Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 26 145
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Всички сме израстнали с домати от буркан, кисели краставички, туршия, лютеница, компоти. Не мисля, че баба ми на село е спазвала някакви стандарти.

# 616
Ние сме израснали и с "малко мед на биберона". Поне аз де, ама майка казва, че сме ги плюели.
Аз дадох(13 месеца) малко бисквитка с мед. Мисля, че ако е в печиво, както е в кухнята, която спомена потребителката не е чак толкова опасно.

# 617
В печиво или не няма значение, термичната обработка не помага. На на 13 месеца няма проблем

# 618
А някой знае ли дали има капачки, които да стават на бурканчетата на Хипп и Лупилу, тъй като май са си направени за еднократна употреба?

# 619
Момичета, а месо колко грама се дава? Нашата педиатърка е писала първо 5 лъжички, после 10 и така до 1:1 със зеленчуково пюре. Става въпрос за бебешки лъжички. Вероятно има предвид 1:1 не чисто месо, а месо със сос и самото пюре, което ще е около 30 гр с пюрета от 120 гр и после се увеличава.
Моето бебче май е готово да хапва и повече от 120 гр пюре и се чудя дали да давам вече по 150 и без да дохранвам с мляко. На 6 месеца сме. Вие как процедирате?

Аз храна от домашен буркан не бих дала поне до 3тата година, че може и занапред. То аз не ям, освен ако не е от леля ми, която знам, че е супер стриктна, пък не на детето да давам. Не бих дала и аз да съм направила, защото нямам опит и не знам дали ще е безопасно. А сравнението с "баба ми навремето" е нелепо. Светът се развива, вече не сме в 90тте

# 620
6-8 месеца месото е 20 гр
8-12 - 40 гр

Не мисля, че може да намериш капачки за тези буркани. Самите винтове са по-различни от стандартните.

# 621
Аз му дадох вчера пилешко филе, около 10грама. От дамшница, пасищно пиле, реже се като масло, супер крехко.На мен педиатърката каза да давам между 8 и 18% от общото к-во пюре, или около 20гр, през ден да давм месо. Не ми еказала да увеличавам до 1:1 . Калоянчо все още не иска да изяде повече от 100гр, 120гр рядко. Иначе нашата педиатърка каза до 150гр че може да яде.

# 622
Аз се движих по тази схема:.
Момичета, а месо колко грама се дава? Нашата педиатърка е писала първо 5 лъжички, после 10 и така до 1:1 със зеленчуково пюре. Става въпрос за бебешки лъжички. Вероятно има предвид 1:1 не чисто месо, а месо със сос и самото пюре, което ще е около 30 гр с пюрета от 120 гр и после се увеличава.
Моето бебче май е готово да хапва и повече от 120 гр пюре и се чудя дали да давам вече по 150 и без да дохранвам с мляко. На 6 месеца сме. Вие как процедирате?

Аз храна от домашен буркан не бих дала поне до 3тата година, че може и занапред. То аз не ям, освен ако не е от леля ми, която знам, че е супер стриктна, пък не на детето да давам. Не бих дала и аз да съм направила, защото нямам опит и не знам дали ще е безопасно. А сравнението с "баба ми навремето" е нелепо. Светът се развива, вече не сме в 90тте

# 623
И аз в началото ще дам 10 гр, после 15 и на третия ден 20-30. Но 1:1 няма да давам. То ако пюрето е 150 грама, половината е 70 и няколко, това е супер много.

# 624
И аз в началото ще дам 10 гр, после 15 и на третия ден 20-30. Но 1:1 няма да давам. То ако пюрето е 150 грама, половината е 70 и няколко, това е супер много. Но сега се замислям, че то в един момент си става 1:1 и тя може би го е написала 1:1, не че сега, а примерно към годинка. Защото за жълтък също е писала - първо грахово зърно и после се увеличава до достигане на цял жълтък.
За количеството каза, че се дава спрямо млякото за възрастта, сега яде към 160-170 мл, значи може и пюре толкова.

# 625
И към годинката не ядат месо и зеленчук 1:1. Тогава грамажа е 200/220. В частната кухня, която взимам месото е 14-18% от 220 гр. Това е в категория 1-3 години.

# 626
Сега гледам, че в пюретата на Pureo пилешкото е 36%, за 4+ месеца пюре. Явно всеки както го разбира. Моето лично усещане е, че не трябва на се прекалява, защото от месото става тежко. Затова ще карам по 25-35 гр. сега и после постепенно ще вдигам докъм 50-60 гр.на годинка

# 627
Месото натоварва бъбреците. Изобщо не е подходящо толкова голямо количество за бебе на 4+ (визирам пюретата на Pureo)...

# 628
Ей, така се носят легенди… Пюрео имат 3 месни пюрета за 4+ и са с 10% месо. Гледайте къде е сложена запетаята.

# 629
Да, вярно е 10%, видях в сайта на Ebag, на етикета на пюрето няма запетаи и ходи разбери. Аз мислех да го давам на кучето.

Общи условия

Активация на акаунт