Отговори
# 240
Не писах последните няколко дни след дискусията относно бебешките обувки...

Но, на две на три - ние сме ок. Дълги и тежки   Само на мляко сме, пък скоро ще зехранваме. Лека - полека.
Разхождаме се всеки ден от 12 до 17 .Днес бутахме количките с Яни и Ивакрасива.  А Марти пя през цялото време...

Чак на 23 сме на консултация, замислям се дали да не й направя кръвен тест за алергий на моята принцеса, че все в акито й има слуз /познатите ме обвиняват, че съм хипохондричка/

Съжалявам, че днес не успяхме да дойдем, въпреки, че на Марти много й се искаше да се види с наборите. Party

Ави - страхотен е Сашко в бънджито. /жалко, че ние нама къде да го закачим сега, едва когато се преместим. но пък тогава ще ви досадим /в квартала ще сме ви/ Mr. Green

п.п. Днес ме попитаха ''защо съм си взеа ЧЕРНА количка", пък на мен това ми е коша за кола, а и ми е по лесно да се разнасяме насам-натам /количката ми е Quinny Buzz Lilliac + Maxi Cosi Cabrio Red/ И друг път ми се е случвало да ме питат 'защо сме взели толкова мака количкс за бебето'
 newsm11 yes
Хей, мами хайде по-често на срещи, че аз /ние/ пропуснахме днешната. Предлагам ви Всяка Сряда - някъде! така, всички, които им е неудобно да дойдат някъде, биха могли да се появят следващия път ... newsm78

А ние ще започваме захранване, копирала съм си доста ваши постинги, но може да ми се наложи да попитам...? /В главата ми е Каша-пюре/: Пюре-каша/

стига съм писала, че няма кой да ме чете...  Blush

а щях да пиша още...  Sunglasses

Последна редакция: пт, 16 мар 2007, 00:58 от omnipresent

# 241
Добро утро, мами-сладурани!
Ето едно предложение за заглавие от мен. Аз го бях написала май в старата тема, но нека пак:
"Великден наближава, септемврийчето ще боядисва яйчицата с мама"

Последна редакция: пт, 16 мар 2007, 09:48 от mari_anka

# 242
добро утро на всички мами и техните бебоци
ние сме си добре,по цял ден седиме навън,но малко ми става  тъжно като ви  гледам как хубаво се събирате и се разхождате с всичките бебоци
Много хубави снимки.
А ние по цял ден си обикаляме самички.
Но както и да е радваите се на хубавото време и се забавляваите.
А за почивка все още не сме и мислили даже.
Нямам време и за фитнес ,а страшно много ми се ходи, пък и имам нужда.
Все още не можеме да си намериме подходящо облекло за бебо че през май сме на сватбата на чичо му и много ми се иска да бъде като малкя принц,надявам се да намеря нещо толкова малко за него.
За стерилизирането-аз го правя веднъж на два дни.

# 243
Добро утро .  Hug
Напоследък не мога да се наспя. Лягам си към 00.30 и ставам към 7.30 и макар че часовете са достатъчно , аз явно съм поспаливка .  Crazy
Днес трябва да чистя , а нямам муза  ooooh!  , но искам или не - трябва да се свърши .
В понеделник сме на консултация и ще ни взимат кръв и урина , не знам дали ще успея да взема с торбичката урината , но ще опитам .Нямам търпение да разбера колко голяма е станала Тединка .
За почивката  - аз лятото нямам възможност , защото работя , но на есен искам да ги закарам някъде на планина .Иначе съм решила че ще водим Теди цяло лято на плаж , за да събере слънце и да се кали .
omnipresent , моята количка е черна и аз съм много доволна от цветът . Неутрален е , а и не мисля да се подлагам на суеверия . Има много плюсове в този цвят. Аз лично не харесвам шарении , другите два цвята бяха светло синьо и някакво утрепано червено и изобщо не ми харесаха  ooooh!
mari_anka , днес си много лаконична .  Hug Сега гледам едно предаване за първолаците и училищата . Догодина и този огън ще ми гори на главата  Crazy , понякога се питам дали ще се справя , страхувам се малко , защото от мен зависи какво ще е детето , колко ще учи и дали учението ще бъде за него най-гадното нещо или ще бъде забава . Надявам се да намеря баланса .
Жълтъкът ще започна да го давам от утре .
Киселото мляко - не бързам с него. Като разход не съм убедена , че ще ми е по-евтино , понеже с една кутия икараме около седмица (ако не се лъжа ) .ПО две млека на ден цената се доближава до кутия АМ .
За леката депресия - дано бързо премине . Стискам ви палци момичета . Аз самата съм имала такива периоди - ужасни са и освен , че съм била в кофти настроение , а и много ми се спи в такива моменти .   bouquet Hug
dennise браво за изпита .Ще споделиш ли какво учиш , че аз явно см пропуснала този момент  Blush
Irinii , какво става с Lessyy , не съм я вижадала тук от много време , дано всичко при нея да е ОК .
Сега отивам да си пийна кафенцето и после да чистя  Sick

