Пролетни дръвчета пак цъфтят - СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА здравички растат

• 11 926
  • 285
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте!
Днес реших да въведа глутен-преди малко дадох на бебока зърнена каша с круши на Хипп-в бурканче.Изяде почти всичко.Дано го приеме добре.Ядем вече месце през ден-накупих сумати пюренца,като наблегнах на Гербер-май наистина са много вкусни-за бебето де.Досега  опита пуешко и пилешко.Следват заешко и телешко.Педиатърката ми каза да въвеждам и жълтъка,но аз мисля да задържа малко.Една позната,живееща в Австрия ми каза че там чак към 2-рата год  май им давали жълтък..
Статията на деннис ми попадна преди няколко дена(даже бях публикувала последната част във форума) и реших че няма да въвеждам прясно и кисело мляко преди 1 год.Не съм сигурна и за сиренето.
Изследвания ще направя в понеделник,надявам се да са добри,аз имам екстра хемоглобин-130,дано и бебеока е добре-доколкото зависи от мен.
При нас отвориха Фокс.Много сладки дрешки за бебенца има,веднага купих летни панталонки и ризка и 1 лятно гащеризонче.Пълно е с ризки-на раенца,квадратчета,страшно харесвам Laughing
Днес времето беше добро и се разходихме по главната,даже имаше слънце.

Пожелавам ви приятна ечер

Последна редакция: сб, 24 мар 2007, 00:38 от Vessselka

# 241
  • Пловдив
Честито на днешните мини рожденници!  bouquet

Добър вечер и от мен!
Момичета да се оплача от 2 дни сме страшшшшшно криви! Моя мъник ме побърква /а също и гледачката си/ - само мрънка, не иска да стои никъде и нищо не му задържа вниманието за повеме от 3 мин. Не знам какво му е, дали са тия прословути зъби......... #Cussing out Заспива само гушнат в мен, като го оставя в леглото започва да плаче, по 1 час се държим - вече не си чувствам ръцете и кръста Sad!
И ние сме в отбора на беззъбитеВеселка и аз го гледах вчера новия магазин - имаше промоция - 2=3, ама имах много задачи и не можаш да влезна, може би през уикенда!
Ти май често идваш към центъра,ако искаш може да излезем някой път заедно на разходка с бебоците Hug!

Ние със захранването сме доникъде, купих си 2-3 книги, но кога ли ще мога да ги прочета по подробно newsm78!

Имам въпросчета към мамите, които са са по-напреднали във захранването - кои са млечно-зеленчуковите пюрета /на кои марки/ и вие такива ли давате? Те със АМ ли са или със нишесте?
А дали ви е правило впечатление, че във някои плодови има нишесте?

За секса-ами взе няма време, или съм прекалено уморена, иначе когато ни се случва е  Heart Eyes!!!
Май хормоните ми хич ги няма последните 6 месеца, за което малко ми се сърдят!

Калея, а вашата сватва кога през май беше, защото и моята беше тогава - 06.05.06 ! bowuu

# 242
steli ssd, повечето пюрета съдържат някакво нишесте - ползва се за плътност и гладкост на консистенцията, но нишестето е нещо различно от млякото. В този смисъл пюретата, които съдържат нишесте не е задължително да съдържат мляко. Най-добре е да прочиташ внимателно съдържанието на бурканчето. Наповечето пюрета /конкретно на Хип/ на картинката е нарисувана кана с мляко, което подсказва млечното съдържание. Аз конкретно не давам млечни пюрета. Спаси го кърмя преди или след хранене с различна от кърма храна.
Калея, страхотно!!! Представям си как чакате заминаването си. А транспортирането включено ли  е в офертата или ще си пътувате с ваша кола? Аз днес взех снимките на Спаси за паспорт. Във вторник ще подадем документи.
Чочи, собре че сладкият мечуран Ян не страда /поне видимо/ от гадините, които са го нападнали. Дано бързо се оправите.  Hug Знам, че са упорити.  Confused
Вениш, както се подразбира и от статията пусната от Денис - при въвеждането на АМ не бива да считаш, че си въвела кравето мляко. Щом си дал АМ можеш д азапочнеш да даваш млечни каши, но не и да правиш каши с прясно мляко  Wink

