Отговори
# 210
Привет мацки
Утре за съжаление няма да с включим към бебешката среща, най-вече заради леко болнавото ни състояние. Ние пак сме си сами двамцата с Ян няколко дни, добре се забавляваме Simple Smile Днес пак ходихме на лекар, няма особено подобрение, изписаха ни капки за нос с 1000 съставки, които се забъркват по рецепта, основата е Гентамицин Sad
Иначе малкото ми съкровище не се впечатлява особено от хремата и кашлюкането, готов е за нон стоп купон. През деня спи 3 пъти по 40 мин средно, нощем от 20.00 до 6-7 ч сутрин, естествено с няколко събуждания. Разходките ни с количка са по старата схема - половината време на ръце.
Аз нещо съм на автопилот, налага ми се тези дни и да работя до късно вечер, но всички неудобства са временни..
Ивелина, найд-добре се обади на педиатъра, мисля, че можеш да дадеш и Панадол.
Марианка, Телетъбис, Кузманка, Бон Есперанс, Весито, хей дайте го по-лежерно и весело. Излезте навън с приятели, това е моето лекарство, винаги с ефект Hug и пийнете по нещо.
Весито, ти нямаше ли да ходиш до Прага?
Ирини, твоя Спаси - голям умник Heart Eyes пу-пу
Хайде целувки на всички мами и сънна нощ

# 211
  • Пловдив
Здравейте на всички!
От 2 дни не съм писала и чела и вие сте изписали темичката вече!
Да поздравя всички рожденници - малки и големи!  bouquet

По въпроса за гледачките и аз съм на тази вълна и още не знам как ще се оправям!
Сега си имам една много добра, но за съжаление тя ходи на работа и идва 2-3 пъти в седмицата за по 3-4часа, без събота и неделя и рядко вечер! Иначе бебо много си я харесва, гледат се от вече 2 месеца! Но искам да се върна на работа лятото и не знам какво ще правя! Още повече като чета какви истории има!

Сега да се похваля от днес си имаме нова количка - лятна на Чико!
Повода е че моето малко съкровище от няколко дни седи сам и то по 10-15мин., единствено като си изпусне играчките се олюлява и килка като матрьошка Laughing Hug!
Голям смях е!
Утре мисля да го разходя с новата придобивка и да видим дали ще му хареса1
Вие возите ли вече вашите бебета седнали и без зимен кош?!
Ние със захранването се движим много ............бавно, но пък за сметка на това вече се храним по 5 пъти на ден и вечер в повечето случаи спим от 9,30-10ч. до 8-8,30ч.
Искам да ви питам как захранихте с каша , с по 1-2 лъжички в АМ ли? А оризова каша без АМ ли сте ползвали?
Аз мисля да пробвам оризовата без АМ на Милупа - ОТЗИВИ????!!!! newsm78

Още си нямаме зъб, но пък миналата вечер си спахме двамата гушнати - аз седнала в леглото и подпряна с възглавница Sad и той върху мен! Иначе рев до посиняване!

Айде стига толкова от мен за тази вечер!!!

# 212
Добро утро, сладурки! smile3503
Първо си е ред на минирожденниците. Grinning
Честита 7-ма месечинка на Наташа на Либра! Да расте красиво и усмихнато дете!
Честита половин годинка на Кристиян на Бебо 06, Ники на насе24, Здравко на pip и Рая на стелитка! Много сбъднати мечти и едно щастливо детство!

Много трудно ставам сутрин smile3507. Голям зор вижда мъжът ми, докато ме събуди. А аз все се оправдавам, че само малко да се разсъня и ставам. И пак заспивам hahaha А трябва да облека Мими, да направим прическата... Да нахраня и облека Веси и време за себе си почти не намирам. Спазвам си диетата и гледам да не пропускам често карането на колело. Това е всичко, което успявам да направя за себе си във връзка с прекрасното заглавие на темичката ни. Иначе се гримирам всеки ден, старая се да се обличам добре, суетна съм доста. Но няма време за повече. Почти всеки ден сме в Пловдив по лекари - за мен, за децата и така. Тази сутрин май се намрънках достатъчно. Laughing Хайде сега, някой да внесе весела нотка с чаша кафе, например. Grinning
Лек ден!  bouquet

