Отговори
# 225
Здравейте,

Хубаво е човек да може да сподели проблем със някой който го разбира истински. Благоадря за подкрепата и окуражителните думи относно депресивните състояния...не сме сами Simple Smile  Hug Все пак част от решаването на проблема е да се изрече той на глас пред някой и да си го признае човек.  Леля ми ако чете това / тя е психиатър/ ще каже че си правим "групова терапия" Simple Smile Grinning
Чочи, Ирини благодаря за съветите. Ще се опитам да ги последвам. Сигурна съм че това ще стане едва когато намеря детегледачка за да имам поне по 2-3 часа на ден за други неща. Аз нямам майки за помощ, защото моята има  много отговорна работа, а свеърва ми е доста възрастна и така.

За съжаление днес за срещата не можах, защото съм и без кола тази седмица, моля да извините отсъствието ми!

Сега отиваме на разходка в южния парк, защото живеем до него и да видим кои мами са там.

# 226
Ето ме и мен  newsm08 Аз определено съм в страхотно настроение.Мириши ми на пролет,пътува ми се ....  car003  Изпита ми мина вчера,беше много натоварващо и мозъкоизпиващо 8ч.пълна концентрация по 1мин.на въпрос.Като излязох от там имах чувството че съм с празна глава.Прибрах се в 6.30 заспах и се събудих чак тази сутрин в 7.30 от песните на Арен. newsm19 и за кой ли път проумях ,че съм страшно щастлива,защото имам най-важното за мен в живота -здраве,покрив над главата и 2те ми най-любими същества  sun
Днес сме с много лежерна програма.Кафенце у дома и лежане ,игри на пода с Арен,разходка и сега ще направим дружно едно следобедно спане.
За всички вас Целувки  

Зия-много е хубава малката Софи  Heart Eyes Кажи как е тя,какво може да прави вече?Ваксини сложихте ли някакви?Папкането как е?Сънят?Включвай се,че ни липсваш!    bouquet 

Последна редакция: чт, 15 мар 2007, 13:57 от dennis

# 227
И аз като всички едвам смогнах да ви изчета, но пък имам доста да разказвам.

Вики 81 - аз като приготвя пюрето гледам до 48 часа да съм го употребила.
Понеже казваш, че благодарение на съветите на Дили-пили сте се отказали от нощното ставане,  би ли ги споделила отново. Някъде между редовете съм ги изпуснала.
Ние се будим доста често, но се старая да откликна на всеки негов повиг, че и без това сме по-слабички, та да наваксаме, ама е доста и изтощително.

МарияФ - и ние така след пюрето даваме водичка по малко. Преди хич не близваше.

Веении - и ние се будим през нощта, доки казва, че е за да търси контакт с мама по-скоро, отколкото липса на кърма. При децата на Ам също се среща този проблем, така, че въобще няма да си помогнеш въвеждайки Ам, най-много да се отбие.

Мама Кари - аз вчера за първи пъ му дадох 1/4 жълтък, защото е изключително полезен за бебко и май за хемоглобина му по-точно. Месни пюрета още не съм въвела. Ще го ядем през ден.

Лилиша - и аз за сега давам само оризова каша с плодово пюре, чудя се с каква да продължа.?!

Стерлизиране - все още го имаме макар и в по-лека форма. (4 пъти в седмицата)

Иринии - по повод за ябълката в тензуха. Знам, че не е препоръчително на бебето да се дава да смуче нещо сладко от тензух, защото се създават предпоставки за бъдещи кариеси, макар и при непоникнали зъби. Затова трябва да се поддържа изрядна устна хигиена, още преди появата на първото зъбче. Затова и на всички залъбалки, биберони и чаши за бебета, ако обърнете внимание пише да не се позволява на бебето да ги смуче продължително, защото също е предпоставка за разваляне на зъбите. Включително и след кърмене трябва да се изплаква устичката с малко вода, а не веднага да се дава биберон, защото кърма е сладка и спомага зъбките да се развалят (правило, което аз самата бях забравила и съм нарушавала).

# 228
Здравейте,
Честито на празнуващите бебчета. Да растат все така здрави, засмяни и послушни.

Ние през май ще ходим на моренце в Гърция. Изкуших се от тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=162322.0  резервирах и днес платих 50%. Тогава ще бъдем на 8 месеца и дано ни понесе добре.

