Пролетни дръвчета пак цъфтят - СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА здравички растат

• 11 929
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте маминки, първа за хемоглобина, днес ходех да дам кръв и урина на Лаци в Цибалаб и ги дръпнах после от интернет, та там дават граници на нормални стойности - за мъже 135- 180, за жени 120 - 160, така пише, ние сме 124 г/л и ми се стори малко, но като гледам вие какво пишете...... все пак се консултирайте с док, може аз нещо да не съм разбрала...... също ни е нисък обема на еритроцитите, което изобщо незнам какво е, но ни е 73 при норма от 82- 96 и още други две свързани с еритроцитите са по малко от нормата, ама утре ще ходим до педи и ще видим.....
Irinii  не съм го чела това, което се писала, но ако ме ориентираш къде да потърся ще ми бъде интересно
Иначе за протокола още не сме акали , но пък изпи към 50-60 мл сок ябълка и по- късно още толкова сък слива, а дано утре го прокара хехе как звучи
Ние изкарахме много хубав ден, ходихме на гости на една братовчедка в Лозен, тя е с близнаци калпазани на 1 год и се разхождахме на спокойствие и чест въздух.. много зареждащо, а след това купих тиквички и ги направих пълнени станаха мммммм да си оближеш пръстите.
На обяд Лаци яке мое пюре от тиквички, картоф и мааалко спанак и съм доволна , че изяде към 60-70 гр, май само тиква с картоф има желание да яде сямо бурканче и пита за още Crossing Arms
Вода не ще ама смятам да настоявам вече повече , че както не ака хептен с тея пюрета, тая на Хипп как е ,става ли...
Ирини моля те дай линк към темата , за която спомена, ако я намериш де...Май ще лягаме , всички и без това вече спят, спокойна нощ и хубави сънища на всички и малките им съкровища...

# 61
Здравйте и от нас мами!
Утре сме на доки за кръв и урина и мама много се вълнува (все ми е странно кат казвам мама - нали сега тва съм аз - пъча се гордо Wink
Искам да ви се похваля с новата ни придобивка - ходихме до Комо и Мия си има пеещо гърне.Вече го осветихме и тя умира от кеф като го намокри и то запява..Лошото е,че пее докато не го измиеш и избършеш..(гърнето,не Мия )А при нас купона беше пълен,защото..чак ме напушва смях,,нашето гърне на третото ползване не се спря..Нещо сензорите за мокро отреагираха толкова живо, и забравиха да се спрат..Не ми стига че проходилката ни е с някви китайски мотиви, а сега и гърне с пълна програма..Как ли не го подсушавах..Косата ми се изправи!Накратко песни и танци на народите и на фона му аз се усмихвам мило на Мия и..не съм казала една лоша дума Wink Като за капак, наш'то тате беше на английски след работа та си покупонясвахме яко..добре че се върна и ,моля ви се,просто чукна нещо върху гърнето и то замлъкна Simple Smile Мъжка ръка му е трябвала на тва гърне  Mr. Green
Мацки,много исках да дойдем в четвъртък,ама кат гледам прогнозите за времето..днес вятъра ни отвяваше, та си мисля как ли ще е тогава..Дано да се размине лошото време..
целувки и поздрави от нас!

# 62
Мацки,малко спамче,но с благотворителна цел!Гласувайте тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174560.0 В помощ на сираците е!