# 213
  • Sofia
Ето една тортичка, че кафето изкипя Simple Smile

# 214
Здравейте дами!
Честит празник на всички юбиляри днес /и вчера/.   bouquet
мама Меги, все забравям да ти пиша. Аз съм общо взето ветеран в областта на нередовното бебешко изхождане. Не се тревожи. Според докторите бебетата, които са основно на кърма могат да не акат и по 1 седмица, без това да доведе до усложнения или неразположения. Естествено и аз като теб не можех да приема това за нормално. Спаси акаше на 3-4 дни и в продължение на около месец в 60% от случаите му помагах с термометър. Искам да те успокоя, че това е период на преустройство на преработката на папането им. Кърмата се променя, ензимите, които стомахчетата им произвеждат - също. Друга причина за нередовното изхождане може да бъде и новата храна - без значение запичаща или разхлабваща. Спаси го захраних с тиква и сливи, уж за да започне д аака редовно, но и това не помогна. Просто в един момент нещата се урегулираха и сега си ака обилно средно 1 път на 24 часа. Също искам да те предупредя, че е напълно нормално при захранването да се промени вида на акото. В периода на преход от чисто кърмене към смесено хранене, акитата са малко по-гъсти като пластелинови червейчета... /ама сравнение  ooooh!/ Та това е. Бъд итърпелива и действай спокойно с термометъра, когато се налага. / спаси беше също като лаци - не ака, не ака и с термометъра изкарваше количества за 3 памперса!!!/
Телетабис, Бон Есперанс, Марианка и всички недотам весели момичета  Hug  Именно заради подобни гранични състояниями се прииска темичката ни да провокира грижа към самата себе си с това заглавие. Жена, която се чувства красива, не може да бъде депресирана и обратното подтиснатата жена не може д асе хареса. Вярно е, че всяко нещо си иска времето, но има една римска поговорка "Където има воля, има и път" Ще се справим заедно. Специално софийските мами можем да се виждаме по-често, за да се подкрепяме по-активно. И аз все още не съм 100% стабилна - ту мисля, че има яснота за бъдещите си творчески планове, ту ме обхващат съмнения - това ли е правилното или не... В комбинация с килцата, които имам да свалям и хроничното недоспиване това оказва влияние и на образа, който виждам в огледалото... пиша това, за да знаете, че "Не сте сами". Hug
 Иначе за паническото разстройство, известно още като синдром на безспокойството - брат ми е д-р хипнотерапевт и изкам да ви споделя, че 3 от 4 жени носят този проблем периодично или хронично. Симптоматиката от лека подтиснатост, безсъние,апатия, безпричинна тревожност и липса на тонус, до тежки физически състояния - задух, резки промени в кръвнот осъстояние, прилошаване, липса на апетит и др.  Важно е да се вземат мерки, за да не се развие проблема в някоя неподходяща крайност /например фобия или обсебващи мисли/. Другото, което искам да ви кажа е, че този проблем не се решава медикаментозно, защото в 99% от случаите той се дължи на подсъзнателни модели на мислене, които могат да се прменят преди всичко с работа с психотерапевт. /понякога ролята на такъвбез да осъзнаваме играят нашите най-близки хора, с които говорим, говорим, говорим.... , друг път намесата на специалист е жизнено важна/

# 215
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Честито на всички минирожденници днес! newsm51
Чакайте да ви се оплача от сутринта - болна съм newsm45 От неделната разходка усетих как ме заболя едното ухо, че бях с вдигната коса, а вятъра беше режещ. И се започна..... Снощи с огромно нежелание започнах антибиотик, но нямаше как, така кашлям, пък и всичко от ушите слезе веднага надолу, че нямам сливици. Ходя с маска и много се страхувам да не разболея и малката. Таткото ни си взе два дни да ни гледа  newsm10