Все забравям да ви се "оплача" - през последните седмици най-омразното занятие за мен се превърна смяната на памперс. Спаси не спира да се движи и през 99% от времето се обръща по корем, като не спир ада ръкомаха и рита. В началото ми беше смешно, но след като дни наред това задължение започна да отнема средно по 8-10 мин на памперс се улавям, че все по-често ангажрам таткото с тази работа. Има ли и други шавливци като мечето ми?

# 243
Добър вечер и от нас
Ние или по скоро аз бях болна тези дни и затова не съм писала да ви занимавам с глупости.В тоя ред на мисли радвам се че Алексал е по добре.
Неси иска постоянно да е гушкам и разнасям насам натам и само мрънка.Но вече взе да се смее по често с глас и седи стабилно самичка без да съм я подпирала с възглавници досега http://images14.snimka.bg/002476714-big.jpg   http://images14.snimka.bg/002476715-big.jpgи пак в тоя ред на мисли аз така се зарадвах на Арен че чак се насълзих.Помня как си пишехме на лични с Ани за феталната морфология,как ми обясняваше как да си сложа бременна лентичка,как ми се радваше че ще имам момиченце Heart Eyes А сега изведнъж децата ни растът и можем да споделим всяко първо тяхно откритие.За вас незнам но за мен много от вас ще останат много добри приятели и винаги ще се старая да подържам връзка с тях.Сега се сещам как се запознах с Ави,Яни,Евчето.Ще спра за да незабравя някой,но със всички с който съм се видяла съм запомнила с нещо стахотно.Ама и аз как се отпленах,но мога да пиша за много от вас сега се сетих за омни /size]
  Така а сега по същество.Днес бяхме на консултация и педито отвори ей такива очи Shocked като видя колко е наддала Неси за месец и половина и то само от кърма-700гр.(8,150 кг)и 3 см(67см.)Каза да продължаваме така.В понеделник ще пуснем кръв и урина и ще видим как е при нас хемоглобина.Педито каза че сме много добре.Несиси поговори с нея и и попя малко накъса и едни салфетки и поплака малко на ваксината.
 Засега сме давали само три дена каша от ориз с чайче на хипп(Благодаря Ирини   bouquet) и сега почиваме.Немога да съм много полезна по темата.А да Денис благодаря за инфото  bouquet за млякото.
Момичета казаха ми че на нестле кашата ориз и рожкови(те разхлабват и така регулират действието на ориза) е много хубава
Чочи брат ми много хареса Ян от снимките в мола.Каза че има страхотна косичка.Навива Неси да си го хване за гадже Бързо да се оправите.
Ирини сега видях че си писала нещо което и аз щях да питам.И при нас смяната на пампа е трагедия.Тя подскача и маха с крака и ръце все едно се опитва да литне .А ако го сложа под нея се върти и не ми дава да го залепя.Май ще минем на памперс гащи.Те от колко килограма бяха?
Лека нощ че стана много дълго Hug

п.п а да за секса при нас е много добре въпреки безсънието,но мъжа ми го е страх да ми мачка и целува гърдите били-Папуто на Неси.Вашите мъже  кърмещи майки имат ли такива притеснения

