Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 26 332
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Започвам захранване с месо. Ще дам пюре с пилешко, морков и картоф. Бурканчето е 190гр., а пилешкото е 15% като количество. Трябва ли да започна отново с 2-3 лъжички или мога да дам малко повече, като се има предвид, че съдържанието на пилешкото е толкова малко.

Значи в цялото количество е под 30гр. месото. В половината да речем около 15гр. Аз бих дала поне половината. Или ако искаш около 7-8гр. 1/4.

# 136
Като за начало според мен дай по-малко месо. Все пак е нова група храна.

# 137
Дами, имам друг въпрос.
Взех сухари за бебе и нормални за големи, също и бебешки кус кус. Хубаво, обаче на етикетите пише, че може да съдържат следи от соя, сусам, синап и тн. А на едни бебешки бисквити и от ядки има следи. Аз не съм ги въвела всички тези все още - трябва ли да ги въведа първо или да си дам храната така? Много ми е объркано. По логика трябва да ги въведа, обаче пък производителят може да се е презастраховал от кръстосано замърсяване и може и да ги няма...
Правилно ли мисля да ги въведа първо и тогава да дам на детето сухари/кус кус/бисквити?

# 138
Дами, имам друг въпрос.
Взех сухари за бебе и нормални за големи, също и бебешки кус кус. Хубаво, обаче на етикетите пише, че може да съдържат следи от соя, сусам, синап и тн. А на едни бебешки бисквити и от ядки има следи. Аз не съм ги въвела всички тези все още - трябва ли да ги въведа първо или да си дам храната така? Много ми е объркано. По логика трябва да ги въведа, обаче пък производителят може да се е презастраховал от кръстосано замърсяване и може и да ги няма...
Правилно ли мисля да ги въведа първо и тогава да дам на детето сухари/кус кус/бисквити?
Не се тормози толкова. Дай му първия ден по-малко количество, за да видиш да няма реакция и дали ще му допадне. От там на татък си му давай порция. Това с тези "следи" не е кой знае какво, я има я няма.

# 139
Това за следите според мен е за хора с алергии. Изобщо да не консумират този продукт. Като предупреждение. Имам колега алергичен към фъстъци и от една люспа може да се подуе.

# 140
Кога се въвежда цвекло? Някъде пише 7-8м., другаде 10м., на трето място годинка... 🙄

# 141
Здравейте, магданоз, копър, чесън, праз, лук и те ли по 3 дни трябва да се въвеждат и как?

# 142
По колко грама бяло саламурено краве сирене давате на порция на почти 2-годишно дете и по колко грама общо може да се дава на ден?

# 143
По колко грама бяло саламурено краве сирене давате на порция на почти 2-годишно дете и по колко грама общо може да се дава на ден?
Около 20-30гр. е препоръчително, но моето хапва често повече. Тя много обича бейбибел сиренцата и изяжда по 2-3 следобед с плодове. А в закуската ако ползвам сирене слагам 2 супени лъжици.
А относно предния въпрос за въвеждане на подправките, не няма нужда да се въвеждат по 3 дни, те и без това се дават в минимални количества.

# 144
Аз от утре смятам да вкарам извара и се чудех за нея колко да сложа първоначално и като цяло по колко на ден може да изяжда извара и сирене. На 9 месеца е моето бебе.

# 145
30 гр. сирене, 40 гр. извара.
Иначе първоначално ок. 5 гр.

Аз от утре смятам да вкарам извара и се чудех за нея колко да сложа първоначално и като цяло по колко на ден може да изяжда извара и сирене. На 9 месеца е моето бебе.

# 146
Ууу мерси, щях да я засиля утре стартово с около 20 гр извара 🤣 Тогава мисля първи ден да дам 5 гр извара, втори ден - 15 гр, трети ден 30 гр и после да си я карам на 40 гр.  Сиренето и то някаква такава схема ще му измисля. Като въведа сирене/извара, всеки ден ли трябва да предлагам, както е с месото и жълтъка или мога да пропускам?

# 147
Сиренето пак 5 гр. първо и после се увеличава.
Не е задължително всеки ден, но аз давах всеки ден, защото бях заместила вече закуската. Идеята е, че сиренето и
изварата са източници на
протеин, затова е хубаво да се
дават.  Иначе, аз лично започнах със сирене и след това дадох извара. Към момента, давам в 99, 9% от случаите само сирене, а вече и кашкавал, топено сирене, моцарела отвреме-навреме. Извара почти - не, но и бебка не я обича много.
Ууу мерси, щях да я засиля утре стартово с около 20 гр извара 🤣 Тогава мисля първи ден да дам 5 гр извара, втори ден - 15 гр, трети ден 30 гр и после да си я карам на 40 гр.  Сиренето и то някаква такава схема ще му измисля. Като въведа сирене/извара, всеки ден ли трябва да предлагам, както е с месото и жълтъка или мога да пропускам?

# 148
То аз ще почна с извара като по-леко и после сигурно също няма да давам. Не ми е и на мен особено любима.

# 149
Аз започнах със сирене, а после с извара, защото така бях чела някъде - след 9 месец - сирене, след 9-10 месец - извара.
То аз ще почна с извара като по-леко и после сигурно също няма да давам. Не ми е и на мен особено любима.

Общи условия

Активация на акаунт