Ще бойкотирате ли днес?

• 6 870
  • 188
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Разбира се, че не. Дадох пример за абсолютно съпоставима цена. Доставката оскъпява с центове, че и по-малко за голямо количество.
Вносителят и продавачът добавят още някой цент и това е.
Останалото е въпрос на предпочитания.

# 181
  • SF
Моят любим пък изобщо не го намирам в България. Виждам го в някакъв сайт само, но не ми вдъхва доверие. 14,70 лв. В Австрия го купувам между 6,50 и 7, 50 евро. Т.е. с доставката си излиза съвсем точно. Ама в магазинната мрежа го намирам веднъж на няколко години. Sad

Даваме примери с масови за нашия пазар продукти, познати на бг публиката, които са се продавали на цена Х преди нова година, а в момента са на цена 3 пъти Х. Иначе фуа гра, стриди и хайвер от дива сьомга и аз съм яла по ресторантите в Ница.
Моят любим шоколад се продава само в Белгия и някои райони на Швейцария, но тази информация няма общо с темата. На всичкото отгоре има кой да ми го подарява, така че даже не знам в момента каква му е станала цената там.
Аз споменах шоколад точно поради масовост. Може ли да заменим думата шоколад с прах за пране, олио или магданоз?
Анемична връзка магданоз е лев и 70 в Лидл. И преди да сте ме поправили - 1,69.

# 182
  • София
Абсолютно познат шоколад е. Продаван навсякъде по света. Просто спряха да го продават след рязкото увеличение на цените.
Става въпрос за Линд с шам фъстък 300 г от "златната серия". Нищо рядко и екзотично, но явно у нас не се харчи напоследък и търговците нямат изгода да го внасят (масово).
Т.нар. "масов" шоколад е по-скоро "шоколад".
Цените в Лидл не ги знам. На пазара връзката магданоз, доста кичеста, си я купувам около 1-1,20 лв. Това в Лидл повече ми е приличало на кориандър, когато съм го заглеждала, за вкуса му нямам идея, но не бих пробвала.

# 183
  • Пловдив
Толкова е в Лидъл връзка магданоз, но не я намирам анемична.
Другаде има и по лев, но по-ситен и по-тънка връзка.

# 184
  • София /Абсурдистан
Аз съм пробвала магданоз от Лидл. Още съм жива. Магданоз като магданоз.

# 185
  • Пловдив
Видяхте ли го това? Малко просташко и елементарно, но като цяло оплакванията от цените не са нещо оригинално.
Не знам дали снимката е от тези дни, но беше във Фейсбук сега.
Скрит текст:

# 186
Ще бойкотирам, колкото и пъти да трябва.
Месо, яйца, масло,  зеленчуци, плодове от месеци, не няма да купувам.

# 187
Докато някои "загрижени" политици призовават за бойкот, правителството пак увеличава тол таксите и то със 7лв. за 100км.
Стоките не се материализират в магазина...
ПР бойкоти, не подкрепям.

# 188
Докато някои "загрижени" политици призовават за бойкот, правителството пак увеличава тол таксите и то със 7лв. за 100км.
Стоките не се материализират в магазина...
ПР бойкоти, не подкрепям.
А какво подкрепяте?

Общи условия

Активация на акаунт