седмица,всмисъл хремичка само , но вече сме здравички и веселички!

За зеленчуковите пюренца - Габи яде на обяд след като я накърмя о/о 100 гр. зеленчуково пюре,като досега сме яли картоф,морков,тиква,броколи,спанак,карфиол,абе май всичките сме ги опитали, а и пащърнака забравих,ама то щото ниго не го харесахме много!
Каша и давам в 5 .Взела съм и два ,три вида и и ги сменям или смесвам , слагам и в кашата и плодово пюренце!

Пробвахме елдата ама хич не и хареса!

Взех и един плодов микс от ананас ,банан ,праскова и се чудя дали да и го дам , тъй като не сме яли още ананас и праскова!

Е това е засега от нас, аз отивам да се поразшетам  newsm75 newsm79 newsm28 1ironing wash hang   

Приятен ден на всички    bouquet

# 47
Здравейте и от нас!
И тук в4ера и днес вали сняг, но няма да ни огрее за ски, за6тото си нямаме планина  Sad

Филип изяжда на обяд 200 гр зелен4уково пуре, към 4 след обяд 100 гр плодово пуре. Харесва вси4ко което му дам, ни ми е отказвал ни6то до сега. Колям лакомник и е над 9 кг ве4е, на няма и 6 месеца  Crazy
В събота ходихме на изложението за бебе6ки стоки и спе4елихме една торба перилни препарати. Имам да пера поне половин година... Направиха му и професионална фотосесия, скоро 6те ни станат снимките и плакатите ..
За пътуването -  ние пътуваме много и не мисля да спираме, детето се 4увства навсякъде добре, стига да е с мама и тати ...  Heart Eyes

# 48
За срещата в четвъртък - много ми се иска да дойда, както и на предишната ми се щеше, ама за нас 11ч. си е тъмни зори  Confused Ние преди 13:30 тъдно успяваме да излезем. Ето сега се храним след кратка дрямка от 3 часа  Crazy Беше ми жал, но я събудих, че много си измества храненето

# 49
Здравейте Hug
Видях че не са ми излезли снимчиците и затова ви черпя отново http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2431568
А това е Неси с тортата http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2431569
Доника И аз много се натъжих от историята.Милотот семейство.
Лилка съжалявам да чуя че пак имате проблем.Ти ходи ли на хомеопат?
Ние започнахме от вчера с помалко оризова каша.Много е гадна Sick и безвкусна но на Неси и харесва.Ще карам много бавно.След нея ще направим почивка и ще почнем със зеленуковите пюренца.
Неси е много кисела от два дни.Пък и аз съм нещо болна и отпаднала Tired Мисля че детето се влияе много от нашето състояние-когато сме тъжни,весели,болни,здрави,щастливи.Мислите ли че има връска.
Лек ден от нас и доскоро
За четвъртък ще дойдем

# 50
  • гр.Русе
Ето ни и нас!  Hug
Честита половин годинка на празнуващите днес!
Днес бяхме на консултация и най-накрая спряхме да качваме по много и вече растем повече на дължина.Притесних се,че хемоглубина на Крис е 107 и педиатъра каза,че е много нисък.Мамчета колко е хемоглубина на вашите бебчета и какви са нормалните стойности?
Доника и на мен ми стана много тъжно...направо ужасно...каква трагедия...  Cry
Плодови пюренца ядем по 125гр,зеленчукови-150-180гр,каша-180гр.
За водата-От раждането на бебо ползвам Девин с розов етикет без да преварявам-само затоплям леко в мокровълновата.
veenii,какво каза доктора за пъпчиците?
lillka,мъчно ми стана като си помисля как се мъчи детенцето с тези обриви,дано се оправи бързичко,опитахте ле да се лекувате с хомеопатия?
Mila84,да определено децата ни се влияят от настроенията ни,та нали доскоро бяха част нас.
Ех,при някои вали сняг,а тук днес беше почти лято-имаше хора по къси ръкави и такива,които като по навик още бяха със зимни палта и шалове  Joy
Лека вечер на всички! Целувки!  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 18:42 от Плами

# 51
мацки, изписали сте доста и немога да ви прочета щателно сега. Само ще споделя за плодовите пюрета - от 1/2 до 1 цяло от 125гр - по мое осмотрение, а ивечер прибавям в кашата по 2-3 супени лъжици. Вода Спаси не пие, но аз му предлагам всеки ден от една бебешка с розов етикет и бебе на нея - не се преварява. /Вода за бебета - така пише/ Фитнес - и аз от миналата седмица до сега съм ходила 3 пъти и смятам да продължавам в същия дух. Солариум - 1 път засега.

