Ще имам близнаци! Тема с продължение 41

• 8 377
  • 265
  •   1
Отговори
# 30
Хаха, ох, разсмяхте ме! Само вие знаете какво е! Знам, че се говореше за обезопасяване в един момент. Я споделете..
Използвахте ли някакви оградки вкъщи или ги пуснахте произволно из къщата като се размърдаха? Аз съм решила да правя детски кът в началото, където да ги укротявам. Има ли смисъл?

# 31
Моите се катереха и не заградих никъде. Прескачаха всичко. Така че ги пуснат да щъкат. Всички телевизори са на високо по стените, всичко се вдигна от рафтовете, всички контакти бяха с тапи, а шкафовете с предпазители за отваряне. Горките котки, преместихме им храната и много страдаха 🤣🤣🤣

Петгодишните са в някакъв пубертет, дето ми иде да им ударя по един шамар. Едната вечно спори, мрънка, сърди се и недоволства, другата ми се подмазва и клюкари сестра си. Разбират всичко и много внимавам какво и как казвам.

# 32
Моите близнаци са в 1 клас, тази година ще навършват 8г. И на мен не ми липсва бебешкия период, сега си говорим като големи хора, всеки ден ми разказват след училище и е някакси по-леко от преди. Сами се къпят , помагат ми с масата вечер, леглата си оправят, дрехи си избират. Абе има време за чаша вино вече на спокойствие 😅

# 33
Ееех, размечтах се!😀 Моите маймунки са на 4 г и е хубаво да можем да се разбираме, но не винаги имат желание. А и все търсят мама за всичко все още.

# 34
Моите близнаци са в 1 клас, тази година ще навършват 8г. И на мен не ми липсва бебешкия период, сега си говорим като големи хора, всеки ден ми разказват след училище и е някакси по-леко от преди. Сами се къпят , помагат ми с масата вечер, леглата си оправят, дрехи си избират. Абе има време за чаша вино вече на спокойствие 😅

Ооо, чак на 8г ли има светлина в тунела 😅?

Отчитам най-кофти периода за нас ( момчета на 2г и 8м) около 1г и 3м до към 2г и 6м.
Чудеха се как да се "убият" един друг или да се "самоубият".
Тогава и започнах да крещя като изоглавена и не мога да се отуча сега 😒.
Тъкмо бяха проходили и почнаха да се катерят.
Докато готвя в единият край на стаята някой се мъчи да смъкне пердето в другият са се корниза, а друг пък се е покатерил на облегалката на дивана и с "пръчка" от големите пъзели за земя се мъчи да ремонтира климатика.
Една стъпка и ще се разбие на земята.
ММ сложи перциглас пред телевизора. Въпреки,  че е на високо, към него летят метални колички , дървени ( не искам да видя дървени играчки повече, боята им остава по стената и няма чистене) и т.н.

Иначе да се похваля.
Най-накрая сложихме и маса със столове.
Хол, трапезария и кухня -старо строителство в едно голямо помещение.
Тук ги отгледах, трапезарията се превърна в игрална зала и понеже се бутаха много и катереха се наложи да махнем масата.
Година сме се хранили скрити на плота в кухнята. Единият близнак бе и още е много лаком.
Техният режим не пасваше с нашия и това значеше, че ще яде до пръсване и с нас...
Ступват се, но и се заиграват...🥰

# 35
Здравейте , предстои появата на нашите близначета и въпроса ми е две ванички ли се купуват за къпането или една?

# 36
Здравейте , предстои появата на нашите близначета и въпроса ми е две ванички ли се купуват за къпането или една?
Трудно ще къпеш две едновременно, но ако има кой да помага и къде да ги държиш, що пък не. Аз лично предпочитах, докато бяха съвсем бебета направо на мивката. Имаха една вана на стойка и я ползвах много особено когато е студено, защото не съм отоплявала баня. Обаче стойката много бързо я разкарах, когато започнаха да се въртят, стана опасно. Слагах коритото на земята и пак ми се случваше някое да изпадне. В един период ги къпехме заедно в едно корито, но е трудно за сам човек.

# 37
Една имаме. Не виждам смисъл от две.

# 38
Ние ги къпахме едно след друго в корито на стойка в банята. Вече като пораснаха, взехме голямо корито и ги къпах заедно. Коритото тогава беше на пода.

