АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 125
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • пак на Рив Гош
Марги, ще гледам, къде за Ча, къде за Пак Со Джун, който също пристигна успешно... ама сигурно няма да ги видя Joy:
https://www.instagram.com/p/DG_2htJpwaU/?igsh=MWZveWFic3lzbDFzeA==

Довечера ще скитосвам из Париж, ама ще съм далече от шанело-диоро-сенлоранските квартали Grinning

# 196
  • Варненска клюкарка
Роце видях Пако, добре изглежда в черно и бяло. Това е някаква номалност сред  преобладващия кич на посланиците, когато се вдигнат до централите.Още имам кошмари от Прадите на Усокчо с моряшката му фланелка за няколко хиляди евро и прекалено цветния му грим. Освен това чак походката му се беше промнила че се е натоварил с много мускулна маса по гърдите и раменете и дори пресата му се очертаваше под свободните дрехи. Хич не обичам така, ама на, такъв ще е занапред....

Видях снимките на Ким Се Рон със Звездю, които е пуснала миналия март за няколко часа и се е наложило да ги махне. Селфита са, на едната той я целува по бузата. Лош момент е избрала, естествено че ще я притиснат да ги махне, по онова време зрителите точно се филмираха с Кралицата на сълзите. Струва ми се че за да го направи 4 години след края на връзката им и последвалата и смърт на рождената му дата, определено не е могла да го преодолее. А агенцията май е негова, или поне със стабилен процент негово участие.

Чудя се какво да загледам, до Сърцата 7 и 8 има цяла сесдмица...Така ми се иска хубава комедия.

Ча говори за предстоящата кампания на Калвин Клайн.
https://www.youtube.com/shorts/QBxtkjYCv1g

И мърдащи с АйЮ
https://www.youtube.com/shorts/i3joDncWcU4

# 197
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано.
------------------------------------------
Примъквам Пако от Париж - https://www.instagram.com/gloriousparkseojun/reel/DHD6PaPMg4v/

Белл, четох ѝ постовете и видях снимките (веднъж в нета - завинаги в нета) публикувани от Ким Се-Рон. Били излизали от 19 ноември 2015 г. до 7 юли 2021 г. Излизали не е равнозначно на секс, т.е. нека не преекспонираме тази ситуация. И у нас излизат с гаджета не на 15, а още на 14 години, че и на по-ранна възраст, което не ги прави правещи веднага секс.
Колкото до корейците, ще отбележа, че нравите и манталитета им са доста различни от нашите. Буквално вчера се оплаках, че не успях да разбера поведението и постъпките на героите в Намиб. Даже се погнусих на моменти. Човек остава с впечатление, че става ли въпрос за пари и кариера за тях няма нищо свято. Да се чуди човек в момента на лелята на Се-Рон какво очаква да получи опитвайки се да съсипе Звездолин и агенцията му. Ако са пари, би трябвало поне малко да ѝ светне лампата, че от съсипана агенция пари няма как да вземе. То винаги е най-удобно да стовариш вината върху някого, без значение дали има нещо общо с реалността. Най-удобната индулгенция на виновника е да посочи някой невинен за виновен. Случващото се в момента си е живо изнудване. А, да де, и 15 минути слава. Т.е. цяла Корея вече видя лелята коя е и каква е. А Се-Рон цели 4 години след като са се разделили да се самоубие с такава основна причина, не може да е водещо обяснение. Роца беше донесла едно много интересно четиво, анализ на ширещата се склонност към самоубийства там. Множество са факторите подтикващи към такъв акт.

Ама видяхте и в Сърцата, как Инна, за едните обещани ѝ от дядо ѝ акции, мина под венчило със спазарен жених, зарязвайки Дончо буквално в леглото. Ама той не тръгна да се самоубива.
Абе ... Бих обобщила, че зарязването си им идва отвътре на корейците. Я малко нещо не им хареса, я им изскочи някакъв по-важен интерес, зарязват. Зарязват и дават нататък. Доста себично, ама на, такива са.

От време на време се случва и нещо хубаво, като новината за актрисата родила първото си детенце, която Старзи е сложила.

