Отговори
# 270
Здравейте момичета!
Габи вече е добре,няма Т,няма и хрема,разминахме се без АБ,да чукна на дърво fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover,но сега лекуваме рахита и всеки ден пием по 1 грам калций с 5 капки Деавит.Всеки ден сме навън,дори преди 2 дни срещнах мама marys с Ники и по този повод искам да честитя на всички,които празнуват днес
Честита 7-ма месечинка на Ивелин на Дони072!
Честита половин годинка на Никол на tonitta, Ники на Marys, Светли на ivel1na, София на Mrs G и Симеон на veenii!

Vergin и аз още не съм давала сокове  Peace!
За почивката-знам,че не е хубаво от сега да планувам нещата,но започнах много усилено да търся оферти за морето и тъй като ще бъдем и с двете деца,предпочитам да отидем някъде  all incusive,поне храната да не я мисля.Миналата година не успяхме да заведем Нели на море,заради бременността ми и тази зима се съсипа от болести ooooh!, предното лято(2005)бяхме за 7 дни и цяла зима не ми се разболя,затова да не казвам голяма дума,но ще направя всичко възможно да ги заведа и двете.За балкана съм спокойна,тъй като тази година се снабдихме с апартамент в Лъки(Родопите) и смятам там да прекараме част от лятото.
За маслото и киселото мляко -Габи успя да ги опита и двете,картофеното пюре го приготвям с малко масло,както и всички други пюрета,които съм приготвяла,а за киселото мляко-веднъж гледаше кака си как яде купичка с кисело мляко и гледаше толкова жално,че не се въздържах и й дадох да опита,но за жалост не се размина с опитване,започна силно да плаче за още,не можах да е успокоя и накрая й дадох и на нея Confused.

Последна редакция: пт, 16 мар 2007, 22:55 от walentin

# 271
Здравейте дами!Чета ви от около година и понеже научих доста за вас и малките ви съкровища,редно е да ви драсна и за нас няколко реда.Имам две момчета,едното от които е септемврийче,родено на 1.09.2006 в Бургаската болница.Казва се Константин.На Алина и Мими специални поздрави,с тях бяхме съседи по легло в родилното.Големият ми син е на 7години и половина и досега не съм давала антибиотик,а и той не е боледувал сериозно.Казвам го защото го отглеждам 'старомодно',така както и Константин.От третият месец дадох кисело козе мляко и плодово пюре.От 4-тия въведох зеленчукови и каши на Милупа,от 5-тия месни пюрета.Сега вече ядем супички,попарки и кремчета.Пием чай от шипка,липа и коприва,а основното ни мляко е Милумил.Това е основно за нас.Схеми не спазвам,единственото от което се ръководя са нуждите на детето.Приятно ще ми е да общувам с вас,защото сте ми доста интересни като личностти от това което чета. Има и такива които са ми слабост с начина си на мислене,но имена няма да споменавам.  Simple Smile

# 272
  • София
Здравейте секси мамчета!
Поздрави от мене и малката Мария, коята вече е едно голямо момиче на цяла половин годинка. Половингодишния юбилей отбелязяхме подобаващо-с торта, празнична вечеря и подаръци. Още от сега си мисля какъв купон ще организираме след още 6 месеца Grinning. Ах, как бързо времето лети!
При нас захранването върви много трудно, да не кажа, че въобще не върви, заради продължаващия проблем с повръщането. Педиатърката все ме успокоявяше, че ще се израсте, но засега това не се случва и вече съм доста притеснена. Отлагах консултацията гастроентеролог, за да не травмирам излишно детето, но май ще се наложи.Vergin, от опит искам да ти кажа, че особено на децата с повръщане захранването не бива да започне със сок, защото той повишава доста киселинността на стомашните сокове и допълнително влошава нещатата.  Мия засега понася горе-долу добре само пюрето от ябълка. Пробвах да и да морков, но повръща много, а как се перат петната от морков, не е за разправяне.  
ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС НАБОРИ!

# 273
Здравейте момичета:)

Честито на празнуващите днес бебчета:) Живи и здрави, и много щастливи:)

Днес ко праихме с бебе Бобо, с тези, бебета с онези бебета... та цял ден миткосване пак:)

За маслото, мисля, че мамите които са си захранили добре със зеленчуци вече могат да слагат в зеленчуковите пюрета. За киселото мляко след 1 година, а за прясното... и аз не знам, но поне след 1,6г... Сокове и аз не съм давала!

Vergin, от мен  Hug другите мами са те успокоили вече:)

Валентин, хубаво е, че сте преборили хремата... дано скоро се сборите и с рахита. Ние бяхме във вашето положение м/у 2 и 4 месец. Като последно имахме вашето лечение. Кураж и споко:) За морето си много права, само дето аз и с корема не пропуснах:)

Доника  Hug , слагай бънджито и се не бой...Simple Smile за 5-10 мин на ден нищо му няма... а за захранването.. "На 2 месеца му дадох доматен сок и нищо му нема"  Shocked е такова чудо чак не бях срещала!

Снежка смешка, поздравления за дъщеря ти, първо че спортува, и второ за избора на спорт  Laughing Много успехи и желая, и без контузии вече:) Къде тренира, да вземем да направим една агитка на първенството им Simple Smile ... та да, тренирала съм и аз баскетбол, най-хубавия спорт!  Mr. Green

Ави, екстра са снимките, но как успя да ги сдъвкаш така бре?Simple Smile

Gvendolin, Dit   Stop

П.П. Ирини, аз предлагам сега това:
"Кокичета навън цъфтят, а септемврийчетата здравички растат"-марианка
а после това:
"Писани като Великденски яйца са СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца" - ави 
ква съм готованка само  Mr. Green

Последна редакция: пт, 16 мар 2007, 19:45 от Щастливка

# 274
  • гр.Русе
Привет и от мен!  Hug
Не съм писала отдавна,но пък ви чета редовно и всъщност докато изчета всичко и ми свършва "свободното" време.
Честито на всички мини рожденници днес!
И ние се готвим за мини парти в неделя,когато ставаме на 6 месеца,вече нямам търпение.
Маслото и аз го въведох чрез пюренцата на Гербер,които Крис обожава.За сиренето май някой беше питал кога се въвежда-четох някъде,че това става след 7 месец,когато е въведен и глутена с идея бебчовците да ядат от "невероятното кулинарно българско изкушение"-попарата.Не знам дали е толкова ценна като храна,но имам ужасни спомени от детската градина и храните там-попара,грис...настръхвам като си помисля.
Vergin,и аз не съм давала сокове,а и мисля че всяка майка запозната с плюсовете на късното захранване и новите схеми не е давала,така че се успокой и не се ядосвай от непросветени педиатри,а и доколкото разбрах тя самата те е подвела.
Dit welcome
Ох,и аз се размечтах вече за почивка...с таткото много мислихме и решихме да посетим и море и планина,но ще търсим самостоятелна вила,за да не притесняваме хората ако сме в хотел-миналото лято отседнахме в страхотно хотелче на морето,но до нас имаше 10-месечно бебе и направо... Shocked та се наложи да се местим.
Скоро гледах едно предаване за малки деца и бебета и там казаха,че е добре ако ще се ходи с бебе или малко дете на почивка е добре това да стане поне за 2 седмици-това е минималният период,в койте бебетата се адаптират към нов климат и понасят по-леко промените.В противен случай преминаването към нов климат и връщането към стария за по-малко от 2 седмици се отразява зле на организма.
Малчо спа досега,но вече се разбуди и ми подвиква...до скоро.
Целувки на всички!  Heart Eyes

# 275
  • Пловдив
Хей, майчета от Пловдив и близките градове, дайте и ние да си спретнем една срещичка!!!

Ние днес пак цял ден обикаляхме и се надявам все по-често да е хубаво времето, защото и на двамата ни се отразява много добре! Hug baby_neutral
Май за Великден няма да можем да се вредим за Гърция, защото за пакета, който си бяхме харесали, вече няма места #2gunfire Cry!
А така се бяхме ентусиазирали и 2-та с мъжа ми, но евентуално за 24май, като има пак почивни дни!!! newsm78

Моя малък топчо днес така се беше омацал с пюре от тиква и морков, че беше страшно..............чак по главата и ушите му! Научил се е да маха с ръце към лъжицата и иска да я взема от ръцете ми, от което резултата е бутане на пода и докато взема нова...................  chef!

Аз съм голям фен на къщите, мъжа ми също и ние лека полека си спретваме къщурчица извън града  - на 10мин път. Много ми се иска да си имаме куче и бебо да се тича по тревичка, да си има люлка и мини басейн............ама поне година ще мине дотогава!
Ех, мечти!

