Пролетни дръвчета пак цъфтят - СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА здравички растат

• 11 957
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
Diman, аз на сина ми дадох в края на четвъртия месец червено цвекло.Прие го доста добре. Сварявам го(доста цапа),прибавям сварен картоф и морков,лъжичка ам,водичка,съвсем малко захар по желание и пасирам.Правиш си го гъсто по свой вкус. Това пюренце го давам два пъти в седмицата.Моят хемоглобин през цялата бременност беше доста нисък,а това се отразявало и на бебо.Учудващо, детето беше с хемоглобин 120,при което педиатърката каза, че е добре за неговата възраст.Ако желаеш пробвай. Laughing

# 226
Честит мини юбилей на Ивана и Симеон! Да растат здрави, жизнерадостни и слънчеви!

Асита, благодаря за почерпката - тортата е супер! Успех със захранването. Като гледам Ивана и по някой път сладките роклички по магазините ми се иска да имам момиченце...

Ян, Иги, Ичи - пожелаваме ви бързо оздравяване!  Hug

Ирини, твоята програма е безспирна! Поздрави и целувки на чаровния ти малък мъж!

Ние със Сашко като двете калинки в онази детска песничка се разходихме час и половина под дъжда. Свършихме някои полезни неща и сега Сашко се забавлява сам в кошарата, а аз пиша.

МамаКапи, питаш за секса. Май в живота много неща са така - който може не иска, който иска не може. Второто важи с пълна сила за мен. А желание ама хич не ми липсва.  Embarassed

# 227
  • София
Привет и от нас с Хриси...Като слушам прогнозите-" и на скиорите им се усмихна късмета в края на зимата...
Да ви се похваля. Хриси вече си подава ръката, когато му кажеш здравей...Само че само ако дядо му му каже Sad Е, надявам се скоро и на други да започне де. И вчера за първи път се обърна от гръб по корем Simple Smile
Снощи му дадох една трета от кашите за Лека нощ на Хип и после кърма и спа непробудно от 20 до 6.30 сутринта. Довечера ще пробвам отново и ако има ефект newsm44
А за водата-Хриси пие вода на поразия...рекорда му беше 700 гр за едно денонощие, като всъщото време си хапва порядъчно. Дори малко съм притеснена от неговата жажда.
За малко да се прекатурим на земята. Чаооо

# 228
Сега да се отчета - ядохме толкова настървено, стана ми жал, че не мога да и дам повече! Направих и оризова каша с кърма и стана много сладичко! Иначе мерките ни са 7000гр и 70см! Много кръгли мерки! Flutter Кошарката още не сме я свалили, защото Ивана още не може да седи стабилно и нямам опасения да се изправи! Мъчат ни все още неизникнали зъбки и нощно време сме нервни, ако не и дам да цока! Сега се мъча да и взема урина за изследванията!

Поздрави на всички! Много сте сладки и големи вече! Дано скоро да се видим!

# 229
  • София
Асита, Честити 6 месеца на Ивана!

Дит, Алфира, мерси за инфото за цвеклото. Щом сте давали, ще пробвам и аз.

Да дам и аз малко мерки: 6600 гр (+200 гр) и 68 см (+1 см). Мия не може да направи още пълно обръщане от гръб по корем - само се завърта странично в опита си да хване нещо. За това съм виновна сигурно аз - почти никакви масажи и упражнения не й правя. И зъбки си нямаме. 