# 63
Привет Мами!
Одавна не съм писала,цяла теми4ка съм пропуснала май ,но постепенно ви из4итам. Simple Smile
С Димитър бяхме на 2-та консултация тук в Мюнхен,расте си момъка ве4е е 8.700 и 70см Simple Smile,наддава нормално/според това което 4ета/,педито каза 4е е едри4ко бебе  Thinking.
Питах за глутена кога е препоръ4ително да се въвежда и тя каза "Хубаво е след годинката".Аз оба4е ве4е купих глутенови ка6и и бисквити на Хипп и смятам някъде средата на 7-я месец да дам/ако не ми 6тукне не6то друго/.
Изследванията след навър6ване на 6 месеца тук не правят такива ShockedИнтересно....Аз поисках и 6те си заплатим иследванията,смятам 4е е важно!Не можаха да му намерят вени4ка по ръ4и4ката затова взеха кръв от глави4ката.Мити се държа мъжки,но не мина без пла4.Резултатите ги взехме,но 6те видим педито за коментар по тях мисля утре.
Проверяваха рефлексите му,слуха,о4и4ките......наред ни е вси4ко,биха му ваксината Пневмококи/в БГ поставят 3-та Хепатитна ,н а нас оба4е в 8-я 6те ни я сложат/.
За храненето,за глутена писах ,води4ка купувам бебе6ка,преварена е ,Мити от известно време пиива по 20,30мл срува ми се малко оба4е ,сок4е не давам.В БГ купувах на Девин с розовия етикет.
Мити папка ве4е пиле6ко пюренце,не харесва тикви4ките  Sick.
За грамажа-плодови-190  дневно,разделено на 2 приема;
Зелен4укови-170-190 зависи какво е ;
Месно-150-170;Ка6ите ги харесва много Simple Smile
Зъб4ета о6те нямаме,но е адски нервен от няколко дни ,вси4ко гризе и не си хапва така добре,6те видим какво 6те излезе.
4естито на празнува6титие беб4ета днес,както и на в4ера6ните на патери4ка!
Растете здарви и много 6тастливи !
Дилипили,радвам се 4е Вико е добре ве4е  Simple SmileСправяте се със захранването ,за6то избра пъ6тарнака като първа храна?За пюретата от сливи писах в предна тема,няма тук такъв плод,нито  в сок,нито в ка6а.Хипп имат заводи и в Румъния,та не е изклю4ено и в Унгария....Сега захранва6 със зелен4укови пюрета-опитай тиквата,спанака съ6то разхлабва.
Все се каня да се видим да сре6нем големите ни мъже  Thinking, да живеем вход до вход и о6те да не сме се виждали!Все сме нанякъде ние,пък и съм сама вси4ко на мен 4ака знае6 как е.
Другия месец може би 6те дойде и моята Майка,много им е мъ4но на на6ите за мъника!
Днес в Мюнхен валя сняг  GrinningТакива парцали падаха,приказка бе6е !В БГ не съм виждала и с Мити се радвах много/и аз съм един де4ковец/.
Алексал,за зъбките -при нас отмина на следва6тия ден,педито не можа да го види.Няма за сега зъб4ета  Thinking
Мами какво мислите за приу4аването на бебковците към гърнетата,4ета много противоре4иви мнения?
Проходилка все о6те няма да ползваме,въпреки 4е като хвана Мити под ми6ни4ките и го спусна към пода умира да подска4а.
За пълзенето,Мити е като кърти4ка  Laughing,опитва се да се отблъсне,но по скоро отива  в страни  Laughingадски е сме6ен, с татито много му се смеем.
Ирини,хубава теми4ка както винаги,поздрави на Спаси станал е голям красавец  Simple Smile!В преди6на тема бе6е писала за бебе6ки гел за коса,на коя фирма е ,тук не съм сре6тала?
Давах на Митко пар4енце ябълка,аз я държах и  той си 4е6а венците,много се забавлява.
Пропуснах да кажа 4е Митко пие води4ка от 4а6ка,радва се много!
Ферман изписах аз,много не6та исках да споделя,но и утре е ден,хайде лека и спокойна но6т!

# 64
Добро утро Simple Smile  Hug
Честит мини юбилей на Мартин , Емилиян , Никола , Йоана и Стилиян .
Ние сме добре . Ходим по цял ден на разходка и не ми остава време да пиша . Купих й каша с глутен и утре ще захраня , понеже днес сме на консултация и искам да наблюдавам за реакции . Папкаме по едно цяло зеленчуково или месно пюре за обяд и сме заместили едното млечно хранене с него .
Водата още я преварявам , ще изчакам с непреварената поне до края на 7-я месец.
Зъбчета нямаме още , но лиги имаме за 3-ма  Joy, дори и на разходка сме с лигавник , че иначе  #Crazy
Пълзенето го правим само на спалнята ни и не ни се отдава кой знае колко .
Седи все по-стабилно сама , но аз и доста я тренирам.
Чудя се как ще я излъжа да се изпишка в гърнето , за да дам урина днес. Ние с него си имаме разправии . Още щом я сложа и започва да плаче и стигам до изводя , че нещо не й е удобно. Затова я слагам постепено за по минутка две , докато свикне . Мисля да купя още едно гърне и да пробвам в него , но не искам да е свирещо , защото каката ставаше като поотрасна , за да гледа какво свири и или си обръщаше гърнето с урината и акито на килима , или не свършваше всичко до край . Гледах има едни гърнета като стол , мисля да пробвам с тях .
Напоследък моя фитнес изостана , но пак ще намеря време . Майка ми е заета и рядко идва да ме отменя , но някак ще си наредя нещата .
Цунки от нас , сега отивам да измия каката и да я приготвя за градината .  Hug Hug Hug