Имаме второ зъбче. Wink
Иначе бяхме на консултация. Спаси е ок. 70 см без половин см, 7750 тежи според доктора /у нас излиза повече/ Физическото му развитие е чудесно, социалните и комуникативни умения - също. Изкоментирахме проходилката - док ме подкрепи. Изкоментирахме и храненето на Спаси до края на 7ми месец. Преди 8 навършени месеца няма да давам млечна каша и АМ. Глутен - след 7ми месец. Дадохме кръв и урина. И днес ми съобщиха резултата. За съжаление Спаси е с понижен хемоглубин и еритроцитно число Cry Нищо драстично, но трябва да се вземат мерки, а именно - 5-6 пъти месо седмично. Милото ми момче от мен е наследило тези нива - аз съм вечно на границата. Мъчно ми стана.  Sad
Сега мъжът ми започва да ме "гледа" както по време на бременността - фрешове от цвекло и месо, коприва и т.н. Дано и чрез кърмта му повлияя.  /Док ми каза, че ако е наследено от мен ще с иживее безпроблемно както и аз толкова години, но това ще стане ясно след контролните изследвания след месец/

целувки и успешна седмица. Ще гледампо-късно да се включа след като ви изчета.   bouquet

п.с. mama_meggie, бях ти писала подробен постинг на тема НЕакане, защото имаме мног оопит със Спаси. Май не си го прочела. Ако искаш потърси назад.

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 18:12 от irinii

# 52
  • София
Ние изяждаме не повече от 40-50 мл. пюре или каша. Не ще и не ще повече, но съм се амбицирала да я натъпча с цяло бурканче  Sick В петък сме на консултация и ще видим изследванията и ще докладвам.
За пътуването, ние още не сме пътували над 100 км от София, но много ми се ходи в Сандански за няколко дни, сега увещавам тати, че него го е страх да пътува далече с бебока  Wink
Сеаг дъвче ушите на един заек, ще ходя да и дам каша от елда с плодове   chef

# 53
Привет дами!Около нас нищо ново,поради простата причина,че Константин втора седмица е при баба си и дядо си.Реших да презаредя батериите с пълен релакс.Чуствам се супер и обичам целия свят.Чак се плаша,че без конкретна причина съм невероятно щастлива.Така,че всички,които имат нужда Hug.След всичките теми за захранване,обувчици,почивки и т.н,ще ви препоръчам една книга на Дийпак Чопра "Седемте духовни правила за родители". На мен лично много  ми допада и помага за възпитанието на децата. Лека вечер и много приятни емоции с хората, които обичате и ви обичат. Grinning

# 54
Dit,чудесна си с релакса, който си си подарила! А тази книга я прочетох отдавна. /те всъщност са 2 книги в една - 7те закона на успеха и 7те духовни правила за родители/По принцип много харесвам Дийпак Чопра.

# 55
  • София - Бургас
Здравейте! Hug
   От много дългите разходки, за съжаление не остава много време, не само за  форума, а изцяло да се добера до компютъра.Времето все не ми стига...прибираме се към 17,00ч., храня Каринка, гледам да пооправя къщата, защото обикновенно от бързане да излезем към 11,30ч., дори понякога и леглото не си оправям  Blush........
Зъбки - все още нямаме......
Водичка - Кари пие поколо 200 мил. на ден, но чиста вода - не. Flutter, поема течността чрез чайчето на Хип - сега сме на малинка, харесва го, ароматен е много....
За пътешествията - Най - накрая мога и аз да се похваля.....Вече имаме резервация за Халкидики - Гърция, ето тук - http://www.tourist-service.com/?language=bg&page=package-tou … -tours&id=141. Ще пътуваме през април, датите са 23,04 -26,04.Много се вълнувам и чакам с нетърпение да дойде момента в който ще тръгнем....смятам, че това наистина е един незабравим подарък по случей годишнина..от сватбата ни... Heart Eyes..Кариган, там сме...хотела е част от Сани корорта, в който ще бъдете и вие......
Ирини,  Heart Eyesчестито ви второ зъбче....., а за хемоглобина, това са много лесно поправими резултати.Наистина с повече весце и нещата се оправят.Може да даваш и повече спанак, заради желязото в него.
Мила, ама ти си майстор...... страхотна тортичка.... Flutter
Омни, завиждам ти, че имаш време за фитнес.Аз бих ходила на Пилатес, но както писах нямам време леглото сутрин да оправя.. Embarassed
Денис, Кари все още не съм записала в Галиано.Ще го направя в най - скоро време, решена съм на тази стъпка, само да се поосвободи тати, за да може да ни закара до там и да подпишем договора....Аз ще се похваля, само да се стигне до там..... Wink
   Ох, искам да пиша още....., но за съжаление нямам повече възможност.Дори този постинг, го пиша от около 1 час....
Бай, бай за сега.Целувки на всички бебенца....