И малко смях в залата  Joy
http://bgflash.com/details.php?image_id=1181&sessionid=adc52 … 519212610e969648a

# 229
Здравейте, отново! Hug

Искам да кажа на dennis, че като и чета постингите винаги сякаш ме зарежда с енергия самата тя. Винаги е оптимистично настроена, излъчва щастие от всяка нейна дума и направо искренно и се възхищавам. Ще се опитам да последвам нейния пример. Много е права като казва, че е щастлива, че има покрив над главата, здраве и двете и любими същества. Наистина това е щастието за една жена. И аз го разбрах, когато се появи малката ни калпазанка. Няма какво друго да искам от живота. Мила искам да ти кажа да продължаваш в същия дух. Аз ти се възхищавам Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Ние днес прекарахме една чудесна разходка с Даная. Много ми беше приятно. Реших да направя пълна промяна на външния си вид. Ходих до фризъорката си да я питам кога ще мога да отида да направим промяната. Тя ще бъде изненада за мъжо... Flutter Ще се боядисам руса и ще си направя невероятна нова прическа. Платинено руса ще ми е косата. Тя ми показа една страшна прическа, която каза, че ще ми отива на мене и ще ме подстриже така... Много се радвам и чакам с нетърпение да дойде момента за разкрасяването. Аз от време на време, като ми избият балансите и върша такива неща.Чувствам се така, сякаш съм съвсем друг човек. Хубаво е човек от време на време да си прави такива промени... Ще разказвам като ме нашравят... Flutter 4470  girluu

# 230
Здравейте мацки,
Отдавна не съм се разписвала,но си ви чета редовно.Вклювам се съвсем за кратко.
Марианка –защо да те сметнем за „луда”?Точно така трябва да постъпи всяка една от нас ,която смята ,че е в депресия.В развитите страни ,посещението при психоаналитик си е нещо нормално.Аз обаче смятам ,че за БГ все още е табу ,а и лукс.Самата аз не съм ходила до сега защото живея в малък провиниален град ,където едва ли има някой специалист.На мен ще ми е любопитно какви въроси ти зададе,помогна ли ти с нещо да се почувстваш по-добре?
Steli –ssd –безмлечната оризова каша на Милупа беше първата каша, която предложих на Дария.Пълна гадост! Не я ядеше по никакъв начин освен с добавено към нея плодово пюре.Много е безвкусна.Днес и отворих млечна на Хумана с череша ,без глутен –много и хареса.Пробвах и млечната на Милупа с вкус на банан –също и допадна
За жълтъка – и аз давам от исвестно време ,по1/4 твърдо сварен.Понася го добре,дори и харесва.Аз също смятам ,че съдържа много ценни съставки,най-вече Fe.
За стерилизирането –аз стерилизирам  все още постоянно ,особено помпата ,с която изцеждам кърмата.
Сега изчезвам,надявам се пак да се включа тези дни.

# 231
  • София - Бургас
Кариган,
благодарение на теб, май и ние ще използваме една от офертите, именно пуснати от този форум....
През май имаме годишнина от сватбата - 3 год. семеен живот и много ми хареса тази оферта
http://www.tourist-service.com/?language=bg&page=package-tou … -tours&id=141
   Утре и аз ще капарирам.
Благодаря ти....за сега решението е взето адски спонтанно, дори не съм говорила с полонивката си, но едввали ще възрази....Утре ще пиша...
БЛАГОДАРЯ!

# 232
Честито на всички сладурчета, празнуващи своя юбилей днес и на Наташка 7-я месец!

Стелитка, радвам се, че се обади. Чудех се как сте с Рая и кака Ева!

Мили момичета, не се поддавайте на лоши мисли! Пролет е дошла! Съкровищата са прекрасни и, ако мога да заразя някого с оптимизъм лично бих го направила! Срещите със себеподобни са изключително зареждащи. Днешната е пример за това. Виждам, че още никоя от присъстващите не се е отчела и затова ще го направя аз.  Simple Smile

Видяхме се пред Народния театър, полафихме си, попекохме се на слънце, кърмихме си бебоците. След това обядвахме в ресторант "Максим" - първо ходене на Сашко на ресторант. Келнерът, който ни познава с коремите от лятото, бе много щастлив да ни види отново и не се уплаши от петте колички с периодично плачещи бебета. След това майки и бебоци с колички посетихме изложбата на Леонардо. Оркестърът от градинката изпълни "на ухо" "Аз съм Сънчо" и "Мама ми" в джазов аранжимент - прилагам видео клип

http://www.vbox7.com/play:01abcf25
- до половин час ще е там.

Пихме и по едно кафе на теферич и си обещахме всеки четвъртък да повтаряме това удоволствие. Винаги съм била на принципа - колкото повече - толкова по-весело. Снимките ще кача след малко, че едва в 20 часа се прибрахме, а излезнахме в 10. Сашко скача в бънджито - дано да смогна.

