Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 95

• 46 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Infallible и на мен ми е любимия бюджетен. Много е лек, средна покривност, сатенен завършек и е издръжлив.
Мейбълин серума с вит. Ц също го харесвам, но той е по-покривен и по-гъст както и стои по-матов поне при мен. С комбинирана към мазна кожа съм.

# 466
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Много обичам слънцезащитни стикове за лице за лятото. Вече не знам кое поредно лято използвам такъв и това е идеално решение за човек като мен, който иска да подновява навън, но без да пипа с пръсти.
Sunflower, моля те сподели когато го пробваш дали си доволна. Оставя ли бял филм, как предпазва, плътен ли е. Миналата година взех стик на Beauty of Joseon, останах доволна от него. Пробвах един и на Бебо, от ДМ го взех, голям провал, пълен ужас, не препоръчвам. Любимият ми стик беше на Мустела SPF50, но вече почти не го намирам, където го има цената е 😵‍💫
Тази година бих искала да пробвам нови марки.
Лале, с каква кожа си?
Стиковете са ми незаменими за подновяване на слънцезащитата като съм навън и няма къде да си измия ръцете. С много суха кожа съм и предпочитам да са по-богати и мазнички, по възможност да оставят лек филм, за да не ми опъва. Харесвам и дюи ефект. Миналото лято бях с този https://barecare.bg/abib-quick-sunstick-protection-bar-spf50-pa и този https://barecare.bg/marymay-vegan-peptide-bakuchiol-sun-stick-spf50-pa-18g, много ми харесаха.
Абиб е прозрачен, т.е. не оставя бял филм, разнася се много лесно и приятно, хидратира добре и оставя сочен завършек. Мери и Мей е малко по-плътен и мазничък. И двата са много подходящи за суха кожа.
И аз трябва да си купувам стик и се чудя се дали да заложа на изпитаното и познатото или да пробвам нещо ново.

# 467
  • Пловдив
Точно този е стикът, да. Аз също давам позитивен глас - незабелижим филм, без омазняване и бели следи. Идеален за подновяване дори върху грим.
Доволна съм и от ВВ крема ма Миша и измиващата пяна.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 09:10 от sunflower

# 468
  • на последния етаж
А как се подновява слънцезащитата в стик върху грим? Не се ли размазва гримът? И не се ли разнасят бактерии и по стика?

# 469
Няколко пъти съм купувала стикове със слънцезащита, но явно не успявам да ги използвам правилно, а биха ми били много удобни. Винаги ми стоят мазно и въпросът на Лита за бактериите много ме притеснява, не се гримирам.
В чантата си винаги имам слънцезащитен спрей и го ползвам от време на време.

Вчера купих от ДМ някакъв закачлив душ гел с аромат на черешка. Не бях обръщала внимание на серията, полска е, Гугъл "каза", че я има и в Емаг.

Скрит текст:

Бях се приготвила с талона да заредя продукти на Балея профи, в магазина доста мислих и взех само един шампоан от серията за дълга коса. Пробвах го снощи, очаквах да е по-напояващ и правещ косата по-гладка и лъскава, защото така е описано на опаковката, но той изобщо не е такъв. Като се замислих по-късно, аз съм го купувала преди и пак не бях особено доволна. Не, че няма да го изхабя, но ще го търкалям из банята до морето и там ще го довърша. На море обикновено взимам всичко, което ми е изостанало и на прибиране изхвълям всички празни и полу празни опаковки.

Изчезналият нощен серум за коса се е появил отново. Язък, че го поръчах онлайн с доставка, сега щях да го взема с талона. Но много го харесвам и ме беше страх, че го спират. Никой друг от ДМ-ските продукти без отмиване не е толкова добър за косата ми, а в шкафа имам още няколко, които чакат да ги "водя" на море. Wink

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 08:31 от bubanka

# 470
за мен най-добрите са Maybelline Skin Tint Serum и Loreal Infallible

Между другото, избирах между Wet'n'Wild и този тинт от Maybelline. Следващия път ще го взема, много ми хареса как стои.

