Бъбреци

• 568
  • 9
  •   1
Отговори
На някой махали ли са голям камък17млм във уретера и ако да каква е процедурата

# 1
  • София
Уретрална литотрипсия.
Разбиват го и ги вадят под пълна упойка.

# 2
  • София
До колкото знам има начин и с лазер.

# 3
Здравейте! Имам следният проблем - от 2 месеца имам ужасно парене, дискомфорт(не само при уриниране, а постоянен ниско долу), болки в бъбреците от време на време, но не са силни. Опитах какво ли не.. Чай от мечо грозде, червена боровинка, Уринал Акут, Златна пръчица и редица още пробиотици и тем подобни, но, уви… без резултат. Пуснах урина, имаше наличие на белтък, след това пуснах стерилна, която излезе напълно чиста.  Все отбягвах да ми изпишат антибиотик, защото кърмех и исках да продължа поне до годинката, тъй като кърма имах в изобилие, но от 4 дни забелязах, че урината ми е розова.. Изпишках се в една чаша и имаше съсиреци със нещо като слуз, а паренето, когато изкарвам тези съсиреци е ужасяващо болезнено.. Та, така или иначе се стигна до антибиотик след преглед при Уролог, бъбреците са чисти, пикочният мехур също. Изписан ми бе Азитрокс + едни хапчета за подтискане на призива за често уриниране. Днес е 4 ден откакто ги пия, още на ден 2 от приема имах подобрение, но тази вечер нещата са същите… Болка при уриниране, розова урина и съсиреци…
Моля някой от вас ако се е сблъскал със това нека даде съвет, защото вече се изморих от всичко това… Благодаря предварително, че ме изчетохте! Бъдете здрави!

# 4
Отново при лекаря и отново ултразвук и кръвни

# 5
И аз да попитам в тази тема.
Абсолютен лаик съм по отношение на бъбречни оплаквания, защото досега проблем с бъбреците не съм имала и затова съм объркана.
Миналия понеделник за първи път вечерта ме заболя силно в дясно под реброто, на свивката на кръста и отзад на десния бъбрек. В същото време усещах силни пробождания в уретера или пикочния мехур от време на време. Чак сутринта спря да ме боли.  Не помогнаха обезболяващи. Веднага се обадих на гастроентеролога, защото помислих, че е жлъчна криза,  с жлъчката имам проблеми отдавна. Като отидох на преглед обаче, той каза, че имам камъчета в левия бъбрек и съм получила бъбречна криза, а не жлъчна. Много се изненадах, защото нямам парене при уриниране, урината ми е бистра, следя я заради жлъчката.
Мислех, че отмина. Днес отново усащам слабост в кръста, нямам болки в бъбреците, но непрекъснато имам дискомфорт и леки болки в уретера или пикочния мехур, не знам кое е точно. Имам и някакво тъпо усещане, че в уретера се е спряло нещо и ме дразни. Възможно ли е това да е от камъчета или дори песъчинки в бъбрека, които са слезли надолу, но не съм ги изхвърлила. Вижда ли се това на ехограф и как може да се установи, ако има такова нещо?
Пп Гастроентеролога ми даде за изследвания урина , АСАТ, АЛАТ и АФ, но кръвните са тези, които си правя редовно за жлъчка и черен дроб, не знам дали и за бъбреци се правят. Джипито, при която отидох да кажа за тази криза, не ми даде направление на нефролог, каза, че всеки втори има камъчета и пясък и да пия чай от билки и много вода.
Обърках се, не знам какво да правя, а ме дразни постоянно. Хич не ми се преминава през втора криза и не знам накъде да поема, искам да държа и този проблем под контрол.

# 6
Здравей, съжелявам да чуя това , но положението е подобно на моето.Жлъчка с голям камък ог нея започнала криза и след спазмите тя разбута камъчета, за които не заех в десния бъбрек. Съвета ми е иди при добър уролог, той ще види и прецени състоянието на бъбрека ти. След това консултация и с добър хирург за да проследи жлъчката (каза че там имаш проблем)но само с личен лекар това няма да се случи , а няма нужда от още кризи. Сподер мен болките, които описваш са от бъбрек, но това може само да се види на ехограф. Успех и бързо оздравяване!

# 7
Здравей, съжелявам да чуя това , но положението е подобно на моето.Жлъчка с голям камък ог нея започнала криза и след спазмите тя разбута камъчета, за които не заех в десния бъбрек. Съвета ми е иди при добър уролог, той ще види и прецени състоянието на бъбрека ти. След това консултация и с добър хирург за да проследи жлъчката (каза че там имаш проблем)но само с личен лекар това няма да се случи , а няма нужда от още кризи. Сподер мен болките, които описваш са от бъбрек, но това може само да се види на ехограф. Успех и бързо оздравяване!

Благодаря! Утре сутрин отивам до лабораторията за изследвания и после към нефролог. Какво взимате за тези камъчета и песъчинки, когато има възпаление, а аз очевидно имам сега такова...?

# 8
Чай хвощ, лимон с вода.

# 9
Търся мнения за добър уролог в София.

Общи условия

Активация на акаунт