Телетабис, след малко ще ти пиша на лични!

Лека нощ, сладки сънища и от утре пожелавам на всички много ведро настроение!!!  Hug

П.П. Готово! Ето и снимките http://snimka.bg/album.php?album_id=114333

Последна редакция: чт, 15 мар 2007, 21:15 от Ави

# 233
Здравейте мили мами:)

Честито на всички празнуващи днес бебчета:)

Искам да поздравя всички и тъжни, и не толкова тъжни, а и радостни мами с нещо уникално според мен Simple Smile http://vbox7.com/play:a1b78b3f

Ние прекарахме страхотен ден с още четири мами... Мила84, Ави, Диман и Ева77, и както техните бебочета разбира се Simple Smile Среща и кърмене на бебета в парка, папкане (една малко силна дума, бебетата почти бойкотираха обяда ни) на мамите в страхотно ресторантче, среща на бебоците с малка част от безкрайното творчество на Леонардо, разходка, кафе... изобщо супер! Решихме да има всеки четвъртък такава среща... Аз обрах всички награди за "техниеска мисъл" днес. Освен, че успях да снимам от втори опит с един мнооого сложен фотоапарат  Mr. Green затръгвайки си, реших че колата ми ме предава и и липсва масло. Вдигнах на ура де що успях... тати, монтьора, сестра ми(нали колата е нейна) най-вече... за да се окаже, че лампичката светела, щото съм си дръпнала ръчната спирачка  ooooh! миии записаха ми всички по една черна точка... но като за първи път се качвам, на този дзвер... поне се успокоявам, че стигнах начална и крайна точка  Mr. Green

Денис, честито за изпита... ти за това ли така се изгуби напоследък... абе нашта гордост си ти!:)

Весито, Чочи, радвам се, че бебчетата ви са по-добре... хайде другия път и вие елате на среща... изобщо отнася се за всички мами, наистина днес бе страхотен лежерен ден:)

fibi4ka, още са ти сравнително пресни спомените де, не се давай:) супер е клончето, както и идилията ти:)

Деси, ние сме дебелички Simple Smile но и аз го кърмя на поискване и денонощно. Мисля, че това със захранването постепенно ще се регулира.

carrigan, хехее, то и аз се запалих... ама тате, ще ме бие, че много ще ми стане, пък и планина, пък и море, пък и 3 месеца при леля...  Mr. Green

дилИпилИ, Lillka, хайде да не се връщат лошите пъпки:)

Хубава вечер, че манджата е в печката, но бебетата къпане ги чака...Simple Smile

п.п. хайде Ави ме е изпреварила Simple Smile
целувки

Последна редакция: чт, 15 мар 2007, 21:00 от Щастливка

# 234
Здравейте и от мен.
Днес татито отиде до Турция-само за деня,така че си останахме самички с мънинкия.Помотахме се и към 4 часа отпрашихме навън.Имам нова придобивка-коректор за тъмни кръгове,мн съм доволна LaughingНаскоро пък купух 1 малко скъп фон дьо тен и ще го подарявам Sad-нещо не улучих цвета,но днес си заплюх друг WinkМразя да става така,ама съм си прибързана..
Мъжа ми пък ми донесе едно подаръче-сладка жилетчица от Бенетон- Одрин,макар и малък град си имат Бенетон.Въобще днес е ден за придобивки(забравих да спомена и 1 ярко зелена чанта Sunglasses)

Бебока погостува на баба и дядо и сега спинка изморен.Днес мисля да му дам кайсии или праскови за пръв път.

Погледах снимките от срещата-ама мн мъничка са,не се вижда много Sad

Аз още не съм почнала да снимам бебока с камера,имаме една по-стара,не дигитална,но върши работа и ще трябва да купим касетки да почваме.Така съжалявам че едно време не е имало такива техники,така ми е е искало да се видя какво човече съм била Simple Smile

Аз все още стерилизирам-по навик,даже и бибероните бутам.Но ако падне някъде само го измивам с топла вода.Ако видя малчо някой ден на ближе пода сигурно ще се откажа от стерилизацията Joy(наскоро прочетох как някой се отказал заради това)В млякото обаче нали се въдели бактерии и затова още ползваме стерилизатора
С акането сме добре,но от какво въведах каши и пюрета се промени консистенцията-твърди и мн оформени изпражнения,чак като при запек..
Лека вечер!  bouquet

