ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 3

• 37 970
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • Някъде по Дунава
Добро утро, дами!
Виждам, че се коментират в темата предимно университети в София. Какво Ви е мнението за икономическия университет във Варна ? Четох, че доста е паднало нивото и си струват само специалностите  с преподаване на английски език. Детето ми е 10 клас, но иска да учи икономика там (все още без ясна представа за специалност).

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 10:09 от Guinness

# 76
Аз се интересувам от Пловдивският университет, стопанският факултет, дали има някой някакви отзиви?

# 77
Здравейте ,следя темата  тихо ,….но сега и аз да попитам какво ви е мнението за военноморската академия ,пуснах тема с въпрос ,но нямам отговор .интересувам се дали има възможност за общежитие ,дали голяма част от желаещите се класират .също така какви са условията .надявам се някой да може да ми помогне .

# 78
Деница, морска специалност илк цивилна, морска като курсант или като студент. На курсантите им се подсигурява всичко

# 79
Студент ...за това се чудя ако местата в общежитията се заемат от курсанти дали остават и за студентите

# 80
Като стана на въпрос, миналият месец ми попадна реклама на ВВУ Георги Бенковски (с. Долна Митрополия, Плевен). Рекламираха някаква паралелка за военни - безплатно обучение, общежитие, изхранване, облекло и стипендия от 1200 лв. При дипломиране осигурена работа.

# 81
Киберсигурност в УНСС я виждам само платено, така ли е наистина?

# 82
Руми, не само им подсигуряват работа, но са и длъжни да прослужат определен брой години в армията.

Деница, питайте, но знайте, че общежитията са в двора на ВВМУ и се спазват правилата, които важат и за курсантите.  Доста по-строго се следи за допълнителни електроуреди, влизане на външни хора.. абе казармен ред
https://www.naval-acad.bg/university/training-facilities/dormitory-dining

# 83
Благодаря Скаридка,ще звънна да видя какво ще кажат .при мен случая е с девойка и се надявам да спазва правила ,но знам ли ....
В ВВМу са 10 години договор към държавата ,сигурно и в Плевен ще са толкова .

# 84
  • София
Киберсигурност в УНСС я виждам само платено, така ли е наистина?
И аз така я виждам, защото това е новото 20 в главата и на моята тийнка. Такса от 950 лева е нищо на фона на това, което в момента плащаме за уроци, така че за нас е ок.
Абе с всичко сме съгласни, само да има някаква амбиция и желание.

Трябва да се проверят и възможностите за стипендии, но още не съм ровила в тая посока.

# 85
Киберсигурност мисля, че имаше и в ТУ, София, държавна поръчка.

# 86
  • София
Благодаря, ston!🌷

Има и във Висше училище по телекомуникации и пощи, ама аз, честно казано, го чувам за пръв път тоя университет и съм скептична. Някакви отзиви?

# 87
Киберсигурност и ИИ са  новите модерни и почти всеки университет, с капацитет или без, ги предлага. Киберсигурност търсете в технически университети и такива, които се занимават с национална сигурност или военни училища. За другото само ще си дадете парите за такси и децата ще останат разочаровани от получените знания. Самата киберсигурност е много динамична и размиването с икономика и бизнес не ми се струва добра идея. Но това е лично мнение

# 88
Пак зависи. Познавам трима души, дето са учили в това висше училище по бля бля. Двамата работят активно в областта, като единия е доста доста добър, и двамата минаха там за дипломата само. Третия хал хабер няма от тва, но ще си вземе дипломата, пък не знам, но учи. Пак си е до човек. Реално тук сме с различни професии, не знам има ли такава професия, за която знанията от университета да са достатъчни и единствени, да не говорим- за вовеки. Все трябва сам да си учиш и да се развиваш. Иначе нищо не става..

# 89
Само във Варна има 200 бройки за киберсигурност  в ТУ и ВВМУ. В Свободния има магистратура Киберсигурност. Последните години бройките се запълвали с желаещи

Общи условия

Активация на акаунт