АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 106
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • Варненска клюкарка
Проф, Инна с двама мъже за 24 часа  няма как да знае от кого ще е бебето. Спокойно от такъв "коктейл" би могло да е от единия, или от другия. Нещо такова би направила, когато вече има някакви признаци. От семейството и щом разбрахме че знаят за отношенията които е имала до предния ден, биха ли я оставили да роди дете, за чието бащинство има съмнения? Тя е зависима от тях. Ох не знам ...някои неща изглеждат като подсказка - акцента върху презерватива, споменаване на бебе момче докато оправят брачното легло, но колкото възможно, толкоз и невъзможно ми се вижда вече.  Не ми стана ясно защо младоженците не си спаха в тяхната спалня, а прислугата приготвяше леглото в гостната. Едва ли е било заради някакви притеснения да не ги чуят, както предположи прислугата.

# 151
  • пак на Рив Гош
Проф, Инна с двама мъже за 24 часа  няма как да знае от кого ще е бебето.
А най-забавно би станало, ако роди двуяйчни близнаци - единият от единия татко, а другият - от другия. Момчета разбира се, като това от законния съпруг ще да е родено второ Joy . Ставам ли за корейска сценаристка? Joy
Уж гледам да не чета в детайли какво пишете, че да не се спойлвам, ама това изречение на Белл ми се наби в оЧото и навързах хипотезите Joy

# 152
  • Варненска клюкарка
Роце, извинявай, така ме мързи да изписвам таговете, когато пиша от телефона, но занапред ще гледам да ползвам спойлер. За другото, тамЪн по корейски ще е, за близнаци от двама бащи 😂

# 153
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ставаш Роце, ставаш. Joy
А в сериалите всичко е възможно. Още не съм забравила как тежко раненият герой на Джи скокна буквално от операционната, окютечи и натръшка 20-30 души, нищо че трошаха желязо след желязо по гърба му и където другаде сварят. Накрая мисля се метна на колата и се оттегли оставяйки купища охкащи и пъшкащи врагове.
Та и в този сериал Инна може да забременее, а може и не. Неведоми са фантазията и решенията на сценаристите. Wink

# 154
  • пак на Рив Гош
Белл, пиши си спокойно без тагове, аз няма да чета Joy.
По принцип не съм 100% против спойлери, даже искам да знам какъв е краят - с еднорози, или китайски Joy. Но не искам да знам как се стига дотам, примерно, в 7ми епизод еди-кой си ще направи еди какво си, пък другият  ще реагира иначе, а в 8ми... Но пък ми е важно дали еднорозите ще подскачат накрая Joy

Профи, и И Дже Хун в Taxi Driver (на който чакаме трети сезон) така натръшка с голи ръце две дузини яки момчета с бухалки, след което само поотръска леко панталона. Grinning

Изгледах първия епизод на Погребаните сърца. Този сериал не е за хора като мен, които не разпознават лица - цялата тълпа от аджошита-костюмари ми изглеждат еднакви, почти като в исторически сериал Joy. Добре поне, че разпознавам актьора, който играе стария Председател, от други негови роли, та поне него го намествам визуално.

# 155
  • Варненска клюкарка

Изгледах първия епизод на Погребаните сърца. Този сериал не е за хора като мен, които не разпознават лица - цялата тълпа от аджошита-костюмари ми изглеждат еднакви, почти като в исторически сериал Joy. Добре поне, че разпознавам актьора, който играе стария Председател, от други негови роли, та поне него го намествам визуално.
Мале Роци, това все едно аз съм го писала. Видя ли тълпа аджошита с черни костюми, ми идва да се откажа и често го правя Joy Почти гарантирано, че нищо няма да разбера, защото не ги различавам, затова толкова питах другите какво са разбрали от Сърцата. Еднотипни визии и възрасти + споменаването на куп имена и компании не ми позволяваха да се ориентирам във връзките кой кум, кой сват, кой на булката брат. Всъщност освен главните, само нейния брат разпознавах и запомних веднага, защото съм виждала момчето в първите серии на Семейство по избор, а и младежкия му фасон е много далеч от чичковци в костюми. В момента с основните лица посвикнах, но имам чудене за друго, не чети скрития текст

Скрит текст:
Кой беше убиецът който простреля Дочо но яхтата, прилича ми на пастрока но знам че не е той

Преди време съм писала че имам подобен проблем и с млади мъже блондини, но при белите след първите серии по разни белези започвам лесно да ги разпознавам, все едно никога не съм имала проблем, но при корейците ако са тълпа с еднакви прически, почти не мога. Преди десетина години когато гледах един документален филм за Празопрогнозията бях много щастлива да получа някаво обяснение за това и се прекръстих че съм от леките случаи тип "не съм физиономист".