Последна редакция: чт, 15 мар 2007, 23:21 от Vessselka

# 235
 момичета завидях ви за срещичката, аз малко поизпуснах от предните писания и не се върнах да прочета иначе щеше да ми е много приятно и аз да дойда и да се запознаем и на бебетата ни сигурно щеше да е приятно, но ако го направите традиция ще има време и за нас... само, че може би от другия месец, защото напук на хубавото мартенско слънце ние отиваме на ски в австрия.... хората говорят за слънце, море ,калмари в гърция, а ние студ и сняг.... хехе , поне ще вземем мойто свеки и тя ще гледа Лаци аз ще се изцеждам сутрин, пюре на обед и пази се борче иде скиорче... ще ми е за първи път тая "зима", а иначе ходихме всяка седмица я банско , я боровец......
Стерлизирам и аз всеки ден, ама чесно казано като го гледам как всичко дето набара му е в устата и се чудя newsm78, ама е така за мое успокоение, чашки лъжички, купички, биберони... тва дето е свързано с храненето...
С акането до никъде не я докарахме..... мъки, термометри, сливи, круши.... и НИЩО! само много рев.... ама рев докато го мъчим с  майка ми иначе си е в супер настроение... ааа да ви се похвалия вече се обръща от вчера и двете посоки... хваща предмети в близост до него съвсем целенасочено и си вади биберона и го слага обратно в правилната посока - голям мъж а??  bowuu
Да ви кажа и мен ме гони някакакъв мерак да си променя косата, ама малко ме е страх, че може да е временно желание и чакам да ми отлежи в главата , пък и незнам точно какво искам да стане.. записала съм си час за вторник за фризьор и до тогава трябва да съм го измислила...
Мами моят съвет за подобряване на настроението е да излизате повече в приятна компания и докато дечковците спят вместо да миете чинии и да чистите да си направите един маникюр или просто да поспите заедно с него..... мислете за себе си , ако не вие то кой?...
Знам , че е лесно да се каже, но и ние сме хора нали lalalala
Пожелавам ви спокойна нощ и щастливи бебета.. до утре

# 236
  • София
EEEх, блазе ви на всички с тия разходки и в България и в чужбина. Ние ще сме си закотвени вкъщи(евентуално лятото на моренце, че къща имаме да стягаме...Днес не сме мърдали никъде, че си контролирахме и давахме акъл на майстора. Rolling Eyes Но какво да се прави. Вчера понеже него го нямаше решихме да излезем за малко в нашия парк и кого да видим там мама Щастливка и бебе Бобо. Запознаха се юнаците. Той моя разваляше дисциплината, че не спа, а пя на другите деца smile3503 Изявява си музикалната дарба. утре тате си е вкъщи и пак ще се разхождаме-така че Щастливке, може да се видим Simple Smile Вчера се замислих над въпроса(обсъждахме хранения и тн.) колко им е "лесно" на майките, които не се тормозят като нас има ли кашата глутен или не, ама какви плодове и зеленчуци и в каква последователност да даваме. Те си дават директно всичко-дори и без захранка....И са им здрави дечицата...
Вчера да ви се оплача не можах да приготвя палачинковата торта-нямахме цял ден вода в целия квартал smile3511Дойде чак в 9 и то ръждива. Хриси си легна без баня и малко се сърди, но като си видя bombs му мина Simple Smile
А току що мъжа ми ми сервира, че в събота е поканил към 40 човека вкъщи(напомня ми на студентските години) Само дано имаме водя, че иначе ще стане егати купона, но подробност ще разберете в неделя Wine Glass.
Междудругото и ние вече си имаме бънджи. Благодарение на информацията на мама Щастливка, благодаря  bouquet Но имаме един проблем-тате твърдо и категорично отказва да ни го монтира-рано му било на детето, то още не може да седи, ти само го мъчиш...И каза, че като стане на 7 евентуално newsm45. И той е един дървен философ.
И още неща щях да ви пиша, но се поулях и стана късно вече Simple Smile

# 237
  bouquetздравейте мили мами, браво не съм се включвала 3 дена и бум 5 страници,кога успяхте? newsm78   Незнам да се оплаквам ли днес моята кукла стачкува, не иска да яде и като види гърдата   почва едно дърпане и пънене и накрая с рев, та само на заспиване се храним и  ох дано е само малко , че преди време пак бяхме със същия проблем и доста продължи #Crazy пък и с излизането се пънем не иска да стои в количката и затова и днес не излизахме /а времето е супер за покупки на мама/, но нов ден нов късмет. Гледам че някои мами мисля вече за почивка на ски , на море браво така трябва не само работа , и аз се замислям но най много до отидим за два три дни някъде на планина , но кога ... зависи от тати.Аколкото до стелиризирането аз стерилизирааам всичко което слага в устата сутрин и после сомо ги изплаквам през деня.Етова е засега отивам да спинкам , че малката не се знае кога ще се събуди1 #Crazy
п. с. Някоя от вас беше споменала за домашно правени плодови пюрета, ако може нека пиише  как ги праве и с кои плодове предварително благодаря!!