# 216
Добро утро!  bouquet

happy bdЧестити 7 месеца на Наташа на мама Либра! Честити 6-ти месечинки на: Кристиян, Николай, Рая и Здравко! Да сте здрави, умни, красиви! hbday

irinii благодаря за съветите. Права си, но по някога не е лесно да излезнеш от такова състояние. Аз например все се мъча и не става. И пийване и хапване с приятели съм пробвала.... Tired

Тази, сутрин след като нахраних моята калпазанка, я взех да спинка с мен. И, така откарахме до 10ч. Татко и ако ни беше видял, щеше да каже: "гледай ги ти поспаланките, пак се оспиват". Като я взема да спи при мене спим до 10ч, а ако я сложа в кошарата и, спи до 8-8:30ч и става.

Решила съм сега да се пострижа някакси по късо ( фризъоркатами ще прецени колко късо да е ) и да си боядисам косата руса. Ама, много ми е мерак така да се направя. До сега съм я правила червена и тъмно кестенява, а сега искам руса. Но дали ще ми ходи newsm78 Разчитам на фризъорката си, защото тя страшно много си разбира от работата и винаги ми казва, как ще ми отива. Било, то за прическа, грим или за цвета на косата.  4470

Мили момичета сега ви оставям, защото ще се лакирам и после ще излизаме с калпазанката и нейната бъдеща кръстница... Flutter
Лек ден на всички!!! Hug

# 217
  • Бургас
Здравейте, момичета!
 [color=darkred]Честити 7 месеца на  Наташа на Либра  [/color]  bouquet
 [b]Честити половин годинка на Рая, Кристиян, Ники и Здравко![/b]    bouquet

Мацки, тъкмо и аз щях да почна да се пооплаквам ,че нямам време за себе си и т.н., а то станало хронично "заболяване"  Wink
В последните дни Мими само при мен иска да стои, ревлива е , и съвсем пък не мога да се откопча. Онзи ден ми се наложи да отида на работа, тя , естествено ревала на прабаба си... Излизаме малко на кафе с мъжа ми снощи, същата работа, този път при баба си. И това е отскоро, преди това никакъв проблем съм нямала с оставянето за малко.
През нощта пък по сто пъти се пробужда от тези зъби, денем също е по-крива. Изобщо не мога да си позная слънчевото детенце. Все си казвам, че е период, и май и моите нерви са поопънати... Е, и аз се пооплаках, да ми олекне  Simple Smile
Иринии - много интересна информация за паническото разстройство. Направо съм изумена при колко много жени се проявява. Ами така е, с много дини под една крехка мишница плюс стремеж да изглеждаме добре и да сме добри в професията си...
Vesana  - оправяй се бързо  newsm10  Дано да опазиш малката!
steli-ssd  - ако бебето е на АМ , няма проблем да слагаш оризовата каша в млякото. Но ако е само на кърма е хубаво отначало да се почне с чиста оризова каша.
ive1ina  - според мен е добре днес да отидеш да преслушат Светли ! Ако му са чисти гърдичките, може само със Стеримар да продължиш и евентуално нещо против температура, ако се наложи. моята лекарка казва, че ако темп. е под 38 С , няма смисъл за намеса, но това след като е прегледано детето. Дано да няма нищо сериозно  Praynig
Chochy  -дано и твоето мече бързичко да оздравява  smile3525
Смятах да пиша как процедирам със вземане на урина при моята Мими, но май ще е по-късно...
Лек и спокоен ден, момичета   newsm51

