Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 26 465
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Включвам се само да изкажа един отзив.
Видях , че VaniaK беше писала за пюрета на марка Simple Comme. Та отидох и взех от тях няколко зеленчука. Харесаха се много от бебо, изяде повече от половината пюре. Досега съм давала само Хип и Гербер, но нямах такъв успех както със Simple Comme.
Благодаря ,Vania, че сподели марката!
Извинявай, ама къде отиде, аз само онлайн ги взимам тези, а скоро няма да ми трябват чак толкова неща, че да достигна до безплатна доставка. 😁 В кой физически магазин ги продават?

Форест, с нахут съм виждала Гербер и сега имат и Хип, мисля че е ново, в Ozone има някои нови бебешки храни.

Пюрета взимам основно от вис виталис или аптеки. Конкретно тези ги взех от вис виталис и дори бих казала, че цената ми е стори много по-ниска от Хип и Гербер на които бях заложила. Дори в момента са намалени сладкият картоф го взех за 1,80лв, което цена-качество просто не подлежи на коментар.

Просто за сравнение: Преди да прочета от Vania за марката бях взела сладък картоф на Бебелан.  Когато прочетох състава се отказах да го дам. Цените на двете фирми са еднакви, но качеството нищо общо!

Благодаря, ще пробвам следващият път и babybio.

# 211
Бебелан не съм ги опитвала, но някак си не ми вдъхват доверие. Хип съм взимала единични вкусове, но не съм впечатлена. Гербер стават. Holle са с хубав състав и по Деметър, но на мен са ми много безвкусни. BioNino взех едно за проба и беше много безвкусно също. Плазмон май са ми най-гадни на вкус. Слънчо и Ганчев също не ми вдъхват доверие. И остават тези две марки за мен - Simple Comme и BabyBio.

# 212
Според някои източници сол може да се добавя още между 6 м. и 1 г., като количеството е минимално.
Аз лично сол като сол още не съм дала, а и храната, която готвя за бебка все още е изцяло безсолна.
Отвреме-навреме давам кашкавал, който няма как да се обезсоли и хляб, в който има сол.
Захар обаче не е вкусвала още на 1 г. 9 м.
А до каква възраст не трябва да се добавя сол в яденето на децата? До 1 годинка?

# 213
Кашкавала уж можел да се накисне също и да се обезсоли, както сиренето, но не съм пробвала още. Проблема на солта е, че до годинката не могат бъбреците да обработят солта.

# 214
То има кашкавал с намалено съдържание на сол, но и аз давам от около 2-3 месеца, започнах като беше на 1г.6-7 м. и то от дъжд на вятър за разнообразие.

# 215
Подкрепям мнението ти, Ганчев и Слънчо не бих взела. Гербер се харесва, но все пак съм дала само тиква, морков и пащърнак от тях. Нямам голямо наблюдение като цяло,  Хип също. Бях взела и тиква от ДМ, просто защото нямаше нищо друго наблизо. Ами хапна я. 😃
Сега взех каша на Хип- оризова и Елда- на Слънчо.

Вие кога започнахте да давате банан?

# 216
А някой пробвал ли е Rudolfs?

# 217
На ДМ пюретата не са лоши също. Рудолфс ги гледах в Субра, ама нямаше информация за състава и това ме издразни. Пазарувам главно онлайн. Имам на близо Субра, ама не съм заглеждала дали предлагат бебешки храни, за да погледна състава на самото бурканче. Не ми е достатъчно да пише: “100% натурални продукти” и изброени съставки. Трябва да има % кое по колко се съдържа. Иначе на външен вид ми харесват и бих им дала шанс, ако състава беше описан като хората. Не съм търсила къде другаде се предлагат.

Банан съм дала 40 дни след старта на захранването (водя си ги в приложение в телефона 😃). Но според мен не е проблем и по-рано. Някои храни съм въвела по-късно не, защото им е рано, а просто не остава време да изредя всичко. На нова храна давам по 2 дни и тогава може друга и то времето си минава. Само жълтък и глутен съм въвеждала по-бавно. Подправките си ги водя по 1 ден. Те са малко количество и едва ли биха създали проблем, но никога не се знае.

# 218
Здравейте, каква марка сирене използвате за попарки  на бебетата ви ?

# 219
Здравейте, каква марка сирене използвате за попарки  на бебетата ви ?
Аз взех от един магазин за млечни продукти на една мандра.

# 220
  • Варна
Аз не бързам да добавям сол в манджичките му. Готвя му отделно, не ми пречи. Значи ще продължа и по-нататък. Иначе съм давала корички хляб, но не се ядат особено. Да и аз знам, че солта не може да се обработва от бъбреците.

# 221
  • Sofia
Здравейте от кой месец се пробва бебето само да хапне с лъжица или поне да се опита?

# 222
От шестия

# 223

Това е много оптимистично 😆
Моето е на 8м и много обича да дъвче лъжицата, но никакъв шанс да успее да я ползва по предназначение.

# 224
Е, то да се пробва, не е казано, че ще успее.

https://a.co/d/dYKyen1

Аз на моето му взех ей тези лъжици. На пет месеца е и още е рано за захранване и и ги давам като чесалки и успява да си нацели устата доста добре

Общи условия

Активация на акаунт