Ще бойкотирате ли днес?

• 7 139
  • 188
  •   1
Отговори
# 150
  • Beyond the stars
Една статия оставям тук по темата, отговаря на доста въпроси и доколко е смислено подобно мероприятие.

# 151
Чух в Била, че вчера оборота им  значително е спаднал.Има смисъл, няма смисъл факт е, че управниците се размърдаха.Говори се по въпроса.Много хора правят бойкот на бойкота, тяхно право е.Следващият четвъртък ще съм отново между макар и малкото бойкотиращи.

# 152
Някъде чух, че Мая щяла и банките да бойкотира. Да теглим кеш?! Тя в каменната ера ли ще ни връща тази жена? Още една причина да бойкотирам нейния бойкот. Търси си електорат сред неграмотни хора.

# 153
Дева,абсолютно. Чакат някой друг да поеме инициатива, а те само да яхнат вълната. Управниците се размърдали? Къде го видяхте това? Само говорят,нищо не правят. Те,ако правеха,нещата нямаше да са такива.

# 154
  • Beyond the stars
Дева,абсолютно. Чакат някой друг да поеме инициатива, а те само да яхнат вълната. Управниците се размърдали? Къде го видяхте това? Само говорят,нищо не правят. Те,ако правеха,нещата нямаше да са такива.

Най-нелепото е, че и те много удобно ползват наратива “веригите-изедници” , все едно нищо от тях не зависи и те са бели и добри.
Министър каза, че и той ще се включи в бойкота - абсолютен нон сенс Grinning
Проверките, които тиражират, че се правят са си регулярни (или поне би трябвало да бъдат).

# 155
  • София
Да, това безумие с бойкота на банките го чух.
Само човек, който не е наясно, че при теглене кеш таксите са по-големи и не се сеща, че така ще стимулира сивата икономика, укриването на данъци и плащането в пликче, може да предложи такава глупост.
Но Мая винаги е имала способността да яхне недоволството на хората, които нямат особен битейски опит (така да го кажем).

# 156
Любимо изказване ми е,че веригите продавали боклуци. Не,че не се и избиват да ги купуват,но никой не му идва на акъла,че точно такива като БАБХ упражняват контрола на вносните храни. Говоря за плодове, зеленчуци и месо. Като няма контрол, да,внасят всякакви продукти,които са по европейски стандарт,а не по БДС,което вече е толкова изменено,че няма нищо общо с преди. Ама за това нали веригите са виновни,а не контролните органи. Единственото нещо,което ще постигат с бойкота е още вдигане на цените,и не вдигане на заплати в същите вериги. Те загубите ще си ги покрият пак през нашия джоб!

# 157
Всъщност, ако мислим конкретно за боклуците, веригите са по-сигурни. Може и да има боклуци (тоест стоки с ниско качество), но регламентирани (пише си на етикета, че са боклуци). За сметка на това няма да има фалшив алкохол, фалшива козметика, червен пипер със стрита тухла, разредени перилни препарати и прочее. И фалшиво сирене няма, всичко е опаковано и с марката на производителя.

# 158
  • SF
А те сега ще тръгнат всичко да бойкотират... И градския транспорт, и банките, и летище "Васил Левски" заради новото му име, и тотото.... Ще ни размият магазинния протест срещу големите надценки на хранителните стоки. Така не се прави, защото фокусът се измества и накрая става приказката с бабите и хилавото дете.

# 159
Можеш да благодариш на Майчето за което. 😉

# 160
  • SF
Не го познавам това Майче. Много ме занимавате с него, но така и не го проследих какво иска да каже на народа. Грам не ме интересува и прескачам постовете с нея. Понеже ми пишеш лично, затова ти отговарям.
Аз не се разливам като пръски от шампанско и навсякъде да капна по капчица - на всеки протест и аз с мнение и за по малко!
В четвъртък няма да пазарувам, ей така, защото не ям в четвъртък. Знам, че на никого не му липсвам в Лидл, но целта ми е друга - не е да затворя Лидл и не е да ми пращат лични покани за пазаруване. Вече я споделих няколко пъти в темата. Добре съм си го решила. С Мая няма да се занимавам допълнително. Решението съм го взела, без да подозирам за нейните намерения. Не знам какви са й мотивите и може би не съвпадат с моите.
Името на летището не ми допада, но вече е свършено.

# 161
  • София
Предполага се, че Мая е организаторката на протестите, та обикновено е добре човек да е наясно за кого "работи" участието или неучастието му в дадени обществени инициативи и кой се възползва от него.

# 162
  • SF
Аз не го предполагам това. За 100 и първи път го пиша.
"предполага се" е много неодушевено. Вече бях протестирала веднъж, когато чух, че е нейна идеята. Не се свързвам с нея. Мене ме мотивираха евпорейските протести около 20 дни преди на мая да й хрумне идеята.
Протестът "работи" за мене.

# 163
  • София
Ти не го предполагаш, но тя го заявява.
Би ли уточнила как точно работи протестът за теб?
Аз не усещам да работи за мен. Но пък аз хипермаркетите ги "бойкотирам" от години. Но пък бойкот на всичко никога не е работещо решение, защото проблемът у нас не е във високите цени, високите банкови такси, скъпото билетче за градски транспорт,скъпия бензин и т.н. Цените са съпоставими с европейските. Проблемът е, че за едни и същи позиции заплатите у нас и в ЕС са по-ниски около 2 пъти, че и повече.
Ама това умишлено се пропуска.

# 164
  • SF
Ти не го предполагаш, но тя го заявява.
Така ли? Не знаех.
Сигурно много хора, освен нея, го заявяват. Всички подкрепящи протеста.
Леле... Хем го заявих и обещах, хем пети пореден пост за нея. Ще помислите, че не си държа на думата, така че спирам наистина и почвам пак да прескачам постовете, в които я промотирате.
Няма ли и други политици, които да споменем и малко да разводним името и намесата й?

Общи условия

Активация на акаунт