# 218
  • Munich
Lillka, Vergin, sladur4e, благодаря ви за вниманието! (исках преди дни да отговоря, но много е взискателен моят син напоследък Simple Smile) Обривите попреминават благодарение на едно кремче Бедан, засега освен лечебна козметика друго не са ни препоръчвали, явно не се бърза с лекарства... Лошото е, че се появяват нови и то по места, типични за АД... все се надявах да не е това.
ася, радвам се, че и двете ти деца са в период без оплаквания, а дано и няма рецидив! Лекарите тук казват, че имало шанс след годинката да не се появи повече, затова и не бързат с диагноза АД, а казват екзема... за АД говорят едва след годинката, поне тези, при които ходих. Не съм  била още при "светилото", но исках да види Виктор в разгара на проблема, сега вече е много слабо. Следващия път... пък може и да няма следващ. И аз съм чела, че е на приливи и отливи заболяването, но ме крепи надеждата, че ще го израсте.
п.с. хомеопатичното Халикар не помогна, но може и кратко само да го ползвах...  newsm78 седмица май е малко... но се влошаваше и се отказах от него
Весана, съжалявам да чуя, че си болна, дано се възстановиш бързо и да не заразиш никого в семейството! Браво на грижовния татко!
Вики81, много се зарадвах като прочетох за напредъка ви със спането!!! Виктор заспива всяка вечер сам в 21.30 и спи до 8 без прекъсване, струва ми се, че сънувам Simple Smile През деня обаче все още само в количката или докато суче. Но тези навици не му пречат явно на новосъздадения за нощното спане. Общо сън му се събира между 13 и 14 часа, водя си записки от две седмици. Аз съм чела, че сънят в денонощието за бебета на тази възраст е в по-широк диапазон 10 до 16 часа. И долната, и горната граница се приемат за нормални и достатъчни, ако бебето е весело и здраво.
Много неща исках още да коментирам след няколкодневното си отсъствие, но... знаете как е Simple Smile

# 219
Ive1ina, kak ste, свалихте ли температурата.
Ох, имам да приготвям багаж, така че приятен ден на всички.

# 220
  • София - Бургас
Здравейте и от нас с Каринака!
                                    Честито на празнуващите днес ангелчета......

Нашите първи профилактични изследвания минаха...Всичко е наред с изключение на едно несъображиние от моя страна.За да се изпишка Кари, рано сутринта аз реших да я "набумкам" с чай, без въобще да ми мине през ума, че той съдържа захар.И така, направихме все пк изследванията, но резултата, разбира се в глюкозата беше 6,7 , от допустими 6,4 стойности - мах.Разбира се изплаших се много в началото, но размишлявайки над проблема се сетих, че съм дала чайчето на Хип.Камък ми падна от сърчицето.....Е, лошо все пак....другата седмица, пак ще ги повторим за всеки случей.Надявам се тогава да няма никакъвпроблем...

# 221
Привет майчета!
И днес се оформя слънчев ден. Ние вчера ходихме на разходка, нищо, че ни тече нослето. Днес пак ще излизаме. От хубавото време миналата и тази седмица стоим по 4-5 часа в парка до нас и аз се престраших да я кърмя навън. Вече го правих 6-7 пъти и не било страшно.
МамаКапи – благодаря за инфото за капките. Прочетох по-нагоре, че може и да е от зъбки, защото с голямо настървение хапем всичко. Аз вчера й разтворих коластра и й капих в нослето и й дадох да го изпие останалото. Сега ми се струва по-добре.
Ирини – благодаря за съветите. Поне можем да наблягаме на повече ходене с количките, ако не остава време за други упражнения. Аз в края на месеца имам рожден ден и е кръгла годишнина и много ме стряска вече ЕГН-то.
Весана - пожелавам бързо оздравяване!
Аз да се похваля – вчера два пъти пишкахме в гърнето, а днес – един  Peace. Не я оставям да седи, защото тогава много се разсейва, а я държа над него – сигурно просто съм улучила момента, но се възгордяхме от себе си (бебата и аз)  hahaha.
Сега кротува – загледала се е в котката и се мъчи да я докопа, но аз не разрешавам   Naughty и пада голямо дърпане. От няколко дни е много по-буйна и пъргава – само се извива наляво-надясно, дърпа се и се усуква и ме е страх да не я изпусна някоя вечер, когато я завивам с хавлийката след баня.
Да не забравя
Слънчев и усмихнат ден на всички бебоци и техните мами, особено на месечковците:
Наташа, Кристиян, Ники, Здравко и Рая

# 222
  • София
Здравейте майчета!!!

Днес моята Рая става на половин годинка ooooh! Simple Smile
Благодарим за пожеланията на всички Ви!