# 230
Здравейте
Днес бяхме на поредния преглед, + месечната консултация. Тези всички бактерии ще си ги имаме известно време, нищо медикаментозно няма да правим. Биха ни хептатитната ваксина и ни забелиха пишлето. Ян там изобщо не плака, но 1 час след като се прибрахме, се почна една истерия през 10-15 мин. Звъннах на педиатърката, 100% е от болката на пишлето, боли го на всяко пишкане, сега му дадох Панадол и спи, пък ще видим после как ще е. До 10-14 часа би трябвало да се нормализира. Къса ми се сърцето.
Иначе мерките ни са 8400 гр, 73 см (+500 гр, +2 см). Коментирахме храненето, тъй като хемоглобина е 115, може още известно време без месо. А жълтъка не го препоръчва особено нашата педи. Ние сме назад с материала, опитвали сме само тиква, морков, картоф, ябълка, и каши. Днес за пърив път сварих картоф, с малко зехтин и кърма, но Яни беше тотално отвратен.
Много се кефи на едни играчки топчета:
http://www.vbox7.com/play:bed70cd6

Veeni, и ние хапваме нон стоп по същия начин
Alexal, радвам се, че вече си по-добре
Асита, успешно захранване!
Денис, голям салдък мъж е този Арен
Щастливка, и Ян спи само по корем
Ирини, браво на твоя състезател
За секса – никакъв го няма, а пък уж съм скорпион
Хайде целувки на всички

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 17:10 от Chochy

# 231
alexal, страшно много ти благодаря! Ще си я купя на всяка цена, аз съм я виждала дори. Онзи ден разглеждахме книгите в книжарница "Хеликон". И, там я видях и даже си харесах и една за детската кухня. Много хубави книги има и за детските болести... Интересни колкото искаш Hug

# 232
Привет майчета и бебета!

Честита половин годинка на Ивана и Симеон! Много щастие да носят на майките си.

Chochy и мойто Игче така прави - пюрето картоф, морков, няколко грахчета и кърма - home style, което вече втори път й правя тотално я отвращава. Опитва съвсем леко, прави намръщена физиономия и ако и дам втора лъжичка вече започва да й се повдига. Малко съм обидена от тази реакция, защото претендирам, че готвя добре. Mr. Green Rolling Eyes

Затова сега сме пак на Хипски зеленчук, въпреки огромното ми желание да й правя аз пюретата за обяд. Днес пробвах да смеся моето производство с тиква на Хип, която е май универсалния разяждащ продукт и така мина половин бурканче.

Alexal, добре е, че сравнително бързо си оздравяла, възстановихте ли кърменето?

MariaF, и при нас сливите много помогнаха за запека, но аз давам готов сок на Семпер, защото тук сини сливи в момента няма. А това за водата и запека мисля, че няма връзка. Това според мен е просто период на нагаждане към новите храни, който трябва да се израсте.  Hug
Assitaне става ли кашата с кърма течна като вода? Аз опитах веднъж-дваж и после дадох резултата на Иги да го изпие с шише, защото всичко се втечни. Знам, че ензимите в кърмата са виновни за това. След този неуспех правех кашата с вода, а вчера реших да я направя с АМ. Стана много вкусна с правилната консистенция и Иги много я хареса. Никаква реакция на млякото до днес, затова продължавам в този дух. Вече мога ли да считам, че съм въвела млечните се чудя? newsm78
За нашето кашляне - малко поотшумя, но пак го има. Все пак не е повръщала от два дни, което е окуражаващо. Продължавам да проучвам как стои въпроса с хомеопатията в тази насока.

За червеното цвекло - и аз мисля да пробвам да дам, защото е много полезно нещо. Въобще мисля да опитам да я науча да яде повече полезни продукти, дори и да имат славата на гадни за повечето хора (например лапад, цвекло, ряпа ). Все пак родителите формират до голяма степен вкуса на децата към храните и ако те не се постараят естествено, че малчо ще иска да яде само шоколад, пица и солети.. ooooh!

Трябва да бягам.  Heart Eyes

# 233
Доника, разгледах чудесния сайт на Хриси и имам чувството, че с теб се засякохме в столовата на Втора Градска. Аз родих на 10 септември.  Hug

# 234
venush зачетох се след като прочетох въпроса ти : Дали се смята че си въвела млечни продукти давайки АМ?
Арен от раждането си е на АМ/в което млечният протеин е частично хидролизиран или раздробен - не е във вида си в който е в прясното краве мляко/ и въвеждам млечните като всяка друга нова храна.
Тук - малко от това което изчетох :
Как са направени адаптираните млека?