# 39
Joy Joy, като те чета, все едно аз съм го писала за лакомия близнак. При мен са момче и момиче и момчето може да яде до пръскане. Често се случва като се нахрани и види, че и ние сложим нещо в уста (скришом), да настоява да яде пак и ние му даваме, защото няма мира иначе.
Искам да те питам, дали положението при вас се подобри с лакомия близнак? Аз не виждам да се промени това нещо при нас. Ние ядем на смени с бащата -единият играе с тях, докато другият яде и обратно.

# 40
Една ваничка. Обаче нашата почти не я използвахме, на мивката докато бяха достатъчно малки, после под душа. Така ми беше най-лесно.

Едната близначка е много лакома. Ако те види да ядеш ще дойде и ще каже, " Какво яде, я си отвори устата да видя !" 😁😵‍💫 Сега на 5, пак яде доста, но има храни който не пипва. Има дни в който не яде нищичко. Много се променят.

# 41
И ние сме с една вана. Всичко ,което можеше взимах по едно. Защото се задръстихме от вещи.

Ние не сме имали заграждения , всичко беше обезопасено и лазеха из целия апартамент. Мисля че щяха да прескачат загражденията, много рано се научиха да прескачат кошарите. Столовете бяха скрити , че се катереха по тях и падаха.  Холната маса също.
Лятна буря, единия го слагах легнал на краката си , другия на ръце и ги друсах едновременно . Или единия в гнездо , другия на ръце и пак друсах едновременно. Общо взето , гимнастики , шезлонги , люлки , помагат в такива моменти, смяна на стаите , маймунджолъци и стриктен режим на сън и хранене, последното е важно за оцеляването на майката .
За захранването и аз знам , че ако няма проблем (примерно рефлукс или др) се гледа коригираната възраст , аз бих захранила на 5м коригирана. Въпреки , че мойте бяха с рефлукс , нямаше никакво подобрение след захранването , повръщаха си пюретата и хвърчеше пюре и през носа им, даже да повръщат пюре е по мъчително , от това да повръщат мляко, имах чувството че им спираше въздуха с пюретата , защото са гъсти.  Захраних по  ,, алгоритъм на захранването,, може да гледате в ютуб. Мисля ,че същата докторка имаше видео и за недоносените. Общо взето препоръките/схемата и бяха същите , като на педиатърката ни.

Въпрос към майките на по големи близнаци, има ли деца ,на които трудно свалихте памперса и как се случи , за колко време, на каква възраст?

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 12:02 от Lizi:) :)

# 42
За памперса ще кажа да пробвате и да се водите по децата. С едната ми дъщеря всичко се случва бързо и лесно, с другата -не. Все едно имат поне 1 година разлика. Не помня точно кога им махнах памперсите, но със сигурност са били поне на 2 г. и 3-4 месеца. Пробвах веднъж, измъчих се една седмица, всичко в къщи беше мокро, постоянно преобличах, бършех и перях. Накрая ми писна и пак им сложих памперси, въпреки че уж не трябва да се връщат. Дадохме си почивка няколко месеца и на следващия опит всичко се получи от раз. Без да се напишкват, направо запопнаха да си казват. Гърнета почти не са ползвали, научих ги направо в тоалетната и ми беше много по-лесно. Но натиска, че вече са големи и че трябва да се махат памперсите, е огромен. Постоянно чувах от някъде, че съм закъсняла и това много ме напрягаше. Според мен докато те не са готови и не разбират какво трябва да направят, няма как да се случат нещата. Не са  котки да си помиришат тоалетната и айде готово.

# 43
Аз също изчаках максималко, бяха на над 2 години и 4-5 месеца. Преди това опитвахме ама гърнето беше зла вещ, която явно удряше ток и за секунда не сядаха. Вече като говореха и разбираха отлично го махнахме за няма и две седмици и дневен и нощем. Разбира се имало случаи да напишкат, ама в повечето пъти е от лигавня или заиграване. Та моя съвет е да не си тровиш нервите и да ги изчакаш само да си покажат, че искат. Отделно, единият като се научи, започва да дърпа и другият, да не остане по-назад.

# 44
И при моите там някъде махнахме памперса. Много лесно стана, а и в яслата гледат другите деца и искат и те. В градината имаше условие да са без памперс в 1ва група. Малко време ползваха гърнета, след месец-два пробваха със седалка на тоалетната, хареса им и хвърлих гърнетата с голям кеф.

Общи условия

Активация на акаунт