Отговори
# 45
Ники стана на половин годинка  Да ми е живо и здраво детенцето  Heart Eyes Hug

# 46
  • Sofia
Да е жив и здрав НИКИ и много да ви радва!

# 47
  • до канала
честито и от мен за НИКИ

# 48
Добро утро!

Честит мини юбилей на Ники на ДВВ, Мария на Диман и Лидия на Етера! Да растат слънчеви и безгрижни!
Цвети, честито зъбче!

Денис, много се зарадвах на новината за близнаците. Между другото и моята братовчедка роди онзи ден на рождения ден на сестра си!

Момичета, радвам се, че клипчето с бънджито ви забавлява. Всеки ден имам по половин час свобода, благодарение на това бънджи - да приготвя сокче на Сашко или друго нещо.

Весана, с удоволствие ще се разхождаме с вас с адашката! Ще ти пратя телефони на лични.

Дениз, всеки път като прочета това "Rome" под името ти ме нападат романтични мисли и с нетърпение чакам любимият да се завърне от Арабистан и да отидем само двамата в Италия. Толкова отдавна си мечтая за Италия, че вече едвам издържам.

Дилипили, благодаря за среднощното поздравления!

А по въпроса за формата - имам сума кила за сваляне. Започнах да правя коремни преси у дома и ще ги увеличавам постепенно. За осми март си купихме със сестра ми велоергометър, който инсталирахме при майка ми и като ходим там мисля да се възползвам. Никога в живота си не съм била на диета и ум не ми го побира като как точно ще се справя. Дай ми кейкове и торти!!!!  Crazy

# 49
  • София
Добро утро, мацки!

Днес моята Мария прави 6 месеца! Черпя ви с тортичка за нейно здраве! Честито на Ники на ДВВ и честито на патерици на Сашето на Ави!

Вчера момиченцето го оставихме на баба за час-два и много е плакало за нас, милото. Все повече се привързва към нас и особено към мен, което ме радва но и ме плаши малко. Как ще я оставя след половин година когато тръгна на работа и привързването стане по-силно.

Тя все още е изключително на кърма, но от две седмици ме буди по няколко пъти през нощта. Явно не й стига вече млякото ми, но след злополучния опит с тиква ме е страх да започна. Все пак може би ще й дам днес 1 лъжичка от кашата с оризови люспи на Милупа. Май била най-щадящата за начало.

Хубав ден от нас!

# 50
  • Sofia
Да е жива и здрава малката Мария!

# 51

Честита половин годинка на Ники на DVV, Мария на diman и Лидия на Аетера! С пожелание за едно красиво детство, изпълнено с много сбъднати мечти!
Жалко, че нямам време да пиша повече, но ще се приготвяме за Пловдив. Днес Мими е на психолог. По-късно ще се включа. Момичета, приятен ден! Hug

# 52
Честита половин годинка на Мария,Лидия и кавалера Ники.Да са ви живи и здрави и много щастие и късмет да ги съпътства винаги.
 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67

# 53
  • София
Честита половин годинка на Мария, Лидия и Ники![/color]

Щастливка, Ирини, мерси за отговорите!
Е, днес се убедих , че човечето не обича ябълки и круши. Киселеят му много. Досега само мигаше и плюеше, но днес се разрева, горкото. Ще трябва да се пробват други плодове  newsm78
Иначе порцията царевица с картоф си я изяде.
Днес излязохме на разходка в 11:00 и се прибрахме в 12:00. А то си спа в коридора до 1:15, явно много и се е спяло, защото друг път веднага щом се приберем , се буди.
Сега е вдругата стая и издава звуци като същински гълъб. Свива устичката и се почва  Joy
До скоро!

# 54
  costumed034Честити месечинки на: Николай, Лидия, Мария! Да са живи и здрави, щастливи, слънчеви и засмени дечица!!!  ura
Милички, снощи си прекарах много добре! Ходихме с моята половинка на една кръчмичка и с приятели и кумовете ни. Пекарах страхотно, както никога досега от както бях с големия корем. Веселихме се до сутринта... Невероятно беше.