Използвайки кърмата като питателен стандарт, производителите на адаптирано мляко следват обща рецепта, която включва протеини, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали и вода. Те комбинират различни съставки, така че храната в изкуствените бебешки млека да следва същите приблизителни пропорции като кърмата. Голямата разлика между адаптираните млека е източника на тези елементи - краве мляко, соеви зърна или нещо друго. Повечето адаптирани млека са на основата на краве мляко, което означава че основната питателна структура от протеини, мазнини и въглехидрати са взети от тази хранителна основа. Кравето мляко съдържа повечето от питателността необходима за адекватното бебешко хранене, въпреки че е не точно в характерните пропорции. Соевите зърна също са готов източник на определени питатели необходими за човешкото хранене. Производителите на адаптирано мляко започват с основните питателни елементи в кравето и соевото мляко и прибавят съставки докато сместта стане възможно най-близка до кърмата. Те приспособяват нивата на въглехидрати, протеини и мазнини и прибавят витамини и минерали.
Преминаване от адаптирано към краве мляко

Аз храня детето си с адаптирано мляко обогатено с желязо. Кога е добре да премина към нормално краве мляко?

Изследванията, сравняващи кравето мляко и бебетата хранени с обогатено с желязо адаптирано мляко през първата година от живота показват, че кравето мляко дразни червата на малките пеленачета, като предизвиква леко кървене в основата им, което води до анемия с недостиг на желязо. Има много малко желязо в кравето мляко, но дори и това което е там е трудно абсорбимо. Притеснението от анемия с недосг на желязо е накарало Американската академия на педиатрите, подкрепена със солидно изследване, да не окуражават към хранене с краве мляко при деца под една година. Един от най- добрите американски хематолози (кръвни специалисти), д-р Франк Оски, професор и председател педиатричния департамент при Университета Джон Хопкин (и съавтор на книгата: “Не пий млякото си”) съветва родителите да внимават и да не прибързват с употребата на краве мляко, дори и през втората година от живота. В момента ще изглежда най-благоразумно да продължите да давате на бебето обогатено с желязо адаптирано мляко през втората година и много постепенно да го приучавате към млечни продукти, започвайки с кисело мляко. Ако детенцето ви има като цяло балансирана диета и рутиннитте хемоглобинни тестове показват, че то дори не е близо до анемия, тогава сменете адаптираното мляко с краве мляко някъде през втората година, но не избързвайте.

Хранителен съвет:
Хранене с млечни продукти

Никакво краве мляко преди навършване на 1 година.
Пълномаслено мляко до 2 години.
Обезмаслено или нискомаслено мляко, след 2 години.

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 21:12 от dennis

# 235
  • София
денис, благодаря за чудесната информация. Затвърди ми се мнението да отложа максимално даването на краве мляко.
венуш, с удоволствие ще се присъединя към вас някой път.

Днес бяхме на консултация, 8700 (+ 300), 68 см (и миналия път бяхме 68, но меренето със сантиметъра и мърдащото бебе не е много точно, така, че...) Кръвните изследвания са ни ОК. Пробваха я дали стъпва, каза, че много добре се дъжи на краченцата, мога да ползвам проходилка. Почти щяла да седне, но да не я насилвам и подпирам с възглавници. Каза ни , че може да почваме попарата, изкиснато сиренце, 2 сухара, гореща вода, една чаена л. масло и 1 ч.л. захар, така че въведем и глутена, за жълтъка каза след годинката при нас.
Аз днес и дадох една бисквита на плазмон с глутен, разтворена в кърма, а попара може би след седмица ще пробвам.
Голямо реване беше, много се изложихме  Tired

И ние си акаме през ден, ама каквото, такова...можеш ли насила да и даваш вода, не става.

