Любители на кучета - 149

• 21 811
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Ох, като знам какво пада от лапите на Лъки тези дни... Толкова пепеляви са станали белите му чорапки, ама времето си беше студено и не смеех да го изкъпя баш сега. Ще изчака още една седмица.
Ето го с киселото мляко. Чуе ли, че тропам по дъното, сяда и чака да дооближе кофичката.

Имаме нова схема събота и неделя. Сутрин 15-20 минути разходка с ясна цел. После яде, а аз лягам и спя още малко. Лъки свикна да не ни притеснява, а си играе. Размъква играчки и одеялото си из коридорите. Седнахме да закусим и той обратно си донесе нещата и легна зад батко си. Тази ягодка му е любима и спи с нея през нощта. Друго може да хапе и разпърца, но нея си я пази.

# 91
MeMyselfI, ти скоро може салон да отвориш, специализираш се. Дай една снимка на Ева с обувките сега.
ali4ka87, внимавайте с киселото мляко и млякото по принцип. Противно на всичко, което сме гледали и чували едно време, не им понася добре на коремчетата.

# 92
  • Варна
Аз пък от международен съдия знам, че кисело мляко е ок. Говорим за малки количества все пак, не да ядат по три млека на ден. Давам на Изито да облизва всяка празна кофичка. Не знам дали има и 10 грама мляко, останало по дъното.

# 93
В малки количества няма проблем, но не може, както сме гледали по филмите, да напълниш купата с мляко и да дадеш на кучето или котето.

# 94
MeMyselfI, спри са я водиш Ева в заграждението. Където се събират много животни, се разнасят зарази. Абе като при хората. По-важното е да е здрава, отколкото социализирана. А за бабката с котките говори с кварталния да я насмете и да ги храни по-надалеч.

Редовно давам на Зарка кисело мляко, по две препълнени супени лъжици. Извара също давам. Ама тя добро прасе, нищо не отказва.

# 95
В заграждения не ходим вече( и без това нямаме наблизо, та трябваше с колата да я водя), откак ме нахапаха яко бълхите и  отделно, че и при нас е лай@@@ник, абсолюютен( че кучетата чапат- цапат, че собствениците не чистят- не чистят...ама и техните си боклуци оставят- то са фасове, то са кенчета, чашки от кафе и пр.)...А и като ги пуснат другите кучета да тичат и наша Гинче изпада в потрес и иска да я гушна или сяда на пейката възмутена(  не търпи тя навлизане в личното ѝ пространство).Та сме си намерили места за тичане на воля( по Марица и извън града), а тука- по улиците, на каишка.
За дрешките- от малка е свикнала да я обличаме и даже си чака до вратата( лятото даже се обясняваме, че не се полага Laughing), като имаме за всички поводи и случаи, но уви- доста от тях ѝ омаляха и ги подарихме...Ето я от днешната разходка:
- това е само шушляк с мрежеста подплата- перфектен за дъждовно време( не че ѝ топли, ама поне спира вятъра и мокрото....и най- вече- калта).
Кисело мляко даваме и ние да облизва. И кисело зеле преди малко си изпроси, едно парченце ... По-малко, колкото да опита( а и тя, като цяло много старателно си подбира какво  да яде, не е безразборно).

# 96
Цялата ни работа е мръсен л@йнарник. Не само в загражденията за кучета е така. По детските площадки е същата работа. Баткото не съм го водила много,защото ни бяха далеч и затова навих мъж ми да си купим къща и да му направим детски кът вкъщи. Малката пък тогава беше Ковид и не сме излизали много на обществени места, а след като й откриха Токсокарозата съвсем вече бягам от такива места. Двора си го пръскаме за кърлежи и обезпаразитяваме да съм по спокойна за кучето и децата. Не съм някакъв манияк на чистотата даже напротив, но пък като виждам каква мизерия е направо... Каквото и да се направи се съсипва за нула време.
MeMyself да покажеш красавицата с обувките. Така като гледам и аз вкъщи ще си направя груминг салон, че при нас май има само 1 салон и не знам как ще е там.