# 65
Добро утро и от нас с Василена, сладуранки! Grinning
Честита половин годинка на Мартин на Светлодара, Емилиан на Vessselka, Никола на stefi, Йоана на fibi4ka и Стилиян на steli-ssd! Да са много здрави и засмени дечица с едно незабравимо детство!

Оле-ле, момичета, Веси много плаче, отивам да я успокоя. После ще се включа отново с коментари по вашите постинги.

# 66
  • гр.Русе
Добро утро,майчета!  Hug
Честита месечинка на празнуващите днес!
Щастливка,irinii,благодаря за отговорите,малко се успокоих,но чесно казано направо се замислих дали вече да не давам жълтък.Май ще поизчакам още малко.Но все пак да попитам-кога мислите да давате жълтък?
irinii,дано и Спаси бързо подобри стойностите на хемоглубина.И на мен ми стана криво като знам,че и аз съм на долната граница и че Крис го е наследил от мен.
Ще ви пиша пак малко по-късно....
Целувки!  Heart Eyes

# 67
Мами, добро утро!

Честита половин годинка на Марти на Светлодара,Емилиян на Веселка,Никола на Стефи, Йоана на Фибичка и Стилиян на мама steli-ssd! Да са винаги усмихнатки и здрави деца!  ura smile3525
Момичета сега нямам време, защото отиваме на консултация и ще ни бият и третия прием на ДТК. Дано го понесе добре, да нямаме после температура и сълзи... Аз съм леко настинала, боли ме едно гърло, едно чудо... Снощи пих Tailol Hot, и моето мъжле ми направи един хубав масаж, намаза ме и хубаво със спирт и краката загряти и така си легнах. Днес се чувствам малко по добре, няма и температура, а снощи имах 37 градуса.

mari_anka много благодаря и за твоята подкрепа, ще се оправя, няма страшно!!! Hug

После ще влезна да кажа, как е малката, колко сме качили и как понесе ваксината. Hug

# 68
Честита половин годинка на Мартин на Светлодара, Емилиан на Vessselka, Никола на stefi, Йоана на fibi4ka и Стилиян на steli-ssd!    party023
Мами да ви кажа че на Мони му се скриха пъпчиците докто стане 2 часа да го заведа при доктора! И за това не го и заведох че щеше да ми се чуди къде ги виждам тия пъпки!  Shocked Ама сутринта беше нещо страшно! Едни плюски червени и по целия му врат чак отзад по главата имаше! Аз съм сигурна вече от какво е и искам да ви предупредя! Нямах нет вчера и затова чак сега ви казвам!
Купих му онзи ден на Нестле има едни като кремчета по 4 с една картонена опаковка!
Сигурно сте ги виждали! Та аз ги разглеждам и гледам един вид за след 4 месец и много се учудих защото съм вийдала от тях само за след 8 месец! Прочтох му съдържанието и съдържаше само ябълка и банан и витаминки! Нито сметана нито мляко нищо друго! И реших да му взема да ги пробваме, нещо уж по различно да е въпреки че е същото като плодовите пюрета!
И следобяд му го дадох едното цялото защото той си яде ябълка и банан почти всеки ден!
На другата сутрин видях резултата а и вие вече го знаете!!!  Weary smile3518 Weary Най-странното е че никъде в нета неможах да го немеря за да вида инфо за него да не би да сум пропуснала нещо! Няма го нито в сайта на Нестле нито другаде!!!  Shocked Shocked Shocked Аз затова см сигурна че е от него Ето ви снимка да го видите само че нямам картонената опковка да ви я покажа!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=115773
Кalea супер изглежда офертата!!! А в цената влючено ли е това All inclusive защото на една друга оферта пишеше че е 37 лв. на човек?
Момичета от вена ли трябва да се взима кръвта на бебока защото ако е така да знам да викам тати да  е с нас на помощ??? Аз няма да мога д го държа да му я вземат!!! smile3518