# 236
Assitaне става ли кашата с кърма течна като вода? Аз опитах веднъж-дваж и после дадох резултата на Иги да го изпие с шише, защото всичко се втечни. Знам, че ензимите в кърмата са виновни за това. След този неуспех правех кашата с вода, а вчера реших да я направя с АМ.

Аз нарочно исках да е по-рядка днес, но утре ще я пробвам по-гъста! Малката яде с такова настървение! Майка ми присъстваше и заяви, че Ивана се справя чудесно! Дано скоро се научи и по-добре да прибутва храната с езичето навътре!

Лека нощ от нас! Утре ще споделя, Venush!

# 237
dennis, благодаря за инфото.
venush, и аз днес за първи път дадох кашата с АМ и определено се хареса на бебка. Изяде около 150 г. Обаче млечните продукти смятам да си ги въвеждам постепенно като всяка друга нова храна.
Chochy, хубави мерки има юнака, браво. Дано по-бързо се махнат бактериите! Щом са ви казали, че не е тревожно, значи няма страшно, бебока сам ще се справи с досадните гадинки.
Ирини, мерси за отговора относно АМ. Док може би е имал предвид млечните продукти като цяло, но за АМ newsm78Все пак някои бебета се хранят с него от раждането си.

Я кажете сега като въвеждахте месото, всички други съставки в пюрето ли бяхте опитали? В пуйката на Гербер освен зеленчуци има и масло. Ако да речем съм въвела всички зеленчуци, а маслото не съм, да давам ли пюрето? Ще станат 2 непознати храни наведнъж Thinking

# 238
Денис, златна си   bouquet
Ви, аз въведох пюрето на Гербер преди да съм въвела маслото и царевицата /а съдържа царевично нишесте/. прие с ечудесно. Всъщност това е най-вкусното бебешко пюре от всички марки и видове!
Да се похваля: Спаси е подстриган - с турбо гъзарска прическа. Точно сега, обаче, ми падна батерията на фотоапарата. Ако го заредя тази вечер ще го снимам ище ви го покажа. /от тези модерните прически, с които ходят тийнейджърите сега - отгоре като гребенче, отпред с късо бритонче, покрай ушите обрано, а отзад по-дълго/  С татко му първо го минахме с 3ти номер и нямаше резултата ,после с 2ри, после - малк ос ножичката и стана една дупка, при което двамата се смяхме истерично около 10 минути  Joy, а Спаси милия нищо неподозиращ само се подхилкваше тихичко и се кокореше, докато на нас ни потичаха сълзите всеки път щом го погледнем  hahaha. Оправихме го естествено, а като се сложи гелче става... бонбон и половина!  bowuu Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 21:58 от irinii

# 239
  • София - Бургас
Добър вечер!

Да ви се похваля окончателно.Днес вече имаме ваучер за настаняване в 5 звезден хотел за април в Халкидики.Това е по повод бъдещето ни навършване на 3 годинки от сватбата приз месец май.Много сме щастливи вкъщи, а аз лично нямам търпение и ще броя дните до 23,04.

Денис, Арен е готов да ходи...въпреки помощта на баща си...
Мария, аз познавам добра хомеопатка, д-р Новачкова.Водих Карина при нея, по препоръка, още съвсем скоро след раждането и.За радост рядко опирам до услугите и, но един път се наложи и съм много доволна.Само с 2 гранулки излекувахме зачервено гърло.А моя приятелка, излекува на момченце - стафилококи, отново при нея.Аз я изпратих...Телефонът и е0888 923 659.Препоръчвам ти я горещо....
Ви, аз вече давам месни пюренца и мога да кажа, че Кари ги предпочита пред зеленчуковите.Редувам ги, през ден...
За секса - при нас е редовен и смея да кажа СТРАХОТЕН.Активната съм аз.Явно хормоните бушуват яко в мен, закъснели, след бремеността.....

До утре.......

Общи условия

Активация на акаунт