И един въпрос за слънцезащитните стикове. Носите ли го върху грима? Фон дьо тенът не се ли размазва и не оставя ли следи отгоре на стика? Имам мазна кожа и ме е страх да докосвам лицето си с нещо.

# 471
Reina, суха е кожата ми. Май ще пробвам първият на Abib. На мен ми трябват някъде около 3 броя на сезон, така че мисля че харесах този Абиб, този от ДМ и третия ще го мисля още. Предпочитам хидратиращи и незабелязващи се.
Грим не нося. Никога не съм носила ежедневно фон дьо тен и дори за повод едвам съм го изтърпявала. Купувам си все пак да имам в резерва за някакви случаи, но ги изхвърлям след 1 година неползване. Само спирала, руж, хайлайтър и гланц ползвам и затова не ми пречи да си подновявам слънцезащитата със стик.
Много благодаря за отзивите! Страхотни сте! И се радвам че стиковете добиват толкова популярност. Много са удобни 👌
Относно стика на Beauty of Joseon той е плътен, леко мазен, и матира. Аз лично го харесах, защото защитата му е добра. Лятото аз обичам да седя доста време навън на слънце и защитата ми е водещ фактор. Справи се добре.
Този бебешкия на Мустела си е доста мазен, но е много добър като защита. Оставя мазен филм и си е нужно подновяване. От друга страна е без вредни съставки и аз затова го бях взела. Имаше много добър рейтинг. Ползвала съм и на А-Дерма стик, но е полупрозрачен, миниатюрен е и реших че не е нищо особено. Бебо, както споменах оставя брутални бели плътни следи, не го препоръчвам въобще. Други по спомен аптечни също съм ползвала без да ме впечатлят, но корейските за момента за мен са най-добри.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 08:56 от Lale_Lili

# 472
Върху грим
ползвам  СПФ спрей .В ДМ мисля, че имаше такъв, който може на лице да се пръска.

# 473
Не ползвам стик върху грим. Когато съм с грим и трябва да подновявам, си нося тампончета или мокри кърпи за почистване на лице и първо махам грима, после нанасям слънцезащитен крем и отново ББ крем, ако искам или се налага. Но това го правя само когато съм на място, където мога да си измия ръцете.
Стикове ползвам, когато нямам възможност да се измия. Тогава не слагам ББ крем и когато стане време за повторно нанасяне на слънцезащита, си избърсвам ръцете с мокра кърпа /не ги броя за чисти/, избърсвам и лицето и нанасям стика.

Лале, дано ти хареса и не се окаже, че съм те подвела. По принцип много мразя да препоръчвам продукти и избягвам да го правя, защото различните продукти се възприемат и усещат различно от всяка кожа. Моята е някаква извънземна и в 95% от случаите не харесвам препоръчвани неща, които по принцип са подходящи за моя тип кожа.
Ако имаш възможност и пазаруваш от чужди сайтове, би могла да си ги вземеш от някой корейски, защото тук надценките са скандални. Аз ги купувам на намаление и са по $ 10-15.
По принцип от много години съм почти изцяло на корейска козметика, но и да не бях, пак щях да ползвам с приоритет техните слънцезащитни кремове, особено в градска среда. Освен всички други предимства, ме спечелиха и с това, че не лютят на очите, което ми се случваше доста често с европейските кремове.

