АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 127
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Русе
Ето на какво попаднах и дано е вярно!
"Според OSEN, въпреки скорошния случай, включващ актьора #KimSoohyun, няма промени за  драмата #KnockOff и плановете на Disney+. Снимките все още продължават, а пресконференцията остава насрочена за април."
Профи, благодаря!

# 211
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
В доста сериали е показано как родителите задължават и изискват от най-голямото си дете да направи компромис със себе си,най-често нежелана женитба,за да осигури финансово семейството си,а често и обучението на по-малките си брат и/или сестра.Наскоро гледах един корейски 3-сериен филм по действителен случай от 1921-1926г.за любовта между женен драматург и неомъжена оперна певица(от нея искаха чрез брак с друг мъж да издържа родителите си и музикалното  обучение в Америка на по-малките си брат и сестра(пианистка).Има и  японски филм също по истинска история за подобен тип връзка и финал.
Уви, явно това си е доста често срещано там и за тях не е ненормално, даже направо им е нормално. Ама на мен цялата ми същност се бунтува срещу подобен паразитизъм. Особено, когато се практикува на гърба на непълнолетно или даже малолетно дете.

Исках да изгледам 6 епизод на Сърцата, ама така се напрегнах покрай цялата помия и малоумщина, която се лее в нета покрай Звездю, че сърцето ми се разхлопа чисто физически. И това при положение, че не съм негов фен, а просто оценявам актьорския му талант. Не пия, иначе бих си сипала едно, че да си оправя треперенето.

Уин, вероятно е така. Дисни+ със сигурност не следват корейския манталитет и не разчитат основно и единствено на вътрешно-корейска консумация. Напротив, убедена съм, че продукциите им се правят за международно разпространение и едва ли дори на малко километри извън корейските граници на някого му пука за писаниците на корейските нетизени и/или медии. Вероятно щеше да е по-различно, ако ставаше въпрос за корейска продукция, предназначена за пускане по някоя от техните телевизии. Виждали сме вече как презаснемат съдържание с друг актьор.

# 212
О, бас държа, че точно Дисни ще се освободи от актьора и при най-малко съмнение за ПДФ. Може да пропадне собственият им имидж. По-добре и евтино ще им излезе да презаснемат. Светът е едно голямо село, а все пак точно Дисни се свързва с деца. Ще е интересно да видим ще се откажат ли от услугите му. Според мен и брандовете ще го забравят като лице. Репутационните въпроси са изключително сложни за управление и могат да фалират всекиго.... Въпреки, че не ви ли се струва, че точно чрез киното и сериалите налагат стандарта и култа към кукленската детска красота... Сега ше покажат с този случай колко силно са морални. Но не се е намерил никой, който да помогне на момичето приживе.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 03:08 от victoria vassileva

# 213
Добре дошла!
Възможно е. Зависи докъде ще ескалира ситуацията и върху какво ще падне акцентът. Защото дотук, каквото изчетох, основно е фокусирано върху това как човекът с парите не ѝ помогнал. Как тя е страдала, че са се разделили. Как компанията му не направила "необходимото" за нея. Пуританите около възрастта ѝ са, като че ли по-малко от останалите. Т.е. не съм убедена, че скандалът е прерастнал в ПДФ. Виж, ако накрая го докарат до това, то е логично всички да се оттеглят.
И да, толкова е жалко, че дори и най-близките ѝ, вместо да ѝ помогнат, са ѝ висели на врата.

Ча на ревюто на Ив Сен Лоран - https://www.youtube.com/shorts/-jVzM80HxOY
Пако на ревюто на Шанел - https://www.instagram.com/tatlervietnam/reel/DHDgz8WS5RI/
Актрисата Go Yoon Jung също е там - няколко снимки -  https://www.instagram.com/suremagazine/p/DFYJgOVyGy8/?img_index=1
Иначе Minji от NJZ (Newjeans) е новият глобален посланик на марката.
Харпърс Базар Сингапур са публикували пълен списък, със снимки, на корейските посланици на луксозни марки. Ето статията - https://www.harpersbazaar.com.sg/celebrity/from-jimin-to-ji-chan … brand-ambassadors

Дали в Сърцата блъскането на монахинята в края на 6 епизод бе случайно? Thinking

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 09:00 от profi_1

# 214
  • Русе
Профи, в Сърцата май няма случайни неща...
https://www.facebook.com/reel/635899156054669
Това от Гимназията проспала ли съм го или предстои?

