Рецидивиращи афти

• 163
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте,
На мъжът ми от около година му се появяват афти постоянно. Някой са много големи и трудно зарастващи, други мънички.. една ако мине се появява нова. Често му кървят венците.   Като погледнах устата му направо беше на решето- червени петънца като белези от афтите. Засега го отдавам на стреса и умората от работата и нисък имунитет, тъй като правихме изследвания - кръвни, суе, црп всичко нормално. Изследвахме и слюнчен секрет - не. Не минават от нищо, нито грануфорин, Анафтин, ангал и хексоралетен дори е взимал и не.
Мислихме, че е от мъдреца му, който беше израстнал накриво и предизвиква някакво възпаление в устата, но няколко стоматолога ни разубедиха.
Варя смрадлика всеки ден, казва че тя му помагала най-много да оздравеят- да, но после пак се появяват нови.
Според вас да направи ли изследвания на някой от витамините, както и HiS-1,2, макар че аз не съм носителка, а доколкото знам се предава по полов път главно.
Някой от вас сблъсквал ли се е с такова
 нещо?

# 1
Мъдреците, които са проблемни - растат накриво, ретинирани са, няма място, а се опитват да избиват, сриват имунната система, заради инфекции и пр. Може оттам да е тръгнало. Да го маха мъдреца, дори и да е в покой в момента, и да подсили имунната система. Може и някакви антистресови техники да пробва.

Общи условия

Активация на акаунт