Искам да попитам някой дали знае някакви телефони на "Рилския манастир"? Пробвах да потърся в интернет , но нищо не намерих! Hug

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 16:07 от Кузманка

# 55
  • Бургас
Привет на най-готините мами, секси и красиви мами   bouquet
Честити мини РД на Ники, Мария и Лидия !
Ние се върнахме благополучно от Велинград - отпочинали и изпълнени с положителни емоции. Е, имаше и нервни кризи от страна на Мими, но то пък по вода все не може  Simple Smile
И в унисон със заглавието и тематау оформена от Иринии  Hug , ходих там на спа процедури - масажчета, басейн, хидроджет...Поглезих се  Wink
Пожелавам на всички мами подобни приятни изживявания   bouquet
При нас нищо съществено ново няма . Чакам всеки момент зъбче отгоре да се появи, че дано да кротне детенцето.
Вчера и дадох карфиол с картоф и май получи колики, а днес имаше зелено аки и слуз. Дали е от захранването и дали да и спра карфиола???
А, и имам молба към софийските майки и най-вече към Стес   - Искам да купя столче -люлка за хранене на Чиполино ,но в Бургас никъде няма. Мъжът ми ще бъде в София към края на седмицата. Можете ли да кажете два -три по-големи и заредени магазина, където да има вероятност да има такова столче? Мерси предварително   Hug
П.С. Кузманка, много се радвам за купона  Simple Smile Хубаво е да се разпуска  Grinning
Лека вечер   bouquet

# 56
  • София
Алина- това столче не го внасят и никъде в София не може да се намери. Това е моята информация, и аз исках да купя същото, но сега взех Гранд комфорт.

# 57
  • Стара Загора
Здравейте,
Синът ми Йордан е роден на 5.09.2006 с планово секцио-4.700 кг,54 см.Следя форума от м.юли с голям интерес.Вкючвам се едва сега,защото съм притеснена.Започнах да го захранвам с пюре от морков на Ганчев-3 дни.На четвъртия-морков и ябълка.Вечерта дупето му се зачерви в радиус около 3 см. След 3 дни почивка му дадох домашно пюре от картоф,но започна да ака по-често(3 пъти на ден).
Може ли да захранвам с пюрета на Ганчев,които съдържат модифицирано нишесте,сухо мляко(вероятно краве),слънчогледово масло,овесени ядки(глутен)?Ако може,препоръчайте ми други марки.
Или е по-добре да захранвам с домашни пюрета?

Благодаря предварително.

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 17:44 от gm67

# 58
  • София
Това ми се стори интересно, може и преди да сме го чели, но пак да го припомня:
Интелектуално развитие на детето

Умът на бебето е като гъба, постоянно поемаща информация. Всичко е ново и вълнуващо за него. То поглъща винаги информацията чрез петте сетива - зрение, звук, обоняние, докосване и вкус. Човек никога не спира да се учи, но скоростта с която бебетата се учат, не може да бъде постигната от възрастен. Чувствата на бебето и интелекта се развиват по време на първите седмици от животът му. Това става толкова бързо, както бързо нарастват неговите размер, тегло и координация. Бебетата не растат, не се развиват и не се учат постоянно с тази скорост, но когато те са в период на бързо възприемане ще поглъщат нови идеи и умения и ще ги прилагат незабавно.

Какво разбира бебето в първите 3 месеца

Фокусира се върху предмети и различава гласове.

Новороденото бебе

Бебето може да се фокусира върху вашето лице и да го разпознае.
То също може да различи вашия глас между всички други.
Четвърта седмица

Ако вие му говорите, то ще повтаря с мимики вашите движения.
То също ще започне да ви приема като източник на успокоение и ще спира да плаче, когато го вдигнете.
Шеста седмица

Ще ви се усмихва в отговор на вашата усмивка.
Очите му ще могат да следват преместваща се играчка.
Осема седмица

Погледът му ще се фокусира върху ярко оцветен предмет, държан над главата му.
Следва предмета с поглед докато вие го премествате от една страна на друга.
Три месеца

Бебето незабавно ще забележи, че държите играчка над главата му.
Когато вие му говорите, то ще се усмихва, писка и гука от удоволствие.
Ще проявява любопитство и интерес.
Четири месеца

Ще реагира развълнувано на времето за хранене.
Ще се смее и ще се подсмихне, когато си играе.
Ще си завърта главата към всеки звук.
Пет месеца

Ще може да изразява страх, гняв и възмущение.
Шест месеца

Бебето ще бъде способно да разпознава различни видове храна и да има предпочитания към нея.
Ще бъде очаровано от огледалото, когато се види в него.
Седем месеца

Ще започне да разбира елементарни думи и да си играе.
Осем месеца

Ще си знае името и ще разбере концепцията на думата "не”.
Ще се опитва да привлече вашето внимание като издава малки звуци.
Девет месеца