# 244
Днес Никол става на 6 месеца! Двете сме седнали пред компютъра, изпращаме ви много целувки и ви черпим с шоколадова торта и кафе бейлис:

Честито и на 7 месечния Ивелин и на 6 месечните Николай, Свтослав, София, Симеон.
Няколко днi бях без компютър и сега имам чувството, че ви гоня и не мога да ви настигна. Остават ми няколко странички само  Hug

# 245
Moмичета, писах, писах и накрая монитора ми се самоизключи #Cussing out Та сега отново.
Добро утро, мами-сладурани! smile3503
Честита 7-ма месечинка на Ивелин на Дони072! Да и расте живо, здраво и щастливо дете!
Честита половин годинка на Никол на tonitta, Ники на Marys, Светли на ivel1na, София на Mrs G и Симеон на veenii! Да са ви много щастливи дечицата, звънък детски смях да огласява дома ви и много весели игри!

Вчера водихме Василена на ортопед при небезизвестния в Пловдив д-р Янакиев. Всичко е наред, той остана много доволен. Пошегувахме се. Голям майтапчия е този лекар. Разказа ни няколко забавни истории и ни развесели. Тръгнахме си с усмивка. Но бебчето преди нас, което водеха чак от Чепеларе му слагаха каиши, че се оказа, че имало проблем. Как плака миличкото smile3518, толкова ми стана мъчно. Дано бързо се оправи мъничето! А докато чакахме да ни дойде реда, познайте с кого се видяхме! Мама Marys седна до нас със сладкия Ники. Добре, че тя разпозна мъжа ми от "Горчиво", иначе щяхме да си стоим една до друга без да знаем hahaha. Тя каза, че съм нямала нищо общо с това, което е гледала по телевизора. Побъбрихме мъничко, защото те влязоха на консултация. Днес чакаме отчет. Grinning
omnipresent, и моята количка е Бъз, но цвят бордо. И понеже е единствена в нашето градче (има само още една мама, но тя е със Спийди) и понеже всички знаят, че е скъпа количка, непрекъснато ми се подхвърлят реплики: "Тя да няма златни нишки, че е толкова скъпа. И к'во, има ли някакви екстри? Много тясна ми се вижда. Как минаваш с нея през подлеза? И си няма чувалче, пък струва толкова пари? Ти кола щеше да купиш за тези пари? Изглежда много неудобна за бебето. Аз толкова пари никога не бих дала за количка и т.н." В началото се дразнех, вече не ми пука. Количката ми е изненада от мъжа ми. Докато лежах в болницата и лекарите се бореха за живота ми, той решил да ме зарадва, понеже знаеше, че това е моята количка-мечта.
mamaKapi, и аз се чувствам адски изморена. Имам много домакинска работа за вършене, а някак нямам желание... А съм лаконична hahaha, защото имам някакъв проблем с кмпа, дано успея да публикувам този постинг.
dennise, честито за взетия изпит.  bouquet Давай смело напред. Аз на 21-ви април ще защитавам дисертацията си в БАН и тръпки ме побиват. Нямам грам време за учене, а сега и тази депресия...
За почивка... Как ми се ходи някъде... Моят мъж от две години ми обещава да ме заведе в Гърция, дано това лято най-накрая успеем да отидем. Иначе на море задължително. Нали мама живее на морето. Grinning
Ави, и аз изгледах клипчето на Сашко в бънджито. Показах го на моя мъж и той много се запали по идеята да си купим и ние. Проходилка няма да купуваме, защото апартамента ни е адски тесен и няма къде да щъка малката.
steli-ssd, супер е, че ще ходите на почивка! Дано и мен ме огрее. Grinning А за стерилизирането и прането на играчките, не се престаравай толкова. Те сега всичко слагат в устичката, а е добре да изгражда имунитет детенцето. Скоро, като започне да се движи, ще се учудиш какви неща си намира за лапане, без изобщо да си го видяла.  Laughing Хей, да не се обидиш, казвам ти го с най-добри чувства.
И нашите акита са вече с по-твърда консистенция. Нормално е, нали си хапват по-разнообразна храна. Вчера купих каша на Хип - оризова с круша. Първата ни беше само оризова, но си я изядохме вече. Отидохме до "Вис Виталис" уж само, за да купя по-голям размер биберон за шишето, а оставихме в магазина 70лв Shocked Тези пари все ми изтичат като пясък между пръстите... hahaha
За сега толкова, че дребната ревна. Спи и се вече. А аз ще се възползвам да се приготвя за разходката.
Много усмивки ви желая днес!  bouquet