За историческите ги избягвам заради силния цветен грим, който прави лицата да изглеждат еднакви като маски, а коси на опашки, ленти по челата и абажуррите по главите им допълнително ми утежняват ситуацията с разпознаването на героите, не си падам и по криещи се под маски, или момичета преоблечени като мъже, такива неща съвсем ме отказват.
 По гореизброените причини например почти нищо не разбрах от Градския ловец,  макар че тамошната маска не беше нищо особено и вероятно само Минчо си мислеше че е неразпознаваем с нея, ама купищата аджошита и цели 20  серии за нещо, което беше въпрос на едно ДНК и отпечатъци от една клавиатура.... накратко, едвам го добутах. А Лунната светлина от историческите пак по гореизброените след 3та серия спрях да се мъча. Имам си някакви сюжети, които като цяло ибягвам дори да харесвам актьорите, сред тях попадат офис романи,  много политика  и адвокатски драми - често са с много приказки и малко действие.

Ама не бързай да се отказваш от Сърцата, след втора става много интересно, мрачните картини от къщи, офиси и преобладаващите пъвите серии нощни снимки, отстъпват на по-ярки като море, зеленина, а Дончо не е гелосан и в костюм. На места даже вееше коси почти като в Хуаранг.

Заповядай един Ю
https://youtube.com/shorts/-7HBfow-ZWU?si=H83d_26QbHfOreG-

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 12:54 от Беллора

# 156
  • пак на Рив Гош
Белл, аз пък научих за прозопагнозията покрай корейските сериали Joy. Един ден се зачудих каква ли е честотата на заболяването в реалната популация, защото ако човек гледа представителната извадка на чеболските шефове от сериалите, би трябвало да е доста голяма Joy Та така и аз успях да сложа научно име на състоянието ми "абе, аз съм лош физиономист".

Няма да се откажа от "Сърцата", поне и докато не изгледам излезлите 4 серии. Малко ми идва твърде макджанг за моя вкус, но ще поупорствам още 2-3 епизода и ще реша в края на седмицата. На мен пък ми харесаха мрачните къщи и офиси - задават тона на сериала.
Ама да измрънкам да прическата на Донг Джу - с тая никаква дължина е сякаш е забравил да иде на фризьор. Или да е къса, или пък ако е дълга, да е дълга като хората. Но щом ще размята коси като в Хуаранг, ще спя спокойно Joy

Мерси за Ю Hug, това май съм го гледала като "реклама" на Ютуб канала му, понеже там пуска(т) видеа в събота вечерта и започва с поздрав към yeondeok-итата (това сме феновете му... само дето напоследък много се увеличиха и сега ще трябва да го "деля" с повече хора Joy).

# 157
Аз пък помня физиономии, ама трудно се сещам на кого са и откъде го познавам този човек. Joy

Белл, не знам до кой епизод си стигнала, ама на въпроса ти отговорът е -
Скрит текст:
точно той е. При това го показаха на няколко пъти мноооого хубаво. А после се оказа като на ролъркостър. Първо жена му поиска той да премахне Дончо, дето вече го беше свършил. После откри, че никой освен Дончо не знае кодовете, както и че само Дончо знае къде са отмъкнатите пари от фонда. Така и Председателят, и Чичото поискаха Пастрокът да намери Дончо, жив. А на него пред очите му все минаваше картината как го гръмва. И как все едно му поникнаха криле, когато разбра че зет му и дъщеря му са имали контакт със смятания от него за мъртъв Дончо.

