Отговори

Скъпи септемврийки, с малко чувство за хумор и най-добри пожелания си позволих да избера това заглавие за настоящата темичка. Измина половин година от раждането на нашите слънчица. Вече посвикнахме да разпознаваме нуждите им, да откликваме на желанията им, да ги правим щастливи - за което те ни се отплащат с най-неповторимата любов. Мисля си, че вече е време всяка от нас да обърне внимание и на себе си, за да подготвим както душата си, така и тялото за предстоящите топли месеци. Диетка, масажче, фитнес или просто лежерна баня с много свещи и аромати у дома, романтична вечеря, екскурзия, ратоварващ роман - нека намерим време за самите себе си и посветим Женския месец на Женските си нужди!

[/color] ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЗАГЛАВИЯ ЗА НОВИ ТЕМИ
"Писани като Великденски яйца са СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца" - ави
"Кокичета навън цъфтят, а септемврийчетата здравички растат"-марианка
"Септември отдавна си отиде - имаме си бебчета красиви"-марианка
"Слънце пекна посред зима, за Септемврийче всеки ден разходки има!" - тонита
"Топло слънце бузки гали, а Септемврийчето в количката играе!" - тонита

НАШИТЕ НЕПОВТОРИМИ БЕБЕТА
  СА ОБЩО 110 БЕБЧОВЦИ и имат рождени дни

ПЪРВОТО НИ СЕПТЕМВРИЙСКО ЗЪБЧЕ Е НА НИКИ НА МАМА ДВВ

НАШИТЕ НАЙ-КРАСИВИ БЕБЕТА
сайт www.snimka.bg потребител - septemvri парола - 2006

полезни сайтове
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хигиена-дрехи-пособия
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хранене
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-болести и неразположения

САЙТ ЗА ПРОВЕРКА НА ДОПУСТИМИТЕ ЗА КЪРМАЧКИ ЛЕКАРСТВА

МАСАЖ НА БЕБЧО
8ТЕ РЕВЛВИ ПЕРИОДА=КРАЧКИ НАПРЕД
И С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ДЕНИС ЗА:
Новороденото – въпроси и отговори
за коликите
СЪНЯТ НА БЕБЕТО: 8 ФАКТА, КОИТО ВСЕКИ РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ
Плачът въобще не е полезен. Ето какво става в детския организъм... ново
Новият Имунизационен календар
Православни обичаи за новородено

ЗА НОРМИТЕ
ХОДЕЩИ КРАЧЕТА
Инфо за обувките І ново от Ася
Инфо за обувките ІІ-възраст, подметка,форт и ток на обувката ново от Ася
Инфо за обувките ІІІ- за размера на обувкатаново от Ася

А СЕГА ЗА ХРАНАТА...

План за хранене на новороденото, бебето и малкото дете до 36-месечна възраст ново от Стес
примерна таблица за захранване по такъв модел може да направите и вашата
РАЗНООБРАЗНИ СХЕМИ ЗА ЗАХРАНВАНЕ ново
инфо за храните и захранването ново
ТАБЛИЦА НА АЛЕРГИЗИРАЩИТЕ ХРАНИ
ТАБЛИЦА НА ЗАХРАНВАНЕТО ЗА АЛЕРГИЧНИ /И НЕ САМО/ ДЕЦА
ПЪРВИ ХРАНИ
ЗАПИЧАЩИ И РАЗХЛАБВАЩИ ХРАНИ
Начало на захранването -Защо да чакам? 6 причини
НИТРАТИТЕ

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 08:40 от irinii

# 1
Ирини, чудесна тема както винаги! Поздравления!

Пиша първа с чудесната новина, че днес за ен-ти път станах баба леля, този път на малка сладка Габриелка! Да е жива и здрава за радост на мама, татко и батко!