# 215
  • Варненска клюкарка
Виктория, добре дошла!

От Дисни нямат особено полезни ходове в момента освен изобщо да не пуснат сериала на екран. Доколкото разбирам в момента приключват снимките на втория сезон. Скоро ще се стане ясно, защото за след месец е насрочена рекламна пресконференция.

От Gold Medalist новото изявление е че другата седмица ще излязат с доказателства че това са неверни твърдения, молят за спокойствие, но според мен твърде многто се бавят....

За брандовете още вчера започнаха да спират реклами със Звездю, първо тръгнаха от една авиокомпания, техните канали за връзка с обществеността казаха че не са премахнали рекламата със Звездю, само я били архивирали като частна, каквото и да означава това, така били направили  и с други отдавнашни рекламни лица, но въпроса е защо точно вчера.

Междувременно, тъй като Ким Су Хюн продължава да действа като модел за одобрение на различни марки като Homeplus , Shinhan Bank , Tous Les Jours , Dinto , Eider , Cuckoo , Prada , Jo Malone и Shabu All Day Restaurant , вниманието е насочено към това как тези марки ще реагират.

Eider премахна изображения на актьора от официалния си уебсайт и социалните медии. Shabu All Day също изтри всички свои снимки от официалните си акаунти в социалните медии.

Homeplus премахна снимката му от екрана за зареждане на своето приложение, докато козметичната марка Dinto каза: „Всички планирани събития, свързани с модела, са спрени.“

В момента всички се ослушват кой как ще реагира, Звездю не е някой случаен. Ох много ме е яд и мен, страхотен актьор е, харесала съм го много във всеки образ в който съм го гледала, само не харесах Психото като история и главната която страшно ме дразнеше, но понеже бях впечатлена от него самия, веднага след финала се насочих към друг сериал с него, а аз рядко повтарям актьор толкова скоро. Много ме е яд, защото каквото и да се случи оттук нататък с кариерата му е приключено.
Като се сетих за главната в Психото, та Со Йе Джи отново знатно се прояви вчера, като тръгна да отговаря на фен дали Звездю и е изневерявал, можеше да си спести персоналното внимание към такава тъпотия, но не, отговорът и " нямам нищо общо с този човек"

Ядосвам се и на Звездьовата глупост като си знае побърканото им общество, защо не е стоял далеч от неща, които се приемат за неморални. За съжаление вярвам че наистина се е омотал с малката. Видях и другата снимка с целувка по бузата, а като ги знам че дори сестрите си не целуват, като не му е никаква защо ще я целува, пък било и по бузата... Не е нито първия, нито посления замотал се с толкова младо момиче, винаги ми се е виждал марлко ексцентричен зад кадър, вярвам и че е било любов, 6 години са доста време за да е друго, но сънародниците му ще го унищожат каквито и опити да направи за да обясни, а и какво би могъл да обясни спрямо позицията на родителите. Но защо не ги питат като са такива моралистизащо са мълчали толкова време, май всичко им е било точно по мярка  с тези отношетния на дъщеря им, щом чак след смъртта и са решили да  търсят сметка.
За други в момента се сещам че примерно АйЮ почти веднага след навършиване на 18 ли беше или 19 е потвърдила връзката си с актьор с 11 години по-голям от нея. Като от момента на потвърждението нещата са отишли към 4 години.... А Светът помнии историята на Селин Дион и покойния и мъж Рене Анжелил - в деня на навършване на пълнолетието си по канадските закони на 18 е потвърдила, че са двойка, тя на 18, той на 40+, за разнооразие по това време и женен, а слуховете са били че освен нейн мениджър са и любовници от 14 годишната и възраст. Успя да го разведе няколко години по-късно след плащане на огромно обезщетение на жена му и да го ожени за себе си, че и 3 деца роди с много труд по забременяването, години наред борба в инвитро клиники. Беше с него до края му преди 13 години, пак много борба докато го вдигне на крака от рака, голяма любов бяха  въпреки разликата в годините и връзката им датираща от детството и.....
Мисля си че ако Ким Се Рон не се беше самоубила, на Звездю щеше да му се поразмине след известен шум, но сега няма да е възможно.