Е, чак като в Хуаранг не са. Joy

# 158
  • Варненска клюкарка
Проф, не е до запомняне, а до разпознаване на черти, състоянието се проявява по-силно ,когато трябва да се различат лица поставени в група със сходно изглеждащи други хора - както Роци каза в случая за чичковците с черни костюми, а аз допълних и за младите монголоидни с еднаквите прически. Мен примерно ме объркаха героите в Динята- еднакво изглеждащи в училищните униформи и прически, а при разпознаване на момичетата беше още по-зле, защото разпознавах само главната и така нищо не разбрах от сериала с това скачане в различни времеви линии, коя дъщеря, коя някаква друга..... абсолютна греда. Честотата на леката форма е 1:100.  За тежката  е примерно когато деца не разпознават чертите на майките си,  или описаните случаи в К-драмите, но това е много рядка форма. На ниво мозък е, и няма връзка със състоянието на зрението и паметта. Състоянието може да се придобие и след инсулт, или някакво нараняване на главата, примерно след автомобилна катастрофа,иули падане, но обикновено тогава са тежките форми. Сега да не си помислите че винаги се случва, най-често бързо свиквам с чертите и няма проблем, само в началото когато покажат нняколко сходно изглеждащи хора.

Е то на Сърцата са излезли само 4 серии и вчера писах че предната вечер стоях до късно да изгледам и втората порция.
Скрит текст:
Проф, всичко друго го видях и ми беше ясно, само за физиономията на стрелеца имах съмнения, защогто той е от аджошитата с костюмите, които ме объркват и ксгато го видях с други дрехи се зачудих той ли е или друг.
То още от началото на 4та имаше някава подсказка че предстои нещо такова, защото фиксира телефон върху масата и друг в ръцете на Инна, нервноста и  веднаго насочи погледа му към плътно затворения прозорец и му стана ясна картинката. Но се зачудих от радушното посрещане с махватне на ръка от Дончо към идващия към яхтата, още повече че в слънчев ден го заслепяваше с прожектора на лодката - това + различната визия (шапка, спортни дрехи) ме обърка. А сега е видно че татенцето  след непредвиденото цопване във водата и бързата реакцийя на Дончо, май ще го измъчва съвестта, нали му се привиждаше навсякъде преди да разбере че е жив, я вно от друга страна още не знае за амнезията и може просто да го е страх от последствията от стореното.

Е няма как да е точно като в Хуаранг, косата му не е до кръста, но е свободна от геловете с които го мажоеха докато ходеше с костюм. Вече своодно се вее във водата или на вятъра и изглежда по-дбре.
.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 20:41 от Беллора

# 159
Редактирано.
--------------------------------------------------------
Чак сега те разбрах. Не го бях свързала с прозопагнозията, мислех го за пропуск.

На Намиб вече съм му изгледала 7 епизода, но ми върви без голям мерак. Не е лош сериалът, но някак му липсва онова, с което да ме грабне. Реално не мога да обясня да има някакви кусури, но нещо не ми достига. Не знам какво. Хем съм изгледала и други сериали, дето не са баш УаУ, но на мен са ми харесали. Този има още 5 серии да ми позаглади впечатленията.

----------------------------------------------------------
От позицията на времето човек разбира неща, които не е разбрал или е пропуснал някога.
Ей на, тази вечер попаднах на участието на Минхюн, главният в Училищната група, в корейското издание на Маскираният певец, което не съм гледала, както и на гостуването му в Сучита при Шуга, което съм гледала, ама не съм знаела кой е този, гостуващият. Сега знам Grinning.

и Сучитата - https://www.youtube.com/watch?v=ASCVmvGlhiA

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 22:23 от profi_1

# 160
  • Русе
Не съм гледала Училищната група, но Минхюн не игра ли в "Алхимия на душата"?

# 161
  • Варненска клюкарка
Аз пък стигнах до средата на Черния дракон, но  ми върви някак без емоция. По някое време в 5-та се поразмърда нещо, но до там си и остана. Видях няколко подобни сцени които съм гледала в други сериали, но тука главния ми е нещо много вял. Освен това ми изглежда по-млад от главната, нямат и химия. За Мун Га Йонг знам че може да химичи перфектно, виждала съм я с Хуанг ин Йоп и хубавия Ча и тука ми е някак..хм... постно. Чеболката пък едвам я изтърпява.  Охх, от месеци не мога да си харесам романтика и това е.

