Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 26 127
  • 746
  •   2
Отговори
# 630
Гледай най-добре в сайта на Пюрео. Даже там понякога има промоции. Аз от тях ще поръчам менюта за 1+ за морето. Срока им е 30 дни и няма да мисля какво ще има в ресторанта за ядене, става ли за дете на 1 г и разни такива. Вече яде кухня и мисля, че ще ми откаже купешките пюрета, та не искам да залагам на тях и после да съм изненадана.

# 631
А аз се зачудих нещо. Защо когато захранваме винаги месото е варено? Сега си спомних, че за големия ми син всичко сварявахме, замразявахме на кубчета и т.н.
Какво ще стане ако е печено и пак пасирано, съответно без подправки и т.н. Просто се замислих защото скоро ми предстои и съм в процес на припомняне.

# 632
Не съм се замисляла, но примерно вареното би се пасирало по-лесно от печеното. Отделно печеното може да хване коричка и трябва да я отстраниш.

# 633
Ами нищо няма стане. Ние даваме на бебето стек на тиган да ръфа, а наскоро и дадохме свинско от крокпота с подправките и всичко

# 634
Сега прочетох в сайта "Банка за майчина кърма", че до 1г месото на децата се дава варено, а не задушено или печено. Но не пише каква е причината.........И аз затова се зачудих.
Zimk02, а на колко е вашето бебе?

# 635
На 9 месеца, но на 6 месеца взехме да и даваме парче, направено на тиган да го ръфа. Любимо и е

# 636
И аз съм.мислила да давам парче пържола, като захраня с телешко. Хем да свиква, хем и желязо ако може да си понабавя. Имаме и пекярна и нямам търпение да започна да му правя хлебчета

# 637
Пържолата трябва да е или доста жилава и да не може да отхапе, или пък да е супер крехка и да се разпада направо

# 638
Е,разбира се. Затова ще давам телешко и то дебела пържола. Днес разфасовах пилето от фермата, сварих едната гърда, направих я на пюре и сложих във формички за лед. В неделя ще дам първата порция. Може би, като въведа, ще дам и това на Pureo, че го бях взела за всеки случай, ако нещо не хареса моята версия. Днес яде морков със сладък картоф на Gerber. Гледаше ме първите две хапки - Ти сериозно ли ми даваш това, плюейки, но после нахранихме и кучето и реши и той да яде. С кучето ядем, с кучето заспиваме, с кучето ще пролази скоро, направо е рай да имаш куче вкъщи с бебе Simple Smile

# 639
Здравейте, може ли за закуска да се дава няколко пъти в седмицата закуска с кис мляко ? Някъде бях чела, че се давало веднъж в седмицата кис. мляко и веднъж сирене? Вярно ли е?

# 640
Здравейте, може ли за закуска да се дава няколко пъти в седмицата закуска с кис мляко ? Някъде бях чела, че се давало веднъж в седмицата кис. мляко и веднъж сирене? Вярно ли е?
За пръв път чувам, давала съм ежедневно и двете. Сиренето до 30-40 грама на ден, кисело мляко пълномаслено около 100-120 грама.

# 641
siskaaaaaaa, и аз за първи път чета подобна схема. Обезсолено сирене давам всекидневно от 8-месечна възраст, а от 9-месечна възраст веднъж дневно и кисело мляко. Бебетата имат нужда от калций и натрий, а най-богати на това са млечните продукти, би ми било странно да ги давам само веднъж седмично

# 642
Момичета препоръчайте частна.кухня. аз вече се оглеждам..Май съм между Ян Бибиян и Furisto. Повече за Furisto, защото са био, обаче менюто им за 8-месечни бебета хич май не е за такива. Има лук, къри и разни други такива... В Ян Бибиян изцяло си има съображения с възрастта, обаче не били био. Малко не ми се иска да давам пилешко, например с произход Билла. Също и  - тези, които сте с кухня, как разпределяте? Супа и основно има, искам и десерт да взимам също, той ще е например следобед. Обаче супата кога давате, основното кога?

# 643
КПП, просто пробвай. С моето дете минахме през няколко варианта на детски кухни, но не ги ядеше. Аз взимам, тя плюе и върти главата.
На 10м я записах на държавна, там също не одобри. Даже направихме пауза от месец поне, защото ми беше писнало да взимам и да хвърлям. След това я записах отново, имаше сравнително малък напредък, но поне изяждаше по някоя и друга лъжица.
За обяд давах основно и вечер супа плюс нещо друго евентуално. Но тя не е от ядящите деца, има приятелчета, които си изяждат почти всичко на едно хранене.

# 644
Ян Бибиян са ми ужасни на вкус и на мен, и на детето. Фуристо са за по-големички, над 1 година, според мен. Някои неща са си доста големи парчета. Мен при тях ме отказва доставката - 3 лв всеки ден си е доста. Може да се взима от пункт, но и там е 1-2 лв отгоре и зависи на кой къде му се пада пункта. Аз взимам Хер бебе. Мисля, че са ок като качество и цена. Имат и био меню, но то е по-скъпо и май е за над 1 г. Десерт взимах с пасираното меню (7-12 м) и го давах следобед. Сега за над 1 г е със захар и не взимам десерт. Може да се поръча супа и основно само. Ако искам може и 3 супи да си поръчам. Взимам през ден. Давам ги в два дни. Опитах да включа вечеря, но като види лъжицата и отказва да опита. Дадох почивка и понеделник пак ще опитам да включа вечеря, защото искам да намаля и махна в последствие вечерното мляко.

Редактирам. Намерих снимка на някое от менютата на Фуристо. Бях помолила в нашата тема една майка да сподели, защото се колебаех. За мен са големи парчета за 8 м бебе, но си зависи от детето.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 08:52 от VaniaK

Общи условия

Активация на акаунт