# 97
  • Бургас

След разходка събувам и получавам това:

Не е очарована, но това е положението. Щом пак дърпа с 200 след котките, значи проблем няма.
Ако е нон стоп с мокри лапи, защото съхне бавно, като нищо да гъбяса, при три миенета на ден.
Довечера и цял гащеризон ще получи на излизане, ако не спре да вали. Като космонавт ще е. Joy

# 98
Киселото мляко е сигурно една чаена лъжичка, да. От човешките храни краставица яде много рядко и то с размер на една стотинка. Като цяло не искам да се учи да проси от нашата храна. Морков опита два пъти и после го повърна.

За щастие нашето заграждение гледам, че редовно го чистят. Ходят основно едни и същи, та си го поддържат за себе си и за кучетата си. Е, има и от другия тип стопани, ама то това се подразбира. Последно оборка направи една жена с бигъл, за да предотврати яденето на боклуци и акита. Нашия парк и детска площадка също ние основно чистим. От Градини и паркове просто няма как да смогнат дори и да искат.

В заграждението Лъки е от най-малките на размер кучета. Големите не го приемат за заплаха, а току отвърнат на поканата за игра. Прибирам го освен кален и с по някоя лига отгоре му 😄

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 12:35 от ali4ka87

# 99
  • Бургас
При нас няма и 1кв.м без лайно. Дали цяло, дали размазано. Пейките са опикани и ако седнеш по в края дрехите са в кучешка урина.
Не се притеснявах особено, защото тя се пази и не тъпче лайна, не взима нищо от земята, но явно когато си пощи козината и е била там хваща.
Е, няма да ходи!

# 100

След разходка събувам и получавам това:

Не е очарована, но това е положението. Щом пак дърпа с 200 след котките, значи проблем няма.
Ако е нон стоп с мокри лапи, защото съхне бавно, като нищо да гъбяса, при три миенета на ден.
Довечера и цял гащеризон ще получи на излизане, ако не спре да вали. Като космонавт ще е. Joy
Разкошна е Ева! Може ли информация/линк за обувките? На Дрийм също ще са му много полезни.

# 101
Баш мадама е станала Ева с тия обувки. 😀 В първия момент ми се видяха като имитация на обувка с токче 😄 Важното е, че накрая се прибира с чисти и сухи лапи.
Днес Макс е добре, тича сутринта, хапна си, но утре ще го заведа за един профилактичен преглед и може би изследвания.

# 102
Много красива Ева с развята от вятъра козина Green Heart
Аз имам наблюдения над ограждението в края на парка, то май се води "Зорница". То е доста голямо и съм забелязала, че си го почистват и даже слагат вода. Но там се събират предимно много големи кучета и Кастиел съм го пускала, само ако е сам вътре. Също това в парка с басейна, там беше чисто, но сме ходили последно есента. Сега навсякъде е кално и избягвам.
Ето снимка след разходката ни преди малко - само обиколихме нашия и съседния блок.

Много се радвам, че е по-добре Макс, дано и на прегледа да се окаже, че нищо му няма.

П.П. Ева не знам защо си мислех, че щом е цялата бяла, лапите ще са й розови. Кастиел без да е толкова бял има розово по лапите. Интересно ми стана колко са черни на Ева.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 15:11 от DreamingOfSummer

# 103
  • Бургас
Когато Пипин беше бебе живеехме в Зорница, точно до подлеза до църквата. Ограждението ми беше на 5 минути пеша.  Чисто беше и още тогава ограждението се поддържаше. Котаците се храниха зад блока, а не пред входовете. Тревните площи между блоковете си ги пазехме и често деца и кучета си бяха на куп.
Пипин не се е заразявал с нищо в бебешка възраст.

На ми ся център. Joy

Емералд, от Тему ги взех. https://share.temu.com/9hmSVTGleSA
Изненадващо добри за Тему. По принцип само торби за акита взимам от там, че другите им неща не ми харесват особено.
Не са ок за нищо различно от това да не се цапа. Не става за предпазване от студ или много мокро време.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 15:22 от MeMyselfI

# 104
Ех, в един квартал сме били без да знаем. Харесвам си я аз "Зорница", малко и общо взето спретнато кварталче. При нас също има луди баби дето хранят котки, ама вече се научиха да го правят зад блока, че на единия комшия джака хич не харесва котки и те спряха да се събират пред съседния вход. Но... има една маца дето все е бременна и сега пак е надула корема, а котетата й никога не оцеляват.

Общи условия

Активация на акаунт