Как спестявате в ежедневието си? - 2

• 37 580
  • 900
  •   1
Отговори
# 885
Курбан и аз го знам като месо и вода, бистър бульон, без други примеси, само подправки евентуално.

В големите вериги по принцип се пазарува от промоции. Само. Иначе всеки може да купува скъпо.

# 886
  • София
За пресечена застройка яйцето се пуска в супата през цедка, след това се бърка.

# 887
  • София /Абсурдистан
У нас никой не яде агнешко, та минахме с пържоли. Но пък купих бутикови козунаци, тип домашни по 23 лв всеки. Та нищо не съм спестила. Следващият път сама ще ги направя.

# 888
  • Mediterraneo
Днес купих 10 свински езика. Всяка седмица ходя до определен магазин да търся езици, поне от 3 месеца не откривам. Днес взех всички налични. Ами при 4 евро за кг, хич не се зачудих. 3 сварих, другите ги замразих. Така си спестявам усилията да ходя да търся Simple Smile
От Лидл пък взех 4 тарелки намалени на 50% меса+ риба. Всичко е прилежно замразено. Лошото е, че фризерът ми е малък, ако имах голям, още повече щях да спестявам. И пари, и време.

# 889
  • София /Абсурдистан
Аз нямам къде да държа нещата, за да се запасявам. И моят фризер е малък и няма място за по-голям.

# 890
И ние не ядем агнешко и имахме пържоли за обяд. За 3 души, и 2 кучета Kissing Heart, имаше си за тях отделни, 45 лв. С яйцата, козунак и мезета. Боя и зелена салата имаше майка от патронажа, не сме купували, достатъчно бяха зеленчуците, дори два дни правих от тях. Бутилка вино донесе дъщеря ми, не влиза в сметката.

# 891
Хапнахме печено агнешко и дроб сърма. Много обичам. Баш за Великден не пестя.

# 892
На Великден у баба бяхме 9 човека. Агнешко, свинско, дроб сарма, разядки, салати, ядки, мезенца, алкохолно, безалкохолно, яйца, кифлички, козунаци. Мисля, но не съм сигурна, че имаше и зелеви сарми. Бърза справка видяно-цени в супера - да е излязло 120-150 лв.

# 893
По етични принципи не ядем агнешко. Също заешко и ярешко. Не е до пестене.

# 894
  • София
Ние също. Ужасявам се да отворя фб по Гергьовден.

# 895
Ако е свинско как е етично 🙄 нещо не разбрах.
Ама квото ви е вкусно...
Ние въртяхме чеверме. Правихме домашни козунаци и марулите също си бяха от нашия парник 😊

# 896
  • София

А какви са етичните причини?
Не се заяждам, питам от личен интерес.
У нас обичаме и агнешко, и дробсърма и като пуснат в Лидл винаги купувам, хапваме и без  празник.
А и е ясно, че каквото и да ядем - все пари хвърчат. Както казваше дядо ми "Захранваме сметките в Канал банк".

# 897
Аз обичам агнешко и ако бяхме в къщи щях да купя. Свекърът толкова пари нямало да даде.  Ядосах се и си лазах, че няма да купувам и да нося там. Сигурно щеше да яде. Вечерта бяхме в брат ми, че имаше и рожден ден.  Агнешко ще приготвя за Гергьовден, че брат ми е Георги. Ще си поделим сметката.

# 898
  • София
Ако е свинско как е етично 🙄 нещо не разбрах.
Ама квото ви е вкусно...
Не е. Аз лично, ако можех да си позволя, нямаше да ям никакво месо. Ям риба и пилешко, но под формата на филе.

Това зайчета, коне, агънца - абсурд да ям. Искам да ги гушкам.

# 899
Нежни животни са, за мен. Също и сърна, там дори не мога да си представя как е възможно. Scream

Общи условия

Активация на акаунт