# 69
Здравейте майчета!Днес мойта хубавица стана в 5 часа Shockedи сега още дивее,а на мен ми спи,и ми е много криво!Сигурно и беше топло,въпреки ,че я слагам в чувал и не я завивам,защото спи по корем и се върти!сега съм я оставила да заспива сама!!
За пътуването-като беше Дария на 1 месец и половина ,ходихме до Рилския манастир и с порт-бебето я качихме чак до гроба на Иван Рилски!така ,че си мисля -няма нищо лошо!А дори за Великден ,ще ходим до Бургас,майка ми ни кани,но този път незнам как ще пътуваме като тя иска да лежи по корем ,а в кошницата не става!така ,че сигурно ще и постеля отзад да се върти ,а аз до нея нащрек!
Ние също пуснахме изследвания в Цибалаб,и хемоглобина ни беше в норма-113,но се бях притеснила за левкоцитите ,че бяха високи и педито ме успокои ,че било нормално за бебе!Иринии,така е трябва повече месце да яде Спаси ,а доки не ти ли каза да включиш и яйцето при нисък хемоглобин?Дано се регулира милото....
Denis,и ние така се движим в парка като тази майка за която говориш,но пък на мойта и слънцето и пречи,и сега сме и с кенкуру,като и омръзне да лежи я нося!затова се моля да се развали малко времето ,че направо не е за излизане Grinning
Kalea,страшно ти завиждам за Гърция и разнообразието което ще ти бъде Grinning радвам се за теб!!
лек ден ,че Дари ме вика пак!!

# 70
Привет сладури!

veenii , на нас ни взеха кръв от пръсчето..Стефи не усети нищо, но се нервира че й държат ръката, а тя искаше да си лапне палеца, че й се спеше  Wink

Видях, че Стес се готви за път, та ме провокира да попитам как стои въпроса с извеждането на бебоците извън граница? Какви документи са необходими, тъй като ние вече можем да пътуваме с лични карти?!?

Целувки на всички и да се пазите от вятъра!

# 71
Добро утро, момичета!

Честит мини юбилей на Йоана на fibi4ka, Мартин на Светлодара, Емилиан на Vessselka, Никола на stefi и Стилиян на steli-ssd!   newsm67

Веени, радвам се, че пъпчиците на Мони са отминали и, че си разбрала какво ги е предизвикало. В България масова практика е да се взема кръв от пръстчето на детето. Като гледам, че на Сашко веничките са тънки като косъмчета се чудя какви венички търсят в Германия, както пише Сесилия.

Мама Меги, и аз дадох изследванията на Сашко в Цибалаб, а референтните стойности, за които пишеш са за възрастни хора.

Кузманка, бързо да оздравяваш! И безпроблемно да мине ваксината на Даная.

Доника и аз се ужасих от историята, която разказа и ми стана много мъчно за мъничето и цялото семейство. В чужбина хората не се притесняват да планират и след себе си. В България си мислят, че ако напишат завещание вече са умрели! Не дай Боже, и двамата родители на дадено дете биха могли да загинат едновременно и никой няма да знае какво биха искали те за детето си. Дано никому не се случва такова нещо!

