Как спестявате в ежедневието си? - 2

  • 39 861
  • 928
  •   2
Отговори
# 915
  • Мнения: 3 396
Аз с пръжки никога не съм правила. Разбивам добре супена лъжица заквасена сметана, сипвам от полетата със сирене и разбърквам добре. Това за една порция.Отгоре поливам със загрято масло с червен пипер. Това е моят вариант, след като в Румъния ни сервираха с каничка течна готварска сметана. Но като остане тази готварска сметана какво да я правя? Та така намерих вариант.

# 916
  • Мнения: 22 224
Лъжица сметана преди сервиране в някоя крем супа, или десерт, чийзкейк...
Пардон, май се пита за течната сметана - сос за паста или за пица, сметанов сос за пържоли, пилешко или пуешко, или вегетарианско - напр. картофи със сметана, бекон, синьо сирене. Много варианти има.

# 917
  • Мнения: 3 396
Emma варианти има, но вече като сме само с ММ и аз ако се падна нощна смяна не ми се занимава с приготвяне на сосове и т.н. и сметаната сигурно така и ще отлежи в хладилника.

# 918
  • Мнения: 11 208
Много ме заинтригувахме с тази полента. Това не е ли качамак и не е ли по-евтино да си купих царевично брашно и да си свариш колкото ти се яде? Питам информативно, нямам удобен Лидъл и не знам това нещо, за което говорите какво е и как изглежда.

# 919
  • София
  • Мнения: 18 495
Нищо и няма на течната сметана, ако седи в хладилника.
Ползвам от Лидл, животинска се води. Отварям кутията,  пресипвам в стъклено бурканче и поне 1 седмица си сипвам малко в кафето сутрин. Не се разваля през това време.

# 920
  • Мнения: 3 396
Аisha благодаря! Ще знам вече.

# 921
  • Мнения: 52 302
Най-хубавите пръжки са точно от бекон (шарена сланина). Не от чиста сланина. И като се изпържат половината сланина се стапя и става на мас за поливката, а останалата позапържена заедно с месцето е супер.

Много ме заинтригувахме с тази полента. Това не е ли качамак и не е ли по-евтино да си купих царевично брашно и да си свариш колкото ти се яде? Питам информативно, нямам удобен Лидъл и не знам това нещо, за което говорите какво е и как изглежда.

А ти някога бъркала ли си качамак? Щот аз някога съм. Много тежко и досадно нещо, единият държи тенджерата с две ръце, другият бърка с голяма дървена лъжица докато сместа започне да се отделя от стените. Няма да си го причиня за да спестя два лева.

# 922
  • Мнения: 6 564
Aз съм бъркала. Има опасност от изгаряне.
Заинтригувахте ме с тази полента, ще се купува. Дайте поне една снимка да видя как изглежда, че да знам какво да търся в Лидл.

# 923
  • Мнения: 52 302
Тя все пак е полента, не качамак. Подобни са, но не е същото.

# 924
  • Мнения: 690
Аз не бих си купила, не знам колко струва, но не заради парите. Да си направиш сам е елементарно. И със сигурност по-малко химично Simple Smile

# 925
  • Мнения: 423
Аз веднъж купих, добре че кучето не е капризно и я изяде. Предпочитам да си го приготвя сама от пакетче. Варила съм веднъж не е моето.

# 926
  • Мнения: 52 302
Аз не го купувам заради парите, а защото е бързо, лесно, вкусно. Случайно е и изгодно.

# 927
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 283
Оооо, редовно я купувам и винаги зареждам да има наличност в хладилника. Режа като картофки за пържене, редя ги върху хартия за печене, отгоре мажа с четка със зехтин и всякакви подправки и пека на силна фурна с вентилатор. Перфектните пръчици за гарнитура!

# 928
  • Мнения: 1 511
Аз не бих си купила, не знам колко струва, но не заради парите. Да си направиш сам е елементарно. И със сигурност по-малко химично Simple Smile

Е, айде сега, то е по-добре и да си гледаш прасе/крава/овце и кокошки, да живееш далече от мръсния и шумен град и индустриалните зони, да си правиш сам почистващите средства и т.н., ама...

Общи условия

Активация на акаунт