Нощес заспах на 6 епизод на Сърцата и не мога да споделя впечатления, че няма да са пълни. Във всеки случай за момента, според видяното, мисля че главната икономка (секретар Канг) в дома на Дядото е всъщност майка на Дончо. Също че Дончо е пострадал в същата катастрофа, в която е загинал бащата на Инна. Изпаднал е от колата, така че при намирането му не са могли да го свържат с този инцидент, особено както е бил с амнезия. Майката на Инна и Пастрокът са имали интерес да не се рови много около случилото се и набързо са прекратили издирването на детето, въпреки че г-жа Канг се е надявала да се намери. Оставам в чуденка дали Дядото все пак не се е добрал и открил малкия, вземайки го после за своя дясна ръка. Т.е. мисля си, че Дядото може и да знае кой точно е Дончо.

---------------------------------------------
Впрочем, вчера в апартамента си е намерен мъртъв южнокорейският певец Wheesung. В последното си съобщение в социалните медии 43 годишният Wheesung е обявил предстоящия си концерт и е написал: „Загубата на тегло приключи. Ще се видим на 15 март.” Полицията чака резултатите от аутопсията за установяване причината за смъртта.

------------------------------------------------------
Пускам ви малко музика, леко бавничка, че да си направите сутрешно плавно раздвижване. Laughing

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 08:21 от profi_1

# 198
  • Варненска клюкарка
Наскоро носих видеото или цитата от една рускиня омъжена за кореец, която говореше за анкета от някакъв много важен институт, та резултатите бяха че над 70% от младите корейци на въпроса връзката си ли предпочитат или хубава работа, отговарят че предпочитат работата. Рускинята казваше че там разделите не са като при нас - разговори, обяснения, караници.... Описа ситуации при познатите си как просто половинът спира да се обажда и като го търсят се оказва че е блокирал номера на довчеращния любим/а,  а само допреди дни когато нещата са вървяли, комуникацията по телефоните е била непрекъсната, срещите когато може- тогава.

Проф, аз след толкова ровене откак сме в Азия знам че корейците по интимните въпроси в публично общуване в т.ч. и коментари в интернет употребяват по-меката форма- срещи и излизане, останалото нататък кой разбрал- разбрал. Когато няма нищо, го определят просто като приятелство, дори да не е такова. Ние може да се позагубим в някой куц превод, защото за любов имат няколко израза, но самите корейски потребители под видеото и под купищата статии които излизат всеки час тълкуват историята точно като любовна връзка. Въпросните 2 дати също вероятно не са много "редовни" имало е и преди въпросния ноември.  Какво значение има финансовото състояние на агенцията, когато при евентуално дело обезщетение ще се търси от физическото лице Ким Су Хьон, а не от юридическото, каквато е агенцията? А той е един от най-богатите корейски актьори. От вчера следобяда има нови разкрития, вече цялото семейство се е включило с тези твърдения т.е. не ги притеснява изявлението на агенцията че ще съди всеки който го твърди, защото вероятно семеството, като най-близки на починалата  разполагат със сигурни доказателства за личния и живот, ной-вече от времето когато са разбрали че тяхното дете се среща с някого. Вероятно след трагедията искат изкупителна жертва. Снимката не е безобидна, защото девойката тук е на 16, предвид че от различни полове дори не се докосват с ръка ако не са много близки, или на закрито, не мисля че има за какво д се съмняваме.

Скрит текст:

И вече всъщност се започна най-лошот, пускането на новия му сериал другия месец е под въпрос, в момента текат и някакви неща сред рекламодателите на Звездю и някои от рекламите му са спрени, а феновете му правят списък с рекламодателите за да ги бойкотират. Направо виждам как ще му съсипат кариерата. Няма да е първият забъркал се с непълнолетна и ЮК не е Америка, където за такива неща се лежи в затвора, но заради самоубийството моралната страна на въпроса е страшна. А за това че не е могла да преживее раздялата семейството свидетелства че е изпаднала в тежка депресия, започнала е да пие, казват също че и е давал пари, дори след раздялата им. Коментират че предвид възрастта и в началото и дългата им връзка, вероятно до до раздялата не е имала опит с други мъже, вкопчила се е в него,  и така няколко месеца след края на отношенията им е направила онази катастфофа, която вероятно след първоначалния шум щеше да се забрави, но е нацелила  електрически трансформаторр и е оставила цял квартал без ток.....

