Ще бойкотирате ли днес?

• 7 156
  • 188
  •   1
Отговори
# 75
Пък аз знам, че принц Хари е влюбен в Камила.
Една жена каза

# 76
# 77
Ако искат и всеки ден да слагат дати. Резултатът ще е същият, да не кажа по-зле.

# 78
  • SF
Абе стига с тази Мая Манолова. Стига сте я рекламирали. Не е нейна идеята. Тя само я плямпа.

# 79
За мен резултат има, защото всички, включително политици , коментират темата.

ПП. След като в емисиите се извъртя 'новината', че нямало спад в големите вериги, днес според правителството е имало спад почти 29% сравнено с предишния ден.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 14:03 от Bradley Cooper

# 80
Да, но за деня.
А когато приключи седмицата?
Няма са има разлика.

# 81
Оборотът е  спаднал с 28,8%(7,9 милиона лева) на 13 февруари Но сравняват предишният (12 февруари) ден и следващия(14 февруари) "Оборотът на големите търговски вериги у нас е намалял с 28,8 на сто в деня на бойкота спрямо предходния ден. Това представлява понижение от 7,9 млн. лева на дневна база, тъй като оборотът на 12 февруари е възлизал на 27,3 млн. лева, докато в деня на бойкота, 13 февруари, оборотът е достигнал 19,4 млн. лева"

# 82
  • SF
Аз пак казвам, че не искам веригите да обеднеят, да нямат оборот и да фалират. Не смятам да ловувам, за да ям.

# 83
Аз пак казвам, че не искам веригите да обеднеят, да нямат оборот и да фалират. Не смятам да ловувам, за да ям.
Да обеднеят? Те са далеч от обедняване, особено в България.
Може би искате да цакат съгражданите ви с неоснователно високите цени на някои артикули.
Не се притеснявайте, в 21-ви век няма да ви се наложи нито да ловувате, нито да копаете собствена градина.

# 84
Много приятно съм изненадана от бойкота. 29% по-малко в сравнение с предния ден, когато противниците прогнозираха масово зареждане със стоки, и въпреки промоциите. На всичко отгоре и политиците бързо се задействаха. Виж ти, можело значи. Simple Smile
Неслучайно съществува поговорката: „Докато едно бебе не заплаче, майка му няма да се сети да го нахрани“. За бебетата – не знам, но за политиката е много вярно.
Не храня илюзии, че положението ще се подобри осезаемо. Властимащите ще имитират активност и тихомълком ще заметат проблема под килима както винаги. Ако има друг протест, ще го яхнат повече политически сили, с което ще го удушат още в зародиш. То може и това да е целта, де. Дежавю...

Скрит текст:
Съвсем случайно, но напълно символично в деня на бойкота ни се отвори възможност да напазаруваме месо и колбаси от производител. За цените и качеството няма да коментирам, защото цял форум ще ми скочи да пита за координати, които няма да дам. Не за друго, ами колкото пъти похваля производител в този форум, толкова пъти продуктите или изчезват, или цената скача значително. Прекупвачите не дремят.  Smirk
Още не мога да си простя защо преди време похвалих сиренето от една мандра. Доставяха редовно до адрес. И... изведнъж спряха. Без обяснение, просто така. Преди това нещо подобно се случи с кашкавала на една марка. Внезапно изчезна от магазините в нашия град. По-късно се появи отново, но със съвсем други цени и качество. И още колко примери мога да дам... Сега, дали вината е на прекупвачите, които ги рекетират, дали конкуренти насъскват срещу тях разни институции, които по подразбиране би трябвало да работят за нашето здраве, но на практика служат за разправа с неудобната конкуренция, не знам. Само си отмятам фактите в ума. Случайност? Едва ли.

# 85
  • България
Тези 29 процента ще се компенсират през седмицата. Хората ще купуват храна и въобще не виждам логически смисъл в този бойкот. И без това не купувам всеки ден храна, а през 3-4 дни.
Никой не успя да ми обясни смисъла на бойкота.

# 86
  • SF
Смисълът не е фалит на веригите. Нека се компенсират тези 29 процента. Ясно е, че ще ядем и ще купуваме не само продукти от първа необходимост, а и глезотии, уреди, аксесоари и препарати.
Може да сложат кутия на входа и всеки да пусне листче "много са ви високи надценките". Шокирана съм от някои от цените на Лидл, когато скочиха със 100 процента за един ден - шоколадите Милка например.

# 87
  • България
Лидл не е мястото да се купува шоколад Милка. В Лидл може да си купиш шоколада на Лидл, много продукти, които ги няма другаде в другите вериги. Такива масови марки са доста скъпи там.

Аз лично не купувам Милка.

Солидарна бих била с хора, които нямат пари за хляб, мляко, месо и зеленчуци, а не за шоколади и чипсове.

# 88
  • SF
Това беше само пример с някакъв продукт. Естествено, че ако ми се дояде шоколад, не търся непременно Лидл, за да си купя.
Добре - с поничките с пълнеж беше същата работа. От 69 стотинки станаха 1.09, сладоледите от 6 лева в момента са 9. Но шоколадът е увеличен със 100 процента! Искаш ли и други примери. Темата е за бойкота, а не за вкусът на шоколада.

А пък че нямам пари за шоколад, съвсем никъде не съм споделила. Като не си солидарна с мене за шоколада, не си солидарна и с тези, които бойкотират заради цената на хляба, брашното и олиото. И не ме подлагай на диета, ако обичаш. Ям шоколад, но ям и нар и авокадо.
Вие наистина не схващате идеята на тези протести.

# 89
В деня на протеста отивах по работа и пътят ми минаваше покрай Била.  Влязох само да погледна и бях приятно изненадана.  Магазинът беше почти празен и само няколко човека пазаруваха. Работеше само една каса, а обикновено по това време работят три каси.

Общи условия

Активация на акаунт