Някак попаднах на интервю на Лиса от Блекпонк и ми стана интересно без да съм слушала нейна музика. Видя ми се много ефектна на Оскарите и се позачетох.Винаги съм намирала че чертите и не ми изглеждат много корейски, но оказва се тя не е и корейка, а тайландка и до преди 14 г. не е знаела и дума на корейски. Посмях се на менюто и докато дава интервю - портокалов сок, капучино и пържени картофи Joy Феновете и са доста толерантни и и се радват на непотвърдената и връзка с Фредерик Арно, по-малкия син на френския милиардер Бернар Арно, за когото казват че "тежи" над 150 млрд. евро. Пише че регулярно излизат общи снимки, а и според феновете в една от песните и подозрително много  от текста е вдъхновен от зелени очи на момчето...

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 13:41 от Беллора

# 162
  • пак на Рив Гош
но Минхюн не игра ли в "Алхимия на душата"?
Игра, игра, беше един от приятелите на Главния.

Белл, за мен Дракончето и Ягодката са ми в комичния, вместо в романтичния регистър. Даже не искам да стигат до романтика Grinning. Повече ми харесва втората двойка от Онни-то и Хьонг-а. Между другото, в ролята на онни-то е Im Se Mi, която игра Сестрата в Истинска красота.
Мун Га Йон ми е 50:50 като химия. Това ми е пети сериал с нея и засега тук химията е най-зле. Но тук не харесвам особено и героинята й, което може би допринася за негативизма ми. Според мен, добре й се получаваше с връстниците Ча (Ън У) и У До Хуан, и доста по-малко с "батковците" Ким Донг Ук и Ю Йон Сок. Да видим по-късно през годината как ще бъде с И Джонг Сок (Суки).

# 163
По принцип не нося тук много новини около момичетата в к-попа, затова и не съм примъквала нищо по-подробно за Лиса, като не са ми тайна нито произхода ѝ, нито клюките около връзката ѝ с Арно. Още в края на миналото лято бяха излезли много снимки от почивката ѝ със семейство Арно на яхтата им. И от тогава някак почнаха самостоятелните ѝ международни изяви, та няма как човек да не свърже този подем в кариерата ѝ с нечие подложено рамо, пардон портфейл. Красива и талантлива е, положила е достатъчно труд за да пробие и преди Арно. Така че това, че е извадила късмет по някакъв начин да е обвързана с милиардерската фамилия, е бонус, както с който може, така и без който може. А и не се знае колко временен може да е. А младият Арно изобщо не е симпатичен, та тя си знае каква цена плаща.
Така де, спокойно можем да извъртим един сериален сюжет. Joy

# 164
Така и не го подхванах този Черен дракон. Чой Хьон Ук го харесвам, гледала съм го и в други драми. Въпреки че е доста млад, се справя сравнително добре в ролите си. Не знам дали се сещате, но участваше и в D.P. (естествено в тотално различна роля).
Скрит текст:
Мун Га Йонг обаче не ми е една от любимите актриси и често отбягвам продукциите с нея, макар че сега осъзнавам в колко много драми всъщност съм се прежалила да я гледам (сега едва ли бих). Никога не мога да усетя химията ѝ с главните, но пък е симпатична и навярно стои добре до Драконът.

Проблеми с вникването в сюжета и запомнянето на героите от Погребаните сърца май нямам, но това може би се дължи на постоянното ми гледане на подобен тип кдрами. Както може би съм споменавала, доста си падам по този жанр. Повечето от героите са ми познати от другаде - например Чичото почти винаги съм го гледала да играе гадняр (може би едно от малкото изключения е ролята му в Хрътките), но знам, че участва ли в някоя драма, тя непременно ще е добра.
Скрит текст:

И като стана въпрос за Хрътките, там участваше и Пастрокът. Току-що се замислих, че двамата отново са се събрали в една продукция.

Дядото пък не помня къде съм го гледала точно, но е толкова нисичък, че явно ми е направил впечатление и също си го отличавам по някакъв начин.

Мисля, че единствено бодигарда на Чичото не съм срещала досега, а може и да съм, но да не съм му обърнала внимание, ако е бил в някоя второстепенна роля. Joy

Общи условия

Активация на акаунт