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 23:47 от Mila84

# 244
Здравейте прекрасни слънчеви мами,
и аз да се разпиша, че   напоследък пак ме няма, а вие успяхне да изпишете 13 страници.Набързо да ви се оплача, че моита кукла в понеделник ми изкара акъла.Значи вечерта се изкъпахме и се нахранихме , приспахме се и към 22,30 ч се буди с рев, какво ли не опитах и не можах да я успокоя, давах да яде, събличах я дане би нещо да я бацка, реагираше като и пипах ушите, окото  се беше подуло ,незнам дали не беше  от рев, зъбите и мазах с крем и какво ли още не , тъкмо се успокоше за малко и пак на ново.И почнахда звъня по лекари
,уви възмутена съм  как първо не се намери някои да доиде от поликлиниката да не говорим ,а от часните  няма дежурни педиатри,накрая от една часна клиника ми направиха консултаци по телефона, да и дам панадол сигорно били  зъбите и т.н. А ако трябвало да  дойде за преглед то пък там трябвало някои да я вземе лекарката,Дадох аз панадол и с триста зора заспа за 30мин. и пак отначало.Мъжът  ми се ядоса  и хайде в колата,а нашата болница заключена няма звънец дори вътре свети, но уви, от там в довери пак няма кой.Тъкмо тръгвахме към педиатрията и малката заспа, реших да я приберем и ако пак се  събуди да викам тези от часната , както и да е просто съм не бясна а незнам какво. после намерих тел. на денонощен детски кабинет , ама като ти е на зор ........ .  Наследнащия ден ходихме на лекар и къдели не и не се разбра какво  и е било.Е това е засега от нас просто исках да сподела .Лека нощ!!!  smile3524

# 245
Все забравям да ви се "оплача" - през последните седмици най-омразното занятие за мен се превърна смяната на памперс. Спаси не спира да се движи и през 99% от времето се обръща по корем, като не спир ада ръкомаха и рита. В началото ми беше смешно, но след като дни наред това задължение започна да отнема средно по 8-10 мин на памперс се улавям, че все по-често ангажрам таткото с тази работа. Има ли и други шавливци като мечето ми?
Ирини сега видях че си писала нещо което и аз щях да питам.И при нас смяната на пампа е трагедия.Тя подскача и маха с крака и ръце все едно се опитва да литне .А ако го сложа под нея се върти и не ми дава да го залепя.Май ще минем на памперс гащи.Те от колко килограма бяха?
[/size]
Ирини,Мила84,добре до6ли в на6ия отбор  Hug
Мити,се вьрти и обрь6та като слагам памперса пове4е от 2 седмици,луднах с него,купих памперси на Памрес Eisy Up Pants 4-ka sa MAXI 8-15 kг.Свикнах сьс слагането им ве4е,но Мити си е дива4е,сложа ляво кра4е после докато сложа дясно иzмькнал лявото  Laughing
Лека и спокойна но6т!

# 246
  • Пловдив
Ирини, благодаря за бързия отговор!
Абе днес изчетох аз доста етикетчета, но ми направиха впечатление 2 неща: 1-во че на повечето такива пюрета пише пълномаслено мляко?! /което, според мен е различно от АМ newsm78/ и 2-ро сметана - и то на пюрета, които пише че са от 4-5м. /някой давал ли е такива!!!/.
В книгите, които купих пише, че е добре когато се замества хранене със зеленчуково пюре да е млечно-зеленчуково!!! #Crazy

А за памперсите и ние сме така от 2-3 седмици, само че освен въртенето аз има и бонус - упорито искахе да си смучем и хапваме крачетата и когато му прекъсна опитите пада едно сърдене!!! А от два-три дни се прави и едни изхвърляние от кръста надолу и така тупа с крачета, че не знам как не са му сини! Вашите бебоци правят ли така?! newsm78

# 247
Dобро утро мами сладурани! wavey
Един ден само не съм влизала, и вие сте навъртяли цели две странички. Grinning Още не съм ви изчела, но то е защото бързам да поздравя днешните минирожденници, а и вчерашните, на патерица.
Честита 7-ма месечинка на Рая на стес и половин годинка на Мартин на карриган! (съжалявам, но нещо не ми работи латиницата и не знам, дали изписвам никовете правилно). Да са живи и здрави, много щастливи.

