Пролетни дръвчета пак цъфтят - СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА здравички растат

• 11 926
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
Моми4ета, току 6то гледах Такъв е живота - Кърма4етата. Стана ми мъ4но за малкото бебе Александър. Горката ду6и4ка, да загуби най-оби4ания си 4овек - своята май4ица...  Cry Голяма трагедия ...

# 256
Все забравям да ви се "оплача" - през последните седмици най-омразното занятие за мен се превърна смяната на памперс. Спаси не спира да се движи и през 99% от времето се обръща по корем, като не спир ада ръкомаха и рита. В началото ми беше смешно, но след като дни наред това задължение започна да отнема средно по 8-10 мин на памперс се улавям, че все по-често ангажрам таткото с тази работа. Има ли и други шавливци като мечето ми?
Ирини, и ние сме така  Mr. Green върти се като пумпал, даже си извива гръбчето почти на мост  Shocked направо се побърквам докато сложа памперса и докато го облека изобщо  #Crazy А сега и да ви честитя първата прическа  Hug Heart Eyes Hug
MariaF , чух за случая  и че ще го дават тази седмица в Такъв е живота, но бяхме навън и не съм гледала. Но само докато ми го разказаха се разплаках и гушках Светли след това страшно много и даже не можах да спя добре вечерта, много си мислех за това  smile3518 Голяма трагедия  smile3518
Ще ме извините момичета, исках да пиша още, но Светли се събуди и ще се храним... Най-вероятно ще се срещнем в следващата ни прекрасна темичка, която Ирини ще направи  Heart Eyes
Само да кажа , че днес му купих пюре- Пащърнак с картоф  newsm68 , много се радвам че си намерих такова и дааано да го хареса, че е полезно  Heart Eyes

# 257
привет момичета!
Честит празник на сладурката Рая! Да е все така усмихната, игрива и много много здрава! Стес, прегръдки и поздрави за цялото ви семейство!
Сутринта съпругът ми ни изненади с топли тестени закуски /купени  Wink/ После си поиграхме. Оставихме Спаси да обядва при баба си /където винаги си изкарва страхотно, защото баба му има цяла торба със забавление, песни, приказки, играчки и най-вече желание да му угажда/ Ние отидохме на кино /след като пропадна театъра тази вечер/ Гледахме филма "300". Майсторско изпълнена картина, традиционен епичен сценарий и много зоемки от Гладиатор, но заради факта, че бяхме заедно ни хареса. после взехме малчо и ходихме до къщата. Сега татко му ми прави фреш от цвекло и ябълки, а Спаси гризе ентусиазирано едно парче ябълка. Не можем да му се нарадваме на прическата.
 Минах през Щъркел и му купих 20тина пюрета и кашата с Рожкови на Нестле.

Деси, Спаси се храни приблизително така:
6.00 кърма
9.00 - плодово пюре - то не се брои за храна а за десертче между хранения
10.00 - кърма
12-12.30 - месно пюре - всеки ден давам месно пюре, което смесвам с половин бурканче различни зеленчуци. /Съдържанието на месо в пюретата е 8% така че докато вдигнем хемоглубина ще се храним така/ След това му давам да си суче колкото иска /ако съм с него/
от 14 до 20 е на кърма на поискване - 1-2-3 пъти
20.00 - каша
22.00 - кърма
Млечните каши - повечето са с АМ и на кърмени деца не се препоръчват просто защото се предполага, че те консумират кърма, а не АМ. Когато накърмено бебе се даде млечна каша се прави постепенно, като въвеждането на всеки нов продукт.
Поздравявам т еза напредъка с гърнето. При нас дори и с памперс дупето му не е мокро. /Ползвам Либеро./
За къпането - мнението на доктора, че при ежедневно къпане бебето става пъпчиво ми се струва меко казано абсурдно. Банята за бебетата е много важна - първо се създават навици, второ - действа успокояващо, трето - кожата им има нужда от ежедневно цялостно отмиване, защото те растат страшно бързо и съответно горния слой на кожата селющи. Чрез банята ние помагаме за улесняване на този процес. Казвам ти го най-добронамерено и аргументирано без да се налагам.  Peace Просто аз разсъждавам така и затова смятам да къпя Спаси всяка вечер - докато го къпем ние.
Дит, много ти благодаря за рецептата за цвеклото. Сега ще направя едно такова пюренце.   bouquet

