В 7г.с все още не се вижда ембрион

• 352
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте сестра ми е бременна в 7г.с все още не се вижда ембрион?

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 04:57 от AnMary

# 1
Здравейте аз също имам такъв проблем. На 20-22.10 ми беше последния цикал. На 22.11 го очаквах , но така и не дойде. Направих си тестове с лентички с шуар чек всичките са положителни. В първите дни ми ставаше лошо сега спря. Доста ми се хапва. Ходих на гиниколог на 05.12 и казаха че има бременност , но само сакчето се вижда. Но след това почна кафяво течение. Всеки ден си го имам не е много да пълни чак превръзката, но го има. Днес на 12.12 отидох отново на гиниколог и отново не се виждаше нищо освен сакчето. Докторката ми каза, че по нейни сметки съм на 8-ма седмица, а плода е все едно в 6-та седмица, т.е. Не се вижда. Според вас дали всичко е наред. И кафявото течение си продължава Sad

# 2
  • Sofia
За една седмица би трябвало да има разлика в размера на сакчето и да се забелязва ембрионална структура.

Ще изчакате още около седмица и ако пак няма развитие, най-вероятно АГ ще каже, че става въпрос за кухо яйце.

# 3
Да чакам все още , сряда съм при друг гиниколог , който твърдят , че е с най-добрата апаратура в града ни. Преди 5 дена си правих кръвен тест излезе 4287 , днес отново си пуснах и беше 6516.

# 4
Здравейте!
Последната ми менструация беше на 24.11.2024г.На 25,26.12.2024 си направих тест и беше положителен.На 6 Януари бях ппи гинеколог на преглед и ми каза,че съм бременна 5г.с.Извикаме на 30(вчера)и за съжаление каза,че не вижда ембрион кухо яйце.Каза ако искам да се консултирам и с друг гинеколог и си взех час за 03.02.2025.
Някой с подобен проблем има ли?
Дали има вероятност овулацията да е била по късна.Четох тук в един сайт,че има вероятност ембриома да се види и чак в 10г.с мн.ми е притеснено нямам болки усещам все още напрегнатост в гърдите.леко ми се гади все още.
Вчера ми каза,че по мойте изказвания щом последната ми менструация е била 24.11.2024 сега вече трябва да съм в 10г.с някай ако ми оглтговори ще съм мн благодарна

# 5
  • Телиш/Плевен
Aksito90, при такива ситуации задължително се ходи при поне още един лекар, така че си постъпила правилно. Изчакай прегледа в понеделник и ще се разбере. Някои жени в такава ситуация си пускат кръвни тестове за бременност през 48 часа, за да проследят дали нараства ЧХГ (човешкия хорионгонадотропин). Не знам дали ще намериш работеща лаборатория по това време и дали има смисъл, след като втория тест ще го пуснеш в понеделник, а тогава така или иначе си на преглед. Но както прецениш. Стискам палци за положителен развой! Heart

# 6
Aksito90, при такива ситуации задължително се ходи при поне още един лекар, така че си постъпила правилно. Изчакай прегледа в понеделник и ще се разбере. Някои жени в такава ситуация си пускат кръвни тестове за бременност през 48 часа, за да проследят дали нараства ЧХГ (човешкия хорионгонадотропин). Не знам дали ще намериш работеща лаборатория по това време и дали има смисъл, след като втория тест ще го пуснеш в понеделник, а тогава така или иначе си на преглед. Но както прецениш. Стискам палци за положителен развой! Heart
Даже не ми пуснаха никакъв тест.
Първият ми преглед беше на 06.01 и имаше една малка точка.Извикаме доктора на 30 и тогава каза кухо яйце не виждам ембрион трябва да се прекъсне бременността.

# 7
  • Телиш/Плевен
Да, във форума има много такива истории, но някои от тях завършват добре и затова не е хубаво да се бърза, а да се отиде поне на още едно мнение. И лекарите грешат понякога, друг път пък апаратурата не е добра, в трети случаи се касае за по-късна овулация и т.н., безброй варианти има. Ако и в понеделник новините са лоши, вече ще е ясно, че няма какво друго да се направи...

# 8
Да, във форума има много такива истории, но някои от тях завършват добре и затова не е хубаво да се бърза, а да се отиде поне на още едно мнение. И лекарите грешат понякога, друг път пък апаратурата не е добра, в трети случаи се касае за по-късна овулация и т.н., безброй варианти има. Ако и в понеделник новините са лоши, вече ще е ясно, че няма какво друго да се направи...

Благодаря!
Дано всичко да е на ред😔😊

# 9
  • Sofia
Първият ми преглед беше на 06.01 и имаше една малка точка.Извикаме доктора на 30 и тогава каза кухо яйце не виждам ембрион трябва да се прекъсне бременността.
Съжалявам да го кажа, но едва ли ще ти кажат нещо по различно.

Щом на 25,26-ти декември си имала положителен тест, а на 6-ти януари се е видял плоден сак отговарящ на 5гс, то от тук нататък се очаква развитие, а не застой. От 6-ти до 30-ти са почти 4 седмици. В 5гс ембрионът е около 2мм, в 10гс се очаква да е 2см (няма как да не се види). За това време и пулс трябваше да се е появил, а и самият ембрион вече щеше да е придобил форма подобна на бебе - и крайници щяха да се виждат. Някои специалисти в тази седмица правят вече ембрионална морфология.
Тоест ако няма никакво развитие от 5гс до 10 гс, за съжаление става въпрос наистина за мисед или кухо яйце. Няма как да се говори за късна овулация вече - защото тестът е бил положителен още на 25-ти, а бременността установена с ехограф на 6-ти. Ако имаше късна овулация и тестът за бременност щеше да позитивира по-късно и на 6-ти януари нямаше още да може да се види нищо на ехограф.

# 10
Днес бях на преглед гледаха ме и вагинално за съжаление няма ембрион.Този Гинеколог каза 7г.с.
Даде ми направление и днес след обед влизам в болница за да ме изчистят 😢

# 11
  • Телиш/Плевен
Aksito90, много съжалявам! Cry

# 12
# 13
  • Sofia
Горе главата, Aksito!
Това се случва доста често. Загуба в толкова ранен етап се дължи в повечето случаи на хромозомни грешки в ембриона. Тялото разпознава, когато ембрионът не е жизненоспособен и го изхвърля. Природата така го е измислила.
Мен това ме държеше, когато преминавах през същото. Казвах си, че е по-добре да изгубиш ранна бременност, отколкото после да отглеждаш детенце с увреждания.

Кураж! Следващият път ще е успешен.

Общи условия

Активация на акаунт