Честита 7-ма месечинка, макар и на патерици на Кристина на кимбърли и половин годинка на Симеон на Никол5 и Ивана на ассита! Да растат палави, игриви и щастливи деца!  bouquet
Сега започвам да ви чета, за да мога по-адекватно да се включа в чкоментарите. Grinning

# 248
Златунки-сладунки, от консултацията сме  8700 гр. и 73 см.биха ни и последна ваксина Simple Smile.
Кръвта излиза днес като резултат. И най-хубавото-заминаваме за нашето райско място за 10тина дни на тревички птички и разцъфтели дръвчета. Междувременно ще идват и едни екипи за снимки при нас та няма и да скучаем и ще се виждам и с колеги. Само с багажа да се оправим днес Mr. Green

Искате ли след средата на април вече да се срещнем в зоологическата градина и да правим фотосесия на първи беб срещи с джунглата? Мога и фотограф да уредя Grinning

Като ви чета за попарките и грамажите..ами ние сме си още кърмаче. Млекцето най си му допада и фрешчета.
Хубави събота и неделя  bouquet

# 249
  • София
Честито на Рая и Мартин! Ех, че хубави имена.

С памперсите, и ние отдавна сме в отбора. Голямя мъка ми е и все гледам таткото да ги смени. Wink И въобщв вдигането й вече започва много да ми тежи. Снощи спа неспокойно, не се събуди , но се въртеше постоянно в различни пози и аха да отвори очи, ама не.

сесеуу, винаги съм се страхувала от това , което описваш, и да ти кажа, не ме изненадва, че няма кой да ти обърне внимание през ноща. Защо ли?. Би ли споделила телефона за денонощни повиквания, дано не ви се случва пак.

Приятен съботен ден!

# 250
  • Sofia
Добро утро Simple Smile
Ирини,Мила84,Сесилия - и Али е така от месец с памперсите. И понеже дъската й за повиване е върху скрина, който е до прозореца - ужас Shocked Едно въртене, усукване, премятане, радост, че е по голо дупе.... Та се борим с нея Rolling Eyes
По-късно пак ще пиша, сега отиваме на пазар за килим Heart Eyes
Лек ден и хубава разходка на всички  bouquet

# 251
Добро утро и от нас  хайде на палачинки и кафенцеее  cook  food010
Честито на месечковците   bouquet
Мила   Hug  Heart Eyes
алфира хубава идея  Peace Много висок този Ванюша  Heart Eyes
Калея супер за пътуването.Как ми се пътува и на мене страшно  Mr. Green
Vesana и другите мами с шавливи бебоци -ние не ползваме повивалника вече месец и половина за мой ужас,защото се изморявам сгъната на 4ри да преследвам Арен по цялата спалня/която е матрак на земята/,но иначе рискувам да изпусна Арен от високо и поне 10 мин да се чудя как да го хвана да го обуя този памперс.Напоследък се е научил понеже спи по боди да си го дърпа при копчетата и за не повече от 2-3 мин. ги разкопчава и започва да чопли лепенките на памперса,ако не скоча да го облека отваря и памперса и по гол задник се почват песни и въртене из леглото.До сега се е случвало няколко пъти,но вече знам на къде отиват нещата и за сега съм по-бърза  Laughing
Iriniсмяла съм се със сълзи на разказа за подстрижката  Joy  hahaha
  bouquet

# 252
  • София
Доника, разгледах чудесния сайт на Хриси и имам чувството, че с теб се засякохме в столовата на Втора Градска. Аз родих на 10 септември.  Hug
newsm10  Абе стори ми се позната физиономия на снимките Simple Smile Значи на следващата среща, на която вече наистина се надявам да дойдем с Хриси ще се познаем. На тази неможах, заради майстора вкъщи, но види му се края. Днес боядисва стените (е цветовенете не са такива точно, които ги исках, защото нямахме време да търсим латекса, който бях харесала. Аз исках да са с цвят на праз, както го обяснявам- зелено и екрю в цветовата гама на праза, но се получи ябълково зелено с бледо жълто...ще видя довечера крайния резултат и дали после ще има  smile3511, ако се получи грозна гледка, но много исках хола да е двуцветен.
Тази сутрин станахме в 6 часа и мислех да ви пусна по едно кафенце, но нета ми изигра гаден номер #Cussing out, а сега след като приспах бебо се захващам с newsm79 1ironing wash hang 1dishes
Абе моето човече се оказа голям патриот-не иска да вкуси никаква вносна каша-иска си Слънчо и това е. Понеже в аптеката в квартала бяха свършили безглутеновите Слънчо му взех на Хип и Фризокрем, бях го захранила с оризово-царевична на Милупа-плюе и реве от тях. Дадох му на Слънчо-отваря уста и вика АМММ feeding
А що се отнася до научаване на децата да ядат от всичко съм твърдо ЗА. Много съм доволна, че и Хриси като мама обича спанак, искам да го науча в бъдеще да яде и дреболии(дроб и тн), агнешко, че аз тези храни ги ненавиждам...