# 246
tonitta, изпревари ме за секунди. Публикувам и ми се изписа, че има нов отговор Grinning. Благодаря за страхотната почерпка.
Да се похваля с новите придобивки на Веси от вчера. Купих и много сладка бяла блузка с избродирани с пайети цветя и страхотен дънков сукман (кой по ред вече, не знам newsm78 Laughing), а и да не забравя двата сладурски лигавника, че все не ни достигат.

# 247
  • Пловдив
Честита половин годинка на Никол, Ники на Marys, Светли на ivel1na, София и Симеон, а не на последно място 7 м. на Ивелин на Дони072!   newsm76

Марианка по повод депресията мен не ме пуска май откакто съм бременна, но аз се опитвам да я надвим и все си измислям някакви занимания, които уж да ме разсеят, повечето пъти се получава. Миналия месец ме беше ударило много на шопинг и мъжа ми кажа, че по добре да ходя на работа пък и ако ще 3 гледачки да трябва да си вземем, защото положението стана неудържимо...................... ooooh! Whistling!

За почивките - дано да се осъществят, защото после като тръгна на работа не се знае кога пак ще имам време, а така обичам да пътувам.....!

По въпроса за стерелизирането като си помисля че ще пълзи............ Thinking май ще трябва да мия подя по 3 пъти на ден hahaha!!!
Не се обиждам Марианка знам, че си абсолютно права!
Ужасявам се като си помисля, аз съм си малко гнуслива, но какво да се прави Mr. Green!

# 248
Никол на tonitta, Ники на Marys, Светли на ivel1na, София на Mrs G и Симеон на veeniiЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН СЛАДКИ СЕПТЕМВРИЙЧОВЦИ!!!
Привет от нас!
Вчера гледам страхотно сте си изкарали. Времето ще става все по-хубаво и аз с две ръце подкрепям идеята за всеки четвъртък сборен пункт на бандата ни. /предпочитам да е четвъртъка, защото тогава идва жената, която ми помага в домакинството и предпочитам да н есъм в къщи по това време  Grinning/ Иначе ние вчера до обяд бях по фитнес зали, после с мъжете в къщи - гушкане, сладки приказки и вкуснички неща. Тази нощ при няколкото ни ставания тялото така ме болеше, но това вече е позабравената сладка болка от мускулна треска  Crazy днес ще имамегости и направих една страхотна торта още снощи. Установих, че правенето на торти страшно много ме разтоварва - някаква арт терапия все едно си прилагам.  Grinning
Деси, за ябълките в тензух. Ще се въздържа от крайни изказвания, но само искам да ти кажа, че давам ябълката за не повече от 1-2-3 минути колкото да се разнообрази и подслади и не бих казала, че няколкото капки сок ще доведат до последствията, за които ти говориш /по твоята логика не бива и с твърда храна да го храня, защото докато я преглътне и я задържа известно време в уста.../
Денис, честито миличка за изпита. Вече нямаш оправдание и очаквам в най-скоро време да те видя  Hug
За пътуванията и ние сме малко като Доника - с тази къща не можем много да мърдаме, че се изсиква ежедневен контрол, а и вече сме на финалната права и моето развихряне в интериорните решения  Simple Smile
Трябва да се оправям и отиваме натам. До после!!!

