Дали е бавна струята?

• 821
  • 4
  •   1
Отговори
Дами, трябва да ме ориентирате. С бебе на 17 дни сме. В момента използвам Philips Avent Natural Response. Започнахме от номер 2 (за 0+). До вчера се гърчихме с него докато се усетя, че й е твърде бавна струята. Едва изпиваше по 30 мл за 40 минути.
Сменихме с номер 3. Но продъжавам да се чудя дали не е все още бавна. Как да се ориентирам? По колко мляко трябва да изпива за колко време? И най - вече как да разбера, че не мляска шишето само за хоби? Защото на моменти имам чувството, че само  за успокоение го използва.

Ако има значение, тя пие изцедена кърма.

# 1
  • Sofia
Сменете с шише и биберон НУК. Само се мъчат с този Филипс и нищо не ядат. Нашето се научи с Нк в болницата, а аз бях спира Филипс и като не яде изобщо след прибиране от болницата мъжа ми спешна отиде да купи НУК иначе гладно щеше да стои горкото.

# 2
На 17 дни все още може да се върне на гърда. Това ли е целта? Ако да (а и на гърда ще е хиляда пъти по-лесно отколкото с цедене), не минавайте на по-бързо шише. Моето на годинка още от време на време пие от на Филипс двойката, когато съм на работа - сега сме в процес на смяна със сламка де. При кърмени бебета не се увеличава струята и е важно да се храни бавно и с паузи от шишето.

Каква е причината за цеденето?

# 3
И при нас имаше такъв проблем. Трябваше да повдигам шишето, за да му е по-удобно да яде от него. Трябва да се чуе шум от въздух, за да разбереш дали яде или само дъвче бибата. Сменете ги с тези на НУК както казаха. Сега вече като по-голям му давам да яде от Филипс Авент, но с биби 6+.

# 4
Ние сме на Филипс още от родилното, носех си помпа и шишета, за да се изцеждам при нужда. От болницата дохранвах с АМ и ми го носеха в различни шишета - много силна струя масово, направо го пръскаха в лицето щом наведа да му дам. Пробвах и на Нук, не бих му дала такова - млякото пръска. По-добре да се храни по-бавно, особенно ако искаш да го кърмиш на гърда. Аз не успях много заради възпаление, а после струяна на кърмата го даваше и почва да се изнервя... вече почти 2 месеца изцеждам и давам с шише на филипс номер 2. Дори и с този номер има моменти, когато се задавя.

Има моменти, когато шишето го държи и примлясква, без да поглъща нищо. Не харесва залагалките (само тези на филипс задърже, на нук ги плюе моментално), ползва шишето. Не виждам проблем в това. Новородените не се вписват в график, те не знаят какво е време, имат нужда да си посмукват и усещат по малко мляко. В утробата храна са получавали непрекъснато, нереално е да ги сложиш на таймер.

А количеството си е до дете. Кърмата е много по засищаща от АМ. По график на АМ бебето ми трябва вече да изпива по 170мл, но от кърмата в редки случаи най-много е изяждал 120мл - не защото няма, а защото не иска повече.

Общи условия

Активация на акаунт