# 253
Здравейте майчета!
Отдавна не сме писали, но нямахме интернет и сега доста имам да наваксвам с четене.
Много добре си прекарахме на срещата в четвъртък и се надявам, че ще отидем и другия път.

Бон есперанс – браво на малката принцеса. Вие доста неща вече си хапвате. Ама какво правите вие с Диман посреднощ пред компютъра, вместо да спите, докато и мъниците спят?

Диман – за хемоглобина не знам дали може да се дава коприва – тя сега е прясна и ако има от къде да се снабди човек с горе-долу чиста. Аз мисля да пробвам Ема тези дни. Винаги е добре да се дават сезонни плодове и зеленчуци, но не съм чувала мнението на никой лекар за копривата.

Вени – и ние се храним доста – през деня сме на 3 – 3,5 часа, а нощем 3-4 пъти и стават дори 8 хранения, но за да мога да поспя малко през нощта, предпочитам да й дам да цокне и да мирне, вместо да се мъчим с бибата и с вода.

Мама Капи – и аз съм така – предпочитам да си легна и да спя и не ми се разсейва с друго.

Асита – страхотна торта, а малката е много сладка в тази рокля.

Щастливка – надявам се да сте преборили вече конюктивита. Много е сладък Бобо как спи по корем. Нашата кака спеше така.

Не можах да изчета всичко, но ме викат

Усмихнат ден на всички!

# 254
Иринии - вече само на месно пюре ли сте, редувате ли със зеленчуково през ден? Знам, че имахте проблем с хемоглобина и сигурно затова така си писала? Много те моля да кажеш кога точно се кърмите колко време преди или след пюре или каша. Че се случва понякога бебко да върне малко кърма и аз вече почнах доста да се притеснявам дали го правя правилно. Например:

7 - кърма
10 - кърма
10.30 - 80 г пюре Или да ги разменя първо пюрето и след 30 мин. и кърмата?
13.00 зел. пюре
14.00 кърма (или първо кърмата и после пюрето?)
18.00 каша
19.00 кърма (или първо кърмата после кашата?)
21.00 кърма

Знам, че при кърмените бебета не е хубаво да се дава млечна каша, но винаги съм се чудела защо? За да не се отбият ли?

За ваната - доки ни посъветва да започнем да го къпем през вечер, за да не му се изнежи кожата и после все пъпчив да ходи. Смятам, че е права.

Последната една седмица като му сменям памперса освен, че се върти малко, (е нетака като при Ирини и Стели) пишка на хавлията и взех да го познавам кога му се ходи до тоалетна. Знам, че  е прекалено рано за гърне, но пък се замислих защо пък да пишка по хавлиите и съвсем на шега му купих гърне, само за да го запозная с него. Обаче на него му хареса и от 2 дни си пишка в гърне. Иначе не го оставям да седи в него, защото ще пропадне. По-скоро го държа над-гърнето не повече от 1-2 минутки, които са му достатъчни да си свърши работата. Държа го след сън или след ядене, става много бързо. Е, разбира се, че това не означава, че не ползваме памперси, но просто свикваме и по този начин. Друго, което ми направи впечатление е това, че не се мокри и това от цялата работа най-много ми харесва, защото дупето не му е мокро както при памперсите. Онзи ден пишкахме 2 пъти, вчера 4 пъти, днес 2 пъти до сега.

Последна редакция: сб, 24 мар 2007, 16:12 от Desssy

Общи условия

Активация на акаунт