Относно как корейците употребяват дъщерите си като средства за издръжка, помня как в един документален филм  на друга тематика, имаше отклонение за Корея, по точно за времената на корейската война през 60 ли беше.... Семействата са били с по 4-6 деца, а родителите са пращали 13-14 годишните си момиченца в американските военни бази за да проституират, че белким донесат 2 паржоли и кутия боб за да нахранят останалата челяд.... След края на войната много от тези момичета, които са изхранвали семействата си, се оказали изхвърлени на улицата от същите тези семейства и не са имали друг избор, освен да се самоубият, или да продължат да правят същото. Тогава американското правилство е осигур програма за прехвърлянето им в Америка и някакви условия докато си стъпят на краката, защото някои от тези момичета междувременно са родили и деца, от живота си докато са сновяли по базите с военни.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 17:21 от Беллора

# 216
  • пак на Рив Гош
Уин, това е минало, докато си затваряла очи Joy
Скрит текст:
Беше в 4ти епизод, ако не ме лъже паметта, когато Нашият Човек се опитваше да се кандидатира за ученическия съвет и съекипниците му организираха събитие в сандвичарницата, за да го направят популярен

Бях си боднала разни неща да ви нося от седмицата на модата, ама Профи вече е ги е пуснала.

# 217
Роци, пусни други, ние сме ненаситни. Wink

Белл, уви това с проституцията го има не само там. Но е много ненормално експлоататорите да са се оказали по-човечни в края на експлоатацията, от тези, които безсрамно са лапали и после прогонвали.

"Лелята" се оказа, че не е никаква леля, а някаква "близка" приятелка на семейството, която е поела ролята на глашатай. (Нека се направим, че не разбираме играта на развален телефон Wink.) И в ново интервю, дадено за The Fact, по мое мнение е дала леко заден ход. Накрая даже пак е запяла песента за ютюбърщината. А в действителност е казала, че Звездолин реално е помагал на Се-Рон, включително е имал разногласия със съдружника си относно изплащането на дълга ѝ, според думи на самата Се-Рон. Доста дълго е и ще ме затрудни да метна превод тук. Може би довечера след работа у дома ще пробвам да го сложа.
Усещането, че са гледали на момичето като на кокошка, снасяща златни яйца, все повече се засилва. В добавка са очаквали да разчитат и на петел, снасящ златни яйца.
Хора от бранша са изказали компетентно мнение, че в действителност щетите, които Се-Рон е трябвало да изплати на Bloodhounds са възлизали на 7 млрд KRW, но след водени преговори с продукцията са се разбрали за 700 млн., т.е. 10 пъти по-малко. Предполага се, че Звездю доста е помогнал това да се случи. След това вече агенцията му е изплатила този дълг на Bloodhounds и е станал дължим от Се-Рон към Звездювата агенция.

# 218
  • Русе
Пълното писмо на 30-годишния Ким Су Хьон от армията до 17-годишната Ким Се Рон.
ПИСМОТО НА KSH:
Днес времето беше толкова непредсказуемо, че имах чувството, че съм подхвърлян във всички посоки в тази прекрасна събота. Какъв чудесен ден да напиша нещо и да си помисля за теб, Саеро-Неро.
Тази сутрин, в мъгливата мъгла, се зачудих: "Какъв ли ден ще бъде днес...?". Завладян от това чувство, отидох направо в нораебанга (караокето) и пробвах няколко песни на Шин Сон Хун, заклах ги и си навлякох неприятности, че му правя срам...
Може би около час по-късно слънцето започна да пече - същото това слънце, което се изгаври с кожата ми. Помислих си: "Това е знак. И така, взех малко олио и се качих на площадката за хеликоптери. Загорях и от двете страни. След един час не можах да се справя повече, защото ми стана прекалено горещо. След това обядвах и сега гледам повторения на "Сигнал за сърце 2", като се радвам за участниците.
Навън отново се стъмни. Съвсем скоро буреносните облаци пускат всичко, на което са се спрели, издавайки всякакви странни звуци. Помислих си: "Уау. Толкова се радвам, че днес не съм на тренировъчна мисия". Около час по-късно дъждът неочаквано спря. Може би облаците са тръгнали твърде силно, твърде бързо. Или може би се подготвя за втория кръг. Както и да е, облаците останаха, но времето се проясни. Слънцето започна да проблясва в облаците. Сенките на облаците се задълбочиха, а през тези сенки започнаха да избухват слънчеви лъчи. Беше гледка, която си заслужава да се види, но аз нямах фотоапарат със себе си."
"Спомням си една ноемврийска сутрин, когато върху падналите листа в празното поле падаше сняг и го превръщаше в самотна сцена. Спомням си също, че когато за първи път отидох на мисия, погледът ми беше изцяло изпълнен с планини. Помислих си: "Уау, не мога да повярвам, че виждам нещо подобно в Корея". Спомням си, че в деня на обучението за засада луната беше толкова ярка, а небето беше пълно със звезди. Всичко беше толкова ясно, че можех да видя всяко кътче от местността, което ме изплаши. Прекарах нощта в ужас. Спомням си, че когато времето се оправи, усетих мириса на смяната на сезоните. Умирах от тежка тренировка, но тогава усетих мириса на пясък от слънчев плаж. Спомням си, че се чувствах сантиментален през целия ден.
Това, което се опитвам да кажа, е... Просто искам да споделям това, което смятам за хубаво, което намирам за радост, което гледам или чувствам... Искам да споделя тези неща с теб. Трудно ми е да видя лицето ти, но все пак искам да споделя с теб как се чувствам вътрешно. Какво желая. Не искам да те обременявам... Затова предполагам, че това, което мога да кажа, е... липсваш ми.
Както и да е, беше добър уикенд. Успях да напиша някои неща. Мислех да се върна на работа след изписването. Може би ще пътувам до Япония или до някое далечно място като Северна Европа. С всички млади момчета тук дори си помислих, че може би ще се върна в училище. Това би ли означавало, че ще можем да учим заедно? Но кога изобщо ще ме освободят?
Поглеждайки назад, вече са минали 8 месеца, откакто се записах в армията. Но когато погледна напред, все още ми остава повече от година. Хаха. И така, казано... надявам се, че ще продължиш... да правиш всичко възможно да се грижиш добре за мен. Поздрав.
От далече, далече,
Ким редник първи клас"
📌Ким Су Хьон
Как ви се струва това писмо - на влюбен младеж ли е? Според мен е едно приятелско писмо на един емоционален и впечатлителен младеж...Аз какви писма съм получавала от казарма...Stuck Out Tongue Winking Eye...по корейската таблица или да са ме бичували публично, или да съм емигрирала.