За самоубийствата като цяло, не само в ЮК има няколко основни линии- половината страдат от депресии, не виждат бъдешще за себе си, имат нелечими здравословни проблеми, или неизплатими задължения. В другата половиня попадат с резките емоционални промени като тийнейджърите които в един миг решават да теглят чертата обвинявайки за крайната стъпка родителите си "ше видите вие като умра кого ще наказвате...." Другата голяма част са от любовния спектър свързани с раздели и неразбирателства "ОК, ти не ме искаш, но ще ме запомниш за цял живот" В случая Ким Се Рон е направила нещо подобно - дръпнала е чертата баш на Звездювия РД и той ще има да се сеща и за нея на този ден..... Повечето самоубийци които го решават спонтанно, държат да изтъкнат че някой е виновен. В случая със Звездю, освен емоционалната страна на въпроса свързан с отношенията им, момичето е имало дългове, излезе и скрийн с който тя се обръща към него, казва, че ще я съдят и го моли за помощ - "Оппа, помогни ми, спаси ме, дай ми още време..."  При самоубийците насаждането на вина у други хора е много често срещано момент - преди 2 месеца една от синоптичките забравих на коя телевизия остави писмо от 17 страници с обвинения в натиски и тормоз към нея от колеги и ръководство, та полиция и прокуратура нахлуха в телевизията да проверяват какво става там....нещо като "Умирам, но ще видите вие....!"

Моята добра новина е за Ча, от миналия октомври е посланик на Калвин Клайн, това са кадри от последната акция на марката тези дни. Е не е нивото на Диор, но то нищо не е като Диор, а той вече е бил там 3 години....

Копирането на класическия запазен кадър на марката по дънки и колана на бельото не ми се получи, можете да си го представите,както казах той е запазена мрка на бранда и всички се снимат така. Добре че не е лъснал по гащи, че още имам кошмари от Сокчо и от РоУн, не обичам да виждам мъже по гащи да разхождат  релефите си намиращи се южно от пъповете им.

# 199
Съчувствам на близките на Ким Се-Рон и ми е ясно, че страшно много им трябва, както изкупителна жертва, така и от кого да изсмучат пари, нейните дългове сега са техни. Това обаче изобщо не прави Звездолин виновен в някакво престъпление, че да им дължи обезщетение. Тя е решила да се самоубива, дотук не виждам никакви юридически доказателства той да я е подтиквал към такава стъпка. Не успяха да изсмучат такива срещу ютюбъра, осмивал и очернял я до последно, и се насочиха към Звездю. Дори и да го е молила за помощ, нито той, нито който и да е друг, е длъжен да ѝ дава такава. Години са минали откакто са се разделили, а даже още да бяха във връзка, пак нямаше да е длъжен да ѝ помага. Моралната страна е едно, юридическата съвсем друго. Писала нещо до агенцията му, но го изпратила само на братовчедка си, като в кореспонденцията с братовчедката самата Се-Рон пише, че не го е пращала и няма да го прати, и изобщо ... филмите са си били в нейния мозък.
За обвиняване Звездолин в сексуално престъпление, извършвано с малолетна, са нужни доказателства, каквото не е нито снимката, как я целува по бузата, която на мен не ми е интимна, нито приказките на роднините. Впрочем от агенцията на Звездю са напълно в правото си да се обърнат към съда и да обвинят роднините на Се-Рон в набеждаване.
Кофти фактът е, че цялата тази типично корейска истерия може да провали кариерата на един успешен и много талантлив млад актьор. Ако и той се окаже с по-лабилна психика, нищо чудно след време да четем и за неговата кончина. А после неговите роднини току виж се надигнали срещу нейните.
Монтеки и Капулети пасти да ядат!

Много хубав Ча!
И ми хареса и Пако в черно-бялата гама, акцент в ревюто на Шанел.