Днес със Сашко ще крачим по задачи. Приятен и усмихнат ден на всички!   bouquet

# 72
добро утро мацки!
Мama Megi, ето го старият ми постинг, в който ти писах за проблемите с бебешкото изхождане http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171634.msg3439585#msg3439585
Бебе Дунди, взе ми думите от устата. Аз точно щх да питам за системата за изваждане на задграничен паспорт при бебета. Тези дни ще водя Спаси да го снимаме. Междувременно ще се разровя да видя каква е процедурата, но ако някой може да ни го каже смляно /може би мамите  чужбина?/ най-добре!
Сесилия, радвам се, че Мити се развива така добре. Гелът на Спаси е на Бюбхен.
Кръв на бебчовците в БГ се взима от пръстчето.
Тееди, ще се видите в приключение с малката щъкливка  в колата. Да я нацелуваш от Спаси. А иначе за жълтъка - да доктора ми каза ако намеря проверени домашни яйца да му давам по четвърт няколко пъти седмично. Яйцата се варят 20 минути. Белтък не се дава защото противно на наименованието си той не съдържа никакви белтъци, а е най близо до черупката на яйцето и е лесен носител на салмунела.
Мамо капи, с глас се смях на разказа ти за гърнето.
Веении,хубаво е, че обривът е отминал и най-важното - че си открила причината. Със сигурност този продукт няма да го ползваме никога.
Ави, весела историйка, ама по-добре да не ти се случва често. /аз лично много мразя да ме спират полицаи - обикновен ми се правят н аинтересни с разни соц. шегички или пък като ме видят блондинка и започват да минамират кусури я на документи, я нещо друго - колкото да си отбият времето... Confused/
Мартин , Емилиян , Никола , Йоана и Стилиян , ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ДРЕБЧОВЦИ. бЪДЕТЕ ЗДРАВИ, ВЕСЕЛИ И ПАЛАВИ!

Днес май ще се разминем с разходката като гледам какво е сиво навън, но пък цял ден в къщи...

# 73
Здравейте мацки!
Честита половин годинка на Мартин на Светлодара, Емилиан на Vessselka, Никола на stefi, Йоана на fibi4ka и Стилиян на steli-ssd!
Днес май наистина се очертава лошо време, та и ние ще мръднем само до Била и мола да напазаруваме някои неща.
До колкото знам документите за паспорт се подават задължително от двамата родители или с пълномощтно ако един от тях не може да присъства. Същото важи и при излизане от страната. За страни членки на съюза ние можем само с лични карти, но за дечицата ни е задължителен задграничен паспорт. Документите се подават в паспортната служба по местоживеене,  носят се личните карти на родителите и акта за раждане на детето. Това е в общи линии.
bonne_esperance, смях се със сълзи на разказа ти за гърненцето, а и ние имаме същото та знам за какво иде реч Joyнашето баткото го лекува по същия начин... Целувки на сладката Мия Heart Eyes
За срещата - и ние искаме да дойдем, но прогнозите за времето не са много благоприятни за среща на открито, та ако искате бихме могли ако вали или е студено да се съберем в някой Мол, а дали вече София ленд работи? newsm78
Хубав ден!

Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 10:36 от stes

# 74
  • Пловдив
Благодаря на всички за поздравленията и пожеланията и честито на Йоана на fibi4ka, Мартин на Светлодара, Емилиан на Vessselka и Никола на stefi, с които днес ще празнуваме " заедно", макар и в различни краища на страната!

newsm59  party023  Gift

Днес моето съкровище се събуди в 5,00ч, което не се беше случвало от 2 месеца и така и не можахме да се приспим, развалихме си целия режим с яденето и аз вече съм уморена, а деня тепърва започва!!! #Crazy
Ние утре сме на консултация и сигурно и на нас ще ни взимат кръв и ще ни правят НВ в крачето, дано да мине добре, че настръхвам като се разплаче  Sad!

Не съм много оправна с картинките и още нищо не мога да ви почерпя, но ще снимам довечера тортата на рожденника и ще се опитам да я кача, за да я видите! Аз не съм майсторка на сладкишите и съм я поръчала /специални благодарности на Веселка/ - мисля че ще я направят страхотна!

Довечера партито ще бъде скромно - с кумувете ни и родителите, ще използваме събирането да уговаряме кръщенето! По този повод на мен ми казаха, че това трябвало да стана преди бебето да стане на 1г.?! newsm78

Момичета вашите бебоци пищят ли като обезумели?!
Ние от няколко дни  сме влезли в една серия по половив час писъци все едно ни колят и на разходката ни вчера разпищяхме и събудихме всички бебоци около нас /5-6бр/, аз умрях от срам. А тази сутрин от викането му мен ме забола главата, а той повърна!!! Sick #Cussing out

Това е засега от нас. Днес много, много съм се разписала!
Отивам да се къпя, понеже щурчото най-накрая се умори и заспа!

Общи условия

Активация на акаунт