# 258
Здравейте сладурани  Hug
Тези дни при нас е мъка  smile3518 . Теди отказва да яде всичко . Чух се с педиатърката ни и решихме няколко дни да караме само на мляко , за да разберем дали проблемът е в жълтъка или е другаде . Храним се с големи паузи и какви ли не упражнения , мисля си че е трябвало да стана клоун  smile3518 .. Слагам я в кошарата и я люлея и пея или я засмивам , за да си отвори устата . Детенце винаги е било от ящните и чак сега се питам , как се справят мамите , на които бебчетата не ядат много добре . Много е крива , пищи за най-малкото, опипвам за зъби- нямаме и не знам как ще я караме така и до кога , но по-ми е болно за нея , защото ако аз се уморявам психически , то тя живее с тази болка и мога да си предствая колко е гадно да те боли нещо постоянно ...
Цитат
Казвам ти го най-добронамерено и аргументирано без да се налагам
, Irinii , ако това се отнася до мен, мога само да се  Embarassed  Embarassed  Embarassed явно съм създала лошо впечатление , не съм войствена и определено не знаех какво мислят лекарите по този въпрос . Попитах , защото част от майките вече си къпят децата през ден и се зачудих , дали са малко хахавите* като мен  smile3503 . Иначе и Теди се върти , но ние ползваме up and go гащички и така ми е по-лесно.
Ави каквато и да е причината , пожелавам ти бързо да се оправиш и да се радваш на сексуалната близост с половинката си .
Сега ставам , за да наготвя за вечеря . Лека вечер на всички

# 259
Хеййй... мами бандитки:)

Честито на днешните празнуващи бебчета   bouquet

Деси, МамаКапи... и аз съм от мамите неглижета, дето пропускат къпане, споко Simple Smile Вярно е, че така се създават навици, Ирини също е много права и т.н. и т.н.... но понякога така ме завърта вечерта, чееее... абе и аз ХОРА:) Иначе къпем ли се  Mr. Green програмата е пълна, масажи игри... и все се каня да Благодаря на Денис за идеята с малко вода в коритото обръщам го по коремче и.... лудостта е пълна:) А за яденето... ми дано е само период. Опита ми с Ичи е потресаващ... неядене, неядене и неядене, и до днес...

За памперса... ми то и аз се боря като с прасе на нива... ужас... то това чудо с брат му не е било... Нооо аз не се давам, повивалника си не давам, напоследък го залъгвам като му давам плика с мокрите кърпички, шумка му, мачка го, яде го... та го сборвам по-бързо:)

Иринии... ха честита прическа на Спаси... явно добре сте са забавлявали за негова сметка, и аз доста се посмях Simple Smile

Доника... дано си доволна от крайния резултат с латекса де, не така песимистично  Hug

Напоследък се е научил понеже спи по боди да си го дърпа при копчетата и за не повече от 2-3 мин. ги разкопчава и започва да чопли лепенките на памперса,ако не скоча да го облека отваря и памперса и по гол задник се почват песни и въртене из леглото.До сега се е случвало няколко пъти,но вече знам на къде отиват нещата и за сега съм по-бърза  Laughing
хахахаха

Алфира, супер идея... ние вече запознахме бебе Бобо с "авотаните" както казва Ичи на животните... но едно напоняне добре ще ни дойде:)

Ави  Hug вече сме ок:)

ceceyy, нямам думи......

Днес за нас бе едно голямо мързелуване, утре обаче програмата е пълна... детски РД, гости, и т.н.

Хубава вечер Simple Smile

# 260
Честит мини ден ден на Рая и Мартин! Да са живи и здрави малките сладурковци!

Ирини, да е честита и първата подстрижка на Спаси! Ето и идея за нов бизнес - фризьорски салон за кърмачета!

Щастливка, радвам се, че Ичи е добре вече!

Алфи, страхотна идея! Там сме! Приятно изкарване в рая!

Мама Капи - проблемът за мен са 2651 км, които ни делят и 13 месеца до окончателното завръщане на нашия тати.