# 200
  • пустинен пъпеш
Тъжна история с актьора и момичето,известността  е нож с две остриета,а не само блясък и лукс и лавината вече се е задействала.
Снимките на Ча ме подсетиха за  мнение в MDL за шоуто на финландците :,,коментарът, написан по фенгери за външния вид на Cha Eun-woo, бързо остаря, но се повтаряше отново и отново. Започнах да го съжалявам. Такъв натиск.".Като гледах ,,лилавия" Ча на летище Инчеон със сериозно и замислено изражение,изглеждаше някак по-зрял и без дяволитото пламъче в очите.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 11:56 от rududu

# 201
  • Варненска клюкарка
Проф, семейството не наследява никакви дългове, ако откаже да приеме наследството на дъщеря си, тя няма имущество, нито авоари в банката, просто е въпрос на един отказ от наследство и не са задължени да плащат нищо. Ако беше като кзнваш пази Боже, всеки починал роднина с дългове може да ги натътрузи неочаквано на нищо неподозиращ близък. Не съди по изумената банкова система в България, актрисата има глоба за повреждане на обществено имущество и съдбни разходи по дело а не ипотека.
Е нали това казвам и аз, лавинообразното нарастване на скандала може да погуби Звездювата кариера най-вече от морална гледна точка, той естествено няма вина на кого какво му е хрумнало да прави с живота си, но това няма да спре дникой да го сочи с пръст. Спомни си как за много по-малко в момента не могат да се завърнат на екран в Корея принц 14-ти и Со Йе Джи. Две години Нам Джу Хьок е стоял без работа само по непотвърдени слухове за миналото му в годините му в гимназията и приказките за кофти отношене към колеги на СП. Не подценявай роднините и - на 15 години момичето е живяло с родителите си,  знаят и вероятно имат докзателства за доста неща, щом не ги спира изявлението на агецията на Звездю.

# 202
Ако са знаели и са си мълчали, са съучастници Wink.
Белл у нас самата система на унаследяване е сбъркана, та да знаеш че "всеки починал роднина с дългове може да ги натътрузи неочаквано на нищо неподозиращ близък" си е не просто "може", а абсолютен факт по нашето законодателство. Вярно, изцяло в угода на банките и да не казвам как съдебната ни система им дава рамо. Не знаем как е в Ю.К. Виж в другата тема са писали, че до скоро там за законно приета възраст за правене на доброволен секс, без това да води до наказателна отговорност, е била 13-годишна възраст. И доколкото схванах, това е променено през 2017 г., когато възрастта е вдигната на 16 години. А тогава Се-Рон вече е била 17-годишна. Та даже и да са си консумирали връзката от самото начало, то не е нарушавало законоустановената възраст.

# 203
  • Русе
Към случая с Ким Се-Рон да добавя и нещо друго: къде са били близките и родителите й, когато тя не е можела да се справи психологически с една нещастна любов? Това са години!!! Всеки млад човек изживява нещо подобно, в по - малка или по - голяма степен. Нима всички се самоубиват? И не е ли най-необходима родителската грижа и помощ  в такъв момент? Има нещо толкова сбъркано в цялата ситуация, че...нямам думи!

# 204
  • Варненска клюкарка
Уин тя си е била щастлива, щом е продължило толкова дълго време 6 години са сериозен срок. Видях и писмата им докато е бил в казрмата, писали са си в мрежата като обикновени потребители с псевдоними, тя е Серонаро, него го забравих. Или преводът беше бая счупен, или писмото не казваше почти нищо, но все пак е завършил с думите  че я обича. Уин, предвид звездния му статут, родителите сигурно не са имали нищо против, щом не са имали  скруполи да  изхарчат и парите които е заработвала като актриса. Боя се че ако на някой му хрумне да се самоубива, друг човек едва ли може да направи нещо, още повече че там при тях има нещо в кърмата и не ги е страх да теглят чертата, това решение го взимат някак прекалено бързо. Гложди ме едно съмнение че съм я гледала и чак не искам да проверя дали съм права. Чудя се дали тя е малкото момиче от "Психо, но това е добре" което играеше главната като малка. Запомнила съм една сцена на леда с нея, даже и скрийн бях направила, беше като кукла, но после след един ремонт на компа миналия юни какво направиих, но папката хвръкна незнайно къде пък нямам навик да ги озаглавявам. Трупам кадри временно, които май остават за постоянно...
Каквото и да стане с доказателства, евентуално дело и прочие няма да е нищо в сравнение с моралното отражение - сега прочетох че една от козметичните марки които Звездю рекламира спира да работи с него, вероятно още една ще я последва. Един от компанията която си бяха заформили при Г- Дракона се е отписал от следването на Звездю, останалите от дружинката, Джунг Хе Ин и другите все още го следват...Обаче май най-лошото предстои за сериала, засега са само предположения, ама дори и така е ужасно. Чета и не варвам какво се случва!

