Ще бойкотирате ли днес?

• 6 867
  • 188
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Днес ще пазарувате ли или ще се включите в организирания бойкот срещу драстичното поскъпване на основни храни? - Няма да пазарувам, но не с цел бойкот. Пазарувам рядко и накуп трайните неща, а нетрайните не ги купувам от веригите, а от производители или от близки малки магазини, а най-често от пазара. Днес конкретно нямам нужда от нищо, както вчера и утре. Всичко си имаме в момента у дома. Евентуално в събота сигурно ще купя плодове.

Има ли продукти, които купувате редовно и обмисляте заменянето им с по-евтини? - Това, което обичайно купуваме и консумираме не бих заменила с по-евтини варианти, защото държа на качеството на храната на масата ни.

От коя верига супермаркети пазарувате най-често? - Различно. Понякога ходя в Кауфланд или Лидъл, понякога във Фантастико. Но само за конкретни продукти и честотата е трудно да се определи като такава, защото е 1-2 пъти в месеца максимум.

Бойкотът в Хърватска свалил цените наполовина?? - Вярвате ли в това? - Не.

# 46
  • София
Да, ще бойкотирам веригите.

# 47
  • София
От години не пазаруваме от веригите. Не влизам в Кауфланд, лидъл, била, фантастико и т.н. Пазаруваме само от малки магазини и от фермерски пазари (или от баби по селата). От както спряхме да пазаруваме от веригите разбрахме какво е чисто и качествено месо, а за плодовете и зеленчуците няма да коментирам.

# 48
Фивър Рей, и аз се замислих какво купувам от хипермаркетите и честно казано нее ее много - май от Лидл памперси за детето и от време на време нещо трайно. Иначе плодове и зеленчуци от пазара, месо от месарница, млечни от млекарница, битова химия от други магазини.
Има периоди, в които и един месец не влизам в такава верига, така че може да се каже, че ги бойкотирам системно. Тази седмица не съм ходила и като гледам, следващата също.

# 49
  • София
Аз пазарувам храна само от веригите, така че за мен лично си е затруднение, но ще издържа. Вчера заредих, снощи и дъщерята беше на гости, но има продукти и за днес.

# 50
  • Beyond the stars
Протестната мярка не касае ли всъщност всякаква форма на магазин ?
Търсих да прочета официален апел с конкретиката на инициативата от подкрепилите организации, не намерих такъв. Единствено на страницата на Изправи се.бг имаше интервю с Мая Манолова с призив да не се пазарува днес. (който разбирам като изобщо да не се пазарува).

# 51
  • Пловдив
Да, дори има разногласие кое точно се бойкотира.

# 52
  • София
Специално целим чуждестранни и български вериги, които слагат над 100 процента надценка на стоките.

# 53
  • София
Да, ще бойкотирам веригите и не съм се презапасила вчера.

# 54
Бе не знам кой какви апели е пускал, ама аз си го разбирам като бойкот на всички магазини и няма да пазарувам въобще. Не-веригите да не са много евтини..

# 55
  • Beyond the stars
Бе не знам кой какви апели е пускал, ама аз си го разбирам като бойкот на всички магазини и няма да пазарувам въобще. Не-веригите да не са много евтини..

Търсих, за да разбера идеята на мероприятието и да преценя евентуалната си позиция към него, ама явно всеки сам си преценя.

Иначе да, не-веригите и кварталните хич не са евтини, а за селските магазини въобще няма да споменавам.

# 56
  • Някъде там
Обикновено ходя всеки ден до магазина на разходка, но винаги купувам само това което съм си написала, че ми е нужно и не спирам да се заглеждам по витрини и рафтове.
Тази седмица изпратих мм във вторник със списък за седмицата и смятам да не влизаме в хранителен магазин до понеделик. Уикенда няма да сме си в къщи, та за два дни все ще издържим без пазар.

# 57
Да, бойкотирам.
Чудя се на хората, които и днес са се мушнали в чуждите вериги и демонстрират презрение и високомерие към тези, които протестират. Наистина не ги разбирам.
Щеше да е чудесно, поне веднъж да покажем обединение, дори да има символичен ефект.

# 58
Да, бойкотирам и не съм влизала в магазин от събота.

# 59
Бойкотирах. Но ми стана малко тъжно, че не можем никога да сме единни. Пределно ясно е, че това е символичен протест - за един ден няма да накривим на никого шапката, нито пък ще умрем от глад и жажда. Ама зор голям днес някои хора да се втурнат да пазаруват, сигурно довечера ще плюят на масата ниските заплати, скапаната държава, веригите - изедници...  А всъщност магарето го товарят, защото може да носи.

Общи условия

Активация на акаунт