# 474
На 19 ще има лайф в приложението с талон за 25% на всички продукти от Денк мит.

# 475
Reina, не се притеснявай за препоръката. Напълно съм наясно че сме различни хора и препоръка не означава обещание че и при мен ще има същият ефект/действие. За мен е много по-важно да получа истинско мнение, от истински клиент, ползвал продукта, отколкото от инфлуенсър, статия и тн. Истината е че има океан от продукти. Ако ги гледам до утре мога да избирам. А така като си споделяме, всяка е доволна от различно, или от две подобни, което пак оставя място за избор. Аз например се замислям като гледам хидратиращи продукти с хиалуронова киселина. Тук във форума всички са доволни, да ама аз се изривам от нея. Получавам мастни, подкожни пъпки. Което значи че дори и тези два стика от ДМ и Абиб да са препоръчани и окей за вас, аз пак трябва да погледна състава и да преценя за себе си. Не сме малки деца и не смятам че пазаруваме на сляпо еле пък после да влизаме и тук да обвиняваме някого. Това би било страшно глупаво. Все едно си оставил на друг избора вместо теб, и после му държиш сметка. Никога не съм разбирала подобен род хора. В Америка сякаш масово са така, но тях аз лично го имам за мега тъпи, така че силно се надявам нашето IQ все още да не е паднало пак толкова ✌️
Благодаря на всички за споделянето! Ако имате още подобни стикиве от които сте доволни ще се радвам да прочета и за тях.
Спреят на ДМ с УВ защита, миналата година ги изкупиха за отрицателно време и успях да си взема само спортният. Не е лош за цената си, но ми беше първи подобен за лице и шия го ползвах, не за тяло и не мога да сравня с други. Ако запазят цените и тази година адекватни, може би ще го ползвам отново за сутрешният ми крос край морето (слънцето много гори сутрин, поне мен, а ако се изпотя съвсем, спортният е водоустойчив и помага донякъде).

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 13:21 от Lale_Lili

# 476
  • София
Момичета, позволявам си да пусна едно полезно видео за стиковете и количеството, което трябва да се нанася, за да бъдат ефективни:
Скрит текст:
Аз поради тази причина и тъй като не нося грим освен спирала и коректор под очите, предпочитам да нанасям повторно слънцезащита от тубичка. Иначе във видеото има препоръки за някои стикове. Чувала съм и добри отзиви за този на Skin1004, като от него се продава и мини вариант, удобен за проба.

# 477
Лаленце, и през ум даже не ми е минало, че някой ще ме обвини или ще ми размахва пръст. Просто като споделя, че нещо се харесва на моята кожа, а после се окаже, че на отсрещния не му е паснало, се чувствам зле, че съм подвела неволно и човекът е похарчил напразно един пари.
Много е неприятно това с непоносимостта ти към хиалуронова киселина, при положение, че я бутат навсякъде. На мен много зле ми действа ниацинамидът и го избягвам, но е много трудно, защото и той е доста модерна съставка напоследък и фигурира в болшинството продукти.
Сега като си събирам акъла да реша какво да си поръчам, се сетих, че миналата година бях ползвала този стик и също много ми хареса https://jolse.com/product/miguhara-daily-herb-sun-stick-spf50-pa … y/1034/display/1/.
Също е прозрачен, лекичък, хидратиращ, но и с мазничка текстура, не лепне, има билков аромат.

Забравих да се оплача. Ходих до ДМ да си взема този лосион за тяло https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-losion-za-tyalo-bademovo-m … 067796083132.html, защото никой не каза дали този с черешата е също толкова богат https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-losion-za-tyalo-s-arganovo … 066447467598.html и реших да не рискувам.
Та докато пазарувах видях и този деостик https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-deo-krem-za-tyalo-sas-soda … 066447341942.html. Някой го беше похвалил в темата и взех и него, но изобщо не е моето. По принцип не се потя под мишниците, но това някак все едно ми запушва порите там и ми овлажнява леко, което е много неприятно усещане. С камъка, който по принцип не спира изпотяването, никога не съм имала подобно овлажняване.
А и има една киселичка жилка в аромата, която не понасям на своята кожата, а не се усеща като го подушиш от кутията. Но това вече са си някакви мои предпочитания, де. Също няма шпатула към продукта и се наложи да си търся, за да има с какво да си гребвам.

П.П.: Mascotte7373, знаем, знаем. Аз чегъртам по 5 минути със стика.

# 478
  • София
Dia, от всички ли серуми имаш такива пъпки? Или само от тези, които са комбинирани с Б витамини (повечето).

Аз имам същото оплакване, в момента от Скинциклопедия или там, както беше, имам една гигантска до...окото.
Единствените, от които не получавам пъпки (уточнявам, че изобщо не съм склонна по принцип) са:

# 479
Dia, от всички ли серуми имаш такива пъпки? Или само от тези, които са комбинирани с Б витамини (повечето).
Не съм аз с пъпките от серуми Grinning

Общи условия

Активация на акаунт