Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 26 434
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Да, около 9-10 месец. Аз ги въведох около 9-ти месец. Боб още не съм давала. Лещата я давах 2 дена с готово пюре по-малко. Нахута също от готово пюре. Като преди седмица му правих домашна леща като бях добавила  зеленчуци и масло. Хареса му.

# 196
Пробвали ли сте да правите палачинки със оризовата каша например, или с тази от елда?

Останаха ми малко в пакетите, синът ми не иска да ги яде и си мисля да пробвам да ги смеся с едно яйце и да му ги направя на малки палачинки с боровинки или банан, но се чудя дали е ОК, от гледна точка на съдържанието на кашите. Според мен е ОК, но ако някой е пробвал такъв вариант ако може да сподели опит. Simple Smile

# 197
Според мен няма да станат. Опитах така да направя мъфини с овесената каша. Отидоха в коша. Пълна катастрофа. Това са инстантни каши, които няма как да бъдат изпечени. Същото важи за оризовата каша. Освен да сгъстиш някое ядене с нея, не виждам за какво друго може да я ползваш. И аз се чудех и накрая я хвърлих. Елда аз правя на зърна. Кисна и варя. Тя е с по-дълъг срок, за това нямам проблем с нея. Каша от елда не съм давала, ама предполагам пак е инстантна и същото ще важи за нея.

# 198
Според мен няма да станат. Опитах така да направя мъфини с овесената каша. Отидоха в коша. Пълна катастрофа. Това са инстантни каши, които няма как да бъдат изпечени. Същото важи за оризовата каша. Освен да сгъстиш някое ядене с нея, не виждам за какво друго може да я ползваш. И аз се чудех и накрая я хвърлих. Елда аз правя на зърна. Кисна и варя. Тя е с по-дълъг срок, за това нямам проблем с нея. Каша от елда не съм давала, ама предполагам пак е инстантна и същото ще важи за нея.

Жалко, в такъв случай и аз ще трябва да ги хвърля Sad

# 199

Жалко, в такъв случай и аз ще трябва да ги хвърля Sad
Абе пробвай, ще изхабиш 1 яйце Най-много. Може пък палачинки да станат. Аз се чудя дали не стават за панировка, че и мен ми останаха. 😁

# 200
Първо май и аз пробвах с палачинки (с овесената каша), но не стана и опитах да ги изпека. Опитах да изям и аз овесената каша като добавя плодове. Пак ми беше гадна и приключих с нея 😃

# 201
  • до най-прекрасния мъж
Кашите не могат да се оползотворят за нищо. Четох и аз разни фантазии за крекери, но нищо не стана. В крайна сметка, заминаха в коша остатъците. Дъщеря ми бързо ги отказа кашите, към 8-ми месец искаше само плод, дори малко каша да има, плюеше. А преди това си ги ядеше. Пробвах да предлагам известно време и накрая ги хвърлих, добре че нямах много.
Когато захранвах, винаги имахме един постен ден. Впоследствие в този ден давах боб/леща/нахут. Те са достатъчни като протеин, когато им дойде времето.

# 202
Включвам се само да изкажа един отзив.
Видях , че VaniaK беше писала за пюрета на марка Simple Comme. Та отидох и взех от тях няколко зеленчука. Харесаха се много от бебо, изяде повече от половината пюре. Досега съм давала само Хип и Гербер, но нямах такъв успех както със Simple Comme.
Благодаря ,Vania, че сподели марката!

# 203
  • София
може ли да споделите на коя марка е готовото пюре с нахут? Благодаря 😊

# 204
Видях , че VaniaK беше писала за пюрета на марка Simple Comme. Та отидох и взех от тях няколко зеленчука. Харесаха се много от бебо, изяде повече от половината пюре. Досега съм давала само Хип и Гербер, но нямах такъв успех както със Simple Comme.
Извинявай, ама къде отиде, аз само онлайн ги взимам тези, а скоро няма да ми трябват чак толкова неща, че да достигна до безплатна доставка. 😁 В кой физически магазин ги продават?

Форест, с нахут съм виждала Гербер и сега имат и Хип, мисля че е ново, в Ozone има някои нови бебешки храни.

# 205

Много се радвам, че съм ти помогнала. Наистина са много хубави пюретата. Чак на мен ми се дояжда. Само малко сол им трябва за моя вкус. Марката е френска и е бранд на BabyBio. Пробвай и тях за разнообразие.

Петя, тази марка съм я срещала само в бейби.бг и ВисВиталис. В бейби.бг доставката над (май) 50 лв е безплатна. Виж дали ти трябва нещо друго бебешко - гърне, нови биби, каша, бисквити, памперси, мокри кърпи.

# 206
До каква възраст на детето се обезсолява сиренето?

# 207
Според мен поне до годинката.

# 208
Аз все още обезсолявам на 1 г. 9 м., както и беля круши, ябълки.

До каква възраст на детето се обезсолява сиренето?

# 209
  • Варна
А до каква възраст не трябва да се добавя сол в яденето на децата? До 1 годинка?

Общи условия

Активация на акаунт