# 249
  • Sofia
Честит празник на всички минирожденници!
Браво, супер сте изкарали вчера, момичета! И аз все искам да присъствам на срещите, но като съм все сама и без кола, само през уикенда мога да разчитам на съпруга ми да ни заведе, където кажете Sad
Steli-ssd, не се притеснявай толкова за изрядната чистота и хигиена, и аз бях така доскоро. И понеже ми тежеше, че не може да  е подредено както преди съм го правила поради липса на време, бях се паникьосала, че съм неорганизирана и ужасна, което не е истина Wink Добре, че един наш приятел ме накара да погледна на света с други очи и да осъзная, че важните неща са толкова малко и не се състоят в чистене, готвене, гладене и т.н.

# 250
  Честито на нашите месечковци  Heart Eyes
Kузманка -   Hug
bouquet  Благодаря ви!Ще се знае дали съм взела изпита края на май-началото на юни,за сега геройството ми е че се явих и се прибрах отселяла  Joy
Ирини,ще се разберем за след weekend-a  Peace Действай по къщата,че ще е страхотно лято в двора и.
Vesana ,миличка и аз съм сама от 8 сутрин до 8-9ч. вечер и съм без кола,изобщо нямаме такава.Това никак не пречи на излизанията ми из града и срещите с приятели както и ходенето по магазини,а и поне 1 месечно до Пловдив.Или ходя пеша или с автобус или такси.Като звънна на ок такси все ме питат:"с бебето ли сте?Да слезе ли шофъора за помощ?Пред входа ли да спре колата?За къде пътувате?"При това количката ми не влиза в багажник,освен ако не е някоя голяма кола.Така че давай малко по-смело  Peace 
Не писах последните няколко дни след дискусията относно бебешките обувки...
защо?
mamaKapi явявах се за лиценз на IATA -за туристически агент и продажба на самолетни билети!
Деси това което си написала за ябълката и за зъбчетата е абсолютно така,но само ако с това се прекалява и например вместо биберон залъгалка детето цял ден смуче нещо сладко или му се маже бибероната с мед/има много такива случаи когато бебето отказва биберон и за да го пожелае ,мама му го маже  с мед/Тогава в устата се задържа това сладичко нещо повече от час и ДА има вреда за зъбите дори да не са се появили!Но от хранене с мляко,пюре,смучене на ябълка или бишкота като се има впред вид"устойчивото" внимание на децата това не може да продължи повече даже това е максимум 20 мин.поради което опасност липсва .
зехтина в яденето много помага за акането само да отбележа.Ако се сложат 3 капки в млякото например резултата е до 2-3 часа .
Не разбрах,някой има ли идея кога точно се въвежда масло? Не че бързам,но нямам инфо!
Маргарина междудругото съдържа много по-малко холестерол от маслото!
Целувки от нас за сега!  Hug
П.С - два линка пускам за ГОВОРЕНЕТО и неговото развитие http://www.speech-center.hit.bg/pub/langqa.html и тук  http://predainatatak.bg/news/about88.html

Последна редакция: пт, 16 мар 2007, 11:54 от dennis

# 251
Имам нужда от помощ.Немога да избера столче за кола.
Моля ви да кажете на каква марка сте се спрели.Изчетох какво ли не и пак немога да реша.За Бертони и Чиполино какво мислите, а за Наниа.
Ще ви бъда много благодарна за всяко мнение.

# 252
Здравейте приятелки!

Честити месечинки на празнуващите бебоци и мами!