Освен "Пролетно навън ухае, септемврийче весело играе", ето още идеи за нови заглавия:

"Здрави, бели като гъбки, никнат септемврийски зъбки"
"Септемврийчето в захлас смее се на глас"

# 261
Здравейте
За къпането-ние от известно време къпем бебето през ден,то като гледам няма нищо напротив,ние още по-малко.Да не говорим че в Америка още от новородени не къпят бебетата всеки ден.Просто е въпрос на избор-който иска може и по 2-3 пъти на ден,който иска може и през ден.Все пак е задължително да се измива дупето добре ако се пропусне банята(ако се действа само с кърпички при смяна на памперса)Масаж и гимнастика правя още и така ще е до прохождането.
Нямахме проблеми с глутена,утре ще дам една от вкусните каши на Хипп за лека нощ-може и аз да опитам-заплюла съм си една с Ванилия.Не ги давам за лека нощ а на следобедното хранене.
Гърнета още не съм тръгнала да разглеждам защото си мисля че още няма голям смисъл.

# 262
Здравейте мили мами!  bouquet
Ох, включвам се малко да се пооплача, докато Йоанка се забавлява с  "Караоке в събота вечер"  danceи компа не е зает от постоянното вечерно присъствие на моя Митя, че излезе да се види с приятел.
    От около две седмици взе да ме наболява нещо коляното и вместо да ми минава все повече ме заболяваше и накрая се поду дотолкова, че не можех да ходя и вдигнах и температура. Накрая разбрах, че явно няма да мине от самосебе си и вчера отидахме на доктор. Какво се оказа - сега пък артрит. Това пак е автоимунно заболяване, като хашимотото /организмът произвежда антитела против собствените си органи - първо против щитовидната жлеза, сега и против ставите/. Направо ужас! Това раждане се оказа по-голям стрес за тялото ми, отколкото за психиката... На всичкото отгоре аз изобщо не се храня здравословно, защото съм мн злояда, а и кърмя и това допълнително е отежнило положението и имунната ми система направо се е сринала. В понеделник ще ходя да си правя пълни изследвания и дано бързо се оправям, че мн гадно така. Пък и нашите мн се притесниха и само ми се карат, че не ям. Е това поне зависи от мен и ще се взимам в ръце. eat
   От цялата тази работа, за щастие Йоанка изобщо не е пострадала и нейните изследвания са чудесни. Тя сега е в доста весел период - спи си цяла нощ, през деня си играе самичка смее се и пее и се надава глас само ако огладнее или и се приспи. Сякаш се съобразява миличката с моето положение.   remybussi
    Междудругото, мерси много за честитките на всички ви за мини рд-то и на 20-ти и Честит мини рожден ден и на днешните празнуващи - Рая и Мартин! Да са живи и здрави, весели и щастливи всеки ден!
    Момичета, подадахте ли си документите за връщането на данъците по повод малките сладурковци. Ако не - давайте, напомням, защото срока май беше до 15 април.
    Хайде пооплаках се, пък ще ставам и доскоро!
 bye

# 263
Мамо Капи, изобщо не съм те възприела за войнствена  Hug Отметката ми беше за педиатъра на Деси.А за къпането - да, всеки си решава сам. Дори някои от нас да не къпят бебоците си всеки ден, то това не бива да е по причина,че ще ходят постоянно "пъпчасали". А Теди няма линещо, което да й е любимо - напр. тиква? може пък всек имомент да се покаже зъбче?!Дано бързо отмине каквото и да е, че само като си представя какво й е на Щастливка със злояд бебок Ичи...
веселка, браво за успеха с глутена. чакаме отзиви за новите каши.
За неакащите бебета да кажа - има ново пюре на Гербер - сушен сливи. Дейстнвало езотказно. Ние слава богу нямаме вече проблем, но все пак...

Като заговорих за акане, все забравям да ви споделя нещо много странно за нас. Спаси НИКОГА НЕ АКА В ПАМПЕРС  Shocked Започва да се напъва и ме гледа подканящо... Аз го взимам,свалям му памперса и тогава той си се изаква качествено. Наистиниа от месец не ми се е случвало да свалям наакан памперс, а се изхожда всеки ден, понякога и по 2 пъти?! Това не мепритеснява въобще и знам, че след време ще ми е по-лесно с гърнето, но се чудя: Има ли и други дребчовци така?
Ей Фибичка, много неприятно с този спад в имунната ти система. Добре че си сенаканила и си отишла да се прегледаш /аз за някои неща чакам буквално последния момент Rolling Eyes/ Как ще процедираш сега? Дръж ни в течение и дано по-бързо се възстановиш.