Ето и първите ни подскоци в бънджито. Вече сме професионалисти! http://www.vbox7.com/play:9d80af47

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 18:51 от Ави

# 2
Чудесно заглавие Ирини!
Тъкмо днес нямах много работа и си мислих как ще бягаме с Дария по пясъка и морските вълни ...и си се представих по бански Embarassed 
Мда-а-а имам много да наваксвам докато вляза във форма ,а то и време не останало.Чудя се обаче от къде да започна - с фитнеса не смея заради риск от намаляне на кърмата.Колебая се между плуване и колоездене (на най-лека скорост).
Споделете мацки как влизате във форма.
Ави -чудесна новина ,мила .

# 3
Такаааа...
Ави, честито, бабо-лельо!!! Да е здрава, красива и добра приятелка на Сашко малката Габи!
Казо, и аз си правя план за действие красива мама в главата, но ми е малко каша още организацията. Знам със сигурност, че щом започна да спортувам нещата бързо ще си дойдат по местата. И аз като теб, обаче се притеснявам да не повлияе натоварването на кърмата. Инструкторът на Слави ми каза, че е добре да започна тренировки след 3 редовни цикъла. А аз още нямам нито един  Rolling Eyes Обоснова се и му имам доверие...Мисля да ходя мног опеша с количката, 2 пъти седмично да ходя на фитнес /по-скоро, за да си възвърна навика и да се дисциплинирам, а и когато тренирах винаги имах стимул и за ограничаване на някои кулинарни злоупотреби  Wink/ Имам и разни други неща предвид.
Денис, страхотен клип е направила Джей Ло. Направо ми се допътува неудържимо. Мерси за почерпката.
Ася, благодаря ти за, както винаги, изчерпателната и полезна информация   bouquet
Мила84, жив и здрав да е брат ти и все край теб - да ти помага и подкрепя!
Вики81, аз НЕ давам млечни пюрета!!! Не смятам да го правя в рамките на този месец.
След 6тия месец месните пюрета трябва да присъстват 3-4пъти седмично в детското меню. Глутенът смятам да го въведа в 7ми месец, като постепенно във вечерната безглутенова каша слагам по лъжичка глутенова смес /например овесени ядки/ Жълтък не мисля да давам в скоро време. Мазнина - в домашно приготвените пюрета капвам по мъничко висококачествен зехтин. В момента търся откъде да купя рапично олио. Някой ако знае - нека сподели.

Една интересна идея - в парче чист и изгладен тензухен плат увивам късче обелена  ябълка. Връзвам на възел и давам на Спаси да си смучи. Много му харесва!
Една рецептичка, която сътворих токущо - 1 тиквичка, 1 с.л. ориз, 1/2 морков,5стръка копър - Измивам добре и нарязвам на ситно всички продукти /тиквичката и морокова ги беля, стържейки ги с нож, както показаха в Бон Апети/. След като сваря добре зеленчуците ги пасирам и добавям 1/2 с.л. зехтин. Пасирам отново и след като изстине ги насипвам в бурканчета, които оставям в хладилника за следващия ден. Пюрето стана много много вкусно /за разлика от лепилото на Хип/

# 4
  • София - Бургас
Ех, че подходящо заглавие...... Hug

# 5
Здравейте!

Да ни е честита новата темичка!!!  bouquet irinii страхотна си!!!

Честито на Ави!!! Да е живо и здраво мъниченцето!  bouquet

Ние сме нещо много кисели, едвам се траем! Плаче, мрънка, нищо неиска. Дано излизат по бързо тези зъбки, да се озъбим и ние, че иначе лоша работа. Вече ще се побъркам само мрънка. Бяхме днес за малко на разходка и сега ходих малко самостоятелно да се разходя.

Никой не пише по въпроса за проходилките newsm78 Бях го задала в предишнта темичка! Flutter

# 6
Днес бяхме на консултация високи сме 72,5см и тежим 8,500кг  Mr. Green

# 7
Здравейте момичета:)

Ави... ти ме разби... много си младичка за баба, но в тоз живот всичко е възможно:) Да е жива и здрава момата:)

Мила84... явно ти е голяма гордост братчето, разбирам те напълно:) Жив и здрав да ти е!