Много съжалявам, че не успяхме да дойдем на срещата вчера, но трябваше да отида на гинеколог, защото ми изтичаше направлението. Като гледам снимките само завиждам.
Ави – браво за инициативата. Интересна ли е изложбата?
Щастливка – клипчето е върховно. И аз го гледах с възторг и отворена уста. Все се каня да те питам – ти си бивша баскетболистка ли? И моята дъщеря играе от 6-7 години и за сега се развива доста добре, макар че есента си контузи коляното, но след период с шина, рехабилитация, много масажи и тренировки във фитнес и по лека атлетика мисля, че вече е готова пак да играе, защото много й липсва баскетбола.
Много добре звучи това с почивката. Аз мисля това лято да отидем в Бургас. Миналото лято бяхме за една седмица във Варна – юли месец. Не ми пречеше корема и си ходех на плаж, но сутрин рано – от 8 до 10-11 часа. Оказа се, че Варна много се е променила – аз не бях ходила там на плаж може би от 20-30 години и се оказа, че почти нямат плаж. С бебока мисля, че в Бургас ще е по-удобно – плажът е по-голям и морската градина е по-отворена към морето – по-прохладно е. Намирам апартаменти по интернет (досега съм улучвала доста добри, надявам се да продължа така). Като решим кога ще ходим ще се похваля и ще си уредим среща с мамите, които тогава ще са там.
Галя – и ние се оказа, че сме на сватба в края на април, но мисля, че за момиченца има по-голям избор на рокли. Ще бъде в Русе – аз никога не съм ходила там и се навих, макар че пътуването ще е дълго, защото много иска да видя града – казват, че бил много красив.
Весана – вярно е това, което си писала. Най-важни трябва да бъдат за нас децата и родителите – всичко друго трябва да отстъпи на заден план.
Стана много дълго.
Слънчев ден на всички!

# 253

По случай нашия малък рожден ден!
Честит рожден ден и на наборчетата ни!

Да ви се оплача че сме хванали конюктивид! Вчера имаше кръвоизлив в едното о4е и го заведох при доктора! И резултата е конюктивид! Сега му слагам едни капки и кремче и дано по бурзо се оправи че само си  ги търка очичките милото!

# 254
Честита 7-ма месечинка на Ивелин на Дони072!Честита половин годинка на Никол на tonitta, Ники на Marys, Светли на ivel1na, София на Mrs G и Симеон на veenii!

Здравейте и от нас!Момичета много сте активни! WinkЕй,страхотна срещичка сте си спретнали,предполагам че сте изкарали страхотно с тази разнообразна програма,надявам се другия път и ние да успеем да се присъединим PraynigПри нас -нищо ново,освен че растем и нахитряваме с всеки изминал ден,нямам търпение да стане още по хубаво времето и да се разхождаме по дълго навън!Хапваме с удоволствие зеленчукови пюренца,плодови и кашички,тези на Милупа,му харесват най-много Wink
Да попитам и аз за маслото,как смятате да го въведете,кога,по колко?Аз вече питах,но никой не ми отговори Wink
Dennis,браво за изпита,доста е трудно да учиш,когато имаш детенце,добре че всичките изпити си ги взех бременна,че иначе сега не знам какво щях да правя! Crazy
veenii,спокойно всичко ще се оправи,това не е толкова страшно и се случва често! Peace
omnipresentи нашата количка е черна с червени и бели кантове,на мен много ми харесва,а и ми е страшно удобна,хич да не ти пука,кой какво говори Naughtyхората са всякакви и не можеш на всички да угодиш!
mari_ankaние също дадохме доста пари за нашата количка и грам не съжалявам за това,всеки сам си преценява,аз докато имам възможност ще купувам на детето ми всичко,от което има нужда,било то и скъпо,щом съм преценила че си заслужава WinkПлюс това,купуването на скъпи неща не е разглезване на детето,това е просто различен стандарт на живот! Hug
bebo 06аз мисля да купя на Cam столчето,но още не съм решила със сигурност,за другите марки,за които питаш не мога да ти кажа нищо Sad

steli-ssd,ние също мислим да ходим на моренце с малкия и най-вероятно с майка ми и баща ми,за да може и ние да се поразходим по заведенията вечер Wink

Ами това е от нас,май още нещо исках да кажа newsm78,но съжалявам ако съм изпуснала нечий въпрос! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт