Ще бойкотирате ли днес?

• 7 148
  • 188
  •   1
Отговори
# 60
Ще бойкотирам, но всъщност няма да е бойкот - на ски съм и все едно не планирам пазаруване.  Но не виждам смисъл бойкотът да е срещу веригите, защото те поддържат по-ниски цени от магазинчетата и правят непрекъснато промоции.

# 61
Да, бойкотирах.

Рядко влизам във веригите, месо си купуваме от близката месарница, имаме и наблизо магазиче за сирене, кашкавал. От пазара-зеленчуците.
Не ядем нищо със захар или скрита захар, затова и няма какво толкова да купувам от тях.
Ако остане време и има намаление на битов уред, ходя, но често не е наличен.
Радвам се, че скоро в София в Студентски град ще има магазин на хора от народа, защото за да отида до Обеля, където са отворили такъв трябва да отделя много време.

# 62
Минах сега през Лидл - ами пълно е. Пътьом погледнах в Дар, хора влизат и излизат, и на касите има опашка.
Ако не одобрявам идеята за бойкот, това не означава, че не можем един ден да сме единни, а просто, че част от хората имат едно мнение, а друга част - друго. Не виждам защо да съм единна с някаква акция, която не намирам за разумна.

# 63
И аз смятам, че цените във веригите са много по-добри от тези в малките магазини. До нас има малък магазин (супермаркет е, но не е от верига и е значително по-малък от тях) и е много по-скъпо.

# 64
Протестът е организиран от няколко НПО, където финансирането е ясно от къде идва.
Защо да пазарувам от малък квартален магазин, при положение, че малките магазини зареждат точно от големите вериги и после препродават с още по-голяма надценка.
Разбирам протеста и целите, но не мисля, че това е начина и, че ще има някакъв ефект.

# 65
  • Някъде там
Аз никъде няма да влизам до понеделник, така съм решила просто.
И в понеделник няма да купя повече от нужното за седмицата, само защото е на промоция. Лъжливите промоции ме дразнят мен.

# 66
Аз по принцип не пазарувам от големите вериги, а от малките магазинчета до нас. Не за друго, ами защото са ми удобни, познаваме се с продавачите и цените не са чак толкова по-различни от веригите, ще се мина с 50 лв. на месец, голяма работа. Но и веригите не ми пречат, ако бяха на разстояние "под носа ми", щях да ги ползвам.
Аз се включих в темата по-скоро заради въпроса за обединението. Много го идеализираме и абсолютизираме това обединение. Нали затова толкова време се борихме за свобода? За да може всеки да си има мнение и позиция и да ги изразява свободно. А сега какво правим? Едните викат на другите, че били овце, а пък вторите на първите - че били глупаци. За едни бойкотът е безсмислен, за други не е. И двете позиции са ок. Но като почне някой да ми дудне как не сме били обединени и рязко ставам раздразнителна. Радвайте се, че имаме възможността да сме разединени.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 20:18 от Мила Атова

# 67
Мен пък ме дразни разликата в цените -
Скрит текст:
ето тези дни трябваше да взема едни дамски превръзки - отидох в магазина до нас и бяха 8 лв. След това отивам до Лидл и там са 5.
Това е само едно нещо, във всички цени има разлика. Може да не се разоря, но все пак не печатам пари.

# 68
Докато се плюят,обиждат на Тошко Африкански в парламента,всички предложиха някакви мерки за да се справят с растящите цени,нито един не повдигна въпроса с увеличаване на заплати и пенсии.... За какво си говорим изобщо? Цирк,пародия,срам!

# 69
Солидарна съм с хората с много ниски доходи, за които основни хранителни продукти са лукс, но смятам, че веригите са най-малкият виновник за нивата на цените.
И нещо друго - представете си, че някой ви каже на вас, че това, което вие работите, произвеждате или предлагате е твърде скъпо, че сте алчни и че трябва да ви се намалят печалбите и заплатите, вие как ще реагирате? Защото със сигурност някой го мисли. Ще бъдете ли съгласни да ви се орежат доходите, за да сте солидарни с него?

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 22:04 от Мила Атова

# 70
Да, ще бойкотирам и не сме презареждали изобщо. Мисля че масово хората имат храна в хладилника, но минавайки покрай някой магазин - влизат понякога излишно, и аз го правя. Някак си ми звучи крайно това презареждане, става въпрос само за 1 ден, а и всеки има малък магазин на метър разстояние. Ще каже човек, че без тези вериги не се живее.

Днес е четвъртък и започват дневни акции на някои вериги, а на други - стартира седмичната. Дори 1 ден и виждайки резултата утре на обороти и продажби - определено ще се усети отрицателно при веригите. А това, че има куп неписани методи на работа и разбирателства с доставчици и конкуренция е излишно да се коментира, неофициален картел.

Странно ми е как твърдите по-горе, че "магазинерите" нямали вина. Моля отворете на Лидл брошурата за Гърция, Румъния, Сърбия и ще се убедите как едни и същи артикули (тематични - "гръцка седмица", френска, американска и пр.) са на по-ниски цени от тези в българските им клонове. Все са вносни артикули, имат си логистични бази и у нас, от къде е тази надценка? Правят си каквото искат.
А ДДС върху храните в тези държави?

# 71
  • Пловдив
+1 към Мила Атова.
Заплати не се увеличават със заповед, а с точните мерки за стимулиране на икономиката в точния момент. Кои - не знам, ако беше толкова лесно, щеше да е много лесно, както би казал сигурно Божинката.

# 72
  • София
Бойкотирах!
 По-често трябва да има такива дни.

# 73
  • SF
Esmee,като вярваш толкова в каузата и си част от това велико гражданско общество, търсиш промяна и искаш единство,защо днес не остана без кафе и не участва в бойкота?
Исках ама нямах желание....

Обществото ни не е велико, Karina88. За съжаление не съм част от велико гражданско общество.
Не купих кафе, въпреки че го купувам от Кафемания, не от хранителните вериги, и не са му променяли цената (за сега поне). Напоследък пия и от марката Коста, защото магазинът ми е доста по-удобен, но днес не купих.
Иначе, да, щеше да е хубаво да съм част от велико гражданско общество, каквото и да значи това.
Пред нас има паркомясто за автомобили със син талон и на него паркира, който пръв стигне, тоест всеки. Никой не реагира. Горките хора, на които наистина им е необходимо. И аз не съм подала сигнали и даже не съм се поинтересувала къде бих могла. Нямам време, сещаш ли се?

# 74
  • България
Специално целим чуждестранни и български вериги, които слагат над 100 процента надценка на стоките.
Тази информация откъде дойде? Достоверна ли е? Как знаем каква надценка слагат?

Общи условия

Активация на акаунт