Ще имам близнаци! Тема с продължение 41

• 8 374
  • 265
  •   1
Отговори
# 45
Мойте са на 2,6г вече, не са малки .
Декември пробвах  да махам памперса и на двамата. При момичето ,няколко дни и се отказах , както казваш ,пишка на всякъде и въобще не осъзнаваше какво се случва . При момчето имаше надежда, не пишкаше по дивани и мебели, като му се допишка отиваше в тоалетната , някой път докато стигна след него , вече се е напишкал , но все тая , имаше попадения. И в един момент даде назад и започна да не иска въобще да седне на тоалетната или гърне. Мислех ,че е период ,Мина около седмица,но ме хвана страх ,че ако натисна , ще намрази целия процес и върнах памперса , след 23дни без памперс, е които нито веднъж не беше акал където трябва , само в гащите. Мина месец и една сутрин момчето стана и  отиде в тоалетната да пишка , без нищо да съм казвала, казах си че явно е готов . Свалих памперса , имаше напишквания , но и в тоалетната пишкаше , после период от седмица,в който имаше по едно напишкване за деня . Казах си, че ще стане и от няколко дни пак даде задна , пак не иска да седне на гърне , минаха 20 дни , от както не слагам памперс, само за нощния сън. И сега не знам как да реагирам, виждам че осъзнава процеса, просто явно се заинатява, като се наака идва и ми казва след като е свършил вече в гащите. Навън като излезем , слагам памперс , защото е студено, той винаги е стискал и памперса е сух, като се приберем, значи може да стиска .

# 46
Joy Joy, като те чета, все едно аз съм го писала за лакомия близнак. При мен са момче и момиче и момчето може да яде до пръскане. Често се случва като се нахрани и види, че и ние сложим нещо в уста (скришом), да настоява да яде пак и ние му даваме, защото няма мира иначе.
Искам да те питам, дали положението при вас се подобри с лакомия близнак? Аз не виждам да се промени това нещо при нас. Ние ядем на смени с бащата -единият играе с тях, докато другият яде и обратно.
Почнах да ги храня по-късно и сядаме всички на масата.
Преди ги хранех в 19ч сега около 20ч.
Давам им от нашата храна вече и това доведе до токова, че отказват детската кухня.
Във Варна е предимно супи и яхнии и им харесваше до сега ( а аз не съм много добра в готвенето на супи).
Преди 2 седмици се разболяха и още се възстановяват. Изгубиха апетит и двамата.
Та сега се храним с тях зада им се дояде...

# 47
Lizi:) Simple Smile, ако пробваш да им създадеш някаква рутина, примерно през час на гърнето/тоалетната, за да свикнат с тях. Инатът за жалост май при всички е жесток, обаче пробвай да го надхитриш. Например с някаква награда /стикер, нещо дребно/, ако свърши работата където трябва.

# 48
Ох декември със стикери мъчихме , сега не минава  номера.  Общо взето, като измисля нещо интересно ,има ефект два дни , и после пак се започва ината. Иначе опитвам , след и преди сън да го направя рутина , казвам че всички пишкаме след сън , дори мама, слагам него на гърне ,мен на тоалетната и някакви такива Joy ама ината си е инат. Има една песен, чао чао пишо, чао чао ако и нея пеем като свърши работа, пляскам бурно и подобни. Дано се получи и да свикне . Горе долу през час , час и половина , гледам да слагам на гърне. Ше видим до къде ще стигнем , не ми се иска да се отказвам тоя път , те вече са големи, разбират. Момичето още не съм го почнала, искаше ми се с момчето да имам малко преднина , че двама постоянно напикани и отказващи гърне ми идват в повече. А и те си копират отказите.

Lizi:) Simple Smile, ако пробваш да им създадеш някаква рутина, примерно през час на гърнето/тоалетната, за да свикнат с тях. Инатът за жалост май при всички е жесток, обаче пробвай да го надхитриш. Например с някаква награда /стикер, нещо дребно/, ако свърши работата където трябва.

# 49
Lizi не се предавай, все някога ще стане. Аз с желирани мечета ги подлъгвах, ама.....тежко си беше. Обаче декември месец не е много подходящ за сваляне на памперс. Аз изчаках малко да се стопли времето и като ги водих по площадки, ги беше срам пред другите деца да се напишкват, а и виждаха по-големите как пишкат по храсти и дървета и им беше доста интересно. Така навън нито веднъж не се напикаха, но пък ми го изкарваха през носа в къщи. А моите са от тези, дето въобще не им пука, че са мокри, даже показваха досада, че ги дърпам да ги преобличам.

# 50
И на тях не им пука че са мокри, даже не дават да ги преобличам....

Lizi не се предавай, все някога ще стане. Аз с желирани мечета ги подлъгвах, ама.....тежко си беше. Обаче декември месец не е много подходящ за сваляне на памперс. Аз изчаках малко да се стопли времето и като ги водих по площадки, ги беше срам пред другите деца да се напишкват, а и виждаха по-големите как пишкат по храсти и дървета и им беше доста интересно. Така навън нито веднъж не се напикаха, но пък ми го изкарваха през носа в къщи. А моите са от тези, дето въобще не им пука, че са мокри, даже показваха досада, че ги дърпам да ги преобличам.

# 51
Здравейте! Имате ли впечатления от уреди за приготвяне на ам? Препоръки за марка, модел?
Не съм сигурна дали и кога ще ми потрябва, правя си предварително проучване. Да спестим евентуално време, че като се родят мъничетата, с тях и кака им надали ще имам много време за подбор. : )

# 52
Кана за топла вода с настройка за градуси( нашата е Xiaomi), бутилка и това беше при нас. Слагали сме и в Термос на по-висок градус, за да не се налага топлене и да спестим време.

# 53
Аз също не видях смисъл да купувам машина. Един термос с по-голяма вместимост и за 2 мин е готово млякото. Каната също е добра идея.

# 54
Благодаря за отговорите. Надявам се да пише все пак и някой с опит. : )

# 55
И от бойлера съм слагала вода. Лятото никога не съм топлила вода за АМ, просто на стайна темп. Не съм и преварявала, просто купувах бебешка мин.вода на бебелан или всяка друга, която е подходяща за бебета.
Разбира се, няма лошо който иска да ползва уред за АМ.

# 56
  • Пловдив
Преваряме вода на бебелан и слагам в термос. Според АМ го правя. Някои се разтварят добре и на стайна температури, но Хип комфорт например трябва водата да е гореща и затоплях на котлона, разбивах и после изстудявах. Имам и нагревател, който ползвам понякога. Приготвянето на млякото ми е един от малките проблеми като цяло Simple Smile

# 57
Когато се родиха моите деца, не знаех, че има такива машинки. Ако знаех, сигурно щях да си взема.
Роня, във ФБ има една група за близнаци, там преди време бяха коментирали темата и имаше коментари на майки, които са ги ползвали.

# 58
Здравейте момичета, скоро ни предстои кръщене на малките близначки и имам питане, питките 2 на брой и тортите 2 на брой така ли трябва да е или може с по 1

# 59
Моето усещане е, че трябват две питки и две торти. Това са двама отделни човека, две различни личности и индивидуалността им е от значение. Поне за моите деца така смятам да бъде.
Ако някой усеща, че може да е с една питка и една торта, аз не мисля, че има правилно или грешно.

Общи условия

Активация на акаунт