# 276
Добър вечер, момичета!  bouquet
Хайде пак аз малко да ви досадя... Grinning
marys, браво за чудесните резултати на Ники. Радвам се, че се запознахме. Hug
Dit, добре дошла! Hug И аз съм бургазлийка. Grinning Радвам се, че се "престраши" да ни пишеш. Тук е много приятно. Влез в подфорум "Календар на събитията" и потърси "Рожденни дни - септеврийчета", за да запишеш данните на Константин там. Не искам да го пропускам, когато поздравявам бебчетата за техните минирожденни дни.
Vergin, и аз още не съм давала прясно изцеден сок. Въведох кашите и зеленчуковите пюрета до тук. Следват плодовите и сокчетата ще са на края. Така, че спокойно. Но е много неприятно, когато ти се накарат по този начин, защото всяка майка понякога има съмнения, дали прави най-доброто, дали не бърка някъде и дали въобще е добра майка. Но това са нормални неща, имам предвид минаването на такива мисли през главата. И аз те съветвам да си смените педиатъра. Когато Мими беше бебе, аз съм го правила. Тук имаме една лекарка, която има ужасно отношение към пациентите, вика, крещи по тях, псува като каруцарка (извинете Embarassed) и е с толкова циничен език, че ако я чуеш, едва ли ще ти мине през ума, че това е лекар. При това педиатър. Та отдавна се отказах от нейните услуги.
Ами, маслото май и аз съм го въвела чрез готовите зеленчукови пюрета.
Щастливка, ами те кокичетата май вече прецъфтяха  hahaha и заглавието ми вече не е актуално. Към предложението на Ави, добавям и моето "Великден наближава, септемврийчето ще боядисва яйчицата с мама". Дали не ви го предложих вече? newsm78 Момичета, вече сериозно се замислям да посетя някакъв лекар. Много забравям напоследък. Confused
Gvendolin, здравей! Много ми е приятно да те "срещна" в нашата темичка.  bouquet Нали ти бях споменала, че и моята сладурка е родена на 30 август, но термина ми беше за 10 септември. Ако имаш желание, включвай се и при нас. А за момичетата тук да разкажа, че с Gvendolin  се "познаваме" от една друга тема (за индиговите и кристалните деца).
walentin, чудесно е , че малката е вече здрава. Hug А как е каката?
И ние днес направихме хубава и дълга разходка. Мими отново се сдоби с нова пола, а Веси - с красива блузка. Wink А като се съберем целият отбор мами, сме страхотна гледка. Вчера една мама се престраши да кърми на пейката в парка и няма да ви разправям какво сочене с пръст беше, какво присмиване.... Това е малкият провинциален град или както аз си го наричам "град от селски тип".
Ех, как се радвам, че утре всички сме си у дома... Приятен уикенд на всички. Целувки!

# 277
Черпя ви виртуално по случай нашата половин годинка (макар и малко късно)
  Hug

Благодаря на всички, които ни честитиха  Hug Имам много премеждия тези дни и затова не съм писала. Светли е много хремав милия  Sad преди 2 вечери вдигна температура 38,3, едвам дишаше, защото нослето му беше супер запушено  Sad дадох му панадол и поне температурата му спадна. Сега си е весел и си играе, ама нослето е много запушено, слагам му капки, но като не мога да го издухам... Аспиратора не ни помага, само го разплаква.
Бяхме на консултация и сме 6,300кг и 63,5см лекарката каза, че добре сме си качили- 0.500кг и 1,5см от миналия месец до сега. Момичета не сме ли много мънички, знам че всяко дете е индивидуално, но ми се струва, че сме много малки  newsm78
Днес реших да направя торта- футболна топка за месечинката на Светли, идеята е от форума  Peace Направих я и я сложих на стола, защото ми беше по лесно да я украся, нашият татко сменяше памперса на Светли и влиза в кухнята оставя го на шезлонга и сяда.... върху тортата  Shocked Shocked Shocked как не я видя, изобщо не се усети, размаза ми цялата торта  #Crazy #Crazy #Crazy Много ми стана кофти, защото много се старах и беше станала супер, вече имах идея утре да отидем и да му направим снимки... а то какво стана  ooooh! Но вече ми мина, все пак важното е да сме добре ние, а някаква си там торта, пак ще я направя  Hug

Сега ви оставям, че ме викат мъжете  Grinning Много ви обичам всички и се радвам, че ви има, за да си споделяме хубавите и не дотам хубави моменти и изживявания  Hug Hug Hug

# 278
# 279
В петък вечер се говори за купоооон.

# 280
  • Munich
иве1ина: за хремата - пробвахте ли физиологичен разтвор? На Виктор много му помогна два пъти. А и е съвсем безвредно, две-три капчици на ноздричка. И на него не му се нрави много аспираторът... Меко казано... И друго: не се ядосвай за инцидента с тортата, така остават най-хубавите спомени! Имам такъв отпреди 17 години, цял ден труд с една приятелка и накрая преди да приберем тортата в хладилника, я бях сложила за малко на диванчето в кухнята и приятелката ми, без да я види, се строполи върху нея. Понякога си спомням за случая с усмивка, за ентусиазма ни този ден, мислиш ли, че без инцидента бих го запомнила така ясно... Ще се смеете след години и ще му разказвате на Светли. Бързо да оздравява!

# 281
Добро утро, момичета!

Честит мини ден ден на мъничките юбиляри! Все така сладки да са и с все така ентусиазирани мами.

Ивелинче, да ни черпиш от следващата футболна топка! Не се притеснявай за размерите на Светли, и Сашко беше 7 кила и 66 см на 6я си месец.

Физиологичният разтвор определено помага да се прочисти нослето от секрети.

Прелитам набързо (да не си помислите, че съм Хера) с предложение да актуализираме заглавието на Марианка като заменим "Кокичета" с "Дръвчетата", т.е.

"Дръвчетата навън цъфтят, а септемврийчетата здравички растат"

Ние днес ще ходим на Витоша, а след това сме канени на гости. Ще докладвам после. Съжалявам, че снимките станаха толкова малки, но в бързината не забелязах. Обещавам да ги поправя, но това изисква време.

# 282
мацки, заповядайте в новата ни тема

Общи условия

Активация на акаунт