Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 24 605
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Захраних като пасирах малко от варения белтък и го добавих заедно с варения жълтък към зеленчукова крем супа.

Здравейте. Детето ми е на 11 месеца. Записан е на държавна детска кухня. Тъй, като там готвят с цяло яйце е необходимо да е захранен. Как захранвате вие с белтък?

# 706
Здравейте, това пюре дали мога да го дам? Не е съм давала свинско досега, но ми стана странно това шунка плешка неизсушена

# 707
Защо да не можете. Все пак е бебешко пюре. Може би въпросната шунка е варена. Нека и други се изкажат по въпроса.

# 708
То кво да кажем… аз преди да купя чета състава. Иначе тая марка не ми вдъхва доверие и като цяло не съм взимала от тях.

# 709
Неизсушена се има предвид, че не е била сушена т. е. сурова консервирана само със сол, като прошутото или хамона. Този тип меса не са препоръчителни за бебета и малки деца. Така, че вероятно въпросната шунка в пюрето
е варена.
Иначе, ако пюрето е на Bebivita, аз като цяло съм с добри впечатления от техните неща. Взимала съм чисто зеленчукови и едно с кускус и зеленчуци 3 или 4 пъти, докато захранвах.

Здравейте, това пюре дали мога да го дам? Не е съм давала свинско досега, но ми стана странно това шунка плешка неизсушена

# 710
Извинявам се предварително, ако въпроса ми е неуместен за темата. Вкарах си без да искам автогол и сега съм в питанка. Вчера за първи път дадох глутенова каша на детето. Видимо нищо и нямаше и вчера вечерта и днес. Днес също за първи път и дадох пюрето на Хип с боровинки, банан и ябълка. Преди малко се изходи и изпражненията и бяха нещо като тъмно зелени към черни. Дали е възможно да е от боровинките този цвят, а не от глутена? И дали да и дам и днес глутенова каша и да наблюдавам утре какво ще се случи?

# 711
От боровинките ще е. Като вкарвате глутена, не давайте нищо ново. Как ще разберете от какво е? Вкарването на глутена отнема повече време. Аз 3 седмици не давах нищо ново. Някои по месец, но реших, че 3 седмици е ок.

# 712
От боровинките ще е. Като вкарвате глутена, не давайте нищо ново. Как ще разберете от какво е? Вкарването на глутена отнема повече време. Аз 3 седмици не давах нищо ново. Някои по месец, но реших, че 3 седмици е ок.
Както сама казах-вкарах си автогол. Просто не се усетих. Определено ще давам само неща, които е яла до сега. То почти от всичко е опитала без риба. В такъв случай жълтък кога е уместно да вкарам? След колко време?

# 713
Аз го вкарах преди глутена, за да не го бавя, че нали е полезен, както и месата. Но като сте почнали с глутен, изкарайте го, че ако има реакция, да се знае дали е от него. Не вкарвайте по същото време и жълтък. То при него нали се увеличава там на седмица и пак се следи за реакция.

# 714
Защо 1 месец без нищо ново след глутен? При нас педиатърът си даде стандартната схема: 3 или 5 дни. Аз мисля след глутена да започвам детската кухня директно, защото той вече отказва пюрета и иска от нашата храна. Днес му дадох малко пилешко супа, направо започна да плаче за още Grin
После се сетих, че вероятно има застройка с яйце, че беше поръчана, ама карай. Нищо му няма

# 715
Защото глутена е с натрупване. Ето това бях си запазила като захранвах.

# 716
Аз въведох глутен със сухарче, постепенно увеличавах неговото количество. В кашата ме съмнява да е имало някакви големи количества от него, а зеленикавите изпражнения са от боровинките.

Давайте му постепенно глутен с увеличаване на количеството. Не съм чакала цял месец, ако има алергия или непоносимост към него, ще се проявят доста по-рано от месец симптомите, обикновено до няколко дни с натрупване. Ако има непоносимост, детето може да има диария, да е подуто, да е много раздразнено след хранене. Ако е алергия, веднага след храненето ще повърне, ще го избият пъпки, ще има затруднено дишане. При всички положения няма да мине незабелязано това

# 717
И на нас педиатърката нищо специално за глутена не каза. Даже каза и риба да давам един пътхв седмицата, т.е. яма как да избегнем новите неща, а и обезсолено сирене също.. За глутен, защото се зачетох сега, попаднах на информация, че не е добре след 8ми месец да се захранва, защото има по-голяма вероятност да развие непоносимост.

# 718
Това да се чакат седмици, че и месеци за въвеждане на нови храни е много странен съвет. Ами то така я се въведат 10 храни до годинката, я не. Колкото повече и разнообразни храни се дадат в началото, толкова по-добре.

# 719
Ами не са 10. Аз до глутена въведох около 30. Можеше и повече, че накъде се мотах, някъде не искаше да яде, беше Коледа и също внимавах какво давам, че не си бяхме вкъщи. За това, че до глутена могат да се въведат достатъчно храни. 3/4 седмици без нова храна не е толкова много. Може би и 2 седмици са достатъчни. Това са препоръки, всеки действа, както го чувства. Специално за захранването има много различни мнения. Нека всеки намери своето и да го следва.

Общи условия

Активация на акаунт