Отдавна не съм писала, но Ви чета редовно. Просто времето не стига. До обяд съм на работа ,после поемам от мъж ми количката с бебо и на разходка. Вечер като се приберем, на всички Ви е ясно какъв кросс се започва в къщи и основно в кухнята  а ученето на уроци  с каката ни при мен е направо като украса на върха на тортата. Crazy

Иначе Райче е много сладка и всеки ден става все по интересна .И тя е от бебешоците ,които обикалят стаята с проходилката,засега само на зад и страни Laughing С огромна трудност се преобуваме, защото прави едни салта,кълба ,увиване , усукване и след всяко преобличане и двете сме вир вода. Много е чевръста и каквото добара до нея засилва на земята.От началото на седмицата започна и да лази, за сега малко и трудно, но очаквам с опита и бързината да се усили и тогава какво ме чака... а и всички нас,от сега трябва да се въуражим с здрави нерви, бързина и маратонки за тичане по мъничетата ни ...

Не не пропусна и нас вируса - резултат- остър бронхит - лечение почти 15 дни, но вече сме добре и се пазим повечко.

Храним се все още 6 пъти като бебетата, но по малко - мляко - 140мл ,пюрета - 125 гр и нищо след тях.
Пием сокчета - Ябълката ни е любим
Стерилизираме и гладим всичко ама то луд умора няма Crazy

Спирам, че стана дълго а не искам да Ви отегчавам...

Поздрави на всички Ви и  Hug от Райче!

# 223
  bouquet  bouquet  bouquet

Леле с това темпо, с което пишете за малко да изпусна секси темата /въпреки че, причислявам себе си към съвсем не суетните средностатистически млади дами/.
Два дена нямахме нет и направо се побърках, все едно ми бяха вързали очите. С голямо учудване установих, че имам нова тотална и напоправима зависимост освен бирата  beer - интернета.
Признавам, че не сварих да ви изчета, ще го направия по-късно, защото сега отиваме на разходка, но набързо мернах, че някои от вас нещо са се разтроили и не са в кондиция. Недейте така мили момичета! Hug Вижте какво прекрасно време е на вън.
Онзи ден ходихме на разходка с малката Йоанка в морската градина и беше просто невероятно...
Едни ухания на цъфнали сливи, пролетни цветя и морски бриз и прекрасно мартенско слънце...
Напомни ми за времето, когато с моя Митя таман ставахме гаджета - лежахме с часове под цъфналите сливи и после чупехме клончета и си ги носихме в стаятя в Студ. град, сякаш да пренесем пролетта и там. Но това беше през далечната 2000 година, а тази година пролетта е по-прекрасна от всякога, защото е придружена от малки септемврийски беззъби или най-много двузъби усмивки...  Kissing Heart
Пращтам ви едно виртуално клонче от сливи /предполагам, че е такова/ и ви пожелавам страхотен мартенски ден!!!

# 224
  • Sofia
Eй сега се прибираме от разходка, кратка но пълноценна. Марти вече иска да седи и да разглежда, легнал е само докато спи. Надига се сам почти до седнало положение, да му имам силните коремни мускули Mr. Green По- добре е пу, пу, вече се озъби и с два броя зъби Hug Но още спи неспокойно, буди се по 100 пъти на нощ, но като че ли свикнах newsm78
Чочи, ще ходя от 9ти април в Прага. Вече и билетите си взехме. Чакам с нетърпение момента на заминаването  Blush И бързо оздравяване на детенце ти желая Praynig
Честита месечинка на Рая, Кристиян, Ники и Здравко    bouquet

Ирини, това за по- честите срещи е страхотна идея. Дано вече да съумявам да се включвам в тях, защото страхотно ме разтоварват и ми действат релаксиращо дълго време Hug
И аз съм в групата на недотам радостните мами - нещо съм с променливо настроение, преобладаващо депресионно Sad

Общи условия

Активация на акаунт