# 219
  • Варненска клюкарка
Това писмо за което казах  вчера, че ми се вижда малко изгубено в превода, защото освен че нищо не личи от него е и някак несвързано като мисли. Но все пак в общуването им по същото време в социална мрежа, където са използвали псевдоними и казва че я обича.

Оо, Крис, виждам че гледаш Планктона. Как им се събираше думата в устите не знам, ама често я повтаряха, особено напоително беше, когато ГГ описа ситуацята с грешното пакетче с плувци номер еди си кой, от което се беше пръкнал. На мен сериалът ми хареса, въпреки предизвестения финал. Той всъщност си беше логичен, но режисурата беше такава, че не ми е минавало през ума да роня сълзи, всичко беше дори някак забавно в стил Тарантино. Помня че коментирах че ако беше холивудска история събрана в 2 часа, вероятно щяха да го засипят с Оскари. А У До Хуан много ми хареса.

Много проптуски видях в списъка с посланиците, ама ще забравя и аз да отбележа липсите докато ги изреждам. Ча не са го отразили за Калвин Клайн, но пък все пак наистина е станал на Ив Сен Лоран. На УСокчо са му пропуснали цели два супер бранда - Картието и Клиник,а тези дни излезе нова реклама с напоително представяне, дори едната серия е наречена на негово име, Бинчо липсва за Том Форд, даже самата марка са я пропуснали.... Роун го няма като лице на Ести Лодер и Ботега, Ким Джи Уон я няма отразена на Диор и Булгари,  Мун Га Йонг липсва като посланик на Долче и Габана, Джуно с луксозната швейцарска марка за часовници и бижута също го няма и още и още, затова пъкс има такива отразени с еднократни фотосесии за списания, което не означава че са посланици на някоя марка, а че просто е трябвало да ги облекат в нещо за луксозното издание по чиито страници са се появили.

Забравих да кажа относно роднините които се възползват от заработеното от звездните им чеда. Седмица след погребението на Ким Се Рон, значи към края на февруари, в народното им събрание беше внесен някакъв законопроект според който ще има механизми които ще ограничават възможността за възползване на родителите от доходите на децата им, даже май закона ще бъде наречен на нея, съжалявам че тогава минах инфорвмацията по диагонала (оставя ли за после, така се получава - разбрала- недоразбрала....) Та семейството и се е възползвало от доста голяма сума през годините, до степен, че някакви държавни органи са се самосезирали. В статията се напомняше и за самоубила се айдълка със същите домашни лежпери, но там това което беше останало, макар и не много, по съдебен ред го бяха дали на брат и, който се бореше против алчните им родители.
Абе много нагли тези хора бе, как не ги е срам да влачат от собствените си деца!

