Декември пробвах да махам памперса и на двамата. При момичето ,няколко дни и се отказах , както казваш ,пишка на всякъде и въобще не осъзнаваше какво се случва . При момчето имаше надежда, не пишкаше по дивани и мебели, като му се допишка отиваше в тоалетната , някой път докато стигна след него , вече се е напишкал , но все тая , имаше попадения. И в един момент даде назад и започна да не иска въобще да седне на тоалетната или гърне. Мислех ,че е период ,Мина около седмица,но ме хвана страх ,че ако натисна , ще намрази целия процес и върнах памперса , след 23дни без памперс, е които нито веднъж не беше акал където трябва , само в гащите. Мина месец и една сутрин момчето стана и отиде в тоалетната да пишка , без нищо да съм казвала, казах си че явно е готов . Свалих памперса , имаше напишквания , но и в тоалетната пишкаше , после период от седмица,в който имаше по едно напишкване за деня . Казах си, че ще стане и от няколко дни пак даде задна , пак не иска да седне на гърне , минаха 20 дни , от както не слагам памперс, само за нощния сън. И сега не знам как да реагирам, виждам че осъзнава процеса, просто явно се заинатява, като се наака идва и ми казва след като е свършил вече в гащите. Навън като излезем , слагам памперс , защото е студено, той винаги е стискал и памперса е сух, като се приберем, значи може да стиска .