Ще показва кое е негово.
Ще покаже интерес към играчки и игри.
Десет месеца

Ще пляска с ръце и маха за довиждане.
Ще показва, че разбира няколко думи и много къси, елементарни изявления.
Единадесет месеца

Ще се наслаждава на игри и падащи неща.
Ще бъде омаяно от звуци и ще иска да разтърсва и чука по предмети.
Дванадесет месеца

Ще е голямо удоволствие за него ако ви разсмее и ще прави многократно нещата, които ви забавляват.
Ще изпитва удоволствие да разглежда книги.
Ще научи няколко елементарни думи.
Втората година

През втората година, бебето ще затвърждава уменията, които е научило през първата година и ще овладее едно от най-трудните интелектуални умения - речта.

Петнадесет месеца

Ще иска само да си реше косата.
Ще разбира значението на целувката.
Няма да разбира някои индивидуални думи, но ще схваща смисъла и на по-сложните иреченията като цяло.
Осемнадесет месеца

Ще знае отделните части на тялото си и ще може да ги посочва.
Ще може да посочва предмети като куче, крава или топка.
Ако го помолите да донесе нещо, то ще го направи.
Двадесет и един месеца

Ще разбира и ще изпълнява елементарни ваши искания.
Ще идва при вас и ще иска да превличе вниманието ви към неща, които са му интерестни.
Ще обича да драска с молив.
Две години

Бебето става доста независимо и може да се забавлява.
Ще бъде много щастливо по време на игра.
Ще успява да “чертае” прави линии с молив.
Ще знае имената на обичайните заобикалящи го предмети и ще ги използва.
Това е етапът, когато любимата дума на вашето дете е "Защо?". То ще бъде любознателно за всико, което го заобикаля, сега ще се научи да прави връзка между различните неща. Ще се пробуди неговата творческа способност и въображение. То ще се научи да мисли напред и да планира нещата.

Две години и три месеца

Вашето дете ще разпознава себе си.
То ще знае кое е и ще може да си казва името.
Ще стане по-настоятелено относно това, което иска.
Ще налага волята си срещу вашата.
Ще се опита да построй къщи и замъци от конструкторите и блокчетата които има.
Две години и шест месеца

Ще си знае името и презимето.
Ще се радва да ви помага в по-лесната домакинска работа.
Ще рисува вертикални и хоризонтални линии.
Две години и девет месеца

Ще знае разликата между момчета и момичета.
Ще може да учи стихове за деца и да ги повтаря.
Ще задава въпроси и ще започне да разбира числата.
Ще се опитва да рисува кръг, но няма да успее без чужда помощ.
Третата година

Социалните му умения ще се увеличават и то ще се забавлява да си играе с други деца.
Ще разбира значението на думи като "върху","отдолу" и "отзад".
Ще може да формулира доста сложни изречения.
Почти ще успее да нарисува кръг.

# 59
gm67 и защо държиш да захраниш именно с ганчев?Аз мисля че по съдържанието на пюрето сама си си дала отговор,че не е добро като начало.Има 2 варианта сама да правип пюренца и да купуваш еднокомпонентни такива като четеш внимателно съдържанието.Има огромно изобилие на марки и видове.Аз съм взимала на Ганчев за мене това са най-ужасните пюрета от тези които съм взимала до тук.Има хубави пюрета на хип,бебе вита,гербер,сънвал,нестле,семпер......има и хубави каши.Моят съвет е да четеш добре какво съдържат и според вкуса на бебо ще решите дали купените или готовите са подобри.Захранването го минахме на готови от 1 седмица сме на домашно приготвени.
Аз имам проблем от 2 дни с моето човече.Иска пилешко-зеленчуково пюре и ми отказва млякото и се лъжем и насилваме здраво.Резултата силен рев.Имам цала торба с хитринки,но....до сега не е подействала нито една  newsm78 Прясно приготвен в домашни условия плод до сега не съм давала.Някой да е?И как се понесе от бебока?

Алинарадвам се ,че сте починали добре.От карфиола се получава подуване на коремчето,газове и колики.Много внимателно с него.Спри го щом е такава реакцията.
bazel това съм го чела,но е хубаво инфо много   bouquet

Аз нямам време за упражнения,но ми се иска да намеря и да се взема в ръце.
Решила съм да ходя до тук http://www.mbal-sofia.com/index.php?id=50 да проуча условията за плуване на бебоци и за фитнеса и някак да ги съчетая нещата.

Общи условия

Активация на акаунт