Хехее заглавието на темата наистина е много подходящо, че и моито гъзе се нуждае от стягане, паласки и корем си имам за прибиране... ноооо трябва да организирам бабите, а те едни работни и все изморени, ще го измислим някак де, то верно трябва в ритъм да се влезе като начало:)

Ичи е добре. До сега не е повръщал никога, дори като бебе... и много ме притесни, но явно следобедната закуска в яслата просто не му е понесла, сега си е ок!

Доника, браво за хемоглобина:) GP-то ни е в 22-ра поликлиника. А днес дали не бе и ти м/у мамите в парка?!

Кузманка, аз проходилката нарочно я дадох на една приятелка да я пробва за да не се изкушавам да слагам Бобо, бънджито е при друго бебе... но вече мисля, че могат да се слагат! И дано бързо мине ревливия период.

Двв...хехе и ние сме с подобни размери:)

Аз и днес пропуснах пюрето, че днес нещо много се обърка режима и стана късно, и остана за утре:) Но аз не бързам. Ирини това с ябълката съм го пробвала с Ичи, но с парче ябълка... тогава не му хареса, но сега така обича ябълки:) На Бобо обаче ще дам на по-късен етап от захранването. Благодаря, че ме подсети.

Вики81, мисля, че е рано за млечни пюрета!

Казо, проблеми с форума нямам!

# 8
Здравейте и от мен. Едва сега, когато приспах Ивка, успявам да се включа, но за сметка на това го правя в новата прекрасна тема.
Заглавието ни е супер, браво Ирини   bouquet.
В тази връзка да питам на вас не ви ли се отразява физическото натоварване върху количеството кърма newsm78? Аз преди около месец и половина бях се интусиазирала да правя коремни преси и още на първия ден кърмата ми намаля, на втория ден вече си мислех, че ще спира, докато накрая се усетих, че е от физическото натоварване и се спрях. Сега не смея да започна да спортувам от страх да не спре кърмата, а определено имам нужда от сваляне на килограми и от стягане.
Кузманка и ние сме ужасно мрънкащи и ревливи, като залепени една за друга сме по цял ден. Ако реша да я оставя за малко сама, в момента, в който й се изгубя от поглед и настава неистов рев. А от няколко дни и не иска да стои в никой друг, докато я вземе някой и вече е протегнала ръце към мен с коронното й мрънкане #Crazy. Просто вече се виждам в чудо, а ръцете ми са с мускулна треска  Rolling Eyes.
За проходилките, както и за обръщането от гръб по корем, в тази статия, според мен е казано много добре http://amber-bg.com/index.php?option=com_content&task=view&a … 137&Itemid=27.
Толкова за днес, че съм доста изтощена и ще ходя да спинкам.
Лека нощ на всички.

# 9
Добър вечер
Милички не ми с еиска да ви развалям настроението но моля ви прочетете това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171053.60
Господ да е с децата ни и да ги пази. Praynig Praynig Praynig
Аз много с еразтройх и е съм много многословна
Лека нощ

# 10
  • sofia
Добър вечер
Милички не ми с еиска да ви развалям настроението но моля ви прочетете това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171053.60
Господ да е с децата ни и да ги пази. Praynig Praynig Praynig
Аз много с еразтройх и е съм много многословна
Лека нощ
леле, Мила, трепери ми всичко отвътре....... #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 11

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН WALENTIN !

Само да кажа, че вчера бяхме на консултация - 8.300кг и 71см

# 12
Честит рожден ден,Валентин.Жива и здрава бъди,щастие,любов и всичко най- най- ти пожелавам Hug
Ето едно подаръче от мен Sunglasses,със сигурност знам че ще ти хареса  Wink

# 13
Честит рожден ден,Валентин

# 14
Честит Рожден Ден, Валентин  newsm59 nbirthday
Бъди най - вече здрава, многооо щастлива, обичана и уважавана!

Общи условия

Активация на акаунт