.

# 205
  • Русе
Bell, не разбрах: 6години са били във връзка? Или преди 6 години е прекъсната връзката? Излиза малко по корейски ( клюкарско), но при първия случай той не би могъл да отрече, защото излиза че връзката е публична. В цялата работа има нещо толкова нагласено и не на място, че...Реакцията на родителите й е, меко казано, "Май я продадохме много евтино!" Грозно, много грозно, дори хвърлят кал и по паметта на детето си. Аз така го усещам.

# 206
Белл, Се-Рон няма участие в Псхихо, но това е добре.

Уин, в по-преден мой пост съм написала от коя до коя дата са били във връзка. 6 години е продължила и е приключила още преди 4 години. Усещанията ти изобщо не са далеч от истината.
Момичето е било основният изхранващ "любящата" си фамилия. Т.е. лежали са и са чакали тя да ги издържа, дори когато се е оказала във финансов крах. А на Звездю компанията, която не е еднолично негова, съдружник е, всъщност е погасила дълга ѝ по обезщетението, което е била осъдена да плати на бившата си агенция (това се нарича цесия). След което са ѝ изпратили уведомително писмо, че всъщност ще трябва да връща тези пари на тях, с дата на падежа 31.12.2023 г., не е едно и също с това да предявят иск срещу нея по законоустановен, разбирай съдебен, ред.
Диспатч, които са изчепкали почти всичко, в статията си по случая заявяват, че няма нещо, което пряко да е довело до смъртта на Ким Сае Рон. По-скоро го приписват на комбинация от различни фактори, включително YouTubers и медиите, разпространяващи новини, лична история и натрупани разочарования.
Само дето сега гладните роднини глозгат плътта единствено на "личната история".

Потретвам се, ама ей такова, неприемливо за мен, отношение между най-близки имаше в Намиб.

# 207
malko дописвам
Чудя се дали тя е малкото момиче от "Психо, но това е добре" което играеше главната като малка.
Не е тя Бел, на два филма съм попадала с нея, и двата са леко към психо man from nowhere https://youtu.be/38rPoGSr19U?si=9D8Vv7APbYAUL_S4  i   girl at my door https://youtu.be/_slHXNhxMl4?i=JAmlNylhv33A-DQr
 Жалко за Звездолин, харесвам го като актьор, играеше всичко. Може и за добро да е, ако се оттегли ще може да живее нормален живот. Ако реши и в друга държава, не че камъкохвърлящите безгрешници са само в Корея.
..........................
Namib  ми хареса, чак до 9,5 звезди точно защото беше реален. Нито трейнито беше душичка страдаща и неразбрана от света, нито главната беше жертвен ангел пазител. Но си напаснаха кусурите и се разбраха.
..........................
ама представяне Joy

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 21:56 от Krissttinna

# 208
Крисс, мен точно тази реалност ме смути и не ми допадна.
Те се разбраха, ама последствия отнесоха хората до тях. Все още вътрешно се възмущавам от лекотата, с която главната продаваше тялото, душата и живота на другите. Както и как реши да се емне нейде да си гледа кефа за две години, изоставяйки без всякаква жал мъжа си и сина си. Бррр, още съм разногледа от постъпките ѝ. Баткото-мафиот ми се вижда херувимче в сравнение с нея. Той поне правеше всичко по силите си да облекчи някак последствията, които биха понесли двамата човека, които обичаше. И постъпи правилно, предавайки се сам, вместо да натопи някого.

# 209
  • пустинен пъпеш
В доста сериали е показано как родителите задължават и изискват от най-голямото си дете да направи компромис със себе си,най-често нежелана женитба,за да осигури финансово семейството си,а често и обучението на по-малките си брат и/или сестра.Наскоро гледах един корейски 3-сериен филм по действителен случай от 1921-1926г.за любовта между женен драматург и неомъжена оперна певица(от нея искаха чрез брак с друг мъж да издържа родителите си и музикалното  обучение в Америка на по-малките си брат и сестра(пианистка).Има и  японски филм също по истинска история за подобен тип връзка и финал.

Общи условия

Активация на акаунт