# 56
Добър вечер и от нас със Сашко!

Днес бяхме на пазар. Равносметката е 111 нови бурканчета с пюре. Ама как ги докарах само!  Crazy

Сашко изяжда по едно голямо бурканче зеленчуково пюре на обяд и по едно голямо бурканче плодово пюре следобяд. Пие чай от копър средно по 100мл на ден, приготвен с чешмяна вода, преминала през филтър Брита и сварена в ел. кана. Зъбки и ние нямаме, а и аз не бързам. Хемоглобинът му е 109 - още не съм говорила с доктора, но лаборантката при вземането на кръв каза, че за бебета на неговата възраст от 100 до 110 е нормално. Вие как мислите?

Лилка, надявам се, че тревогите ти бързо ще отшумят и Сашко с нетърпение иска да се запознае с Дари.  Hug

Ирини, честито ви второ зъбче!

Веени, как е Мони?

Весито, как сте с Марти? Готови ли сте за разходка?

Лека и спокойна нощ ви желаем!   bouquet

# 57
Здравейте момичета:)

Честито на всички празнуващи бебчета:)

Мила84, супер тортичка Simple Smile И на мен това ми е голяма страст, но напоследък ги правя едни недонаправени...  ooooh! А навремето свалях тати с такива разни глезотиики:)

Иначе мама продължава с удоволствията  Mr. Green  Вчера оставих тримата ми мъже да се гледат и отидох на финала на Адриатиеслката лига (баскетбол жени), бе супер изживяване за мен, пък и нашите биха:) Последното ми ходене бе бременна с Ивайло. Та мисля сега по-честичко да го правя, финали идват:)

Лилка, много ми стана мъчно, дано бързо се справите с тез пъпки!

Иринии, хайде да си папкаш чинно и вдигнете скоро хемоглобина на Спаси! И чесито второ зъбче Simple Smile

Плами, не ми се струват толкова обезпокоителни тези стойности на хемоглобина, но ви пожелавам скоро и вие да ги вдигнете:)

Вода и ние не пием. А вече хапваме към 60-70гр зеленчуково пюре.

За сега четвъртък и ние сме на линия!  Peace

Отиваме за порцията душ, че бебе Бобо нещо е много изморен:)
Лека вечер

Ави, за хемоглобина вече го казах на Плами Simple Smile Ама с тези 111 буркана просто ме разби... то и аз пазарувах, но скромните 6 бурканчета:)

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 20:53 от Щастливка

# 58
Плами, долнат аграница за хемоглубина на бебетата е 105, така че сте добре. /ние сме с доста по-нисък...  Sad/

# 59
Ирини, Щастливке, благодаря за информацията за хемоглобина! Пожелавам на Спаси бързо да го вдигне!

Момичета, да ви разкажа какво ми се случи днес.

Та карам си аз колата по бул. "Европа" със Сашко в кошница на предната седалка и майка на задната със 111 бурканчета бебешко пюре, подрънкващи в багажника. С майка сме запяли "Боряно, Борянке, сал ти ли си мома...", а Сашко се смее на глас. Завивам към "Околовръстното" и съм първа на светофара. Червено е. Светва жълто и аз с бързите си реакции политам (обикновено вторият остава на половин км след мен). След 200м ме спира катаджия. Аз даже се соча с пръст въпросително преди да отбия, но той кимва в знак на потвърждение, че за мен се отнася. Отбивам и отварям прозореца. Идва катаджията и казва "Добър ден! Старшина Петров от Столично полицейско управление." Аз го поздравявам и питам "Ама какво направих?" Той отговори: "Нищо. Проверка на документите". Подавам му аз един калъф със застраховки, данъци, талон на автомобила - въобще пълен комплект. Той поглежда вътре и казва: "А шофьорска книжка? Не, че е задължително." Напушва ме смях - тя ми седи в портмонето. Казвам му "Ето ви и шофьорска книжка, ето ви и талон." "Саше, мамо, откога не са ме спирали за проверка!" Той ги поглежда, усмихва ми се и ми пожелава приятно пътуване. След това се смях на глас до Горна баня. Явно правилникът за движение по пътищата не забранява на шофьора да пее.

Надявам се да ви развеселя с тази история! Още веднъж лека нощ!

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 22:24 от Ави

Общи условия

Активация на акаунт