# 238
Моми4ета, браво за сре6тите, така ми се иска и аз да съм в София и да присъствам, но вижте къде ме отве вятъра...  Heart Eyes

Аз стерилизирам бутилките, бибетоните, по скоро по навик, ина4е сте прави 4е тепърва 6те лижем пода ...

Vessselka, от няколко дни и акитата на Филип са твърди и оформени.  Мисля 4е има запек   Sad , би трябвало да са като пластелин, но не, твърди и топ4ести. Днес го боля докато напъва, но аз му помогнах с масаж4е и сгънах краката. Обадих се на педиатърката, 6те давам кру6и, сливи, сок портокал и да прибавям зехтин и салата   Shocked към зелен4уковите пурета. Ако до няколко дни не се нормализира акото, 6те ни изпи6е Дуфалак. Никак не ми се иска да стигнем до там...  Praynig
За морето, плановете са много, но е сигурно 4е 6те сме 1 месец в България. 6те пътуваме от тук с колата, 2100км, съответно с поне 2 преспивания, иска ми се този път Виена, но има време да ре6им. До 4ерно море 6те отидем за седмица, 4е мъжа ми о6те не го е виждал. Искам да го заведа и в Търново. За морето 6те търсим апартамент под наем, 4е и семейството на сестра ми 6те са с нас, надявам се. Та 6те сме 4 4овека и 3 бебета и е по-удобно с децата да сме в апартамент, отколкото в хотел. И така, за сега само плануваме.
Лека и спокойна но6т  Heart Eyes

ceceyy, за пуретата, бели6, реже6 на куб4ета, вари6, пасира6 ...
Зависи разбира се от плода, няма да вари6 киви или банан  Laughing Но ябълка, кру6а и тн...

Последна редакция: чт, 15 мар 2007, 23:41 от MariaF

# 239
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Ние днес бяхме на дълга разходка - от 13,30ч до 18ч! Много добре ни се отрази и на двамата, само дето като огладняхме с бебо по едно и също време падна едно реване и светкавично приготвяне на АМ! Много съм доволна от новата количка и малкото човече също - сега си гледа наволя и пее по улиците Crazy!
Завиждам благородно на срещите ви в София, аз имам доста приятелки с бебчета, но едни ходят на работа, други са с по-големи деца - на градина, а трети с мънички новородени бебоци и още не излизат! Компания ми прави най-често сестра ми, която също има момченце - 1м. по-малко от моето! baby_neutral Joy
За стерилизирането - аз изварявам още всичко като луда, пера играчки до побъркване /малкия се е научил да ги пуска навсякъде/, а бибероните ги използваме за НАЙ-ДАЛЕЧНО ИЗПЛЮВАНЕ. Преди месец имахме разтройство и аз много се притесних, джипито каза че понеже лапа всичко може да е от това! така че изварявани нон стоп! В тази връзка тогава давах Милупа HN 25 и съм много доволна, а бебо си я хапваше с удоволствие! Най-смешното беше, че дупето му беше постоянно оранжево от морковите!

ЗА ПОЧИВКИТЕ- ние с мъжа ми сме големи фенове на Гърция и като гаджета там ни беше първата почевка заедно, а преди сватбата /в 4-я месец бременна/ имахме нещо като мини пътешествие там!
Ние нямахме меден месец /по разбираеми причини/, но тази година мислим да си направим отложеното сватбеното пътешествие до Италия, вкл.Венеция, през гърция,и виена обаче без бебо!

Иначе се запалихме за Великден в гърция и сега обсъждаме офертите, които видях в темите от форума!

Ние запек имахме, когато бебчо беше на 3-4м., след непрестанно бъркане с термометъра /мен така ме беше жал/ и посещение при личната лекарка, няколко пъти дуфалак, сега нямаме проблем!

За да не остане бебчо пренебрегнат мисли да го заведем за 3-4 дни на Златните, че там е по-спокойно за почивки с бебчета, но честно казано ще съм притеснена как ще му понесе и дали да взема някоя баба с нас!

И аз мисля за промяна на външния вид, но още не съм решила точно каква!

Общи условия

Активация на акаунт