# 220
В името на фактологията си позволявам да вмъкна, че човекът срещу когото в момента се вихри ловът на вещици, вместо да го дава лежерно, служейки като обществен служител, поради претърпяна сърдечна операция, на 23 октомври 2017 г. влиза в казармата като войник на активна военна служба във във фронтовия разузнавателен батальон в състава на 1-ва дивизия. Докато е там е повишен в сержант. Освободен е на 1 юли 2019 г. Малко преди заснемането на Кралица на сълзите, като резервист, на 23 април 2024 се присъединява към група от 490 резервисти за военно обучение на Резервните сили.
През 6-те години връзка със Се-Рон 21 месеца (година и 9 месеца) е бил на линията по границата със Северна Корея.

# 221
  • Варненска клюкарка
Профче те като са в казармата не са непрекъснато там, навремето Диспатча като са изтипосали снимките на Рейн и бъдещата му жена Ким Те Хи че са двойка, по това време той е служел в армията.

Като знам за сърдечната  операция на Звездю и тези дни като припомнят за времето му в казармата, все се чудя как така са съвместими и двете неща, а сега научавам  че е бил и в активна военна част! УСокчето заради едната слаботия замалко да не го вземат, като на бебе му назначили допълнително хранене, сложили го и на лека служба (всъщност такова допълнително по време или по количество хранене се назначава на тези с ръст над 182 см, срещнах го някъде) а Звездю със сериозен здравословен проблем отишъл на първа линия в армията. Звучи ми подобно на абсурда с доскорощния закон позволяващ воденето на сексуален живот от 13 годишна възраст вдигната на 17 ли беше, че не ми се връща да го търся на предната страница и това че се кълнат в моралните норми на конфуцинството ми е страшно противоречие.

Днес е бил на записа на онова предаване на маса с  ядене, пиене и пеене, забравих заглавието, но участието му е сведено до минимум, това е съобщила самата телевизия МБС, а под съобщението тълпа с бойкот че няма да гледат докато не махнат Звездю.
Имал 16 рекламни договора, днес още някакви се оттеглиха, друнечий представител г каза че настоящия им договор изтичал другия месец и нямало да го подновяват.... Сега разбирам че дори рекламодателят да прекрати договора преди крайния срок, рекламното лице дължи неустойки, явно има някаква клауза за опазване имиджа на ковпанията. Ще го съсипят!

Върти ми се нещо, дето и в мислите си не мога да определя какво е точно - той дори след предполагаемата раздяла и е помагал финансово, по делото също, поемайки ремонта на повредения трансформатор и обезщетявайки магазините, които са пострадали по причина липса на електричество, давал и е пари, но в един момент като един от собствениците на агенцията си иска веднага цялата сума, която се равнява на около половин милион долара, знаейки че тя няма откъде да ги вземе. Тя пък при изтичане на договора си с агенцията не го подновява. Не знам на какво ми прилича - на ритане на падналия кон, или я е изнудвал да поднови договора си? Нещо като "ще видиш ти  ..." 

А онзи ютубър дето направи целия скандал е казал че има още снимки и всеки ден ще пуска нова....

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 20:05 от Беллора

# 222
Благодаря на всички, че ме приветствахте при втурването ми в темата. Бъдете живи и здрави.
Има един руски израз "Восток дело тонкое". Мисля, че ние тук не разбираме в действителност всички нюанси на тяхното поведение и мислене. Това, което се нарича манталитет. Ким Су Хюн не е от богато семейство, няма връзка с чеболите. Няма дим без огън. Със сигурност и той е направил грешки. Да не забравяме, че е един от най-високоплатените актьори, без да е зависим пряко от елитите. Удобна мишена за "жертвена овца", когато трябва да се отклони интересът на обществото от случващото се на политическата сцена в Южна Корея.  Ще го смачкат, за да покажат мястото и на другите от неговата гилдия. Като се абстрахирам от конкретните лица- категорично съм срещу ПДФ. Но те като общество не са далеч от сексуалната експлоатация. И този повод се използва за масова комуникационна кампания, която пълни социалните мрежи, вероятно наместо на други, далеч по-сериозни проблеми на обществото им. Ще го смачкат и ще го забравят, Ще му приберат милионите. Интересно, че не прави опит да замине и да си харчи парите на някое удобно място по света. Явно става дума за сравнително наивен човек...

# 223
  • Русе
Защо мисълта ми упорито ме връща към сериала "Един обикновен ден" с Ким Су-Хьон?! Имаш вина, до колко е, до къде води и какъв е финала...

# 224
  • плевен
Здравейте,сега прочетох новината ,че сериалът Пазителят на съкровищата,който беше отложен започва на 24.03 по сторито.Лошото е че ще бъде от 00.00 часа.Но ще има повторение на другият ден от 11.30 часа.Дано този път новината да е истина.

Общи условия

Активация на акаунт