Момичета ще прегледам предложенията за заглавие на новата ни тема. Лично на мен всички ми харесват. И тези на Ави и смешното предложение н съпруг на Чочи.
Ще прегледам и другите отчетни да няма повтаряне,  а ако си имате фаворит - пишете.

# 264
Здравейте мили мами
Честит мини рожден ден на Рая и Мартин.Да са живи и здрави и да слушкат много.
за къпането- аз къпя Алекс всеки ден  по този начин хабим много енергия, защото много рита в ваничката обужава как водата се разплисква на всякаде изцялата баня.След къпането хапваме ,борим се известно време в леглото с възглавницата и заспиваме от умора.
за памперса- от доста време сме много шавливи при слагането на памперса , но само за памперса и за дрехите е така постояно се обръща по корем и за почва да палзи.
Мама Капи, не се притеснявай че Теди не се храни моя Алекс близо един месец беше така докато не проби второто зъбче ,сега отново си възвърна апетита.Когато не се хранеше минах на четри кратно хранене и единствения начин по който ядяхме пюрета и каши беше като го лъжа с шишето за вода да отвори устата и пъхах лъжичката.

# 265
Здравейте и от нас! Знаех си, че любимото ми сериалче ще ми подейства освежаващо!
Момичета, благодаря за поздравите за нашата 7-ма месечинка!:hug:
На свой ред искам да поздравя и Марти за неговата 6-та месечинка! Да расте здраво и весело дете за радост на мама и тати!
Ние се позагубихме малко поради не много весел повод - аз и синът ми  направихме хранителна интоксикация, та още се възстановяваме. Беше кошмарно повръщане, растройство, обезводняване, но надавам се вече да сме по-добре. Спрях да кърмя Рая за няколко дни  и сега отново релактирам, но тя напоследък е супер злояда и не знам на какво се дължи, стиска устата и не иска да яде дори и любимите си пюрета и каши. В чудо се видях и добре, че майка ми дойде за два дни на помощ, че нямаше да издържа физически. Дано да е период, че знам какво е злоядо дете...
Милата ми рожденничка е вече 8кг и 68см, което е +400гр за месец и нещо, което е супер при нейното неядене напоследък и непрекъснатата й активност. Но и нашия хемоглубин е дост нисък - 89 Cry и ние ще наблягаме на месцето, а днес се въоръжих и с домашни яйца и утре ще пробваме жълтък.
После ще се върна да прочета по-обстойно какво сте писали и утре ще взема отношение по обсъжданите теми.
Спокойна вечер! Heart Eyes

# 266
Здравейте и от мен ,ех как се ядосах писах писах и всичко се изтри както и да е .Времето се затопля вече е време за разходки , само незнам как ще се преборим с моята кукла, която не искада седи в количката , почва едно пънене едно мрънкане вдига дупе и незнам, на всяка разходка се прибираме в едната ръка държа нея с другата бутам количката #Cussing out/ имали някой с подобен проблем, нека каже как се е справил/базел ето тел на мед. ценър където има денонощно педиатър/поне така казаха по тел/ 029530580 прегледа е 35 лв. а за пътя се плаща допълнително.За памперсите и ние водим борба , тъкмо я намажа с крем и тя се обърне, върна я а тя захапе краче, или пова да пълзи и щом я обърна почва да се сърди, впрочем ние напоследък  доста се сърдим, за какво ли н ,че не достига играчка или че не мога да я гушна веднага/ проявяваме характер май/ а като и говаря със сериозен тон, гледа ококорено и почва да се смее,  веселушка. А за къпането  и ние се къпем всяка вечер , че и е такъв кеф и не искам  да   я лишавам от удоволствие още/ макарче и аз понякога много искам да пропускаме ама...засега  :bath1.Исках да питам нещо за храненето, но не остана време и утре е ден !Честито на празнуващите бебоци да са живи и здрави и да радват родителите си! smile3525. Лека нощ!!

# 267
Добро утро поспаланки!!!

Нещо не ми излиза почерпката но можете да я видите тука!!
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 268
  • Sofia
Добро утро!
Честита месечинка на малката сладуранка РАЯ и на МАРТИН!
Ето закуска от мен Simple Smile

# 269
Спаси НИКОГА НЕ АКА В ПАМПЕРС  Shocked  Има ли и други дребчовци така?

Стефи е така от около месец и половина.  Ака само, когато е с голо дупе и си имаме ритуалче по този повод  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт